Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_Fedotov_Puskinova_medaileLže prezident Václav Klaus vědomě, nebo má tak neschopné poradce…?! J.Š.

Se znepokojením jsem dočetl sobotní rozhovor s preziden­tem republiky Václavem Klausem (Jestli mě někdo chce v politice za každou cenu udržet, ať mě zkouší zastrašovat dál, LN 6.10.). Pan prezident v něm mimo jiné obhajuje skutečnost, že svou poslední knihu představil v paříž­ském Institut de la Democratie et Cooperation, tím, že nejde o insti­tuci placenou Kremlem. Každý, kdo dění v Rusku a okolo něj jen trochu sleduje, ví, že tento projekt je imitací nevládního institutu v kremelské režii, kterou ruská vláda sponzoruje prostřednictvím státní nadace Ruskij mir. V čele na­dace stojí vnuk někdejšího sovět­ského ministra zahraničí Molotova, toho času ruský nacionalista a poslanec parlamentu Vjačeslav Nikonov. Zmíněný pařížský insti­tut vede paní Natalija Naročnickaja, rovněž exponentka Ruského miru a členka nacionalistické stra­ny Vlast (Rodina). Paní Naročnickaja se mimo jiné proslavila kniha­mi obhajujícími Stalinovu politi­ku, dostupnými i v češtině.

Ještě hrůzněji na mne zapůsobi­lo, jak se pan prezident vyznává k obdivu k britskému historikovi a filozofovi Johnu Laughlandovi, který ve zmíněném institutu působí. Pan Laughlánd je kromě svých útoků proti Evropské unii znám výstupy ve vysílání kremelské hlás­né trouby, anglickojazyčné televize Russia Today. Tam mimo jiné před necelým rokem chválil průběh ruských parlamentních voleb, proti jejichž zfalšování posléze protestovaly v ulicích větších měst de­sítky tisíc lidí. Jeho věta „Hlavní rozdíl mezi volbami v Anglii a Rus­ku je přítomnost masových médií a pozorovatelů“ by se dala tesat do kamene. Laughland také obhajoval následný zásah proti demonstra­cím v Rusku s tím, že na Západě jsou takové praktiky běžné. A Laughlandovo tvrzení, že pod Putinem směřuje Rusko k demokracii, musí urážet snad i samotného ruského prezidenta. Nechce se mi vě­řit, že Václav Klaus, ctitel svobody a otevřené společnosti, by ve svém obdivu k panu Laughlandovi setrval, pokud by mu tyto skuteč­nosti byly známy.

DISKUSE, Petr Luňák, historik, LN 9.10.2012

* * *

Klaus dostal od Putina medaili, také za svou ruštinu

… Mezi vyznamenanými letos figurují kromě českého prezidenta také prezident Guyany Jagdeo Bharrat, mongolský prezident Nambaryn Enchbajar, chorvatský prezident Stjepan Mesič, jakož i bývalý generální tajemník ÚV KS Číny Ťiang Ce-min, někdejší předseda čínské vlády Li Pcheng nebo čínský ministr obrany Cchao Kang-čchuan. …

J.Š. 9.10.2012

 

P.S.

V pražském Golemu prohlásil dnes večer kandidát na presidenta Vladimír Dlouhý: „Držme se Západu a dejme Temelín Rusům.“ Zřejmě další kandidát na Putinovu medaili! J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #4 Vladimír 2012-10-25 09:34
Tohle má taky vypovídací hodnotu,KDO je Klausův "IDEOVÝ SPOJENEC"..

Historik John LAUGHLAND: "Vstup ČR do EU je pro mě záhadou a tragédií!"
Britský historik JOHN LAUGHLAND (39), jehož kniha Znečištěný pramen evropské integrace nedávno vyšla i v České republice, není příznivcem Evropské unie a samozřejmě nemá rád ani nedávno zavedené euro. Naopak idea suverénního státu, který si své věci řídí sám, je mu nade vše drahá. České republice se diví: proč prý chceme vstoupit do EU, když z toho nebudeme mít žádné výhody, a čekají nás naopak jen potíže?

Článek je přístupný jen registrovaným či platícím uživatelům.

www.osud.cz/.../
-4 #3 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-10 10:39
Já bych řekl, že je zde zajímavá, ale prezidenta jasně definující kombinace: O kvalitách jeho poradcůlze s úspěchem pochybovat. To vyplývá z prezidentovy vlastnosti sebestřednosti, kdy by zřejmě nestrpěl, aby mu poradce říkal, to co on nechce slyšet. Domnívám se, že právě podle tohobyli jeho poradci vybíráni. Další je jeho přehnaná láska k Rusku, která způsobuje zřejmě dvoukoljenost naší zahraniční politiky: zahraniční politika naší vlády a potom silně proruská politka našeho prezidenta. Domnívám se, že o tom,že IDC je řízena Kremlem dobře věděl a proto si jí vybral!
-5 #2 Jiří Komárek 2012-10-09 21:01
Kdo lže, ten krade, tudíž kdo krade,lže.
A pokud záhy odstoupivší pan prezident nám dest let tají zveřejnění celého svého životopisu, ta je tajemný, ale díky svému každodennímu jednání průhledný.
-6 #1 Petr 2012-10-09 18:04
Terra inkognita zvaná Václav Klaus
Málokdo z dějin naších presidentů je zahalen tolika tajemstvími a neprůhlednostmi jako Václav Klaus. Tak např. o T. G. Masarykovi, Edvardu Benešovi a Václavu Havlovi byla tu i v zahraničí napsána celá řada zajímavých monografií. V tomto směru o Klausovi neexistuje nic. Víc v adrese jdem.cz/v6km2

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)