Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT_logoReportéři ČT o letadlech CASA: Je snad ministr financí už zralý pro Bohnice? Má duševně nemocný člověk v rukou finance České republiky…?! Kdy konečně začne soud projednávat trestní oznámení na Miroslava Kalouska, podané ředitelem STUDENT AGENCY Radimem Jančurou…?!

Platy manažerů ČT se staly klíčovým bodem agendy Rady České televize. Členové Rady projednávají už více než měsíc stížnost redaktora Lidových novin Tomáše Němečka na generálního ředitele ČT, který redaktorovi odmítl poskytnout jmenovité informace o platech několika nejvyšších manažerů této instituce veřejné služby. Britské listy se už kauzou jednou podrobně zabývaly a zveřejnily i všechny příslušné dokumenty. Jednání o stížnosti na odmítnutí zveřejnění platů ale nekončí. Rada dostala několik dalších žádostí a dá se předpokládat, že bude nakonec donucena zaujmout stanovisko. Bez násilí to ale nejspíš nepůjde...

Středeční zasedání Rady by bylo hořce směšnou kunderovskou komedií, kdyby nebylo zároveň opětnou tragickou přehlídkou nekompetentnosti většiny členů Rady. Rada ani jednotliví radní si nebyli schopni opatřit právní názor od nezávislého a autoritativního zdroje a nechápali či nebyli schopni formulovat veřejný zájem v této otázce. Mnozí radní se bez úsudku spolehli na stanovisko tlumočené jim generálním ředitelem Dvořákem a jeho právničkou Markétou Havlovou - vytvořené ovšem na obranu manažerů České televize. Rada nakonec bude Němečka informovat pouze o tom, že se na žádném z navržených usnesení neshodla.

Celý článek: http://www.blisty.cz/art/66269.html

P.S.

Veřejnoprávní ČT je placená z veřejných peněz. Z tohoto titulu mají občané přednostní a nezadatelné právo  vědět, jak se s jejich penězi zachází, tedy znát i platy manažerů a odměny vyplácené autorům. Nelze zde uplatňovat zákon na ochranu osobních údajů. V zemi tak narušené korupcí na všech stupních, by to mělo být jasné především vedení ČT. Pokud ne, tak je neschopné, nebo se má za co stydět a samo se podílí ať už přímo, nebo nepřímo na podpoře korupčních poměrů. Jinak by nemohlo mít řádný důvod požadované informace zveřejnit.

Včerejší pořad REPORTÉŘI ČT o další loupeži peněz daňových poplatníků – nákupu letadel CASA – byl šokující. To, že „politická třída“ a společnost už je schopna pouze konstatování, nechá nepotrestané viníky mluvit v televizi a ještě je ponechá v lukrativních a odpovědných funkcích, by bylo snad moc i na Franze Kafku. Pořad o tom, proč ministryně obrany JUDr. Vlasta Parkanován nesměla vidět částku, za kterou Omnipol nakoupil letadla CASA a přesto ji poslušně podepsala se začerněnými částkami, je další ukázkou těžkého onemocnění naší země, která to připustí, neřeší a prokazatelné viníky netrestá? Je jen škoda, že reportéři se všemi viníky nehovoří nejen na začátku pořadu, ale ještě jednou na konci a nepostaví je před jasná fakta a řeknou jim ať už přímo, nebo nepřímo – pane, paní vy jste zločinec! To co předvedl ministr financí Kalousek je zcela neuvěřitelné. Obávám se, že by ho i průměrný psychiatr jasně diagnostikoval. Pokud tento člověk má pro svoji potřebu nikým nekontrolovaný FAÚ (Finanční analytický útvar), tak se nemůžeme divit jeho moci, vlivu a neohrozitelnosti. Ten člověk toho má na svědomí tolik, že to jednou jeho psychika neunese a patřičně se projeví. Pokud má tohoto člověka kandidát na presidenta Karel Schwarzenberg jako předseda TOP 09 ve své straně, toto vše ví a mlčí, tak to žádný dobrý signál o něm a jeho avizované nezávislosti při zvolení presidentem, rozhodně nevysílá. Držme palce řediteli STUDENT AGENCY Radimu jančárovi, který podal na Miroslava Kalouska trestní oznámení. Držme je i VSZ JUDr. Lence Bradáčové, která bude mít v této kauze možnost ukázat svoji skutečnou moc, nezávislost a ne jako tomu bylo u jejích předchůdců bezmocnost, resp. všehoschopnost a spolupráci se zločinci.

 

Jan Šinágl, 27.11.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-11-28 10:34
Ten, kdo tak jako Kalousek připravil svými špatnými a nemorálními rozhodnutími stát o tolik peněz jako Kalousek a vojáky o tolik životů jako on s kontraktem - padáky by nikdy neměl rozhodovat o státních financích a stejně jako Gottwald by neměl rozhodovat o životě byť jediného člověka!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)