Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

FATIMA 160917Praha, Katedrála sv. Klimenta, 16.9.2017. Najděme si čas k zastavení v marné honbě za pomíjivým a připomeňme si trvalé, neměnné.  FATIMA a modlitby 160917  

Ve starověku znamenalo slovo HYBRIS pýchu, domýšlivost, aroganci, povýšenost, vždy vyvolaly trest bohů, který  postihl celou společnost. Jednání smrtelníka, který nezná míru vůči Bohům, králi, obci, vzpouru proti řádu světa. Tak trestá od nepaměti lidstvo bohyně Nemesis. Staré řecké přísloví „KOROS–HYBRIS–ATÉ“ (blahobyt–pýcha–pád) varovalo před svévolným vystupováním. Naši předci dokázali postavit Mariánský sloup na počest Panny Marie, my jsme jej dokázali zbořit a i dnes bráníme jeho znovupostavení. Dokud nebude stát Mariánský sloup na Staroměstském náměstí v Praze, bude to svědectvím naší pokračující malosti, provinciálnosti, nevyspělosti a našeho pokrytectví, naší neschopnosti povznést se k vyššímu a trvalým hodnotám. Národ z něhož vzešel Jan Ámos Komenský by měl být schopen postupného budování hodnot v jednotě, skutečně bratrské, ne jednáním „ode zdi ke zdi“ stát stále na místě a propadat se mravně a morálně stále hlouběji. Proto je Panna Marie naší nadějí. Doporučuji poslední minuty videa.

FATIMA a text 160917Dne 14.září 2017 jsem vzpomínali 80.výročí smrti TGM. Česká média psala „vzpomněla celá země“? Jak to bylo když vzpomínala celá země jsme mohli vidět při státním pohřbu TGM…

Připomínám jeden z jeho citátů: „Život měříme příliš jednostranně; podle jeho délky a ne podle jeho velikosti. Myslíme víc na to, jak život prodloužit, než na to, jak ho opravdu naplnit. Mnoho lidí se bojí smrti, ale nedělají si nic z toho, že sami a mnoho jiných žijí jen položivotem, bez obsahu, bez lásky, bez radosti.“   

Víte co je to FATA MORGANA? Česká jednota…

 

Jan Šinágl, 17.9.2017

* * *

Ke dnešnímu 425. výročí narození největšího Čecha, Moravského Bratra, rektora, exulanta, filosofa a myslitele, mistra Jana Amose Komenského

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Oldřich Musil 2017-09-24 16:06
POKRAČOVÁNÍ
Důvodem je naše zpupná pýcha(která jak známo předchází pád) a krátkozraké sobectví díky kterému postrádáme vlastnosti k tomu,abychom si byli schopni sami vládnout.Totiž moudrost a prozíravost.Zkr átka jak praví jedna stará lidová moudrost:"Bez Božího požehnání,marné lidské namáhání."
0 #4 Oldřich Musil 2017-09-24 15:53
POKRAČOVÁNÍ
To není "katolická pravda na úkor pravdy jiné",to jsou historická fakta,která byla nežádoucí nejen pro komunisty,ale i pro naše národní buditele a tatíčka Masaryka.Jan Amos Komenský z něhož podle vás pane Šinágl vzešel náš národ způsobil,že k nám vtrhli Švédové,kteří tu drancovali a rozkradli všechno bohatství sbírek Rudolfa II.Proto se jim náš národ také bránil.Slova pana Stropnického,po dle něhož to byli naši spojenci ponechávám bez komentáře,ať si o tom vytvoří svůj názor každý sám.Naši národní buditelé také neviděli(nebo vidět nechtěli) jak si tento národ vládl sám od samého začátku.Česká šlechta se ve svém zločinném boji o moc nakonec sama úplně vybila a musel k nám přijet vládnout někdo cizí,tedy Lucemburkové.Op ět konstatuji,že nevím o jiném evropském národě,kde by to došlo až do takových konců.Takže pane Krátký,chápu že je těžké si to přiznat,ale pokud si tento národ vládne sám,vždycky to skončí nějakou katastrofou.
POKRAČOVÁNÍ
0 #3 Oldřich Musil 2017-09-24 15:29
K:Michal Krátký
Co svět světem stojí vždy platilo,že pokud některý národ rozpoutá válku a prohraje ji,musí potom počítat s tvrdými následky.Dobrod ružství které rozpoutali čeští stavové(Ještě bych pochopil,kdyby něco takového provedla lůza,ale nejvyšší političtí představitelé země?Ukažte mi jiný národ v Evropě,kde se něco podobného stalo) byl politický puč proti panovníkovi,kte rého si předtím sami zvolili.Kdo si pozorně prostuduje historii let 1618-20 ten zjistí,že tehdejší stavovská vláda rozkradla do svých kapes co mohla,stejně jako v devadesátých letech minulého století.Stejně tak docházelo k excesům jako např. umučení Jana Sarkandra,vyvla stňování majetku jezuitského řádu a jeho vyhánění ze země,podobně jako ve čtyřicátých a padesátých letech minulého století.Jestliž e se tedy pobělohorští vítězové chovali k poraženým tvrdě a nevybíravě,dali jim k tomu oni sami předtím nejeden pádný argument.
POKRAČOVÁNÍ
+5 #2 Michal Krátký 2017-09-21 19:17
Část české společnosti si Mariánský sloup přeje a část ne. Je to dáno rozdílným pohledem na naši historii a na křesťanské náboženství. Kvůli tomu, že velká část Mariánský sloup v Praze mít nechce není ještě český národ malý, nevyspělý a pokrytecký. Máme přece demokracii a v té si může každý říkat nahlas co chce a případně demokraticky o něčem rozhodnout tak nebo onak. Souhlasím, že Komenský byl velikán, ale ani ten by se sloupem asi jako evangelík nesouhlasil. Dovolávat se tedy u něj podpory pro stavbu Mariánského sloupu, jak to nepřímo činí autor článku, je trochu nepovedené. Já sám bych byl pro, aby tam sloup stál, ale nezatracuji český národ za to, že se v současné době rozhodl jinak. Pane Šinágl trochu zmírněte. Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem katolík.
-3 #1 Tomas 2017-09-19 10:06
Panna Maria je katolickou cirkvi tak silne ctena zejmena proto, ze protestanti ji neuznavaji. Jedna se tedy o snahu ukazat svou pravdu na ukor pravdy jine, coz platilo p Bile hore stejne jako dnes po navraceni cirkevnich majetku. Jednim z hlavnich cilu katoliku vzdy bylo vitezstvi jejich pravdy a verejne oslavovani techto vitezstvi. Tuto snahu vzdy balili do ohromne uslechtileho havu spaseni pro vsechny, uctivani Marie pro jeji vlastnosti apod. Myslim, ze neco takoveho rozhodne neni hodnotou, ke ktere by se mel cesky stat a ceska spolecnost hlasit a nebo se nechat opijet timto rohlikem, jako kdysi. Dnes uz se inkvizice bat nemusime, ale zaklady motivace snazeni politicke casti katoliku zustavaji velmi podobne.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)