Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MM_a_HVTo, že se Helena Vondráčková s někým soudí, je asi stejně zajímavé jako skutečnost, že po jaru nastalo léto – ale tentokrát tu něco nového přece jenom je. Zpěvačka a její manžel Martin Michal už nehájí jen své vlastní zájmy, ale nás všechny. Podali trestní oznámení na aktivistu Jana Šinágla za popírání genocidy spáchané nacisty za války na českém národu.

P.S. A další VÝZVA k podání vysvětlení na PČR do Berouna. J.Š.

Jan Šinágl se měl zločinu dopustit srovnáváním počtu obětí Reinharda Heydricha a Klementa Gottwalda, připomínáním počtů českých udavačů za heydrichiády, poukazováním na vraždy, k nimž došlo při odsunu Němců, a podobnými věcmi – a bude zřejmě věcí soudce, aby posoudil, zda se tak stalo, či nikoli. Nemělo by to představovat problém, protože historická fakta jistě jsou k dispozici – a tak věc s důvěrou přenechme justici, protože slova „soudit“ a „soudce“ jsou zjevně odvozená od slova „soudný“.

Zajímavé je ostatně na věci něco jiného: posun zájmu zpěvačky a jejího manžela od bránění vlastního jména k obraně celého národa. Už proto, že za celou dosavadní kariéru se politicky neangažovala, když pomineme píseň Přejdi Jordán z roku 1968, v níž komunisté správně viděli výzvu k emigraci (a bez ironie: velmi povedenou). Mimochodem, někdejší emigrant Jan Šinágl je jedním z těch, kdo se podle jejího hitu za časů bolševika zachoval; zpívá se v něm: „Vezmi nohy na ramena ... jsi-li hlava otevřená ... uzlík svůj sbal a nečekej dál ...“

Čechy jistě pozvedne na duchu, kdo že se jich zastal, přesto se ale (jako jeden z oněch zatím jen zbaběle mlčky úpících pod nadvládou cizáků a jejich přisluhovačů) nemohu poněkud nevděčně nezeptat, jestli je to opravdu jen altruismus, s nímž zpěvačka vyráží do boje za zhanobený národ.

Nelze si totiž nevšimnout, že roduvěrnými vlastenci se u nás poslední dobou nápadně často stávají lidé, kterým se už nějak nedaří zaujmout publikum jinak, ač by moc chtěli. Třeba Václav Klaus, správně předpokládající, že donedávna osvědčené strašení komunisty už v jeho podání nepůsobí důvěryhodně. Nebo Jana Bobošíková, jejíž urputně neúspěšná snaha proniknout do vysoké politiky je až dojemná. Nebo část ODS tušící, že po grandiózní sérii korupčních skandálů už může vzbudit pozornost jen exaltovaným vlastenectvím. O některých menších stranách fašistoidního typu ani nemluvě.

Může nás snad potěšit, že to není jev jen ryze český. Skvělý italský spisovatel Umberto Eco ve svém zatím posledním románu Pražský hřbitov nechává ruského agenta tajné služby říkat: „Máme-li dát lidu naději, musí tu být nepřítel. Někdo řekl, že vlastenectví je posledním útočištěm chátry: kdo nemá mravní zásady, obvykle se zahalí do praporu. Národní totožnost je poslední zbraň vyděděnců. Nepřítel je přítel národů ...“

Citací z Eca rozhodně nechci naznačovat, že všichni lidé hrdí na svůj národ jsou padouši. Mnohem méně jistý bych si ale byl u těch, kteří to dávají okázale najevo v politice. Helena Vondráčková a její manžel tak mohou upřímnost svého náhle probuzeného bojovného vlastenectví dokázat jen jedním způsobem, totiž tím, že se do budoucna budou držet od politiky co nejdál. A že zase zažalují bulvár – tentokrát za informaci, podle níž chce Martin Michal kandidovat v podzimních volbách.

http://www.reflex.cz/clanek/nazory/47083/helena-vondrackova-roduverna-vlastenka.html

P.S.

Pochopitelně se politici jak ve SRN tak v Česku obávají, že se téma může vyvinout do veřejné diskuse, což není jejich zájmem. Aby se situace uklidnila, nechají „zmizet“ můj „genocidní“ trestní spis, včetně důležitých dokumentů, údajně během přepravy Českou poštou mezi státními zastupitelstvími. Nelze nevycházet i z toho, že u tohoto tématu je opět třeba zajistit více mlčení. Tyto staré triky jsou obecně známe. Politici vždy najdou cestu jak politicky, tedy i společensky  brisantní témata, bagatelizovat. Německé Rádio Praha – mlčí, Německé noviny v Praze mlčí, sudetoněmecká kancelář v Praze – mlčí, vedení sudetských Němců v Mnichově – mlčí, německá tištěná média i televize – mlčí, člověk by mohl přece ohrozit „dobré sousedské vztahy“, že. Momentálně běží v televizi 40.dílů o atentátu na Hendricha, to musí jistě zanechat stopy. Nedivím se proto, že Rada ČT moji stížnost na skandální dokument MEIN KROJ, ani po 3 měsících,  stále ještě neprojednala, přestože jsem ji předal i osobně do rukou předsedy Rady ČT pana Milana Uhdeho. Jako by se „ztratila“, podobně jako můj „genocidní“ trestní spis. Ten ani po 7 dnech nedokázala Česká pošta dopravit z OSZ Beroun do KSZ Praha, ačkoliv normálně potřebuje pro tuto vzdálenost 1 den. Vidím, že o nová témata na tomto webu nebude nouze - ani v „okurkové sezoně“. J.Š. 19.7.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #6 zdenek kalhous 2012-07-26 01:10
Pane Oldřichu děkuji, opravdu jste mne potěšil.Nepodez írat náš" Národní poklad z intelektuálního výkonu" to je opravdu brilantní formulace. Mrzí mne, že jsem to nenapsal já.
+3 #5 Satan 2012-07-25 23:30
Paní Vondráčková by sloužila komukoliv. Tedy obrazně řečeno, kdyby přišli Turci, bude na straně Turků. Teď se jí hodí pana Šinágla žalovat, protže je na stran "spravedlnosti" . Bude se o ní zase vědět. Kdyby byli u moci nacisti, bude posluhovat jim a zvedat freneticky ruku.
+2 #4 Jan Chlumský 2012-07-23 20:50
Vzpomínám, jak Vondráčková za hlubokého bolševizmu běhala po Montrealském Complex Des Jardin v Montrealu s bláznivou šerpou na hlavě což podle ní zřejmš tehdy "letělo" a na naši (mou a mého přítele)úmyslně lechtivou otázku ...a kdepak máte paní Kubišovou, tak pěkně vám to spolu zpívalo... odpovídala po svém "jo, vy jste tady zaspali dobu". Můj názor na tuto odkvetlou slavnou zpěvačku je, že to byla a zřejmě i dnes je bezcharakterní prokomunistická filcka, která za žvanec a povolení k výjezdu zapřela i to, co se stalo rovnopáteřní Martě Kubišové.
+2 #3 Patrman 2012-07-17 18:25
K trestnimu oznameni Vondrackove kdy ona vlastne obvinuje z nacistickych zlocinu kazdeho obycejneho Nemce tim, ze tvrdi, ze p.Sinagl mel spravne obvinit vsechny Nemce
je vlastne sireni lzivych zprav a vytvareni nenavisti podle rasy, coz je tresne.
V teto situaci neni rozhodujici co tvrdil p.Sinagl ale posouzeni, zda vyvolani rasove nenavisti Vondrackovou a spol neni nebo je trestne.Proc Vondrackova ucinkovala za komunistu v Nemecku, kdyz je poklada vsechny za nacisty.
Bylo by prijatelne kdyby dodala, ze nekteri
naciste se dopustili vrazd na ceskem narode
ale zaroven dodala, z v dobe Heydricha a zejmena po nem, nikdo z Cechu nevystoupil jako na pr.Palach ci jinak, aby protestoval naopak statisice vystoupily na ceskych namestich, aby s Heydrichovou smrti nesouhlasily.
Tedy vondrackova mela zalovat statisice Cechu na pr. na Vaclavskem namesti
a mela jejich jednani odsoudit.Pokud ma takovou nenavist vuci Nemcum a tem, co je obhajuji tak proc od nich brala penize za jeji zpivani v Nemecku.
+7 #2 Oldřich 2012-07-17 07:42
Text k písni Přejdi Jordán napsal Zdeněk Borovec. Nepodezírejte bezdůvodně náš národní poklad z intelektuálního výkonu. Mohl by vám hrozit další proces.
+4 #1 Vitezslav Haramule 2012-07-17 01:36
Skutecne by me zajimal pocet osob co preslo Jordan a zustalo na druhe strane.Pokavad vim, tak to byla zapadni evropa,USA,Kana da a Australie kam uprchlici prijizdeli. Vondrackova milovala tak svoji vlast, ze podepsala Antichartu a zavazala se ze bude budovat socialismus.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)