Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Obě vládní pravicové strany se po volbách ocitly v těžké krizi. Občanští demokraté a politici ze strany TOP 09 se nyní budou vzájemně napadat ještě intenzivněji než dosud. Zároveň vzplane s novou silou boj znepřátelených frakcí uvnitř ODS, zatímco od TOP 09 se budou chtít viditelně distancovat starostové.

V situaci, kdy pravice není schopna protlačit to, co vydává za reformy, bude od premiéra Nečase a jeho ministrů stále častěji zaznívat, že právě reformy jsou a zůstávají jejich hlavní prioritou. Je to logické, jinak by totiž museli utrpení vlády sami milosrdně ukončit. Žádný další důvod k vládnutí nemají.

Zároveň se budeme moci stále názorněji přesvědčovat, že o konkrétní podobu reforem vlastně vůbec nejde. Není to prostě tak, že by vláda měla spočteno, jaká opatření je třeba konkrétně učinit v oblasti důchodové, daňové, zdravotní či ve sféře vzdělávání.

Nečas a jeho lidé dobře vědí, že reformy ve skutečnosti neslouží k tomu, co o nich prohlašují. Vědí, že penzijní reforma, kterou navrhují, nepovede ke spokojenému stáří. Reforma sociální se svými sKartami nijak nezvýší zajištění potřebných. Daňová reforma nepřivede více peněz do státního rozpočtu a reforma zdravotnictví rozhodně nezajistí lepší zdravotní péči pro většinu lidí.

Hlavním cílem reforem je odklonit toky peněz ze státního rozpočtu do kapes majitelů a akcionářů soukromých fondů. Proto také může pod dojmem volebního debaklu ten či onen ministr slibovat, že reformy budou vzhledem k situaci zmírněny. „Jsou jisté kroky v sociální oblasti, které bychom měli trochu zmírnit, protože jsme neodhadli správně, jaké to bude mít dopady,“ prohlásil Karel Schwarzenberg v roli experta na důchodovou reformu.

Pokud by byly navrhované reformy skutečně promyšleny a propočteny ve vztahu k tomu, co je pro zemi potřebné, jejich autoři a protagonisté by s nimi stáli a padali. Tak tomu však není. Proto mohou být podle momentální politické situace přitvrzovány, anebo naopak zmírňovány. Vždy podle toho, kolik lidé ještě vydrží.

Jsou totiž šity výhradně na míru těm, kdo se potřebují udržet v křesle, aby stihli zprivatizovat co největší část veřejného sektoru. Žádný další smysl nemají.

 

17.10.2012 - Jan Keller - Právo - Publicistika - str. 06

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-11-05 22:17
Reformy daňového systému.Jediné, co by mohlo naší zemi pomoci, je vrátit se k daňovému systému první republiky:
1. daň pro většinu zaměstnanců ve výši 10%
2. zavedení daně z koupi přepyhového zboží ve výši 35 % z ceny
3.Zavedení vyšší daně pro osoby se značně vysokými příjmy
4. snížení příjmů poslancům a dalším osobám, jejichž příjmy se odvíjejí od stejného zákona na úroveň odpovídající možnostzem státu

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)