Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

 

P.S.

Policie s justicí nedokázaly za 23 let od listopadu 89 odhalit a spravedlivě odsoudit žádného zloděje mající na svědomí škody v řádech miliard, zato končí ve vězení zloději a podvodníčci v řádech „stokorun“ a velcí zloději končí často i v politice. U těch prvních neustále slyšíme – promlčeno, spácháno v „dobré víře“, nezjištěno, neprokázáno atd. V každé zemi se časem dostanou k moci, ať už přímo či nepřímo lidé s vyšší inteligencí. Má-li země nepřerušenou, staletou tradici, tak mají tito lidé i potřebné mravy, vzdělání a charakter. Je-li tato tradice násilně přerušena, dobré mravy a charakter potom chybí, s patřičným, negativním dopadem na život společnosti. Obávám se, že nová, tentokrát nesametová revoluce, by vzhledem ke stavu společnosti nepřinesla potřebné positivní změny, ale byla opět zneužita mocnými v pozadí, kteří svoji moc a vliv nikdy neztratili a dobrovolně se jich nikdy nevzdají.

Spoléhat na stávající politickou „elitu“ může jen velmi naivní občan. Prakticky stejné strany a stejní lidé jsou u moci už přes 20 let. Žádná strana ani žádný politik nechce převzít osobní odpovědnost za katastrofální stav země. Stále dokola – vládne pravice, vládne levice, od schodku menšího ke schodku většímu, ale nikdo není za nic odpovědný a stále nám všichni tvrdí jak všemu rozumí a jak oni jediní mají zaručený recept. Nabízí se logické vysvětlení, dělají z občanů hlupáky a ve skutečnosti si v pozadí dohazují své soukromé obchody na úkor občanů, země a její budoucnosti. Jak dlouho si toto asi nechají občané líbit? Levici a komunistům nahrává dnešní situace značně. Ze značné části postkomunistická společnost, je stále schopná zvolit si, v dobré víře, své „staronové katy“ a odsuzovat lidi, kterých by si měla vážit. Média a slušní podnikatelé v budoucím vývoji země budou tak hrát rozhodující roli.

Máme proto jedinou naději v postupném, evolučním vývoji, jenž bude určován ochotou občanů podílet se aktivně na vzniku a růstu občanské společnosti, která jediná může vygenerovat potřebné osobnosti do správy země, ale která je musí i neustále „hlídat“, aby nepodlehly mocenským a zájmovým tlakům.

Nenastoupíme-li tuto cestu, nezbavíme se nikdy nahromaděného morálního bahna, které nás potom může všechny zničit a tím i zemi a její budoucnost. Problém naší země i světa je úpadek morálky. Můžeme jen doufat a věřit, že nahromaděné a stále více neřešitelné problémy dnešního světa nebudou „řešeny“ další světovou válkou. Nenechme se ošálit dlouhou dobou míru v Evropě. Je stále dost těch, kdo by ji uvítali a kdo mají i „prst na spoušti“. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)