Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Posel špatných zpráv není populární, ale jednou se situace vyhrotí a dopadne asi velmi ošklivě. Jak už kdysi výstižně řekl francouzský básník Fransoa Villon a po něm opakoval zločinec V.I.Lenin  na začátku min. stol.: "Hlad z lidí vlky činí a z lesa je vyhání".

Běhá toho mnoho a mnoho, ale zatím nepřichází žádný konkrétně konstruktivní návrh, jak ty politicko-zlodějský kmotry alespoň potrápit a zkomplikovat jejich permanentní rozkrádání státních - čili našich peněz. Vysávají se peníze na všech stupních - od malých obcí v malých částkách přes rozpočty magistrátu, krajů až po velké "rány" na ministerstvech, ale i na všech klíčových místech (VZP, .........................................).

Každý známe ve svém okolí konkrétní osoby, každý zná mnoho konkrétních případů, ale dnes jak vidíme na mnoha a mnoha případech mají již pod kontrolou policii, státní zástupce i soudy. Vyjádřeno slovy experta - nůžky se neustále otevírají a zrychluje i ekonomický problém !!!!! (střední vrstva a chudí chudnou rychleji, bohatí bohatnou rychleji).

Bohuzel situace je obdobná též za hranicemi, a to i v Americe.

Smutné je, ze opravdu není koho volit. Bezezbytku nás o tom přesvědčili jak kluci z ODS, tak i hoši od ostatních stran.

Všichni politici (pokud se snad najde nějaká výjimka potvrzují pravidlo - nechť promine) mají hlavní osobní cíl se "bokovkama" co nejrychleji obohatit a stát doslova brutálně tunelují.

Posel špatných zpráv není populární, ale jednou se situace vyhrotí a dopadne asi velmi ošklivě. Jak už kdysi výstižně řekl francouzský básník Fransoa Villon a po něm opakoval zločinec V.I.Lenin  na začátku min. stol.: "Hlad z lidí vlky činí a z lesa je vyhání". …

 

Jiří Lavička, 4.9.2012

 

Soud uložil exúřednici KB Kaplanové za úvěrový podvod podmínku

Za podíl na úvěrových podvodech vyměřil pražský městský soud někdejší šéfce odboru financování obchodů Komerční banky (KB) Jiřině Kaplanové dvouletý podmíněný trest. U dalších čtyř bývalých úředníků banky soud upustil od potrestání, přestože je uznal vinnými. Podle obžaloby se podíleli spolu se skupinou lidí kolem bývalého šéfa Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Františka Chvalovského na stamilionových úvěrových podvodech na bance z konce 90. let. Verdikt je nepravomocný, advokáti se proti němu odvolají. Hlavní líčení začalo v březnu, soudce musel jednání odročovat mimo jiné kvůli znaleckým posudkům. Žalobce vyčíslil škodu v kauze na téměř 1,5 miliardy korun. Vedle Kaplanové vinila obžaloba z účasti na podvodech Ivanu Neuhäuslovou, Klaudii Nerglovou, Evu Žižkovou a Zdeňka Husara. Advokáti od začátku procesu uváděli, že jejich klienti s obžalobou nesouhlasí a obvinění odmítají. Pětice se podle žalobce v letech 1998 až 1999 podílela na uzavírání úvěrových smluv s firmami kolem Chvalovského a dalších, přičemž nezohlednila rizikovost obchodů, na něž měly peníze jít, nebo špatnou ekonomickou situaci firem, kterým banka finance poskytla. ČRo 4.9.2012

 

P.S.

Výsměch spravedlnosti všem slušným občanům! Podobně jako trest vězení řidiči Smetanovi, který poškodil pravdou billboardy korupčních politiků, uhradil škodu, přesto skončil ve vězení, resp. hrozí mu opět vězení!  Zatímco miliardář Janoušek, těžce opilý (přitěžující okolnost!), vážně zranil ženu, je dosud na svobodě, nebyl dosud obviněn, možná ani policií vyslechnut, užívá si dovolené i v zahraničí, nebyl mu zabaven řidičský průkaz, nahradí také „škodu“, ale do vězení nepůjde. Poměry v České republice už nemají, alespoň v tomto směru, ve světě konkurenci! Je to především ostudou nás občanů, kteří svoji pasivitou tyto poměry umožnili, které hrozí zničit vše hodnotné, mravné, tedy včetně nadějné budoucnosti a prosperity našich životů a našich následovníků.  J.Š.

* * *

LN: Váš otec i vy sám jste se hodně angažovali v Panevropském hnutí. Jste spokojený se současným stavem evropské integrace? Nemůže například dnešní měnová krize zastínit úspěchy posledních let?

Karl von Habsburg: "V Panevropské unii bereme evropské sjednocení nejen jako spojení států, nýbrž i jako projekt s obsahem zakládajícím se na evropské kultuře. V ní jsou křesťanské hodnoty stejně důležitým pilířem jako myšlenka nadnárodního uspořádání. Pokud by se upozadily tyto pilíře, pak zavládne čistá technokracie a byrokracie. Dnes zažíváme mnohem více krizi politickou než měnovou. Měnová krize je následkem politické. Politika žije v iluzi, že je možné rozmnožením peněz dosáhnout blahobytu. Když politika ani banky neručí za dluhy, potom je obecné blaho jako politická kategorie vytlačeno. Bez obecného blaha jako politické orientace ale nemůže společnost fungovat. Tato krize není jen ohrožením pro evropské sjednocení, je nebezpečím i pro národní stát."

http://korunaceska.cz/index.php/cs/clanky-v-mediich/243-karl-von-habsburg-klaus-je-prilis-narodni

 

* * *

P.S.

Policie s justicí nedokázaly za 23 let od listopadu 89 odhalit a spravedlivě odsoudit žádného zloděje mající na svědomí škody v řádech miliard, zato končí ve vězení zloději a podvodníčci v řádech „stokorun“ a velcí zloději končí často i v politice. U těch prvních neustále slyšíme – promlčeno, spácháno v „dobré víře“, nezjištěno, neprokázáno atd. V každé zemi se časem dostanou k moci, ať už přímo či nepřímo lidé s vyšší inteligencí. Má-li země nepřerušenou, staletou tradici, tak mají tito lidé i potřebné mravy, vzdělání a charakter. Je-li tato tradice násilně přerušena, dobré mravy a charakter potom chybí, s patřičným, negativním dopadem na život společnosti. Obávám se, že nová, tentokrát nesametová revoluce, by vzhledem ke stavu společnosti nepřinesla potřebné positivní změny, ale byla opět zneužita mocnými v pozadí, kteří svoji moc a vliv nikdy neztratili a dobrovolně se jich nikdy nevzdají.

Spoléhat na stávající politickou „elitu“ může jen velmi naivní občan. Prakticky stejné strany a stejní lidé jsou u moci už přes 20 let. Žádná strana ani žádný politik nechce převzít osobní odpovědnost za katastrofální stav země. Stále dokola – vládne pravice, vládne levice, od schodku menšího ke schodku většímu, ale nikdo není za nic odpovědný a stále nám všichni tvrdí jak všemu rozumí a jak oni jediní mají zaručený recept. Nabízí se logické vysvětlení, dělají z občanů hlupáky a ve skutečnosti si v pozadí dohazují své soukromé obchody na úkor občanů, země a její budoucnosti. Jak dlouho si toto asi nechají občané líbit? Levici a komunistům nahrává dnešní situace značně. Ze značné části postkomunistická společnost, je stále schopná zvolit si, v dobré víře, své „staronové katy“ a odsuzovat lidi, kterých by si měla vážit. Média a slušní podnikatelé v budoucím vývoji země budou tak hrát rozhodující roli.

Máme proto jedinou naději v postupném, evolučním vývoji, jenž bude určován ochotou občanů podílet se aktivně na vzniku a růstu občanské společnosti, která jediná může vygenerovat potřebné osobnosti do správy země, ale která je musí i neustále „hlídat“, aby nepodlehly mocenským a zájmovým tlakům.

Nenastoupíme-li tuto cestu, nezbavíme se nikdy nahromaděného morálního bahna, které nás potom může všechny zničit a tím i zemi a její budoucnost. Problém naší země i světa je úpadek morálky. Můžeme jen doufat a věřit, že nahromaděné a stále více neřešitelné problémy dnešního světa nebudou „řešeny“ další světovou válkou. Nenechme se ošálit dlouhou dobou míru v Evropě. Je stále dost těch, kdo by ji uvítali a kdo mají i „prst na spoušti“. J.Š.

 

 

Kalousek_bufet


 



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #11 Milan 2012-09-12 16:38
,,Tak tohle je článek,přímo ušitej na míru těm BLBCŮM ",co si řikají vláda...jen se ptám: KDY UŽ TY ŠMEJDY NĚKDO VYHÁŽE Z OKEN NA DLAŽBU?????? JÁ nemohu,protože jsem sám a VÁŽNĚ poničený chudobou a týráním z minulých let,TOUTO DEBILNÍ MIZERNOU VLÁDOU...Ale rád přispěju jakýmkoliv způsobem který je v mých silách ke svržení tohodle svinstva...ČEŠI PROČ JSME TAK NEHORÁZNĚ BLBÝ ŽE SI TO NECHÁVÁME LÍBIT???? MUSÍME DO BOJE!!!!!MILAN
+2 #10 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-09-08 18:45
[quote name="Josef"]
Ne,toto mi silně připomíná, francouzi tomu říkají defétismus. Zákony jsou sice špatné, ale i ty umožňují, aby korupčníci mohli dostat přes prsty. A to i ti "nahoře". Jenom to orgánům činným v trestním řízení musíme umožnit. nejen tím,že korupčníkům budeme šlapat na prsty,ale například tím,že nebudeme zbytečně kritizovat občasné "ujetí" Policie ČR, např. kvůli tvrdšímu zákroku proti hlučným "Techňákům", kteří nám i tak svou hunbou tlučou na nervy. A také tím,že když uvidíme, že se vůči nám někdo dopustil křivárny, že to oznámíme. Jak se svého času říkalo jako vtip:
"Neudám Tě, ale oznámit to musím!"
Berte to tak, policie se nedozví všechno a tak, když mi připadá, že něco není vpořádku, je dobré se zmínit. A třeba Policie zjistí,že jste měli pravdu a že bez vás by se o tom nedozvěděla. Prostě zahájit takovou "léč na korupčníky!"
+1 #9 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-09-08 18:31
[quote name="J.P"]

Autor se zmínil, o tom, že Bůh trestá náš národ za ateismus. To bychom měli přátelé velice lehké.
Bůh dal člověku svobodnou vúli, aby se rozhodl, zda činit dobré či zlé. To proto, aby člověka odlišil od zvířete. A dal nám pravidla, co smíme činit a co je zakázané. Proto ne Bůh nemůže za války, za války si můžeme sami - tím, že nedodržujeme pravidla - desatero například. Proto také za špatnou vládu a za to, že ministrem financí je Kalousek si můžeme sami. A také to můžeme změnit, když se budeme řídit jedním z hesel PANA PREZIDENTA T.G.Masaryka:"S voboda není zadarmo, za svobodu se musí bojovat!"
Chceme-li, aby naše vlast byla "naší vlastí" a ne těch kořistníků, co nám vládnou, musíme za to bojovat. A první etapy boje budou volby do Senátu a volba nového prezidenta.
Tam se ukáže, zda jsme demokraté, kteří chtějí pro zhměnu něco udělat, nebo hospodští remcalové, kteří si zaremcají a pak stejně vhodí hlas těm, co nám vládnou. Pojďme se spojit a ukázat jim, jakou máme sílu a ukažme jim, že se našich hlasů musí bát.
+1 #8 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-09-08 18:15
Cituji J.P:
Kazdy narod ma v cele takove lidi, ktere si sam vybral a to je elita.Elita nam je jiz sedesat let dosazovana jinymi.
Po roce 1945 je vybirala skupina lidi, zvana KSC, po roce 1968 skupina lidi schvalena rudou armadou, po roce 1989 skupina zvana Stb


To nebyla elita, nýbrž určení vládci kolonie zvané Československo a řízené zločinci pod názvem KSČ!
+3 #7 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-09-08 18:11
Cituji J.P:
Kazdy narod ma v cele takove lidi, ktere si sam vybral a to je elita.Elita nam je jiz sedesat let dosazovana jinymi.
Po roce 1945 je vybirala skupina lidi, zvana KSC, po roce 1968 skupina lidi schvalena rudou armadou, po roce 1989 skupina zvana Stb


Autor se mýlí. Ty, co národ do svého čela vybral, to není elita. Pak by musela v nacistickém Německu být elitou ta sebranka zlodějů a násilníků z SA, vrahů z SS, atd.
Elita, to pro mne znamená, šlechtice, kteří v roce 1938, v době ohrožení Československa, dali svými podpisy najevo, že se cítí občany naší republiky. Elitou jsou pro mne parašutisté, kteří věděli, že se živí nevrátí a šli splnit rozkaz svého nejvyššího velitele, spáchat atentát na Heydricha. Elitou jsou pro mne vojáci z Czajánkových kasáren, vojáci z Podkarpatské Rusi, kteří se svým velitelem generálem Olegem Svátkem bojovali za tento malý kousek naší vlasti ještě 14. dní po okupaci. Elitou byli např.generál Fajtl, skauti, kteří bojovali proti nacistům, ti skauti, kteří padli ve své službě za Pražského povstání např. bratr Jaroslav Rada, vojáci, kteří když nemohli bojovat ve své vlasti, odešli bojovat do zahraničí a po válce byli doma pronásledováni. To je elita!
+2 #6 Belmondo 2012-09-06 16:46
Poslech slov šéfredaktora Osudu musí kladně působit na duši každého pozitivně uvažujícího člověka. Jsou to však jen slova a slova, která jenom potvrzují, že podobný osud zoufalství prožívají statisíce dalších lidí. V historii zlo zasahovalo vždy jen určité oblasti a časová období. Po sedmi letech hubených přicházelo vždy sedm let hojnosti. S rozvojem globalizace se však svět zmenšil a zrychlil vešeré dění. Přispěl k tomu i rozvoj techniky včetně internetu, který v daný okamžik spojuje miliony lidí na celém světě. Je tak možné být ve spojení se stovkami přátel v různých zemích.
Ekonomická situace - celosvětová krize a "blbá nálada" zasáhla celý svět a nedovedou si s tím poradit ani lidé ve "vyspělých demokratických zemích", natož my v rozhárané maličké zemi ve střední Evropě. Mohu potvrdit slova pana Lavičky, že střední generace obyvatel USA vidí budoucnost velmi černě a očekává střet, který bude situaci řešit velmi krvavě a katastroficky,
+4 #5 J.P 2012-09-06 15:53
Kazdy narod ma v cele takove lidi, ktere si sam vybral a to je elita.Elita nam je jiz sedesat let dosazovana jinymi.
Po roce 1945 je vybirala skupina lidi, zvana KSC, po roce 1968 skupina lidi schvalena rudou armadou, po roce 1989 skupina zvana Stb
+4 #4 Otakar Forman, Nácho 2012-09-06 10:08
Při volbách vhodím do schránky prázdnou obálku proto, že z navrženého výběru polit. stran nebylo zatím možno vybrat takovou elitu, která by se snažila obnovovat morálku zvl. pak u vedoucích pracovníků, kteří se musí řídit svědomím a vnitřním vyciťováním (srdcem) tak, že každý je pod trestem osobně odpovědný za myšlenky, slova i skutky i po smrti, k čemuž směřují vyspělé národy.Pokud se materialistická ateistická společnost nezmění a nezačne se řídit těmito zákony a bude nadřazovat peníze,lež,moc, sex a poživačnost nad láskou, pokorou a vírou, nedočkáme se ani ukončení hospod.krize ani funkční EU, natož pochytání přeplácených úředníků a j.lumpů v nově vznikajících žvanírnách i bankách.Dávám tímto návod,jak zabránit vyplácení polit. stranám 100 Kč za každý platný hlas a dát najevo, že s postupujícím rozkladem rodin,společnos ti a bezradnou vládou nesouhlasím.Nar ůstající většina podobného názoru s lepšími nápady by mohla v opakovaných volbách vyhledávat morálníelitu a nabídnout v předpokládané krvavé řeži nezvládnutelnýc h davů východisku z neutěšené situace, kterou by Slováci nazvali bohovsky se nasrat.
0 #3 vlastimil.havlik 2012-09-05 23:15
Pripomina to psa,ktery honi svuj chvost.Vzdyt parlament dela zakony u vedomi,ze jsou v nich mezery (jednou se mezera muze hodit) a zakony na sebe nenavazuji,Pomo hla by osvicenska monarchie pod nekterym severskym statem.Poslanci si prece nevypusti svuj penezni rybnik.Jsme moc mala zeme,kde se vsichni znaji a navic jsme pruchozi zeme...Pred hlasovanim o duvere se vsichni usmiri.Mohou za to hypoteky jejich deti.Ty,kdyby se zakazaly po dobu funkce,neklepal i by se zastupitele o sve osobni penezovody.VH
+6 #2 J.P 2012-09-04 19:43
Bylo by asi kacirske rikat, ze Buh tresta nas narod co dovolil, aby se stalo nevinnym Nemcum-starcum, zenam a detem v dobe miru.
Ponechame-li stranou bozi spravedlnost zustava faktem, ze zadny narod tak nikdy neokradal svuj
vlastni stat. I kdyz to ma koreny jiz za komunismu - dle oblibeneho hesla KDO NEOKRADA STAT -OKRADA RODINU coz lide omlouvali, ze komunisticky stat musi padnout, pak ale to nemeni nic na skutecnosti, ze krast se nesmi ani nepratelum a v tom jsme se vyznamenali -
kradli jsme vse, co nebylo prikovano k zemi v pohranici.Stat se tesil jak se pry tim nahradi skody, co nam Nemcouraci zpusobili- ve skutecnosti to neziskal stat ale statisice zlodeju a to jsou dnes jejich deti a vnuci.
Kazdy kdo oduvodnuje spravedlivost konfiskaci at Nemcu nebo bohatych ci emigrantu se tim odkryva co je v nem a mezi ne patri i novi kandidati na prezidenta.Ti tim zakryvaji 60 let
stare zlodejiny a tvrdi, ze to bylo spravedlive
vcetne toho Klause.Zeman dokonce doporucil Izraelcum at vyzenou Palastince podle naseho vzoru.Dokud narod to neoznaci jako zlodejinu, pak u nas se tento mor jen dale rozsiri.
ASI TAK; KDYZ KRADL BEZTRESTNE MUJ PREDEK;MUJ
SOUSED; MUJ PRITEL; PAK JEHO DETI DELAJI TO SAME

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)