Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MU KK panel 181217Dne 18.prosince se konalo poslední zasedání zastupitelstva v tomto roce v Kulturním domě. Minulé jsem nestihl, proto měl můj příspěvek 20 bodů – viz MU KK verejnost 181217zvukový záznam. Očekával jsem od zastupitelů a vedení obce poděkování za podněty. Nedočkal jsem se, spíše se radní nemohli dočkat konce mého vystoupení. Z cca 2200 obyvatel města se dostavilo 20 občanů…

Níže přináším ukázky z dvou článků na webových stránkách Stroupinské Lípy z.s. Týkají se další benzinky Omnitrack, skladovacího areálu Panattoni a výstavby rodinných domů a bydlení pro seniory. Ve Zpravodaji města Žebráku se o tom nedočtete, bohužel.4

Benzinová stanice Omnitrack a skladovací areál Panattoni

… I přes tento úspěch letos zastavěná plocha průmyslové části překročila rozlohu obytné části města Žebrák. Jak je patrné ze satelitních snímků v příloze. Snímky nám zaslal občan Žebráku, který si z důvodů uvedených níže nepřeje být jmenován: „Zkusil jsem změřit plochu Žebráka a plochu zastavěnou fabrikami a fotovoltaickými elektrárnami. Fabriky už jsou větší a to jsem Žebráku přidal kus pole u Turkovy rokle. Posílám jen pro zajímavost. Kdybys to chtěl zveřejnit, tak prosím bez mého jména. Nechci si dělat zbytečné problémy na radnici. Dík.“

* * *

Pepřový spray 3

… Veškeré dění popsané výše jen potvrdilo naši domněnku, že může jít o pole „úrodné“ neboť k němu vedou pod cyklostezkou inženýrské sítě. Záměru referenta investic a majetku získat z „pole“ finanční výnos by neměl žádný z kolegů úředníků města Žebrák bránit. Je smutnou skutečností, že oproti našim předkům si stavební pozemky ceníme více než ornou půdu. Nebo se mýlím a Ing. Bohdan Šimeček začne své pole obdělávat? To vše se časem dozvíme.

P.S. Obrázek z katastru nemovitostí mi zaslal občan města Žebráku, který si nepřeje být jmenován z obavy, že by ho mohli začít úředníci města Žebrák šikanovat.

* * *

Doboví svědci potvrzují, že když se dělala v 90.letech cesta kolem orné půdy bývalého úředníky MÚ ing. Šimečka, už se k jeho pozemkům dělaly potřebné přípojky?! Začíná snad realizace dlouhodobých plánů Mgr. Wachtlové (manželka Šimečka a právnička města)), pana Šimečka, paní Drobné, pana starosty a možná ještě dalších…? Potomci 300 letého rodu Hněvkovských nabízejí velkoryse svoji ornou půdu ke stavebnímu využití, aby se městu ušetřily náklady za jejich koupi. Pochybuji, že novodobí „sedláci“ s „tradicí“ „sedlačení“ pár let, budou při prodeji své orné půdy stejně tak velkorysí… Na odkazu níže si můžete prohlédnout jak by nové žebrácké „sídliště“ mělo vypadat.

Žebrák – rodinné domy a bydlení pro seniory 9/2017

U Blazeje Kriz 12 2017Nevím, co tomu všemu asi říká sv. Blažej…? Poblíž jeho kdysi stávající kaple vytyčil už třetí Kříž (Po U Zabitého u Vráže a v Bažantnici v Postoloprtech) pan Petr U Blazeje Kriz napis 12 2017Zemánek, kastelán Hradů Žebrák, Točník, učitel, historik, milovník a ochránce přírody. Tentokrát na památku ruských vojáků armády generála Suvorova.

Doporučuji i jeho další práci - Richard Hlavatý: takové skvělé lidi a vlastence likvidovali komunisté

Až budeme pořádat i takovéto akce v KK Žebrák, budeme moci hovořit i o výrazné zvýšené kulturně-mravní úrovni jeho nabídky. V tomto smyslu přejme našemu kdysi Královskému, Komornímu Městu Žebrák dostatek idejí, kuráže, vůle a energie do Nového roku - nejen odpovědných, ale i občanů města.

    

Jan Šinágl, 28.12.2017

* * *

Bývalý vedoucí KD Žebrák „obohatil“ televizního Silvestra 31.12.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)