Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pamatnik 1 150214Pamatnik 2 150214

Sdružení Ukrajinců a příznivců Ukrajiny: Otevřený dopis k vyjádření Aleksandra Barabanova – Dopis ministru obrany České republiky Martinu Stropnickému!

Odhalen 15. února 2014, média referují 17.března 2014 - Financovalo sdružení veteránů války v Afghánistánu AFGANVET - Na desce je nápis v azbuce "Na věčnou slávu a památku padlým vojínům internacionalistům a mírotvorcům" - Pod pojmem internacionalista se v Rusku rozumí voják, který poskytoval internacionální bratrskou pomoc v Československu v roce 1968, v Afghánistánu v 80. letech nebo nyní na Krymu - Hřbitovní správa Olšany žádost o odstranění zamítla! - Afghánští veteráni na Olšanech nezřídili žádný hrob, ale pomník představující agresivní politické gesto oslavující okupanty - dříve ve službách Sovětského svazu a nyní Vladimíra Putina! - Dne 21.2.2014 se zástupce ministerstva obrany České republiky, zúčastnil hanebného aktu oslav ukončení sovětské agrese v Afghánistánu (více než 1 000 000 mrtvých), spojeného s položením věnců na „památník“, který ruská pátá kolona vztyčila na oslavu sovětských „mírotvorců zavražděných československými fašisty v srpnu 1968.“ Krymská revoluce: Krymčané svou revoluci tak trochu zpackali, jako to ostatně umějí jenom Rusové.

Tak řečnil někdejší poradce Miloše Zemana Zdeněk Zbytek 1.12.1989 - hodlal poslat tanky na Prahu. Zúčastnil se odhalení památníku a už zase „Volá po Ukrajině“ v naší zemi!

 

Opět zachováváme postoje, místo abychom stáli! Přibude po památníku okupantům z roku 1968 brzy i pomník okupantům z roku 1938?! Kolik památníků má u nás Jan Palach, Jan Zajíc, Ryszard Siwiec a všechny nevinné oběti „mírové“ okupace z roku 1968?!

Sluší se dodat, že jmenovitý seznam 98 ruských vojáků nebyl dosud zveřejněn, resp. kolik jich v roce 1968 padlo „v boji“, kolik zahynulo při dopravních nehodách a kolik vojáků zastřelili sami ruští důstojníci bez soudu za neuposlechnutí rozkazu. Obávám se, že tento seznam je bezpečně uložen v moskevské Ljublance, sídle KGB. Na Podbořansku v době okupace hovořili volynští Češi, ovládající ruštinu, se třemi ruskými vojáky. Pro porušení zákazu „mluvit s nepřítelem“, byli všichni tři ruští vojáci zastřeleni bez soudu. Jejich rodiče dodnes neví kde jsou pochování. Jsou rozhořčeni, že Česká republika jim dodnes nesdělila, kde se jejich hroby nacházejí…

Na tomto nemravném aktu, krátce po výročí Jana Palacha a před výročím „vítězného února“, se podíleli i senátor Jaroslav Doubrava (dříve senátor za KSČM, dnes za Severočeši) a někdejší poradce Miloše Zemana Zdeněk Zbytek – ten, co chtěl povolat v listopadu tanky na studenty! Jak rychle jde odhalit památník okupantům a jak pomalu pomník čs. letcům z RAF! Ruští okupanti se dočkali v naší zemi památníku za 46 let a naši letci nemají na důstojném místě ve své rodné zemi ani po 69 letech žádný památník odpovídající jejich hrdinství!

Společnost se chová už zcela apaticky a odevzdaně, takřka všem je vše lhostejné. Jsme nemocnou, duchovně chorou společností. Podporujeme Ukrajinu a současně se chováme jako kolaboranti, zbabělci a poslušní poskoci. Dosud žádný politik a veřejně známá osobnost nenašly odvahu otevřeně vystoupit a konat. Urážíme tak Ukrajinu, sebe už více urazit a ponížit snad ani nemůžeme!

Politici mlčí svorně jako hrob. Proč mlčí pravice, nebo tu už žádná není?! Pouze prohlásit, !že s tím nemám nic společného a že nesouhlasím“, je jen jiná forma mlčení, neschopnosti a zbabělosti, nenásledují-li konkrétní činy! Podle skutků poznáte je…

Podívejte se na Hřbitov pro cizince o čem to bylo a stále je!

Navrhuji změnit nápis: Zde je pohřbeno 92 ruských vojáků, okupantů Československa z roku 1968. Přišli o život zcela zbytečně, ne vinou zákeřně přepadené země. Budiž jim země lehkou, stejně tak jako mnohem více nevinným obětem okupace z řad československých občanů. Ti na podobný, společný památník v rodné zemi, stále čekají…

Oslovím též správu největšího hřbitova v Kyjevě, aby povolila postavit na Mejdanu podobný památník ruským obětem z řad okupantů a provokatérů a stejně tak správu hřbitova na Krymu na památku ruských obětí okupace Krymu. Nepochybuji, že ochotně vyhoví jako správa hřbitovů na Olšanech, nebo se mýlím? Fakt je, že my jsme dělali „revoluci“ jen s klíčky, ale Ukrajinci s klacky a kameny! Půjde-li to takto dále, nebudou nám brzy povoleny už ani ty klíčky!

* * *

Je na místě zmínit se i o dalším nebezpečí, kterému byli civilisti vystaveni. Spatně se o tom píše, ale i v Cerhovicích se našli „lidé“, kteří využili neštěstí a bídy uprchlíků a okrádali je mnohdy i násilím o majetek, který si nesli, nebo vezli s sebou. Kradli za denního světla, kradli v noci, kdy zubožení civilisté spali. Byli to především lidé, kteří byli celou válku zalezlí a třásli se strachem. A nyní se plně projevila jejich nátura a „statečnost“.

Z knihy Josefa Hendricha O STARÉM MĚSTEČKU CERHOVICE a květnu 1945…

* * *

Jinak všudypřítomná ČT 24 nevysílala kupodivu přímým přenosem jak odhalení památníku 15.2.2014 na Olšanech, tak ani oslavu ukončení sovětské agrese v Afghánistánu 21.2.2014 též na Olšanech…?! Soudruzi a soudružky tak tentokrát zaskočili hned na dvakrát za Martu Semelovou, která už si na oslavu vraha, alkoholika a syfilitika Gottwalda netroufla, resp.bylo jí to vedením KSČM zakázáno. Komunismus je 90% taktiky a jen 10% ideologie, varoval už Jan Masaryk!

 

Jan Šinágl, 18.3.2017

* * *

Z korespondence:

Tady v Polsku se Rusové chovají stejně a také někteří jejich přisluhovači z dob někdejší PLR. Pokud se tak stane, následuje pohrdání široké veřejnosti. Nedávno varšavské supermarkety Carrefour začaly prodávat rudé kšiltové čepice se srpem a kladivem. Činily tak… nevím, den, dva? To bylo minulý týden. Okamžité reakce nemainstreamových medií (ty ovšem mají zde větší prostředky i pozici) a mnoha občanů.  Museli toho okamžitě nechat. Jinak by hrozil i bojkot kupujících (Jistě by toho využil konkurent). Vzpomněl jsem si  při tom na pražské „čepičáře“ a stánky se sovětskými vojenskými čepicemi a řády. Kdyby si  zde v Polsku někdo postavil stánek s takovými relikviemi, nejspíše by jej sami občané vyhnali jako v biblickém příběhu o Ježíši Kristovi a kupce u chrámu.

Vlad. Kebrle, 18.3.2014

* * *

Dnes jsem si dnes vyslechl na ČT 24 a našel na internetu vyjádření ke Krymu předsedy ruského spolku Artek Alexeje Barabanova. Hnus a k tomu financované českou vládou. Jako by těch 41 let nestačilo, teď ještě zvací dopis z Karlových, jistě pak Putinových Varů, nebo z Nových Butovic.

Václav Hora, 18.3.2014

* * *

Dopis ministru obrany ČR Marinu Stropnickému

From: Miroslav Václavek [Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Monday, March 17, 2014 2:42 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Subject: Panu ministrovi obrany České republiky Martinovi Stropnickému.

 

Vážený pane ministře,

 

nevím, jestli vám to je známo, ale dne 21.2.2014 se zástupce ministerstva obrany České republiky, zúčastnil hanebného aktu oslav ukončení sovětské agrese v Afghánistánu (více než 1 000 000 mrtvých), spojeného s položením věnců na „památník“, který ruská pátá kolona vztyčila na oslavu sovětských „mírotvorců zavražděných československými fašisty v srpnu 1968.“ Jak vyplývá z textu na něm.

Chtěl bych se vás nejdříve zeptat, jak je možné, že se vůbec zástupce Českého ministerstva obrany, vůbec zúčastňuje něčeho tak obludného, jako je výsměch všem československým občanům, které tato soldateska vraždila po stovkách, stejně jako je k pozvracení jakákoliv participace České republiky na oslavách agresí ruského impéria zla, namísto toho nejhlubšího možného vyjádření nesouhlasu s jeho zločiny. Je to totéž, jakoby na území České republiky vztyčila pomník vyhlazovací jednotka SS z Lidic a zástupce Ministerstva obrany ČR, salutoval vlajce s hákovým křížem.

Za vaše vyjádření k této zrůdnosti, budu neskonale rád.  

http://echo24.cz/g/w8nQg/v-praze-odhalili-pomnik-okupantum-z-roku-1968-odstranit-nelze

http://rsvk.cz/cs/den-obrance-vlasti-v-praze/#prettyPhoto

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/sovetsti-okupanti-z-roku-1968-maji-v-praze-pomnik_301333.html#.Uyb6ZD95Msx

 

Miroslav Václavek

www.vaclavek.blog.idnes.cz

* * *

Otevřený dopis k vyjádření pana Aleksandra Barabanova

Sdružení Ukrajinců a příznivců Ukrajiny

Ukrajinská iniciativa v České republice

 

V Praze dne 4. února 2014

 

Otevřený dopis k vyjádření pana Aleksandra Barabanova

 

Ukrajinské diasporní organizace v České republice vyjadřují hlubokou lítost nad vyjádřením pana Aleksandra Barabanova, které bylo uveřejněno v Pražském expresu dne 1.2.2014.

Vzhledem k tomu, že zaměření spolku Artek není založeno na diasporně profilovaném základě, spolek se hlásí spíše k ruskojazyčnému odkazu bez blíže specifikované diasporní základny, je krajně nevhodné, aby pan Barabanov vyjadřoval osobní konfliktní názory prostřednictvím registrovaného spolku, aktivního v českém kulturním prostředí.

Především jeho následující vyjádření je z našeho pohledu přinejmenším provokativní: „Artek vyjadřuje velké poděkování vojákům členům Berkutu, Barsu, Geparda, Jaguára a dalším jednotkám, vojákům-rychlého nasazení za jejich statečnost a vytrvalost, se kterou ochraňují ukrajinský národ a státní celistvost Ukrajiny."

Autorovi těchto slov patrně nelze vyčítat jeho částečnou pomýlenost, lze mu však vyčítat, že tato slova vyjadřuje oficiálně, jakožto představitel spolku, který je oficiálním příjemcem státních dotací ČR.

 

Za organizace

Olga Mandová, předsedkyně

Bohdan Rajčinec, tajemník

 

Rozdělovník:

ARTEK

Pražský expres

Sekretariát Rady vlády pro národnostní menšiny 

...

Vyjádření pana Aleksandra Barabanova v Pražském expresu dne 1.2.2014:

adresa: Ukrajinská iniciativa v ČR, Dům národnostních menšin, Vocelova 3, 120 00 Praha 2

tel.: 221 419 821 email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. © 2014

* * *

Krymská revoluce

18. 03. 2014 - EB

Krymčané svou revoluci tak trochu zpackali, jako to ostatně umějí jenom Rusové. Člověku vytanou na mysli Černomyrdinova slova: „Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždycky.” Začalo to jako revoluce nikoli nepodobná té na Majdanu, potom se to změnilo v invazi, okupaci, referendum pod dohledem vojáků, odštěpení a nakonec vyhlášení nezávislosti (přijaté včera Putinem). A přesto nyní ruské ministerstvo zahraničí nabídlo, že Krym Ukrajině vrátí výměnou za slib, že Kyjev nevstoupí do NATO. Pokud by se obyvatelé Krymu byli drželi revoluce a vyhlášení nezávislosti, mohli z toho vyváznout s čistým štítem. Srovnání s Kosovem by bylo obstálo lépe, případně za svůj vzor obyvatelé Krymu mohli prohlásit Československo. Češi a Slováci setřásli vazalské jho jenom tím, že někde změnili pár slov a uzavřeli nová spojenectví. Nechali si to dokonce oštemplovat od komunistů, takže už nebylo cesty zpět. A podívejte se, kde jsou dnes obyvatelé Krymu. Spálili mosty do Kyjeva a Moskva je udržuje v nejistotě.

* * *

Bude nedůstojné umístění pomníku čs. letců RAF v Praze, naší další národní ostudou…?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.54 (13 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #2 satan 2014-03-18 23:18
Hnus a zase velký hnus. Od roku 1620 je to snad nejhorší situace v tomto státu. Jak si jenom dovolili postavit památník Rusákům. Navrhuji hromadné setkání a likvidaci tohoto nedůstojného symbolu potupy českého národu.
+2 #1 Jiri Vanek 2014-03-18 13:15
Jen pomatenec bude volit protievropske strany.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)