Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vážnou situaci je třeba pokusit se aktivně řešit – ne ji další „potěmkinskou“ volbou, proti vůli většiny občanů a zájmům země potvrzovat! Život bez naděje je smrtí zaživa. J.Š. 12.10.2012

Rovná páteř není odbornost, ale vlastnost.

Nevolme  kandidáty  po stránce odborné, ale morálně odolné. Ne ty co vstoupením do KSČ souhlasili s okupací a následující normalizací, Československé republiky. Jinak by je do strany nevzali. Říkalo se jim jak za nacismu tak za komunismu kolaboranti, protože pracují vždy dobře a spolehlivě. Za každého režimu. Pro presidenta není tolik důležitá odbornost, protože s nimi se může obklopit v jakémkoliv množství. Morálně bude ale rozhodovat on. Nelze tam proto mít člověka, který už jednou morálně selhal. President Ronald Reagan byl herec a od mládí jako president asociace hollywoodských herců bojoval proti komunistickým odborům, kteří na něj vyrobily dokonce náboj s jeho jménem. FBI odhalila chystaný atentát. Německý president Joachim Gauck je farář a ve východním,  komunistickém Německu si s totalitním režimem nikdy nezadal. Ti kandidáti, kteří podepsali vstup do KSČ a tím i souhlas s ruskou okupací, by měli zůstat u svých profesí, protože po stránce pracovní se jedná o kvalitní odborníky i když za každého režimu.

Karel Mrzílek, 9.10.2012


Čest, odvaha, morálka. Kde jsou?

Desátá otázka pondělní ankety Lidových novin, která měla být dána presidentským kandidátům: "Co soudíte o presidentských kandidátech, kteří vstupem do komunistické strany souhlasili se zločiny KSČ padesátých let, s okupací Československa a následnou normalizací"? Mohl by se takový český president zúčastnit pietního aktu komunistické zvůle a poklonit se před mrtvými a pozůstalými jako prezident Joachim Gauck?

Karel Mrzílek, 12.10.2012

* * *

Babis_PDK_1_111012Babis_vyzva_111012Babis_PDK_2_111012
* * *

Tiskové prohlášení senátora Jaromíra Štětiny

Předseda Senátu PČR Milan Štěch zakázal, aby se na půdě Senátu PČR konalo setkání poslanců a senátorů PČR členů Skupiny přátel Tibetu s předsedou tibetské exilové vlády panem  Lozangem Sanggjä. Učinil tak po včerejší intervenci velvyslance ČLR s poukazem, že takové přijetí by ohrozilo česko-čínské obchodní vztahy.

"Považuji rozhodnutí pana předsedy Senátu za bezprecedentní," zdůrazňuje senátor Štětina. "Předseda Senátu se snaží určovat senátorům kde a kdy se mohou či nemohou setkat se zahraničním politikem."

 

Mgr. Pavlina Hájková

tisková mluvčí senátora Jaromíra Štětiny

tel. 776742420

 

 

V Praze dne 10. října 2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-15 15:13
Otázka vězeňství.
Tak jak to uvedli autoři scénáře to nemůže fungovat. je ale fakt, že je nutné zaměstnat vězně.jednak proto, aby nákladyna výkkon trestu šel z jejich kapsy, jednak proto,že vězeň který nemá něco na práci je nebezpečný. Převaha vězňů však vpodstatě nic neumí, co by mohl uplatnit na trhu práce. Je tam také často neukončené vzdělání. Proto ty školy. Jistě by nemusely být vybaveny posilovny pro vězně těmi nejdražšími posilovacími stroji.Posilova t by měli především prací. Vězeňské ústavy se to snaží řešit. Je však faktem, že například přestavbou systému dráhy, odpadlo několik vězeňských pracovišť. Tam je nakonec ještě problemmatická ochrana pracovišťna veřejnosti, navíc s provozem vlaků. Cesta je v tom, že některé nedbalostní tr.činy by měly být řešeny jinak než vězením.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)