Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

HusCivilizace pokroku, nebo po kroku k mravní a hospodářské bídě…?!

„Tak jako hejno krkavců snesli se na tuto zemi, aby vyklovali každé zrnko zlata a stříbra. Nemají slitování. Jejich srdce zjedovatěla touhou po bohatství. Se vším kupčí, všechno prodávají. A za peníze takto vydřené z chudého lidu koně krásné chovají, čeleď nepotřebnou drží, v kostky hrají a na své kuběny kožichy drahé věší. ...“ „Zlořečný je ten, kdo pro skývu chleba opustí pravdu.“

To co se ohledně rekonstrukce Husova pomníku v současnosti děje už je celonárodní ostuda. Ukazuje jinou formou, jaký mají vztah k jeho odkazu a k pravdě, odpovědné osoby a instituce - a národ, který to dopustí. Budeme po „švejkovsku“ schopni vzpomínat 600. výročí upálení Mistra Jana Husa před jeho rozpadajícím se rodným domkem? Nestydatí a schopní toho jsme. Věřím, že by i dnes na rekonstrukci Husova domku významně přispěl císař František Josef, stejně jako tomu bylo s jeho rozhodující finanční podporou výstavby Národního divadla v Praze…

Z komentářů ke článkům:

Před 597 lety Jana Husa upálili za pravdu, dnes už se za ní posílá „jen“do vězení…

Jan Herna, Th.Dipl. 2012-07-07 11:31

Já jsem ve svém minulém komentáři použil hebrejského slova chucpe. Nepoceňuji čtenáře, ale ne všichni se ss tímto slovem asi setkali. Chucpe se obvykle vykládá jako žádost vraha svých rodičů soudci, aby k němu byl mírný, protože je oboustranný sirotek. Na trém spočívá společnost lidská: na spravedlnosti, na pravdě a na míru.
Běda člověku, trpí - li společnost, praví: "Setrvám klidně doma, budu se baviti a v klidu žíti." Přestupek takového člověka nebude nikdy smířen. Čtvero lidí jest nepochopitelno: pyšný chuďas, bohatec zapírající se, smilná stařec a starosta, který se vynáší bez příčiny nad obec.

 

Jan Šinágl trestně stíhán pro popírání genocidia

Patrman 2012-07-05 14:06

I kdyz nemusime verit v Boha, tak zlociny a vrazdy se nekdy za desetileti i stoleti priznavaji. Mohu souhlasit z tak krute msty na Nemcich po posl. valce, ovsem nikdo z cestnych historiku nemuze uznat, ze se to melo tykat kazdeho Nemce, bez ohledu na jeho stari, nemoci nebo jeho odpor proti nacismu. Jako pametnik jsem nevidel nikdy nekoho, kdo se vratil z koncentraku, ze by byl mezi temi, co kradli a zabijeli. Proc je mentalita ceskeho naroda tak mstiva? To dela kazdy zlodej a vrah, aby ospravedlnil svoje zlociny. A je tragicke, ze se nanasla vetsina, aby takove kriklouny usadila. Tim ten narod vzal za sve, ze kradeze a lzi patri k nasi spolecnosti. Necha se to vysvetlit dalsi povahovou vlastnosti - co te osobne nepali- nehas!!! Obavam se, ze tato vlastnost se stala jiz genetickou a jestlize je nejaka vyssi spravedlnosti, tak zato budou jednou pykat i ti mlcici. Zaverem citace Kollara - Nenarikejte pak na nestesti a osud, ze vas tak tvrde potkaly, ale narikejte, ze jste se jimi dosud rozumejsimi nestali - Slavy dcera. Co bylo nekomu ukradeno, nejen sudetskym Nemcum, rikeji krestane - nemuze byt pozehnane!! Genocida souvisi i s vyhanenim, kradezemi a vrazdenim. Nemci za Hitlera pykaji az dodnes - my budeme take jednou tak pykat, ze jsme te genocide prihlizeli.

Vitezslav Haramule 2012-07-06 00:40

Ceska policie nema nic dulezitejsiho na praci nez zacit trestni stihani J. Sinagla na zaklade udani Vondrackove, Michala a nejakeho Hubalka. Duvod udani jepopirani "genocidy" a nebo osobni msta teto nepovedene trojice? Mezi tim cesti europoslanci protestuji proti tvrdym kontrolam nemeckych kontrolnich organu ceskych obcanu na cesko-nemecke hranici a Nemci se brani, ze se podstatne zvysilo pasovani drog z uzemi CSR.To znamena ze policie je vytizena nesmyslnym vysetrovanim nevinnych obcanu jako je pan Sinagl a nemaji cas na potlaceni obchodu a pasovani drog. Pan Sinagl je snadna obet zatimco potirani obchodu z drogami je nebezpecne protoze tam jde policii o kejhak.

 

Byl praotec Čech vrahem…?

Patrman 2012-07-05 17:50

A jeste jedna zajimavost o cemz take historikove asi nic nevedi anebo musi badat, aby dokazali, ze jsme Cesi a kdo je vice. Malokdo vi, co u nas zustalo pozustatku po Svedech - zajimave - to neni ani 5 staleti zapomenuto, ale na nase ciny z te doby zadne dukazy. Jmena Frybort, Nykryn, Rydval – znamenaji ve svedstine nebo norstine Fri-bort – frei weg - Ny-green - nova zelen - Rydval - Rit-val - jezdecka hraz atd. Dokonce nikdo nezkoumal slovo Tyden - tid-cas koncovka en je jako nemecky clen ein - slovo jiste - juste a dokonce bychom se ani nemeli chlubit Masarykem - massa-ryk - hodne bohaty.  Vubec ani Husem - hus znamena vzdycky dum a ne husa, jak nas historikove ucili. Cim se tady chlubime - vlastni blbosti - ano v davnych dobach o nas ani pes nestekl a sve vyspelosti vdecime sousednimu narodu a to byli Nemci. Mnoha slova v cestine maji germansky zaklad. Nejsme na tom sami - davnymi dejinami se nemohou chlubit ani Polaci a Slovaci. Jiste to byl osud, ale nam priznivy jinak bychom asi nemeli svuj jazyk, ktery lid poddany si vytvoril z nemeckeho jazyka. Ostatne ani Benes je z nemeckeho znameho jmena Bönisch a tim spise vynikne, ze se musime Nemcu bat, aby nas nezlikvidovali. Neudelali to ani v dobe kdy nas lid neumel ani psat a Nemci nezlikvidovali ani Luzicke Srby, pokud se nelikvidovali sami jako Slovane polabsti a pobaltsti. Ostuda neni, ze nejsme tak dlouho vyspelym narodem, ale ostuda je ze si toto vse jako i novodobe dejiny vykladame falasne a lzive.

Patrman 2012-07-05 17:34

Jeste se vracim k usudku - Byl praotec Cech vrahem - Bohuzel vse patri do sfery baji, nebot nas narod na rozdil od slavnych Rimanu, Reku po sobe zadne pamatky nezanechal. Spisovatel emigrant L.Frybort se zcasti o nasich vybajenych dejinach zminuje ve sve knizce Cesi ocima exulanta a prozkoumal zvyky Keltu, kteri v te dobe byli jednim z nejvyspelejsich narodu, obyvajici velkou cast dnesniho Nemecka, Rakouska, Francie a Španělska - a samozrejme Anglie a Irska. Zustaly po nich u nas nazvy rek a nekterych obci, kdy nas ucili, ze Praha je od slova prahu u dveri a jine pohadky. Nazev Praha je po Keltech ruzne oznaceni, ale zaklad je stejny Praga, Braga, Brag, anebo Jizera Iser, Labe Elbe. Nasi idioti sli tak daleko v historii, ze tomu vsemu prikladali slovensky podklad.
V teto idiotske historii pokracujeme az dosud a proto by bylo kacirske rikat, ze jsme asi Kelty odsunuli anebo je pocestili. Prave odkaz na praotce Cecha a ze by ne on jen sam ale cela jeho druzina mohla take krast a vrazdit, o tom historikove mlci, jako mlci co byl odsun misto pravdy o vyhnani. Je smutne, ze nase deti neucime prave z dejin a pravde a historikove se tam, kde nejsou dukazy napisi, ze vdecime praotci Cechu - spise by meli patrat neni v nas vice Keltu, Germanu a Franku a zda prave takova sloucenina nevytvorila narod, ktery nevi kam patri.

 

* * *

Jan Šinágl obviněn za popírání údajného genocidia na českém národě za Protektorátu

Zná Václav Klaus norský Telavåg?

Jmenný seznam osob odměněných za pomoc při dopadení vrahů Heydricha

* * *

„Národ se může cítit nesmrtelným jenom tehdy, když se bude cítit mravným, když bude mít své vědomé mravní poslání; na to ovšem nestačí divadlo, i když má být součinitelem toho mravního povědomí. To musí být v politice, v hospodářství, v knize a škole, denním životě, všude. A obráceně, vemte národu jeho mravnost, a berete mu i jeho nesmrtelnost.“

„Člověk si musí vždycky uvědomit, pro koho píše. I jako novinář, i jako autor si musí stále říkat: vychovávat, vychovávat, vychovávat. Výchova není v tom, poučovat lidi, nebo jim dělat kázání, ale dát jim příležitost, aby sami mysleli, aby sami srovnávali.“

KAREL ČAPEK

 

Jan Šinágl, 6.7.2012

* * *

Z došlé korespondence:

Byl Mistr Jan Hus rasista?

Jak napsal Mistr Jan Hus už v roce 1409: "Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající." V geniální zkratce tu shrnul celý cikánský problém, jehož podstata se za uplynulých 600 let nijak nezměnila. To jen pan Kocáb, Uhl a podobní  vědci se nás snaží přesvědčit, že Cikáni až do roku 1948 hlavně malovali džbánky, vyšívali košilky a hráli na housličky a zkazilo je až 40 let bolševické totality! Nejhorší je fakt, že tu vyrůstá generace dvacetiletých Romů, kteří  nikdy neviděli nikoho kolem sebe pracovat!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #3 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-07-07 11:31
Já jsem ve svém minulém komentáři použil hebrejského slova chucpe. Nepoceňuji čtenáře, ale ne všichni se s tímto slovem asi setkali. Chucpe se obvykle vykládá jako žádost vraha svých rodičů soudci, aby k němu byl mírný, protože je oboustranný sirotek. Na trém spočívá společnost lidská: na spravedlnosti, na pravdě a na míru. Běda člověku, trpí-li společnost, praví: "Setrvám klidně doma, budu se baviti a v klidu žíti." Přestupek takového člověka nebude nikdy smířen. Čtvero lidí jest nepochopitelno: pyšný chuďas, bohatec zapírající se, smilná stařec a starosta, který se vynáší bez příčiny nad obec.
+3 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-07-07 11:18
Není nic horšího pro totalitně se chovající režim,než když občané se chovají jako svobodní a dávají najevo akcemi občanské neposlušnosti, že se ho nebojí. Když jej kritizují, pronásledují udavače a ukazují, že morálka ministra financí je chucpe, zdaňovat ty s malými příjmy a bohatým daně snižovat je chucpe.
Špinavé peníze jsou chucpe.
¨Národy se udržují myšlenkou, kterou jim nabídl jejich zakladatel. Já si říkám, že tuto vládu může položit myšlenka, kterou řekl náš 1. prezident Profesor Tomáš Garigue Masaryk: Nebát se a nekrást! Když se nebudeme bát zvítězíme!
-1 #1 Jiří Komárek 2012-07-06 08:28
Kdysi byl dávno z Husi Jan
před svatý koncil předvolán,
že kázal, že byl Kristus chudý,
což samozřejmě byly bludy.
A koncil řval to odvoláš,
a nebo záhy dokonáš.
Důkazy chceš tak začni kate,
je jedna pravda písmo svaté.
Že bohužel i v dnešní době
má pravda někdy strany obě,
vždycky se najde Koniáš
co řve, tak tohle odvoláš.
Obvykle stačí k poznání,
snad trochu více vzdělání.

Každá doba má své kacíře a Koniáše a nevinné oběti.
Kacíř z Chrudimi

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)