Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN_titulka_Vondrackova_120712Už jsem opět na prvních stránkách novin. Poprvé po konfliktu s Miroslavem Grebeníčkem na Letné na 1.Máje 2005. Tehdy jsem napadl jeho lži v rámci ústavou zaručeného práva na svobodu projevu a u soudu svoji žalobu vyhrál. Dnes jsem pro změnu žalován a opět je ve hře ústavní právo na svobodu projevu. Alespoň mne utěšuje, že mne nežalují komunisté, byť to jejich předseda JUDr. Vojtěch Filip 1.5.2011 u Křižíkovy fontány veřejně sliboval. Tentokrát je jistě k jejich radosti zastupuje zhaslá hvězda, kdysi populární zpěvačka, zkrachovalý, všehoschopný podnikatel a poněkud pomatený politický vězeň. Tři články vyšly v LN a dva v MFD. Petr Vacek, advokát a bývalý konzul ve Vídni, to v LN napsal a vystihl naprosto přesně! Všechny dnes vyšlé články a komentáře najdete níže. Dnes jsem byl na výslechu u kriminální policie v Berouně. Trval 2 ½ hodiny. S výsledným protokolem seznámím veřejnost zítra. Počtete si!

Sudetsti_Nemci_statistika_skodK autorovi naprosto hloupé poznámky Daniela Kaisera v LN, jen připomenu následující zkušenost s tímto „novinářem“. Kdysi jsem byl na jedné akci v kině LUCERNA a poté zašel na připravené, malé pohoštění. Najednou se přede mnou objevil pan Kaiser a řekl bez pozdravu, arogantně a hrubě: „Vy jste pěkná sv…, nahrál jste tajně rozhovor s mojí přítelkyní a zveřejnil co nebyla pravda.“ Nejprve jsem polkl, abych strávil tuto „kultivovanost“ novináře tak renomovaných novin a zeptal se ho, že netuším o co jde, že by mi to měl připomenout s tím, že nemám problém napravit nechtěnou chybu či omyl. Poté už se trochu zklidnil. Dodnes ale nevím co měl na mysli a o kterou paní a kauzu se mělo jednat. Považuji ho za hlupáka, který si hraje na něco co by byl rád, ale na co nemá viditelně potřebné intelektuální, mravní a morální předpoklady. Ty mu vystačí tak na jeho přímou či nepřímou podporu Hradu a podobné typy komentářů. Naštěstí o mnoho schopnější novináři v LN převažují. Doufám, že se nedočkám doby, kdy by svým kolegům měl dělat cenzora. Předpoklady by k tomu měl, jak nám ukázal touto opravdu, ale opravdu hloupou poznámkou.

 

Jan Šinágl, 12.7.2012

 

P.S.

Pochopitelně se politici jak ve SRN tak v Česku obávají, že se téma může vyvinout do veřejné diskuse, což není jejich zájmem. Aby se situace uklidnila, nechají „zmizet“ můj „genocidní“ trestní spis, včetně důležitých dokumentů, údajně během přepravy Českou poštou mezi státními zastupitelstvími. Nelze nevycházet i z toho, že u tohoto tématu je opět třeba zajistit více mlčení. Tyto staré triky jsou obecně známe. Politici vždy najdou cestu jak politicky, tedy i společensky  brisantní témata, bagatelizovat. Německé Rádio Praha – mlčí, Německé noviny v Praze mlčí, sudetoněmecká kancelář v Praze – mlčí, vedení sudetských Němců v Mnichově – mlčí, německá tištěná média i televize – mlčí, člověk by mohl přece ohrozit „dobré sousedské vztahy“, že. Momentálně běží v televizi 40.dílů o atentátu na Hendricha, to musí jistě zanechat stopy. Nedivím se proto, že Rada ČT moji stížnost na skandální dokument MEIN KROJ, ani po 3 měsících,  stále ještě neprojednala, přestože jsem ji předal i osobně do rukou předsedy Rady ČT pana Milana Uhdeho. Jako by se „ztratila“, podobně jako můj „genocidní“ trestní spis. Ten ani po 7 dnech nedokázala Česká pošta dopravit z OSZ Beroun do KSZ Praha, ačkoliv normálně potřebuje pro tuto vzdálenost 1 den. Vidím, že o nová témata na tomto webu nebude nouze - ani v „okurkové sezoně“. J.Š. 19.7.2012

 

Dva články z MDF dne 12.7.2012

MFD_Vondrackova_TO_JS_I_120712MFD_Vondrackova_TO_JS_II_120712

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tři články z LN dne 12.7.2012

LN_Keiser_TO_JS_1207012LN_TO_Vondrackova_Kabtov_120712

 

 

 

 

 

 

LN_TO_JS_Vacek_1207012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministr Blažek nakoupil nemovitosti za 13 milionů

Ministr Pavel Blažek – hlupák, nebo podvodník

Doktor Macek pátral v minulosti nového ministra. Výsledek dal na internet

Seznam firem, na jejichž řízení se podílel nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS), je opravdu dlouhý. Některé z nich už jsou dnes v likvidaci nebo v konkurzu. Komentátor Miroslav Macek se s ironií sobě vlastní podivuje nad tím, jak schopného šéfa resortu to v Česku máme.

* * *

Zlín si připomíná osmdesáté výročí tragické smrti podnikatele Tomáše Bati


To nejlepší na světě nám úplně stačí

1. Znalostní podnik, založený na dovednostech a umu zaměstnanců

2. Autonomie dílen, sebezodpovědnost a podíl na zisku zaměstnanci

3. Globální pojetí trhů ze silné místní a regionální báze

4. Informační pojetí řízení a využití podpůrných technologií

5. Integrované sítě dodavatelů a zákazníků

6. Vysoké etické a mravní hodnoty podnikání

7. Nepřetržitá tvorba, přejímání a rozšiřování znalostí

8. Nejvyšší (světová) kvalita procesů výroby, výrobků a služeb

9. Strategie „dravé" inovace, originality a tvůrčí práce

10. Obecný zájem sociální „službou veřejnosti"

MILAN ZELENÝ, pravidla Baťova systému řízení

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

+3 #4 Oldřich 2012-07-13 23:39
Cituji David Navara:


Český parlament se nicméně usnesl, že lhaní, mlžení a zkreslování historie, která má krvavé konotace, je trestné. Protože buď chceme, aby si neonacisté v temných uličkách pod vlivem Šináglů, Pecinů a Krystlíků mysleli, že hájí pravdu, nebo chceme, aby dobře věděli, že hájí jen zlo.

David Navara, programátor


No vidíte pane Navaro. Jenže právě v tom, že se parlament usnesl spatřuji ten průšvih. Parlament má nějaký patent na pravdu? Tentýž parlament se také usnesl, že Dr.E.Beneš byl spasitel, nebo něco podobného. Na tom je nejlepší, že jsou pod tím zvěčněni dokonce i komunisté pro které byl jmenovaný ještě donedávna belzebubem a představitelem reakční buržoasie. Ale zpět k tématu - pokud by pánové Šinágl, Krystlík a Pecina pravdu neměli, nemělo by být těžké jejich tvrzení vyvrátit i bez usnesení parlamentu. Konečně komunistům v šíření jejich bludů také žádné usnesení nebrání. Musíme si s tím poradit i bez usnesení. Zdá se mi jakobychom pokračovali v uhlířských mírách, podle nichž měl některý metrák sto kil a některý jen devadesát.
-1 #3 David Navara 2012-07-13 14:12
Vystavené články jsou z novin vlastněných německou Mafrou. Přestože slušní Němci jsou zásadně největší odpůrci neonacismu, zdá se mi, že čeští zaměstnanci-nov ináři se předhání v hyperloajalitě k čemukoliv jen náznakem německému, kterou od nich nikdo ani nechce.

Jan Šinágl, Tomáš Pecina a Tomáš Krystlík zásadně zkreslují. Např. hned ve výpovědi JŠ uvádí, že Němci přišli na pozvání v 8. století. Přišli ve 12. st. I když proti tvrzení landsmanšaftu, že název Bohemia je odvozen od germánského (!) kmene Bójů, a že chybějících 270 tisíc sudetských Němců, kteří se nevrátil z Drang nach Osten, jsou oběti odsunu, je to ještě chvalitebná přesnost.

Český parlament se nicméně usnesl, že lhaní, mlžení a zkreslování historie, která má krvavé konotace, je trestné. Protože buď chceme, aby si neonacisté v temných uličkách pod vlivem Šináglů, Pecinů a Krystlíků mysleli, že hájí pravdu, nebo chceme, aby dobře věděli, že hájí jen zlo.

David Navara, programátor
+4 #2 Oldřich 2012-07-13 07:04
To se našim milým "novinářům" opravdu povidlo. Prý hlídací psi demokracie. Prý by také měli pečovat o zachování svobody projevu a tisku. Jako bych to všechno už někdy někde četl.
+9 #1 Vitezslav Haramule 2012-07-12 19:37
Pozoruji pane Sinagl ze se zacalo neco dit.
Je prece absurdni,aby si nekdo tak zahraval s demokratickou zarukou svobody slova a svobodneho vyjadrovani.Von drackova a ten jeji paprda by meli zahodit kalendar z roku 1975 a koupit si novy na rok 2012.Anebo si ti dva idioti mysli ze se nic nezmenilo?
A jestli ze maji pravdu, tak at se jde cela ceska justice vycpat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)