Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

…Vůbec první obětí byl továrník Jan Prošvic. Během převratu přišel o továrnu, získal od veřejnosti nálepku vykořisťovatele a kolaboranta, byl zatčen a uvězněn státní bezpečností, ztýrán a bez jakéhokoliv vysvětlení propuštěn. Podlehl opakovanému naléhání provokatéra státní bezpečnosti a skončil i se ženou a dětmi u Všerub. Byl odsouzen k nuceným pracem, odkud se mu povedlo utéct do Anglie. Jeho rodinu nechali bolševici živořit bez prostředků. Veškerý majetek rodiny byl estébáky rozkraden a dům si v roce 1949 pro sebe koupil Antonín Zápotocký. …

… Jak je v českých, polistopadových podmínkách už skoro zvykem, spravedlnosti se opět průchod nedal. Z estébáků, kteří se na celé této zrůdnosti podepsali nebyl nikdy nikdo potrestán, někteří přežili v klidu a pohodě nástup demokracie, pravděpodobně ještě někteří z nich užívají své důchody a služební výsluhy a chodí si na prvního máje zavzpomínat pod pódium s řečnící Martou Semelovou. A dost možná vychovávají svá vnoučata a vypráví jim, jak bylo krásně a jak jejich děda byl hrdina...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #4 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-02 19:40
Ptáte se jak někdo ví, kam chodili příslušníci StB. Ono to je vpodstatě jednoduché. Když někdo chodil každý den ráno do tehdy bývalé Masarykovy koleje v Dejvicích a byl tam viděn chodit každý den, nemohl to být nikdo jiný než StBák, nebo vojenský konrarozvědčík, ale ti patřili pod Stb také.
V Litoměřicích jsme věděli například to, že StBáci chodí večer do hotelu Labuť a u většiny z nich jsme to věděli i z jiných pramenů. oni byli většinou tak arogantní, že byli k poznání.
Ostatně ti co sloužili u Veřejné bezpečnosti je také znali, protože znali barvu a písmena na jejich služebních průkazech.
A pokud něco potřebovali na oddělení VB museli se jimi prokázat.
+1 #3 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-02 19:30
Cituji retro:
jak někdo ví, kam chodí příslušníci STB ? A jak ví, že to jsou příslušníci STB ? A když ten někdo toho tolik ví, pak jak ví, že podlehl provokatérovi STB ? Co když toho člověka STB jen sledovala ? Každý spravedlivý soudce - označí takové řeči za spekulaci a dál se jimi zabývat nebude. Tím chci říct jen tolik, že asi už nikdy nikdo nezjistí jak to bylo doopravdy.


K autorovi retro:
Dnes se již k akci Kamenyví, kdo byl jejím autorem - byl to náčelník plzeňské StB, ostatně v tomto symslu vypověděl i obávaný stbák Pich-Tůma. Ví se dokonce i to, kdo hrál příslušníky americké Military Police. Byly totiž již nalezeny příslušné dokumenty i s fotografiemi.
Takže jsou známy jména i jejich další osudy. Ví se v kterých místech jednotlivé tzv. hranice byly vytvořeny a kdo je obsluhoval.
+1 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-02 19:21
Já sin nemyslím, že to byla jenom obyčejná StBácká zrůdnost té doby. Domnívám se, že to byly zločiny proti lidskosti a jako takové by neměly být nikdy promlčeny.
Bolševická StB nebyla klasickou tajnou službou. Byla stranickou organizací porovnatelnou s nacistickým gestapem. Jejich jednání bylo v souladu se slovem gestapismus, nesloužilo ovhraně obyvatel země, nýbrž terorizování jejich obyvatel, kteří nesmýšleli v souladu s výmysly líného Marxe, který mimochodem nebylžádný komunista, jak se nám pokoušeli namluvit. Měl za manželku princeznu - bavorskou baronku, žil jako líný příživník, který se nechal živit synem bohatého továrníka Fritzem Engelsem a navíc Engels živil i jeho nemanželského syna. Ti, co nám vládli a řídili také komunistické StB rovněž nebyli proletariát, vždyť nikdo z nich se nikdy neživil prací.Byli lumpenproletari átem!
0 #1 retro 2012-08-01 10:42
jak někdo ví, kam chodí příslušníci STB ? A jak ví, že to jsou příslušníci STB ? A když ten někdo toho tolik ví, pak jak ví, že podlehl provokatérovi STB ? Co když toho člověka STB jen sledovala ? Každý spravedlivý soudce - označí takové řeči za spekulaci a dál se jimi zabývat nebude. Tím chci říct jen tolik, že asi už nikdy nikdo nezjistí jak to bylo doopravdy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)