Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Agrofert NadaceByl jsem upozorněn na tento článek na Forum 24 s rozhovorem s radním ČT Šarapatkou, kde se věnuje i  zpochybňování mé osoby, práce a činnosti. Cituji:Sinagl Jan

„…V poslední době nám totiž aktivista Jan Šinágl chodil v rámci svých samolibých exhibicí na radu sdělovat, že mluvčím ČT je předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a veřejnoprávní televize prý neustále ubližuje panu Babišovi. Čili na chlup stejné blbosti, jaké slýchávají občané právě od Babiše a Zemana. A při samotné volbě ředitele ČT nadšeně vykřikoval skoro za každou větou Babišova kandidáta Konráda. ANO a Babiš podle něj dělají všechno skvěle, jejich kandidát na ředitele ČT byl prý nejlepší. Jak lze, proboha, brát pana Šinágla vážně, když tenhle „antikomunistický aktivista“, resp. jeho občanské sdružení Sodales Solonis podle veřejně dostupného transparentního účtu u Raiffeisen Bank inkasovalo letos v únoru 100 tisíc korun – světe div se – od Agrofertu! A za poslední dva měsíce se jako „zástupce veřejnosti“ na radě ČT urputně bije za exkomunistu Babiše a teď i za jeho kandidáta na ředitele veřejnoprávní televize? Patnáct lidí z Rady ČT je podle něj zkorumpovaných, ale peníze z Agrofertu mu nesmrdí. To je už vážně na zvracení! …“

Nemohu se tedy nevyjádřit a uvést „informace“ pana radního na pravou míru. Demonstraci jsem nepořádal. Pořádal ji pan Stanislav Vacek, dlouholetý zaměstnanec ČT Ostrava, stejně jako dne 28.´února 2017. Jeho zpochybňování mé práce jen kvůli finanční podpoře od Nadace Agrofert je ukázkou jeho „serióznosti“ - o jeho slovníku nemluvě. Samozřejmě tato bezpáteřní, figurka, „prodejná politická korouhvička“ nikdy nepřizná, jak mi soukromě na Radě ČT sdělovala, že mi „fandí“, aby následně nehlasovala pro mé vystoupení…

Jak vypadaly moje „samolibé exhibice“ dle radního Šarapatky na radě ČT, se můžete přesvědčit sami na audiozáznamech Rady ČT, či mých článcích, nebo na videích o jednání Rady ČT. Je ve skutečnosti naprosto závislá, což veřejně potvrdila poměrem hlasů 15:00 pro staronového gen. řed. ČT Petra Dvořáka.

Hnutí ANO z mé strany nikdy nebylo přímé téma na Radě ČT, zato radní Šarapatka se choval jako správný politický aktivista, kdy Babiše napadal a urážel. Ano, je to vážně na zvracení – i Vaši zásluhou, pane Šarapatko.

Má podpora pana Babiše a následně Hnutí ANO, začala jeho vystoupením v OVM, tuším v listopadu či prosinci 2011. Nazval tehdy věci pravými jmény a patřičnou formou, jako první člověk v zemi. Uvědomil jsem si, že jen v takovýchto lidech je možnost reálné změny, když moje podpora antikomunistů k ničemu nevedla a kdy se zde kradlo a krade bez viditelného odporu veřejnosti už pomalu 30 let. Stupňující se útoky na Babiše mi dávají za pravdu. Ti co se najednou ohání morálkou a dobrými mravy jsou ve skutečnosti zástupci opaku.

Mimochodem Forum 24 mne vůbec nekontaktovalo před vydáním článku, jak se sluší na seriózní, objektivní a nezávislá média. Česká justice tak učinila a můžete sami posoudit jak má vypadat objektivní, věcný, nezávislý článek. Můžeme jen doufat, že i Forum 24 má také transparentní účet ze kterého je zřejmé, kdo jejich činnost podporuje? Podpořit Forum 24 tedy těžko bude podporou nezávislé žurnalistiky…

Mé občanské aktivity jsem nejprve financoval ze svých úspor, později prodejem pozemku po rodičích. Založením Sodales Solonis z.s. práce přibývalo. Musel jsem proto hledat finanční zdroje na podporu činnosti spolku. Oslovil jsem nejprve v zahraničí např. Nadaci Bila Gatese, Open Society Foundations pana Sorose, The National Endowment for Democracy (NED) Washington, DC , Forum Ost West, Masarykův fond a Stiftung für Demokratie SfD ve Švýcarsku, bezúspěšně. Poté různé české nadace, spolky, jednotlivce, opět bezúspěšně. Po těchto zkušenostech jsem se obrátil na radu přátel na Nadaci Agrofert, se kterou měli dobré zkušenosti. Jsem proto Nadaci Agrofert vděčen, že mi umožnila v mé nezávislé činnosti pokračovat. Kdo snad o mé nezávislosti pochybuje, dovolím si doporučit prostudovat a porovnat obsah mého webu dříve a nyní. Často kritizuji i Hnutí ANO, některé jeho poslance, včetně podivné minulosti eurokomisařky Věry Jourové. Choval by se snad tak „koupený pisálek“?

Nemálo dnešních členů Hnutí ANO využilo další nabízející se „výtah k bezpracnému blahobytu“, dříve i členů jiných politických stran, které bych nikdy nepodpořil v přímé volbě. Bohužel se tomuto zneužití nedá zabránit. Je dobře, že předseda Hnutí ANO má pravomoci zasahovat do kandidátek, aby toto zneužívání omezil a zabránil alespoň flagrantnímu zneužívání naprosto nedůvěryhodnými osobami. S cenzurou to nemá nic společného, jen se zdravým rozumem a reálným stavem české společnosti. Potom bude Hnutí ANO skutečně efektivní a dokáže o to více přesvědčit své voliče důvěryhodnými kandidáty. 

Připomínám, že na dokončení filmu o Martě Kubišové Magický hlas rebelky, chybělo režisérce Olze Sommerové cca 300.000,-Kč (ČT ji odmítla ze svého sedmimiliardového rozpočtu podpořit). Nadace Agrofert obratem vyhověla. Také jsem trochu pomohl „lobbingem“ u Nadace Agrofert. Výsledkem je, že na závěrečných titulkách filmu si můžete přečíst poděkování Nadaci Agrofert, kde je uvedeno i mé jméno mezi mnoha, kterým autorka filmu děkuje za spolupráci. Je snad skvělá dokumentaristka Olga Sommerová někým kvůli obdržené dotaci zpochybňována, její charakter a nezávislost? Pokud někdo automaticky připouští, že obdržením dotace už je člověk automaticky závislý, vypovídá to více o něm, resp. o poměrech ve kterých žil či žije. 

Doporučuji návštěvu sídla Agrofertu v Praze na Chodově a prohlédnout si chodby plné poděkování a ocenění od fyzických i právnických osob. Nejsou mezi nimi ty, které dostávají milionové podpory pro svoji činnost od státu a kdy lze mnohdy právem pochybovat o tom, zda vynaložené finanční prostředky splnily svůj účel…

Samozřejmě může někdo právem namítat, proč na webu neuvádím Nadaci Agrofert. Vysvětlení je jednoduché. Informace by byla rychle „využita“, resp. zneužita a neměl bych nic jiného na práci než marnit čas marným vysvětlováním, kdy veřejnoprávní média by mi prostor neposkytla tak jako činí dosud. Proto tomu bude tak i nadále a jména sponzorů zveřejňovat nemíním, dokud se poměry v naší zemi nestanou normálními. Tady by byla různá média, včetně bulvárních, jistě aktivní na rozdíl od Otevřeného dopisu Martinu Michalovi, o kterém všechna média dosud mlčí, ačkoliv jsou mnou informována. V pozadí jsou nakradené miliardy, které jistě všechny neskončily jen v ruku zlodějů… 

Naposledy jsem měl možnost vystoupit na ČT 1 v pořadu „Máte slovo“ na téma MAJDAN. Cca 2 hod. před začátkem pořadu mi asistentka Jílkové paní Dušková zklamaně, omluvně volala, že už na mne nezbyla židle… Bylo mi jí až líto po jejím prvotním nadšení a že je škoda, že nejsem politik, jinak bych dostal místo mezi panelisty. Slíbila mi tehdy alespoň první řadu… Na vině jistě není…  Svým způsobem je to potvrzení kvality mé nezávislé činnosti

– a závislosti veřejnoprávní ČT…       

Připomínám i „kvalitu“ práce Jindřicha Šídla na Seznamu.cz - Na české svatbě na Čapím hnízdě. A o čem sníte vy?, důvěrného přítele radních ČT. Vskutku primitivní bulvár, byť se chce tvářit „kultivovaně“. To jsou pro mne závislí novináři, tvářící se nezávisle. Naštěstí je to stále více lidem jasné.

Kdyby někdo jiný odváděl stejnou, nebo ještě lepší práci než Babiš, také bych ho podpořil. 30 let se zde pořád krade a politici nedělají stále nic? Proč asi všichni pořádají „Hon na Babiše“? Prý aby nerozkradl celou republiku? Kdyby se choval jako oni, neměl by jistě žádný problém. Stejně tak mohl Sobotka Babiše napadat při vzniku své vlády? Neudělal to, až nyní.

Proto Hnutí ANO podporuji, stejně jako narůstající většina obyvatelstva, která už má jen legraci z jednání zoufalců, kteří mají strach ze ztráty bezpracného žití, resp. nakradeného blahobytu!

 

Jan Šinágl, 5.5.2017

* * *

Babišův dopis předsedovi Sněmovny ze dne 27.4.2017

Kolize dvou práv: Soud zakázal aktivistovi nahrávat průběh jednání kvůli možnému ovlivňování svědků

Taškařice proradných televizních radních ČT při volbě svého šéfa – necenzurováno!

Poslušní radní ČT zvolili poslušného kandidáta PPF - jednotně, jako za totality!

Výzva gen. řediteli ČT Petru Dvořákovi k odstoupení z funkce a vzdání se kandidatury!

* * *

Vicepremiér Babiš nevidí žádný důvod k rezignaci

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš nechce rezignovat na místo ve vládě, nevidí k tomu nejmenší důvod. Uvedl to dnes na prvomájovém setkání svého hnutí s občany na pražské náplavce. "Nevidím nejmenší důvod, proč bych měl rezignovat. V politice mám velmi dobré výsledky. Je to zoufalá akce ČSSD, která má nějaké preference. Pan premiér se zaměřil na mě a chce mě za každou cenu dostat z politiky a já si myslím, že to je škoda, že to poškozuje tuto vládu. Ta vláda je úspěšná i díky mně," řekl dnes Babiš novinářům. Podle Babiše není možné, aby na něj tahali špínu ekonomičtí diletanti z úřadu vlády za peníze daňových poplatníků. Navíc podle něj ani nemohou chápat jeho odpovědi v dopise, který sestavovali ekonomové a právníci. Sobotka podle Babiše nikdy neřídil firmu a podnikání nerozumí. ČRo, 1.5.2017

* * *

Za zveřejnění odkazu na jiný web - blokace Šináglova bankovního konta, exekuce domu a pozemku!

J.Š.16.5.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.86 (14 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #7 Oldřich Musil 2017-05-18 20:13
Cituji Herbix:
Z toho pak plynou prispevky jako ten o psychiatrovi. Ti lide jsou si natolik jisti svou pravdou, ze odhaleni, ze to je jenom iluze, jim pripada blaznive a puvodce toho volani by radi zavreli do blazince. Je to smutne, ale nebyl by prvni, kdo v blazinci skonci.

Já si spíš myslím,že tito lidé moc dobře vědí že je to všechno podvod a jediným jejich argumentem proti těm kdo tento podvod odhalí jsou urážky a dehonestace.Na víc se ve své ubohosti nevzmůžou,proto že víc ani nemají.
-4 #6 Jan Šinagl 2017-05-18 07:31
Jak víte, že jsem v neklidu pane Pavle? Minimálně zajímají mé stránky alespoň Vás:-) Jistý Pavel Zvěřina spravuje sebestředné stránky pana Hučína a roky rejpavě glosuje na mém webu. Web pana Hučína komentovat nedovoluje...
+4 #5 Pavel 2017-05-17 21:32
Myslím, že můžete být úplně v klidu. Vůbec nikoho nezajímáte.
-6 #4 Herbix 2017-05-11 09:13
Z toho pak plynou prispevky jako ten o psychiatrovi. Ti lide jsou si natolik jisti svou pravdou, ze odhaleni, ze to je jenom iluze, jim pripada blaznive a puvodce toho volani by radi zavreli do blazince. Je to smutne, ale nebyl by prvni, kdo v blazinci skonci.
-4 #3 Herbix 2017-05-11 09:10
Obavam se, ze manipulace s lidmi u nas je jiz prilis dokonala. Povedlo se jim vytvorit dojem sametove revoluce proti zlemu Babisovi a lidi maji radost, ze zas po letech muzou tleskat necemu pozitivnimu. Pritom je to vsechno obrovskej podvod. Ale obavam se, ze toto nikomu nejde vysvetlit.
-13 #2 Jan Šinagl 2017-05-07 09:41
Paní Princová, pokud je to jediná premisa ke které jste došla po přečtení článku, potom je to velmi vážné - s Vaší schopností porozumnět nenáročnému textu. Pokud jste psychiatr, tak bych Vaším pacientem nikdy být nechtěl a nebyl bych jistě zdaleka sám. Přeji Vám klid v duši.
+15 #1 Ela Princová 2017-05-06 19:29
Pane Šinágle, jste zralý na psychiatra.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)