Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bilak_a_HusakKdyby šlo o  presidentské programy, naši vzdělaní kandidáti si dokáží vytvořit programy, kterými by většina z nás byla příjemně překvapena a potěšena. Všichni jsou vzdělaní  a inteligentní lidé. Jde o to, že kandidát, který souhlasí se vstupem okupačních vojsk na čsl. území, tím, že vstoupil do KSČ, nemůže být presidentem, protože nemá morální autoritu. Je po morální stránce nespolehlivý. I když je pilný pracovitý a zodpovědný, vzdělaný a nevím co ještě. Takový člověk v budoucnosti opět Český stát ZRADÍ.

 

Pilných, pracovitých a tak zvaně slušných Čechů je v této republice mnoho, nejen pan Fischer. Ale nemohu podporovat kandidáta, kterého od roku 1973 přemlouvali ke vstupu do KSČ a on ač nerad, jak sám říká, nakonec podepsal. Znamená  to podporovat kandidáta, který je morálně nespolehlivý. Přičemž morální autorita, jak se domnívám, je základní vlastnost budoucího jakéhokoliv presidenta. Vzpomeňme na rakouského presidenta Kurta Waldheima 1986 - 1992, člena národně-socialistické /nacistické/ strany Rakouska, kterému Spojené státy pro jeho minulost a členství v této straně nedovolili vstup na půdu Spojených států.

Naopak jsou zde kandidáti s velkými zkušenostmi a morálně spolehliví. Europoslankyně MUDr. Zuzana Roithová, členka nadace pro lidská práva, kde velmi aktivně pracuje proti zlořádu v současných totalitních komunistických státech, bývalá  ministryně zdravotnictví, ředitelka Vinohradské nemocnice, senátorka. Pana Klause vyzývala, aby podepsal Lisabonskou smlouvu, nebo aby odstoupil.  Dnes říká: "Raději se budu hádat v Brusselu, nežli se objímat v Moskvě". O inteligenci a vzdělání všech našich kandidátů nikdo, alespoň já, nepochybuji. Ale to není hlavní věc, týkající se presidenta, protože ten se může vzhledem ke svému postu obklopit množstvím nejrůznějších kvalitních odborníků. Po morální stránce, se bude ale vyjadřovat pouze on. Proto kandidát by měl být mravně a morálně bezúhonný. A to pánové Fischer ani Zeman nejsou.

Kdo je kolaborant?

Kdo vstoupil  po roce 1968 do KSČ, podepsal svým podpisem souhlas se vstupem okupačních vojsk na československé výsostné území bez souhlasu národa. Takový člověk je kolaborant. Presidentský kandidát, vstupem do Komunistické strany souhlasí s okupací cizími vojsky a následnou normalizací, je obyčejný kolaborant. Kolaborant jako ti, kteří sem okupanty tehdy pozvali. Následné debaty kolaborantů o jejich  budoucích programech jsou zbytečné, protože jejich kolaborantská minulost za ně hovoří, jak se budou chovat. Bilak utekl, druhý zemřel. Ti co po nich vstoupili do KSČ a bezostyšně před našima očima kandidují na presidentský post jsou kolaboranti.

 

K. Mrzílek, 19.9.2012

 

P.S.

President má být mravně nezpochybnitelný, svoji minulostí, svým životem, svým charakterem. Má být viditelným, příkladným nositelem morálky a dobrých mravů, které garantují i potřebnou odbornou a charakterovou kvalitu jeho nejbližších spolupracovníků, tím spíše, když se společnost nachází v mravním propadu a rozkladu.   Kolaborant má stále stejný, neměnný charakter. Pokud budou kolaboranti a bezpáteřní opět voleni do vysokých ústavních funkcí, vypovídá to o nedobrém stavu společnosti a zejména hodnotách, které její většina zastává a uznává. Potom si svůj osud zaslouží – tedy i presidenta, který bude věrným obrazem jejích mravů. Jan Fischer se má údajně chystat do USA i mezi krajany, možná doufá i v podporu amerických Židů, kteří mají velmi silný vliv? Snad by pochopili, že jednají s člověkem, který byl členem strany, která byla stejně, ne-li více zločinná než nacistická strana a která se tak zločinně podepsala na osudu židovského obyvatelstva v Evropě? Doufám, že mu jeho minulost krajané připomenou. Těžko očekávat, že mu Američané odmítnou přístup jako kdysi Kurtu Waldheimovi poté, co byla odhalena jeho nacistická minulost. J.Š.


 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Oldřich 2012-09-21 09:16
Presidentský kandidát už přece jednou kandidátem byl. No ano, kandidátem do KSČ. Mám za to, že jím musel být dva roky a musel mít ručitele. Pan s.Fišer by si asi nevzpoměl kdo jej přemlouval a kdo za jeho "morálku" marxleninského internacionalis ty ručil. Nebyl náhodou listopad 1989 právě proto, abychom se zbavili takovýchto fišerů ve vedení státu a státních institucí?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)