Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Neas_a_korupceNaší redakci se podařilo díky práci našich oblíbených hackerů získat původní projev premiéra Nečase, zdůvodňující vyhození ministra spravedlnosti, Jiřího Pospíšila. Výjimečně tedy přinášíme text, který se našeho města absolutně nijak netýká:

Vážené dámy, milí pánové,

jako předseda nejlepší vlády rozpočtové odpovědnosti a boje proti korupci, jsem byl nucen odvolat ministra spravedlnosti, Jiřího Pospíšila. Jeho činnost na ministerstvu spravedlnosti dlouhodobě demoralizovala nejen vládu, ale i vedení mnoha měst a krajů. Díky jeho práci získal lecjaký státní zastupitel nebo nikým nevolený policejní plukovník pocit, že si může dělat co chce. Ještě bych překousl, že došlo k zatčení Davida Ratha, z kterého se tak stala oběť podobná Miladě Horákové nebo Julii Tymošenkové.

Málokdo si ale uvědomuje, že státních peněz ubývá a evropské fondy jsou zablokovány. Začíná být čím dál obtížnější získat obvyklou provizi 20% z každé veřejné zakázky, na kterou máme coby vámi zvolení zástupci přirozený nárok. V poslední době však bohužel dochází ke kriminalizaci této politické činnosti, což lze považovat za jednoznačný útok na demokracii. Nebo aspoň na tu českou demokracii.

Dnes se zlovolná policie domáhá Vlasty Parkanové, která přitom ani neví, že někdy nějaké ministerstvo řídila. Kdo to bude zítra? Nejlepší ministr financí východní Evropy a odhodlaný obhájce hazardní mafie, Miroslav Kalousek? Nebo nejlegračnější loutka jihočeského kmotra Dlouhého, ministr Martin Kuba? Nebo snad mocný jihomoravský hateman, Michal Hašek? Takhle bych tady mohl jmenovat klidně celý den a to by určitě nikdo nechtěl.

Pan Pospíšil se bohužel odklonil od naší konzervativní stranické linie, jejímž cílem je nic neměnit a hlavně nic neřešit. Tak to definoval vrchní ideolog naší strany, pan Pavel Drobil, kterého si možná pamatujete coby nejlepšího ministra životního prostředí všech dob. Jsem moc rád, že prezident Klaus pochopil vážnost situace a na rozdíl od situace s odsouzeným korupčníkem Vítem Bártou, neváhal ani vteřinu a odvolání pana Pospíšila okamžitě podepsal.

Pevně věřím, že se podaří stabilizovat celou situaci a vrátit na vrchní státní zastupitelství pana Rampulu, který měl úžasný cit pro to, kdo se vyšetřovat může a koho se naopak vyšetřování netýká. Nápad pana Pospíšila instalovat na tuto pozici paní Bradáčovou totiž nevěstil nic pěkného. Naštěstí to byl jeho poslední nápad. Pevně věřím, že občany České republiky můj krok uklidnil a nebudou se rozrušovat planými nadějemi na nějakou změnu.

Boj proti korupci, pod heslem padni komu padni, samozřejmě pokračuje. Minimálně v Německu nebo v Dánsku.

 

Děkuji za pozornost.


Standa Biler, 27.6.2012

http://www.zitbrno.cz/kultura/tajny-projev-premiera-necase-k-vyhazovu-ministra-pospisila

 

* * *

Kulisáci - kulišáci

Urychlené odvolání ministra Pospíšila navozuje dojem, že vláda včetně premiéra představuje pro občany pouhé kulisy. Kulisáci, vylézající na scénu pouze je-li opona zavřená, si vládní scénu i s figurkami přestavují,  jeli třeba podle své momentální  potřeby.

K.Mrzílek, 27.6.2012


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #2 Patrman 2012-06-29 19:09
To snad se nedeje ani v zadne zaostale zemi, aby odvolany ministr mel takove zastani v mediich.Nejprve otiskovali, ze se s Pospisilem houpe zidle , pred tim opozice Benesova ho mnohokrate kritizovala, vcetne Sobotky a najednou je to pan Cisty.
Ten Pospisil vyhrava proto, ze si dobre nastudoval zakony a nez se oponent zorientuje, pak z neho Pospisil udela blbce.Rika se tomu mazany nebo vycurany a takovi lide se libi mediim ale dokdy.
Zrovna tak byl mazany Rath ale ten zapomnel, ze nesmi kazdeho kritizovat, jinak se stava nebezpecny.
Pospisil je typ cloveka, ktera media zboznuji, jak o nem prohlasil jiz pred nekolika roky Paroubek .Je iniciativni a
tem spacum ve snemovne priprav vse pod nos a ukeca je, ale kdyz ma dat navrh na potrestani, tak strci hlavu do pisku.
Je to tragedie tohoto naroda, ze nenavidi
lidi cestne, nebot vetsina naroda nezna cest a ma to v genech.Krade se v tomto narode jiz od nepameti -od rozpalcovani pudy po l.svet.valce az po vyhnani sudet.Nemcu - a ti vsichni zbohatli ze zlodejin a kazdy, kdo mluvi o pravde je
nebezpecny.
Njeprve kradli bohacum, pak kradli z majetku sude.Nemcu, ktery patril statu
pak kradli emigrantum, kdyz utekli a nyni jim zbyva jedine-KRAST SOBE NAVZAJEM
0 #1 Hampl 2012-06-27 17:37
Pěkný projev. Škoda. Už jsem si myslel, že by kromě Ratha a Parkanové mohlo dojít také na Paroubka a Řebíčka. Škoda.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)