Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSCM_demo_171112

Kdyby mě zabili...aneb jak to bylo s listopadovou revolucí 1989, vše má své příčiny a následky…

Smysl mají jen ty iniciativy, které požadují předčasné volby, novelu volebního zákona s přímou volbou politiků a volání k odpovědnosti těch, co mají dnešní stav země na svědomí.Anketa_iDNES_volebni_listky Celá polistopadová politická garnitura už ztratila mandát občanů. Nemá už žádné morální právo dále vést zemi, kterou hrozí přivést do hospodářského a mravního kolapsu. Nespokojenost lidí narůstá, dosahuje nebezpečné hranice, předčasné, přímé volby politiků jsou začátkem řešení nahromaděných, po léta neřešených problémů. Vynutit si je mohou pouze občané


 

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ,

je tomu právě rok, co jsem zveřejnil výzvu ANO 2011, v níž jsem pojmenoval stav české politiky a požádal slušné lidi o spolupráci při výměně neschopných a zkorumpovaných politiků. Co jsme za ten rok zjistili?
Situace v české politice se bohužel v mnoha směrech podobá situaci ve společnosti. Lidé se nedovedou sjednotit, nikdo nevěří nikomu, každý „hraje na sebe“. Stejně jako česká politika se uzavíráme do vlastních ulit a nevnímáme závažné události kolem nás, nemáme zájem je řešit.

Mají iniciativy šanci?

Naštěstí zde stále ještě vznikají iniciativy, které usilují o změnu. Podporuji cíle uskupení Vraťte nám stát, výzvu Přímá volba poslanců 2014, je mi sympatická Pozitivní evoluce Karla Janečka. Stále se však ptám: mají občanské iniciativy šanci něco reálně změnit? Vždyť víme, že arogantní politici jsou vůči občanské společnosti imunní, na iniciativy nereagují, nejednají už ani se zástupci odborů ani s dalšími zájmovými sdruženími - od zemědělců přes lékaře, učitele, vědeckou obec až po umělce.

Pojďme společně do voleb!

Jediné, z čeho mají tito politici ještě strach, jsou volby, tedy poslední reálný znak demokracie, který veřejnosti ponechali. Věřím, že jedině prostřednictvím demokratických voleb můžeme politiku začít skutečně měnit ku prospěchu celé společnosti. Proto chci vyzvat všechny iniciativy a občany, kteří ještě nerezignovali: Spojme se a soustřeďme se už dnes na příští parlamentní volby!

Motivuje mne odpovědnost

Mnoho lidí i médií se mě stále ptá, jaké mám ambice. Opravdu nepotřebuji kšeftovat se státem jako kamarádi dnešních politiků. Platím stovky milionů korun na daních, nemám tedy zapotřebí tyto daně rozkrádat. To zde praktikují jiní. Dosáhl jsem, čeho jsem v podnikání dosáhnout chtěl, a pro svůj soukromý život mám, co potřebuji. Na rozdíl od některých našich politiků mám ale to hlavní: odpovědnost. Odpovědnost za bezmála 30 tisíc lidí, které naše firmy zaměstnávají, za to, co s nimi bude, až otěže vládnutí přeberou „mluvící hlavy“, jež nikdy nepracovaly. Tito harcovníci socialistických stranických sekretariátů spolu s komunisty ještě prohloubí propast mezi zaměstnavateli a zaměstnanými a postaví je proti sobě. Slušní podnikatelé, kteří zde ještě platí daně, zmizí v přívětivějších zeměpisných šířkách. Věřím, že má motivace je zřejmá a pochopitelná - jde o sebeobranu a já jen doufám, že se tato sebeobrana brzy nezmění až v domobranu. Chci bránit to, co jsem vytvořil. Obávám se totiž, že dokážu domyslet, kam až situace, kterou nám politici přichystali, může dospět.

Hledejme osobnosti a řešení

Vyzývám všechny slušné podnikatele, aby se k této obraně zájmů České republiky, které jsou i jejich zájmy, přidali. Vyzývám také všechny slušné a poctivé lidi – zaměstnance, důchodce i studenty: Najděme mezi sebou alespoň dvě stě osobností, o nichž budeme přesvědčeni, že dokážou nahradit figury minulosti ze stranických kandidátek. Nominujme do parlamentních voleb osobnosti, které se nepotřebují živit politikou, a buďme svornější.

Je třeba pojmenovat hlavní problémy najít jejich řešení, určit společné vize, cíle a řídit stát jednoduše, efektivně – selským rozumem. Současní politici to za nás neudělají.

Zázemí politického hnutí

ANO 2011 se letos v květnu stalo politickým hnutím. Má celostátní strukturu. V srpnu se uskutečnil ustavující sněm a hnutí si vyzkoušelo i první volby. Nyní připravuje svůj program restartu, který po všech expertizách představíme na jaře příštího roku. Osobnostem, které nerezignovaly a které rovněž věří, že má smysl se utkat se stávajícími stranami v parlamentních volbách, nabízíme zázemí v našem hnutí, které si nachází místo na politické scéně. Já osobně mohu slíbit, že dám k dispozici veškeré manažerské a organizační schopnosti a spolu s dalšími podnikateli a osobnostmi budu hnutí dál podporovat i finančně.

Pomozte nám, pomozme sobě, naší zemi, aby se vymanila ze sevření korupčního systému politických stran a zvolila si lepší budoucnost.


Moc děkuji za důvěru,

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO 2011

* * *

Vážení přátelé,

v nočním hlasování ze 7. na 8. listopadu 2012 poslanci vládní koalice (doplnění o všelijak posháněné hlasy) "zdárně dokončili" to, co dosud kvůli vnitřním třenicím (o co asi?) nestačili prohlasovat. Opravdu ještě chtějí po tomto hlasování někomu namluvit, že "svůj mandát vykonávají v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí", jak jim ukládá jejich ústavní slib?
Dnes však není v tomto státě síly, která by jim zabránila v prohlasovávání dalších, lid této země ožebračujících zákonů. Zákon a výkonná moc (policie, soudy a státní zastupitelství) stojí za nimi a chrání je.
Jediná síla, která jim může zabránit, aby pokračovali v dalším zbídačování této země, je OBČANSKÉ REFERENDUM obdobné tomu, které už desítky let funguje ve Švýcarsku. Zde mohou občané s okamžitou platností, jen na základě své svobodné vůle, referendem zrušit zákony odhlasované poslanci, které odporují zájmům občanů. Stejně tak mohou referendem s okamžitou platností odvolat poslance, který
užívá svůj poslanecký mandát v rozporu se zájmy občanů.
Zákon o občanském referendu nám ale poslanci dobrovolně neodhlasují – byli by sami proti sobě (leda tak Potěmkinovu vesnici, kterou navrhla Karolína Peake). Odhlasování takového zákona si na nich musíme vynutit.
Sdílíte-li s námi tento názor, připojte se svým hlasem na http://www.hzpd.cz/hlasovani, dejte jim
najevo, co si o nich myslíte, požádejte své známé, spolupracovníky na pracovišti a další, kteří tento názor také sdílejí, aby se připojili a přepošlete jim tento e-mail.
Všechno můžeme změnit - je to jen na nás. Můžeme změnit náš stát tak, aby se zde zase dalo normálně žít a dýchat, aby poslanci a senátoři naslouchali hlasu občanů a pracovali pro jejich zájmy.
Věříme, že společně to dokážeme, sdělí-li jim statisíce a miliony občanů své odmítavé stanovisko k jejich počínání. Tato Výzva bude odeslána všem poslancům a senátorům, každému na jeho osobní parlamentní e-mail. O počtu občanů, kteří už výzvu odeslali, je budeme pravidelně informovat.
Dovolte nám také poděkovat všem, kteří neváhali a přispěli HzPD na činnost v hojné míře na náš transparentní účet!
S pozdravem,
Milan Valach

Mluvčí HzPD

* * *

Všeho s mírou a všeho do času, říká sociolog Jan Keller

… Rozkrádání se u nás odhaduje podle různých  zdrojů v rozsahu mezi třiceti až 120 miliardami ročně. V čele země jsou po celou tu dobu ti samí lidé. Ať mi někdo logicky vysvětlí, jak je to v právním státu možné.

… Je jasné, že to takhle nepůjde donekonečna. Vytunelovat se dnes dá už jenom průběžný penzijní systém, zbytky veřejného zdravotnictví, české lesy a pár drobnějších položek. Protože rozkrádaný stát nemá prostředky ani na udržení svého chodu, bude se teď lidem sahat stále výrazněji do peněženek. Před sedmi lety jsme platili DPH z potravin ve výši pět procent. Dneska prosadili 17,5 procenta, ale už se ví, že to bude 19 procent a mluví se o dvaceti procentech. Jenom hodně naivní člověk by si mohl myslet, že to na těch dvaceti procentech zůstane. Dražba trpělivosti lidí bude pokračovat. Spíše dříve než později to rupne. Obávám se, že  ne sametově.

… Ti, kteří upozorňují na toto nebezpečí dnešní vládce, jsou jimi okřikováni.To znamená, že vládci ztratili už i elementární míru soudnosti.

… Za komunistů se měli všichni zhruba stejně. Byli jsme nejvíce rovnostářská země Evropy, na což řada schopných lidí doplácela.I  když ze mě mluvčí zlodějů rádi dělají kryptokomunistu, pádu minulého režimu vůbec neželím. Nevadilo by mi ani to, pokud by si schopní žili desetkrát lépe než lidé líní. Vadí mi jenom ta drobnost, že mezi těmi, kteří si pomohli opravdu významně, je spousta podvodníků a že mezi těmi, kdo žijí skromně, je spousta schopných lidí, kteří by se nikdy nesnížili k podvodům, k machinacím se státními zakázkami, k tunelování. Cítili by se, na rozdíl od těch, kdo nám dnes vládnou, vrcholně trapně.

Jaké je vaše životní motto? Co byste přál této zemi a co by se muselo stát, aby se to splnilo?

Když tak nad tím uvažuji, mohlo by to znít třeba: Všeho s mírou a všeho do času. Přání je to dost skromné. Tím více mne udivuje,  že právě tak jednoduchou věc naši politici spolu s těmi, které kryjí, vůbec, ale vůbec nepochopili.

* * *

Nabídka ruských novin a časopisů v kiosku na VN v Praze dne 16.11.2012. Podobné je to v obchodech při Královské cestě na Hrad. Ruské, často kýčovité zboží, takřka na každém kroku, hodnotné typicky české výrobky, aby pohledal. J.Š.

VN_ruske_noviny_a_casopisy_161112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Šinágl, 17.11.2012

Pietní akce k 17. listopadu byly zastíněny protesty proti vládě

Pane prezidente, máme právo i na informace, které se vám nehodí

Historik Tomáš Bursík: Opravdová reflexe komunistické minulosti teprve přijde

Až budeme bez prezidenta…

Právní názor: Ohrožení prezidentské volby je velmi reálné

Svědectví švýcarského soudu o skandální ledabylosti českých ministrů v kauze MUS

Dokument: V kauze MUS obžalovali Švýcaři i náměstka ministra Zemanovy vlády

Nastane renesance otevřeně angažovaných médií?

Rakouští novináři Klause nešetřili. Český prezident odešel uprostřed rozhovoru bez pozdravu - Rakouský deník chtěl vyzpovídat českého prezidenta ohledně jeho kritických názorů na Evropskou unii. Ale narazil. Klaus, který počátkem týdne ve Vídni kromě politické návštěvy propagoval svou novou knihu, odpověděl na čtyři otázky a pak bez pozdravu odešel.

 

 

Podpisem kandidatury Jana Šinágla, podpoříte demokratičnost a důstojnost přímé volby presidenta České republiky

 

Co je to většina?
Většina je nesmysl.

Rozum se nachází vždy jen u několika.

Stará se o celek ten, kdo nic nemá?

Má žebrák svobodu a volbu?

Musí silnému, který ho platí, za chleba a obuv prodat svůj hlas.

Člověk má hlasy vážit ne počítat.

Stát se zhroutí, dříve či později, kde většina vyhraje a nerozum rozhodne.


(Sapieha)

Friedrich von Schiller

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-11-18 00:20
Máte plnou pravdu. Současný stav, kdy více jak 1/3 občanů naší země a to demokraticky smýšlejících občanů nemá uastoupení v Parlamentu, kdy současná vláda podniká zbytečné ekonomické kroky zaměřené proti těm, kteří je zaměstnávají - i když si to mnozí neuvědomují, my kteří platíme daně a jsme občany této země - jsme zaměstnavateli našich poslanců a naší vlády - konstatujeme, že naši zaměstnanci - poslanci a vláda -vykonávají svojí práci mizerně a proti vůli svých zaměstnavatelů - lidí žijících v této zemi,je jediná cesta, odvolání této vlády a urychlené nové volby. Prvním krokem nových poslanců však musí být změna volebního zákona, tak, aby vzrostl počet občanů zastoupených poslanci parlamentu. Vhodným volebním zákonem semi jeví ten, který platil za I. republiky.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)