Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalousek_II… Celá tato směšná a ostudná mašinérie, v jejímž rámci si zákonodárci hrají na policajty, je zaměřená na jediné: odvedení pozornosti občanů od hlavního problému, a to od zlodějny. … U ministra Kalouska je tento postup, tedy otočení rolí, zaběhnutou mistrnou praktikou, která mu, kupodivu, vychází. Zářným příkladem je tolik diskutovaný Ekotendr za mnoho miliard, který podle kuloárů on sám v tichosti inscenoval, a proti kterému se nakonec zvedl obrovský odpor veřejnosti. I v tomto případě jednoduše otočil a postavil se proti jeho realizaci.  Geniální vyčůranost. A nic se naděje, podvod se nekoná. No nic, zkusíme to tentokrát jinde, možná v církevních restitucích, kde je větší podpora věřících, tam nám to snad vyjde.

 

Pojďme se ale vrátit ke Kalouskovým výhrůžkám. Kdyby to samé udělal obyčejný občan, skončil by bezpochyby před soudem. Kalouskovi se ale za tuto nehoráznost dostalo od premiéra pouze výstražného: „Ty, ty, ty, Mirku…!“. A tady je ten zásadní problém, korupční mafie je podstatně silnější, než si všichni myslíme. Postupně si na důležité státní posty prosadila svoje lidi, které si koupila za účast na různých postech, např. v dozorčích radách, a jejich prostřednictvím prosazuje potřebné, předem připravené, děravé zákony, které jim umožňují páchat trestnou činnost jakoby legálně. A tak není problém dát podnět Generální inspekci bezpečnostních sborů, aby prošetřila, jak dané tvrzení vzniklo a jakým způsobem proniklo na veřejnost, jen je třeba do této inspekce delegovat ty správné lidi, nebo dát vypracovat odborné stanovisko ministerstvu financí, kterému sám Kalousek šéfuje. Takto se podstata trestního činu postupně rozmělní a původní nebezpečná kauza časem vyšumí a bude zapomenuta. Z čeho mně osobně jde mráz po zádech, je prohlášení Kalouska, že policie vyšetřováním předražených letounů CASA útočí na demokratické principy státu a on je hluboce přesvědčen, že se takové praktiky blíží praktikám policejního státu. Opět rafinovaná otočka o 360 stupňů tak, aby se lidu ukázalo, že je to on kdo má nad hlavou svatozář. A toto je pravá tvář Kalouska. On je schopen všeho.

Je třeba mít na paměti, co vše nedávno proběhlo a co je v pozadí tohoto případu. Pospíšil až na druhý pokus sesadil Rampulu, a tím ohrozil celou, doposud dobře organizovanou, zločineckou strukturu, a to se mezi kamarády kmotry prostě netrpí, tudíž musel chtě nechtě „jít od válu“. Je jedno, zda se jedná o vnitřní boj mezi jednotlivými klany mafie nebo o neslanou, nemastnou, prapodivnou roli, kterou Pospíšil svým působením na ministerstvu spravedlnosti hrál a kde za celou dobu nedokázal prosadit vymahatelnost práva tak, aby sloužilo národu a ne lumpům, či zda se v něm konečně hnulo svědomí a začal jednat. Podstata tkví v tom, že projevy a jednání politiků již dlouhodobě nasvědčují vzájemnému zločinnému propojení směřujícímu k páchání organizované zlodějny. To, co mě na všech kauzách zaráží ze všeho nejvíce, je fakt, že bych od těch poslanců a senátorů, kteří si ještě neumazali ruce a mají čisté svědomí, očekával, že se razantně postaví proti lumpárnám páchaným třeba i ve vlastní straně. Bohužel tomu tak není, a to je ten největší problém. Oni mají strach především o sebe a o ztrátu lukrativního příjmu, a tak se mlčky stávají součástí prohnilého systému.

Vážení, buďte připraveni, že se dočkáme ještě podstatně větších absurdit, kdy politici a kmotři v pozadí budou tahat za špagátky a zneužijí svěřenou politickou moc proti všemu, co by mohlo ohrozit je a jejich prohnilé ekonomické zájmy. Není se vlastně čemu divit, že začínají panikařit a dělat chyby. Kalousek v podstatě hloupě přiznal, že všechny vlády nakupovaly bez toho, aby si pečlivě prověřily cenu investic, čímž, alespoň doufám, dal dostatečný podnět orgánům v trestním řízení, aby vše zpětně prošetřily, neboť definice jejich gigantické trestné činnosti zní: Zneužití pravomoci veřejného činitele za účelem zločinného spolčení s cílem beztrestně krást. Pokud k tomu ještě přidáme promyšlené zločinecké spolčení s bankomafií, které umožnilo vytvořit nesplatitelný dluh naší země, jedná se o slušný výčet kriminální činnosti nejen Kalouska, ale i celé řady jemu podobných, kteří si říkají vrcholní státní politici.

 

Petr Havlíček

Celý článek: http://havlicekpetr.blog.idnes.cz/c/278737/Tohle-by-Kalouskovi-projit-nemelo.html

 

* * *

PODVOD STOLETÍ: Vážený pane ministře… !!!

Kdo asi "poletí" a kde asi "přistane"...?!

… Zůstává jen problémem, zda části údajných ekologických zátěží také bude financovat EU. Pozoruhodné však je, že se původně jednalo o 7 vrtů MND, pak i 111 vrtů Al.Flachse, později 462 sond od Hodonína po Břeclav, což se dotýká i tohoto článku v LN. Nakonec se bude sanovat 660 sond, aniž by se veřejnost dozvěděla proč se počet likvidací opět navýšil. Všude se v TV, rozhlase, novinách, i ve vládě a parlamentu mlčí… aneb kdo "poletí" a kde "přistane"...?! Občané probuďte se konečně!

ČR nakoupila 700.000 dávek vakcín proti prasečí chřipce za 150.000.000,-Kč, spáleno jich bylo právě 500.000 ks za další miliony, skutečně použito jen cca 10%, dle ČT. Nikdo není za nic odpovědný, ani kdysi trestně stíhaný, snad už bývalý hlavní hygienik ČR MUDr. Michael Vít. Připomínám, že Polsko nenakoupilo ani jednu vakcínu a finská ministryně zdravotnictví varovala před obchodnímu praktikami farmaceutických koncernů. Ministerstvo dnes stále tvrdí, že to bylo v pořádku…

 

Jan Šinágl, 10.7.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Jirka 2012-07-10 20:35
Kalousek je důkaz, že bůh neexistuje! Protože jinak by ho poslal do pekel :-) o pár let dříve.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)