Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KS Brno 4 Rysankovi 020816Od posledního jednání 24.10.2016 se toho hodně událo: Odvolání proti vazbě k Nejvyššímu i Ústavnímu soudu. Ani jeden nerozhodl ve prospěch Patrika Ryšánka?! Nejčerstvější rozhodnutí – VS Olomouc zrušil kompletně rozsudek KS v Brně a vrátil mu věc k novému projednání. To je ve většině případů pozitivní, v tomto případě bude efekt zřejmě opačný? Odůvodnění VS je ještě děsivější než to co „zplodil“ KS, zlovůle státního systému, jinak to nelze nazvat. Přesto, že soud naznal, že rozsudek KS je nepoužitelná slátanina nedávající smysl, patrným úmyslem VS je zhoršení právní klasifikace pro oba obžalované. Je těžké, resp. nemožné pochopit, že extrémní výčet nedostatků uvedených detailně v odvolání zhodnotili soudci jako „že tam žádná závažná pochybení nejsou“?! Nesmyslný argument státního zástupce o nepřímém úmyslu vraždy berou bez dalšího jako bernou minci.

Představa VS je zřejmě taková, že na podkladě jediné myšlenky státního zástupce, o které mimochodem dva roky během celého případu nepadlo ani slovo, se budou snažit o zhoršující verdikt pro oba, přičemž 72 stránkový výčet pochybení, nemá podle soudu na nic vliv?! Místo toho, aby napravili chyby, jež udělali během vyšetřování, „přilévají olej do ohně“. Tímto gestem dávají najevo, že každý odpor proti jejich nesmyslným výplodům, které by psycholog musel prohlásit už za dementní, přikrytých kulatými razítky, se trestá. Má být snad někdo vděčen za to, že Patrik Ryšánek dostal za něco co neudělal, resp. co mu nebylo vůbec prokázáno, „pouhých“ 10 a půl roku?! Jak bud „oceněn“ otec Patrika Miloslav Ryšánek, který už je na svobodě a „dře jako kůň“ na silnicích po celé Evropě jako „tirák“, aby vydělal na právníky a zatím marné kauce – soud je odmítl, včetně záruk firem, občanů a spolků – i Sodales Solonis z.s. (bývalý senátor Alexandr Novák žádný problém se zárukou neměl, nyní čeká na vydání ve SRN!).

Je to neskutečná zlovůle. Můžeme jen spekulovat, proč se tak děje? V pozadí se dějí věci, které by měly být předmětem policejního vyšetřování a které vysvětlují nenormální chování soudů, které s jejich nezávislostí nemají nic společného. Syn zemřelého má zajímavý trestní rejstřík. Po smrti svého otce se stal jednatelem u minimálně tří společností jak v ČR, tak na Slovensku. Neměl by být na funkci jednatele čistý trestní rejstřík? Je zajímavé, že tyto firmy se postupně dostávají do úpadku?! Dále je také velice zajímavé, že rodinu poškozených zastupuje právě advokát přes insolvenční právo. Firmy Crazy cars s.r.o. v ČR, HAVANA cars. a firma Dastore na Slovensku?!

Ve čtvrtek 2.března od 9:00 hod. budou opět vypovídat oba soudní „znalci“ Zelený a Zeman (chovali se doslova jako komici a kašpaři, svědčili společně, skákali si do řeči samou horlivostí „jako o závod“. Veřejnost už jen čekala, že dodají: „Jste s námi už spokojen, vážený pane soudce?“). Dostali za úkol, aby odpověděli na další otázky ohledně toho, jak moc „sedí“ Patrikova výpověď o údajném násilí na tělo zemřelého a opravdovým stavem, který zemřelý měl. Docela zajímavé, zvlášť, když obhajoba argumentovala tím, že policisté se již u výpovědi Patrika snažili o maximální shodu se zraněními, které měl zemřelý na sobě - ukazovali mu fotografie, pitevní zprávu, snažili se mu vyprávět děje, za kterých se čin údajně odehrál !!!

Nehoráznost je i to, že tím, že padl rozsudek v celé věci, tak rozsudek, kterým se oháněly jak Nejvyšší, tak Ústavní soud, vlastně už neexistuje. Proto bylo znovu zažádáno o nové projednání vazby, protože jsou zde nové skutečnosti a to ty, že důvody, jež byly argumentem obou soudů pro ponechání ve vazbě, tu teď jednoduše nejsou.

VS Olomouc ovšem  nezapomněl do posledního odstavce uvézt, že tato situace nemá na stav vazebních důvodů vliv. Dal tak nástroj KS Brno, aby to v případě podání „smetl ze stolu“, ale dnes na vazebním jednání KS  přijal kauci 500.000,.Kč, nabízených babičkou (na kterou se složila se svoji sestrou). Má to ovšem háček?! Je požadováno složení kauce do čtvrtečního hlavního líčení? Proboha proč?! O přijetí kauce se mohlo rozhodnout u soudu! Ryšánkovi už mají kromě původních 100.000,-Kč, které jsou od prvopočátku na účtu soudu a nyní k tomu má přibýt dalších 500.000,-Kč?! Přijme to VS, nebo dá za pravdu státnímu zástupci, který si asi nenechá ujít šanci podat stížnost?!

KS Brno si nezadá s praktikami komunistické justice z 50.let! To se děje v našem státě - 30 let od tzv. „sametové revoluce“.

Potom chtějte, aby takováto justice byla základem právního státu – jen právnického a zločinného, jak už říkal JUDr. Zdeněk Altner, jedna z jeho posledních obětí. Stejné platí i pro média. Pravidelně osobně informuji ČT Brno o tomto případu (sídlo má hned vedle soudu) – „Víme, sledujeme“, ale nikdy zatím nepřišli ani neinformovali…?! Stejně tak ombudsmanka Anna Šabatová, která se tak láskyplně stará o muslimky a jejich šátky, má to kousek a nevyšle ani svého zástupce?! Prosím o šíření těchto informací! Kdo můžete, přijďte ve čtvrtek – i ve vlastním zájmu – příště můžete být na řadě Vy a nemusí tu už být nikoho, kdo vám pomůže!

Usnesení VS Olomouc ze dne 30.ledna 2017, doručeno 17.února 2017JUDr. Vladimír Štefan, předseda senátu. 

Sodales Solonis z.s. dnešního dne opět potvrdil záruku za obžalovaného Patrika Ryšánka!

Petici na podporu Patrika a Miloslava Ryšánkových můžete podepsat ZDE! Děkuji vám - i jménem rodiny Ryšánkových.

 

Jan Šinágl, 28.2.2017

* * *

Soudce Kurfiřt byl poslán veřejností do pekla – kdo vše s ním v něm skončí?!

Věc: Informace o podání oznámení o skutečnostech nasvědčujících spáchání trestného činu Mgr. Annou Šabatovou, Ph.D.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)