Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sudetsti_Nemci_1Klaus pokračoval v šovinistické politice genocidy Edvarda Beneše
Za čtyři měsíce musí opustit prezident Václav Klaus Pražský hrad. Stál - a stále stojí - na rozdíl od svého předchůdce Václava Havla - který popsal vyhoštění tří milionů sudetských Němců, nikoli jako právní akt, ale jako pomstu a hluboce amorální čin, na straně Benešových dekretů.

"V rozhovoru s Kurtem Seinitzem pro Kronen Zeitung Klaus opět označil otázku vyhnání za hloupou a účelově se tak vyhnul přímé odpovědi“, konstatoval Gerhard Zeihsel, spolkový prezident sudetských Němců v Rakousku (SLO).

Vyjádření Klause, že odsun sudetských Němců byl "logickým důsledkem" nacistických zločinů ukazuje jeho souznění s myšlenkou kolektivní viny a logiky pomsty, kdy na zločin je odpovězeno dalším zločinem. Takovýmito zpátečnickými slovy Klaus jen ukazuje, že mu pravděpodobně nikdy nedojde co v Evropě znamená  mezinárodní porozumění.

Česká mládež a mladší historikové - nepostiženi komunismem – za jehož 40 let může český a slovenský národ poděkovat Benešovi, které vyrůstaly ovlivněni nezájmem o informace a které jako Klaus stejně vidí dějiny, docházejí k jiným závěrům. Dnes mnoho lidí v České republice už ví, že tímto vyhoštěním si sami způsobili tu největší škodu!

O vypořádání se s vlastní minulostí nechce Václav Klaus ani slyšet. Udržuje tak český národ v zajetí nevědomosti už od roku 1989, tedy 22 let, jiné národy tento čas využily ke zpracování a vyrovnání se s vlastní, zatěžující minulostí.

"Jedna útěcha nám zůstává," - říká Zeihsel, "čtyři měsíce utečou rychle, a pak se český národ a Evropské společenství zbaví tohoto „atomového dinosaura!“

„Protest ze sudetoněmecké strany tentokrát nenásleduje, neboť Václav Klaus je politický výběhový model a nebude mít už absolutně žádný význam", uzavřel Zeihsel.

 

Sudetoněmecká tisková kancelář

A-1030 Vienna, Steingasse 25

Telefon: 01/718 59 19 * Fax: 01/718 59 23

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.sudeten.at

Vídeň, 13 11. 2012

 

Tisková zpráva

Václav Klaus a "trvalá debata o vyhnání"

Děkujeme našim rakouským krajanům v čele s Gerhardem Zeihselem, spolkovým prezidentem sudetských Němců v Rakousku, za jejich jasné stanovisko ke stále existujícím Benešovým dekretům v České republice u příležitosti návštěvy prezidenta Václava Klause ve Vídni.

Když pan Klaus ve Vídni řekl, že ho "trvalá debata o vyhnání" rozrušuje, pak můžeme odpovědět jen:
NÁS TAKĚ!

Proto náš návrh panu prezidentu Klausovi:

Zrušte konečně Benešovy dekrety ať už nejsou součástí trestního řádu a začněte jednat přímo se sudetskými Němci o všech otevřených otázek společné historie!

V tomto smyslu srdečné pozdravy z Mnichova přes Vídeň do Prahy!

 

Andreas Schmalcz

jednatel

Sudetoněmečtí krajané – Horní Bavorsko

Hochstraße 8,  D-81669 München

München, 15. November 2012

 

Přeložil Jan Šinágl

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+6 #5 Aleš 2012-11-22 15:04
pravda bude asi někde uprostřed s vyhnáním nesouhlasím, ale Němci se také neomluvili za odsun obyvatel Sudet. Zkrátka kdo seje vítr sklízí bouři. Dále co Němci nezískali válkou získali zřízení EU. Můžou za naši bídu neboť tu válku prohráli a přitáhli nám Rusy. Ať jdou do háje i se Šináglem
+5 #4 Honza 2012-11-21 12:41
No vidíte pane Šinágl, že to jde..tak jste se odhalil. Jde Vám přece jen o revizi války a prolomení Benešových dekretů vydaných po válce, jako nezbytný krok ke stabilizaci poměrů. Byla to trpká, ale nutná odpověď na události, jenž vedly k rozbití ČSR v roce 1938.. A Postupimské dohody vítězů války SSSR, USA, VB toto schválily a deklarovaly ! Šlo tedy o následný poválečný akt stvrzený právním způsobem. Nikoliv kolektivní vina, ale celkové řešení něčeho, co ČSR nezavinila !!!!! Odsuny se týkaly řady států a řady válečných sympatizantů s Hitlerem a Velkou Říší.. tak to bylo a je p. Šinágl. Vítěz této řeže historie lidstva napsal podmínky..a vězte, že drtivá většina Němců je s pokorou chápe !!! Na rozdíl od Vás.

Pro osvěžení paměti:
Konrád Henlein (Sudetoněmecá strana v ČSR), ve svém projevu ve Vídni dne 4. března 1941 mimo jiné řekl: „Právě zde, v dunajské kotlině a Sudetech povstali první hlasatelé Velkého Německa právě zde zapustila kořeny idea pangermanismu…“ … „Abychom se zpočátku vyhnuli zásahům českých úřadů a rozpuštění, museli jsme zpočátku skrývat naši příslušnost k nacionálnímu socialismu… během několika let se sudetským Němcům podařilo ohrozit vnitřní stabilitu Československa tak zásadně,… že bylo zralé na likvidaci…''
Krásné že ?
Bod po bodu bych Vám napadl to co píšete Vy mě, ale jedno je jasné..jste revizionista závěru 2.světové války.. Děkuji za vyjasnění o popularitu máte postaráno Vy rádoby-kandidát e na prezidenta ČR ! Oni si ti zpropadení Tschechen přece neumí vládnout podle Vašeho úsudku..hnus ! Vite co ? Uměli a umíme si vládnout, ale musíme nejdřív demaskovat zrádce mezi námi..To je fér ne ?
-5 #3 Jan Šinagl 2012-11-21 08:15
Pan Honza neuvádí své celé jméno o to více „hrdinně“ napadá autora jiného názoru. Osobní útoky, urážky a emoce nepatří do věcné diskuse, jsou znakem nevyspělosti, malosti, neinformovanost i, podjatosti, nebo nenávisti. Zastávám se vždy slušných lidí bez ohledu na původ. Kdo ještě dnes zastává princip kolektivní viny, toho nám může být jen líto a je-li jich většina, nemá tato země mnoho šancí přežít. Mnozí z těchto „vševědů“, kteří dokazují jak málo vědí, by se asi dost divili co vše by zde nebylo, kdyby zde byla jen práce českých hlav a rukou. O tom, že si neumíme vládnou poskytují dějiny dost důkazů – i o příčinách pokřiveného charakteru a povahy českého člověka – „dobří kočí a služky“ má stále svoji platnost. Pochopitelně, že právě takoví se „bijí v prsa“ a nejraději by mne viděli viset na lucerně. Mají smůlu. Mimochodem i Ljuba Hermanová si zabila „svého“ Němce. Kdo si libuje a chce žít ve lži, dočká se dalších, bídy a nesvobody. J.Š.
+6 #2 Honza 2012-11-21 00:54
Já opravdu nechápu kam tímto příspěvkem p. Šinágl míří ??? Je to jenom prostý překlad tupců z řad rádoby sudeto-německýc h krajánků ?? A nebo se nám p. Šinágl snaží podsunout právo na revizi... ? Veškrna-Havel se svoji pravdoláskou nechal s tehdejším guvernérem ČNB Tošovským poslat do Německa 50 tun zlata ( zlatého pokladu a rezerv ČR) výměnou za papírové cetky..tak moc se omluvil idiot jeden. Máme cetky s kterými si můžeme akorát vytřít.. Hlavně mě nepoučujte o hodnotách prosím..vím o tom dost ! Tošovský sedí ve Švýcarsku na Bank for International Settlemennts - Banka co měla dost černé pozadí už za éry Hitlera !
www.bilderberg.org/bis.htm Víte co ? Moji předci to všechno zažili..už jsme to tady zmiňovali, NSDAP a jejich politika globální nadvlády je ( Němce)poslala do patřičných mantinelů..Kde jsou viníci víme, nejsou to prostí Němci.. Já a mnoho dalších s Němci nemáme problém, ale na revizi ať krajánci zapomenou !!! Nemají nárok, ztratili jej jednou pro vždy ! Posrali si to sami a vysídlení Němců, byl akt dohod vítězných stran a nikoliv Beneše ! To bysme asi museli revidovat hranice s Francií i Polskem atd. vůči Německu..zkuste to navrhnout tam p. Šinágl..a nebudete vědět kterým otvorem utéct z jejich země ! Upozorňuji Vás, že na revizi války nikdo není zvědavej a kdyby někdo jo, tak dostanou přes koule zrovna tak, jako dvakrát v minulém století.. Rusko neporazíte, to radši skočte rovnou z mostu ! Věřím a vím, že většina Němců je slušných a normálních lidí co vědí, co si nadrobili a proč !! Znám jich dost. Takže se laskavě vyjadřujte přesně (o co Vám jde) a nebo změňte pas!!
+6 #1 Pavel 2012-11-16 16:02
"Zrušte konečně Benešovy dekrety ať už nejsou součástí trestního řádu" ??? že by nějaká novela:-)?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)