Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uzunoglu Yekta

Dne 22.6.2017 byl MUDr. Yekta Uzunoglu u OS Praha-východ odsouzen v trestním řízení za křivé obvinění (křivě obvinil vlastní manželku z přípravy nájemné vraždy jeho osoby) a pomluvu (vlastní manželky), vše s cílem získat do vlastní péče nezletilou dceru. Chtěl ji potrestat za to, že jej opustila po jím páchaném domácím násilí. 

Trest 3 roky s podmínkou na 5 let, zaplacení za nemajetkovou újmu své manželce ve výši 300.000,-Kč a  pravidelný dohled Probační a mediační služby VS-ČR, zda plní podmínky podmínečného odsouzení. Média stále o odsouzení této veřejně známé osoby mlčí.

Bohužel jsem nemohl zůstat až do vynesení rozsudku. Soudce udělil podmínečný trest, protože se jedná o  první trest. U četných znaleckých posudků předložených dr. Uzunoglem se nedalo mluvit o jejich objektivitě (soudní znalci se vůbec nesetkali s posuzovanými osobami?!) Soudce posudky přijal jako důkaz z opačného důvodu než zamýšlel dr. Uzunoglu, který dělal vše pro zlikvidování manželky. Před soudem si např. stěžoval, že už 3 roky neviděl své dítě, ale už nepřiznal, že opatrovnický spor se vleče právě kvůli jeho četným obstrukcím dlouhé roky. Dále zamlčel, že má již dlouhodobě možnost se s dcerou pravidelně setkávat v rámci soudem nařízených asistovaných kontaktů. Této možnosti nikdy nevyužil. Sám sliboval, že  bude vyhotoven znalecký posudek i na něho, ale dlouhodobě se nedostavoval ke znalci.

Soudce JUDr. Mgr. Jiří Wažik v klidu argumenty dr. Uzunogla vskutku „roznesl na kopytech“ a vynesl rozsudek v maximu, které umožňuje zákon. Je považován za slušného, precizního a korektního soudce. To mohu potvrdil svoji zkušeností z účasti na dvou posledních soudních jednáních. Níže připomínám známou kauzu MUDr. Yekty Uzunogla, která kdysi plnila první stránky hlavních médií.

Dr. Uzunoglu vysoudil po letech na státu mnohamilionové odškodné. Tehdy jsem ho podporoval a plně mu důvěřoval. Dnes jsem na něho názor změnil a považuji ho za bezcharakterního člověka, podvodníka a schopného manipulátora. Neoklamal jen mne – podívejte se na tuto fotogalerii kde je vyfotografován ve společnosti mnoha známých osobností veřejného života. Dokázal ošálit mnoho lidí - i díky jeho jistému charisma. V tomto případě jeho uražená ješitnost zřejmě neunesla to, že si jeho žena dovolila odchod – i za cenu ohrožování vlastního dítěte a šel do krajnosti – např. propíchané pneumatiky u aut rodičů manželky, pomlouvačné e-maily a letáky. Jednou se dokonce nedostavil na soudní jednání s tvrzením, že situace v Sýrii a Kurdistánu vyžadovala jeho osobní přítomnost?! Znalecký posudek, kterému se dr. Uzunoglu neustále vyhýbal, by možná odhalil příčiny jeho chování? Je jistě hluboko pod hranicí chování normálního, slušného člověka, resp. možné poruchy duševního zdraví či diagnosy duševní nemoci.

Pozn.: Paní Monika Uzunoglu se snaží o rozvod již několik let. Dr. Uzunoglu se mu brání obstrukcemi v opatrovnickém řízení o nezletilém dítěti  (soud může manželství rozvést až poté, co nabude právní moci rozsudek o výchově a výživě nezletilého dítěte).

 

Jan Šinágl, 11.7.2017

* * *

Yekta Uzunoglu: případ, o který už nikdo nestojí

MUDr. Yekta Uzunoglu Jekyll & Hyde ?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.18 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #11 Ing. Pedovič N. 2017-10-15 11:10
Po přečtení tohoto článku, a na základě svých více než bohatých zkušenostech z opatrovnického řízení, přičemž jsem na vlastní kůži zažil, čeho všeho jsou „zhrzené“ manželky (české zlatokopy) schopné, s jakou snůškou lží a výmyslů neustále rukují, a za součinností OSPOD + všelijakých (podplacených) znalců a znalkyň + spřízněných soudců a soudkyň + další a další feministické spolky a organizace, tak se JEDNOZNAČNĚ stavím na stranu pana Uzunoglu. Já osobně jsem rád, že všechna ta svinstva z opatrovnického řízení mám za sebou!!!
Ing. Pedovič N.
-7 #10 Jan Šinagl 2017-08-09 12:22
Zvláštní jak se v Čechách stále objevují lidé, kteří kritizují druhé a sami přitom nic nedělají. Jinak by těžko měli čas zabývat se podle nich "neschopnými a bezvýznamnými". Výběr článků a témat na které reagují, resp. na autora a ty ke kterým mlčí, dostatečně vypovídá o omezené šířce jejich "obzoru". Prvotním zájmem je napadání autora. V tom se neliší od komunistů. Proto jim z osvětových důvodů ponechávám prostor. Naštěstí administrátory webu nejsou. Nicméně jim upřímně děkuji za vstřícnou spolupráci na potřebné osvětě. Mimochodem při tradiční neschopnosti jednoty českého národa si myslet, že je možné nemít nepřítele, je naivním názorem - zvláště po takové charakter a morálku devastující minulosti a likvidaci elit naší země.
+5 #9 K. Dvořák 2017-08-09 10:03
Ve svém komentáři přesně vystihujete sám sebe: "člověk neschopný věcné, neosobní argumentace, bez nenavisti zatemňující rozum". To je na vás naprosto přiléhavé. Je zřejmé, že vy se považujete za jakéhosi neomylného spasitele, své fantastické názory, ohledně nichž nepřipouštíte žádnou diskusi, prosazujete velmi nevybíravě. Pak se nedivte, že si děláte nepřátelé.
-8 #8 Jan Šinagl 2017-08-09 07:26
Zvláštní, že se tehdy nikdo "ani trochu na věcmi nezamyslel", ani nad následným mnohamilionovým odškodněním pana YU? Něco je asi hodně špatně, když se dokázal "trochu zamyslet" jen pan Dvořák, pravda až po opačném rozsudku a mnoha letech. Těžko diskutovat s lidmi neschopnými věcné, neosobní argumentace, bez nenávisti zatemňující rozum, podjatosti a hodnocení autorů jiných názorů. Tito "Bohové" o sobě nikdy nepochybují. Proto ani nejsou schopni uvědomit si svoji přirozenou lidskou nedokonalost, zakomplexovanos t či hloupost, kterou nám svými komentáři upřímně, byť nevědomě, sděluji - v tom lepším případě.
+7 #7 K. Dvořák 2017-08-09 00:34
Teď jste mě pobavil: kdokoli by tehdy něco namítl proti U., byl byste to právě vy, kdo by mu se zavilostí fanatika lál komunistů a nedemokratů! Stačilo přitom jen málo - trochu se nad věcmi zamyslet a nevěřit všemu. Aby člověk přišel na to, že vše není tak, jak U. prezentuje a soud, který ho soudil, si vše necucá z prstu, ale nějaké relevantní důkazy má, nemusí být neomylný "vynašeč bezchybných rozsudků". Že jste přiznal svou chybu, je první věc, kterou vám můžu přičíst k dobru, byť je zbytečně shozena nepřípadnou ironií.
-7 #6 Jan Šinagl 2017-08-04 10:45
Velká škoda, že pan Dvořák neupozornil tehdy soud, že je MUDr. Uzunoglu bezcharakterní člověk a podvodník? Doufejme, že alespoň je schopen ocenit, že zprávu o jeho odsouzení zveřejnil pouze tento web. Informována byla všechna hlavní média, regionální deníky a stovky novinářů (i novináři tehdy se zastávající YU, včetně informování o konání soudu). Všechna média a novináři dosud mlčí. Nereagovali ani na soukromé E-maily, kteří se ho zastávali a nechali se s ím fotografovat. Vskutku "hrdinové". Ti jsou pro pana Dvořáka správní "charakterové". Raději mlčí, než aby přiznali, že i oni naletěli mazanému podvodníkovi. Na soudech budu pana Dvořáka navrhovat jako poradce soudce, s kvalifikací neomylného "vynašeče bezchybných rozsudků". Jistě bude jednou oceněn za zásluhy o českou justici, právo a spravedlnost... Lidé, kteří raději mlčí než aby odvážně přiznali své pochybení si zachovají možná "tvář", ve skutečnosti ještě více ukazují svoji nedokonalost a malost, kdy zachování své dobré pověsti a místa pokrytecky upřednostňují před nepopuzením mocných a pravdou. Ta na zemi bude vždy relativní, na rozdíl od té nad námi.
+10 #5 Karel Dvořák 2017-08-03 19:19
Na případu Uzunoglu a vývoje Vašeho poměru k němu je přesně vidět, jak jste manipulovatelný ! Pamatuji si, jak zuřivě a nekriticky jste ho před lety hájil a nyní sám jste dospěl k závěru, že je to psycho a manipulátor. Bude dobré, když si informace vždy trochu přeberete a zaslepeně neuvěříte každému lumpovi, jehož budete nesoudně a urputně hájit, abyste pak nemusel dojít k hořkému poznání, jako v tomto případě.
+7 #4 Svoloč 2017-07-15 14:49
Tak si jdi nahlédnout do jejich opatrovnického spisu a uvidíš tam pseudo psychologický posudek od Uváčikové z roku 2012 a zjistíš, že Moniku zastupovala v roce 2012 Spoustová. Takže už to, že si Monika najala takovou sebranku pro mě dostatečně vypovídá o tom, co je zač. A skutečnost, že si nejseš schopný ověřit fakto pro mě není nic nového. Jen slepec a hlupec propaguje na svých stránkách estébáka a komunistu Babiše. Kdy se z tebe stal pokrytec?
-2 #3 Jan Šinagl 2017-07-15 10:42
Jen anonymní, zbabělá svoloč se zastává ze své přirozenosti svoloče a pomlouvá slušné.
+7 #2 Svoloč 2017-07-14 23:44
Mimochodem magorů jako je Uzunoglu, co se zbláznili v důsledku opatrovnického řízení, je spousta. Třeba Fiala, který bručí za maření a zrovna teď projel dovolání.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)