Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rajec_v_Jestrebi_zamekPátek 13. července byl nešťastným dnem pro ty historiky, kteří po léta osočovali v březnu 1946 zesnulého Hugo Mikuláše Salma ze spolupráce s nacisty. V ten den totiž Česká televize odvysílala pořad „Archiválie vyvrátily kolaboraci Hugo Salma s nacisty“. To potvrdily vzácné archiválie, které se ztratily z archivu města Rájec, znovu se nalezly a potvrdily, že neobsahují žádné důkazy o spolupráci Salmů s nacisty. Takové jsou výsledky bádání historiků, kteří znovunalezené dokumenty několik měsíců pečlivě zkoumali.

 

 

Ředitelka Moravského zemského muzea Kateřina Smutná v pořadu ČT prohlásila: „Nejsou žádné materiály, žádné dokumenty že by pan Salm byl členem nějakého spolku, nebo organizace“. Hugo Salm se přihlásil k Německému občanství, po válce potvrdil že pod nátlakem a požádal o navrácení občanství Českého. Ve stejném duchu mluví i další historické prameny. V únoru 1942 napsal vedoucí Německé úřadovny říšského protektora Reinhardovi Heydrichovi: „Kníže Salm má negativní postoj k nacismu a ač se po zdlouhavých jednáních a pod nátlakem přiznal k němectví, je mu ještě hodně vzdálen“. Tento výrok byl důvodem, proč byl na zámek v Rájci jmenován německý správce.

Archiválie dokumentující Salmovu bezúhonnost prošly digitalizací, jsou uloženy ve Státním okresním archivu v Blansku a jsou veškeré veřejnosti přístupné.

 

Jiří Šrámek, 3.8.2012

P.S.

Větu z pořadu ČT: „Restituční spory rodiny Salmů o majetek v hodnotě miliard korun, který zahrnuje rájecký zámek, zámek v Blansku a rozsáhlé pozemky a polnosti na Blanensku tak ani znovunalezené dokumenty nepomohou vyřešit“, považuji za zcestnou. Je to jasný argument o loajalitě knížete Hugo Mikuláše Salma k českému státu, pro který toho tolik on a jeho předkové vykonali. V demokratické, právní zemi, by musel být vydán majetek jeho zákonným dědicům rychle, bez potíží a s omluvou státu. Bohužel v těchto restitučních sporech, kde jde o velké majetky jsou soudy a jejich rozhodování pod nemalým politickým vlivem a tlakem. Mohli by o tom vyprávět jak potomci zesnulého knížete Kinského, tak Jana Antonína Bati, či hlubocká větev rodu Schwarzenbergů, kdy jen orlická větev, resp. Karel Schwarzenberg dostala vše, bez problémů, rychle – a bez soudů! J.Š.

 

KS Brno: Starohraběnka Marie Salmová versus pomluvy historičky Mgr. Evy Nečasové

Starohraběnka Marie Salmová bojuje za své právo a čest svého rodu!

Knížecí rod Salmů: 270 roků radosti ze života…?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #10 RomanGrey 2012-08-08 11:40
..tak fajn..jestlize tady nekdo provolava slavu zavsivenym zrudam znasilnujicim vse divci od 6let vyse..napriklad herecka Kveta Fialova by mohla vypravet..pribi jejicim nemecke deti ve Vychodnim Prusku na vrata stodol a vyvesujici sve vlajky s odhalenymi zapestimi plnymi nemeckych hodinek..
..pak tedy ja..bezvyznamny samotarsky Cech provolavam slavu vsem nemeckym..japon skym..italskym. .finskym.. madarskym..rumu nskym..chorvats kym a slovenskym vojakum a stejne tak dobrovolnikum z Norska..Svedska ..Danska..Belgi e..Holandska..F rancie..ale i nekolika muzum z Cech a jinych statu..stejne tak i Vlasovcum za jejich rytirskou snahu pokusu vzeprit se plutokratickym dejinam sveta..cest vasemu hrdinstvi a pamatce..
..jiste..vitez ma vzdy pravdu..ale ja vam ta moudra psana v dejepise nebastim..
.. RomanGrey ..
0 #9 Igor Dryganov 2012-08-07 06:25
Tady nejde o svinstvo. Tady jde o to, že nějaký Šinagl zde hanobí národy Československa a Česká republika jako nástupce předválečného Československa si to nechá líbit. V tom Německu, které tady náckové tak vychvalují, se za takové věci zavírá na tvrdo a téměř okamžitě. O morálních kvalitách autora těchto stránek svědčí i to, že nenajdete většího ubožáka než toho, který kálí do svého hnízda. Je ovšem možné že autor nebyl vždy Šinagl ale jeho otec mohl být i Schienagel (atp.) Ale to je ve finále jedno. Špínagl zůstane špínou i s Woolitem. Fakta jsou daná. Německo rozpoutalo 2 světové války. Československo žádnou. Německy mluvící občané, včetně Hugo Salma , se DOBROVOLNÉ přihlásili k občanství 3. říše a zapříčinili se o likvidaci státu Českoslovernsko . To zda s nimi jako vlastizrádci bylo nakládáno tvrdě a nekompromisně ? No to je irelevantní. Primár byl - hajzlovství germánů - sekundární vybombar¨dování Dresdenu, Berlina , Hirošina, odsun vlastizrádců a okupantů. Nemusel být odsun. Také vyčítám občanům odsun. Měli se všichni plnoletí zavřít do koncentráku, kde kdyby makali se mohli mít jak prasat v žitě a děti dát na převýchovu. A STalin byl hloupý, moc hloupý. Když chtěl ŽUKOV pokračovat až k atlantiku, měl ho nechat. Žel Stalin, ať byl jakýkoliv , tak ctil dohody s USA a Británií a tak zastavil ŽUKOVA na čáře stanovené v Jaltě. Čest a sláva všem vojákům Rudé armády a USA army, kteří položili své životy při hubení německé nacistické vši.
+4 #8 PHradil 2012-08-06 23:59
Cituji Igor Dryganov:
A pokud toto je možné na těchto stránkách prezentovat , pak to svědčí o úrovni těchto stránek.

Pane Igore, na těchto stránkách se vcelku běžně prezentuje mnohem výživnější svinstvo.
+2 #7 Igor Dryganov 2012-08-06 11:04
Cituji Jiri Nestler:
to Petras> v tak prolhane a zavistive mentalite jako jsou cesi se za par tisic najde nekolik svedku tvrdic dukazy kolaborace s nazis. SKoda ze ta ceska luza napr. nesvedci proti komunistu,. Fuj to je narod hnus

a ti svědci za pár tisíc ? Hm pokud já mám informace o Salmech a jejich kolaboraci se Němci , fašisty za války - tak ti svědci, za to co mi povídali, ¨nedostali ani fenik. Takže pokud vy němci jste zvyklí si svědectví kupovat pak asi podle sebe soudíte i ostatní. Můžete prndat co chcete - Salm byl příslušník SS, dětičky Hitlerjungen běhaly po zahradě zámku c Rájci. takže až Německo sklopí uši a ocas a začne se kát, pak můžete poprosit o odpuštění.
+1 #6 Igor Dryganov 2012-08-06 10:59
a k české lůze, nejsem čech, takže se považuji za celkem nezaujatého. Kolik ta česká lůza rozpoutala světových válek? A Hugo Salm ? Opilec a karbaník, jež prohrál velkou část majetku v kartách. Salmová - vyhodnocení nejlepší pracovnice řidička autobusu v Brně :-)) Herdek ti komančí ale byli závistiví :-)))))
+4 #5 Igor Dryganov 2012-08-06 10:57
Cituji Jiri Nestler:
to Petras> v tak prolhane a zavistive mentalite jako jsou cesi se za par tisic najde nekolik svedku tvrdic dukazy kolaborace s nazis. SKoda ze ta ceska luza napr. nesvedci proti komunistu,. Fuj to je narod hnus

Nějak bych to klasifikoval jako urážku národa a rasy. A pokud toto je možné na těchto stránkách prezentovat , pak to svědčí o úrovni těchto stránek.
-6 #4 Jiri Nestler 2012-08-06 08:07
to Petras> v tak prolhane a zavistive mentalite jako jsou cesi se za par tisic najde nekolik svedku tvrdic dukazy kolaborace s nazis. SKoda ze ta ceska luza napr. nesvedci proti komunistu,. Fuj to je narod hnus
-3 #3 Jan Šinagl 2012-08-03 17:47
Soudruzi a jim podobní se podle očekávání samozřejmě hlásí a budou hlásit o slovo. Doporučuji důkladné prostudování třech článků k tématu níže, včetně zvukových záznamů a videí. Za tak rychlou reakci je tento pán nemohl prostudovat. Pokud je znal, tak jen poskytuje důkaz sam o sobě a svém zvláštním vztahu ke spravedlnosti. Na soudu pár takových bylo. Smajlíky jsou typické pro jejich ubohost. J.Š.
+1 #2 Petras 2012-08-03 17:02
Na zámku v Rájci se sjížděli a scházeli esesáci jak na běžícím pásu. Pan Salm jim pořádal trachtace. A když nebylo z čeho - vyrazila jeho junta po okolních vesnicích a drancovala i to málo co občané měli. A pokud v této zemi žije někdo, kdo obhajuje a hájí tuto fašistickou chátru pak opravdu je buď duševně chorý a nebo je to jen ajen ze žištných důvodů. Zřejmě někdo dostal nebo mu bylo slíbeno :-)))) Jiné vysvětlení snad ani není možné. leda že by, leda že by osvítil duch svatý . Tedy ten co žehnal SS panzer division :-)))))
+2 #1 Petras 2012-08-03 16:43
Toť jasná ukázka mystifikace. 1. fakt, že se v archivu nenachází důkaz o kolaboraci neznamená, že nekolaboroval. 2. výpovědi svědků jasně dokazují činnost rodiny Salmů v jednotkách SS ! 3. Tvrzení, že přijal Německé občanství pod nátlakem ? To obstojí ? To potom každů soudce , bývalý člen KSČ můe tvrdit, že se stal členem pod nátlakem ? 4. Zradil vlast - stal se něncem ku prospěchu svému .Takže prospěchář a kolaborant.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)