Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Politici, kterým jsme svěřili moc, vytvořili nástroj, jenž má sloužit k vymáhání peněz od dlužníků. Občané žijící v dobré víře, že politici jsou těmi, kdo zabezpečí prosperitu, uvěřili v jejich politicko-populistická hesla a nechali se mediální masáží bankovních domů zlákat k zakoupení jejich produktu zvaného dluh.

Jenže, jak se postupně ukazuje, politici nechtěli zabezpečit prosperitu státu, ale pouze prosperitu svoji. A tak se stalo, že státu narostly a stále ještě rostou dluhy tak strmě, že nedokáže plnit naslibovanou prosperitu a tíha promrhaných 1,7 biliónu Kč státního dluhu stále více doléhá na celý národ. Půl miliónu občanů dnes nemá práci a každý desátý občan čelí exekuci. Domácnostem, které uvěřily politickým amatérům, že jedině oni dovedou vést stát, dnes zůstává na krku dluh v celkové výši 1,25 biliónu Kč. Vedle těchto dluhů je zde také velké zadlužení firem, které se též spolehly na schopnosti rádoby státotvorců a investovali do svého rozvoje s důvěrou v předpoklad, že na své investice v prosperujícím státě vydělají. U firem dosahuje dluh cca 1 biliónu Kč. Pokud všechny tři uvedené dluhy sečteme, jedná se o skutečný a reálný dluh naší země, který se týká, ať už přímo nebo nepřímo, každého z nás.

Český stát tedy jako celek, se všemi občany a firmami, dluží téměř 4 000 000 000 000,-Kč, slovy čtyři biliony korun českých. A to jsou téměř čtyři roční rozpočty státu. Myslím, že i laik pozná, že tady není něco v pořádku. A teď přichází základní důležitá otázka: Komu všichni dlužíme? Odpověď zní: Bankám. Kde banky berou peníze? Odpověď zní: Půjčují si je od České národní banky a střadatelů. A kde bere peníze ČNB? Odpověď zní: Tiskne si je. A kdo je vlastníkem České národní banky? Odpověď zní: My, občané České republiky. MY jsme vlastníky, nikdo jiný být vlastníkem ani nemůže. A tak další logická otázka zní: V čem je tedy problém? Natiskněme si tolik peněz, abychom mohli zaplatit všechny naše dluhy. Státní, firemní, i ty domácí. A bude dobře. Dluhy zmizí a s nimi zmizí i infekce, kterou se lidstvo nakazilo. Infekce, která se jmenuje DLUH. Dluh, který vytváří bankovní svět.

Mohli bychom tento proces nazvat ozdravovnou ekonomiky, a aby v budoucnu nemohl tento nebezpečný virus na lidskou společnost opět zaútočit a infikovat ji, je třeba ho zcela z ekonomického procesu vyloučit. A začít s čistým štítem. Tedy bez dluhů. Pokud se vám tento můj závěr zdá přitažený za vlasy a nereálný, nenechte se mýlit. Evropská centrální banka a Mezinárodní měnový fond aktuálně navrhují odpustit Řecku polovinu dluhu. No vida a je to venku! Pak že to nejde.

No dobrá, ale mnoho samozvaných odborníků namítne – peníze jsou směnný prostředek, který ve své podstatě žádnou hodnotu nemá, tu mají jen výrobky, které prostřednictvím peněz směňujeme. A podle toho, kolik se vytvoří hmotné produkce, tolik ČNB natiskne peněz, a tudíž je tisk peněz nekrytých výrobní hodnotou nelegální. Můj argument ale zní: Žádná země toto pravidlo nedodržuje, natož ECB. Důkazem je obrovská celosvětová inflace, a tudíž je tento argument neobhajitelný, a tedy i pro lidskou společnost zcela neudržitelný. Inflace u stěžejních komunit za posledních dvacet let dosahuje i tisíců procent. Zadluženost států u některých zemí přesahuje i 150% vůči hrubému domácímu produktu. Nezaměstnanost se v těchto zemích šplhá do výše 25%, firmy pod tíhou úvěrů kolabují a exekutoři požírají jednu zadluženou domácnost za druhou. Předlužené státy ve své poslední agonii, kdy jim rapidně klesá příjem z klesající výrobní produkce, zvedají daně a vydávají státní dluhopisy, aby získali likviditu pro svoje nesplatitelné dluhy. U států, od kterých již jejich vlastní občané žádné dluhopisy nekoupí, neboť pozbyly svoji hodnotu (například Řecko), je ale ochotně kupuje strážkyně měnové stability, tedy Evropská centrální banka, a tímto toxickým svinstvem, za pomoci dalších evropských struktur, postupně infikují další a další země Eurozóny. Nenasvědčuje vše tomu, že s námi někdo hraje hodně špinavou, nečestnou, ale také zcela nezodpovědnou, hloupou hru?

V urputné snaze europolitiků udržet Eurozónu pohromadě se dluhová infekce neodvratně šíří od státu ke státu a dříve či později se jí nakazí celý svět. Již dnes celosvětová výše dluhů mnohonásobně převyšuje hmotný majetek, který nebyl nikdy vytvořen. A proč tomu tak je? Protože nezodpovědné všehoschopné mocenské struktury tisknou peníze hlava nehlava, bez ohledu na společensky prospěšná pravidla. Dluh se vytlouká dluhem, a pokud se zamyslíte nad velikostí dluhu ČR jako celku, tak ve své podstatě již nevlastníme NIC. Důvody tohoto současného stavu jsou zakořeněné v podstatě tvorby dluhu za vydatné pomocí úroků.

Jenže, když náš celkový majetek nemůže pokrýt náš dluh, nemáme problém jen my, ale má ho i velectěný bankovní svět. A když se dostanou do problémů banky, co se stane? Měly by zkrachovat, že? Ale to se nestane, protože se to politikovi jaksi nehodí do krámu, neboť lid, který by přišel o své úspory, jež si do bank s důvěrou v tento systém uložil, by již neschopného politika nikdy nezvolil. A tak se začnou dít prapodivné věci. Stát začne prostřednictvím ČNB do bank pumpovat nekryté peníze, a když zjistí, že účinnost tohoto podvodu přestává fungovat, neboť spotřebitel dluhu jako celku je již totálně zahlcen dluhem, vytasí se stát dalším podvodem, který se nazývá dluhopis a jede se vesele dál. Výnosy z prodaných dluhopisů poskytne bance (pokud je ona sama rovnou nekoupí) na pokrytí splátek a úroků, ta zase na oplátku ochotně půjčí státu a tento přihlouplý nikam nevedoucí kolotoč nakonec přivede oba aktéry do fáze totálního finančního vyčerpání. A k tomuto cíli se, vážení, blížíme, a to nejen my v ČR, ale všude.

Přichází další fáze „chytrosti“ (hlouposti)

I proces, kdy politik zneužije pro svoji politickou záchranu úspory svých občanů, má nicméně svoje hranice a jednou se vyčerpá i on a svojí podstatou dluhu urychlí již tak neodvratitelný strmý pád.

Při dosažení ekonomického dna se každá politická garnitura snaží tuto nepříjemnou skutečnost co nejdéle tajit a začne, za pomoci politických tanečků, vyjednávat další přísun financí pro svoji kolabující ekonomiku od evropských a mezinárodních struktur. A protože dobře placení evropští potentáti zavětří hrozbu možného rozpadu EU, a tím i možnou ztrátu svých vysokých nadstandardních příjmů, vymyslí pro krachující stát potřebné záchranné kroky v duchu stejného výše popsaného scénáře, ale tentokrát již na úrovni nejen evropských, ale i nadnárodních struktur, jako je Evropský stabilizační mechanizmus, který má za úkol za každou cenu zastavit bankrot periferních ekonomik a následný, dnes již mnohem více pravděpodobný, rozklad Eurozóny.

Na scénu přichází spasitel s názvem ESM- Evropský stabilizační mechanizmus (Euroval)

Honosný název pro něco, co je nástrojem pro vysátí prostředků z méně zadlužených ekonomik a přerozdělení poctivě nabytých peněz do rukou těch, kdo balancují nad dluhovou propastí, kterou si sami svou nezodpovědností vykopali. No schválně, kdo z vás má chuť přispět Řekům na 13 a 14 nadstandardní platy státních úředníků, kteří si udělali ze státu dojnou krávu, když ČR sama není schopna splácet svoje dluhy? Problém je v obsahu smlouvy zvané ESM- „smlouvy dluhů“, ta z ČR udělala poslušného pejska, který, kdykoliv si evropský úředník zamane, bude bez protestu aportovat určené množství financí do společné kasičky, s níž se budou postupně hasit požáry v Řecku, Španělsku, Portugalsku, Irsku, Itálii, Francii, a, světe, div se, zřejmě brzy i v Německu, neboť i Němci jsou zadlužení až po uši.

Česko ztrácí vládu nad svojí ekonomikou i nad státní suverenitou

Masaryk se musí v hrobě obracet nad tím, jak se ČR postupně stává poslušným vazalem EU, bez své vlastní produkce potravin, se ztrátou stěžejních tradičních průmyslových odvětví a rostoucí ekonomickou závislostí vzniklou určováním pravidel (jež jsou pro ČR diskriminační) jinými mocnostmi, s jasným cílem vykořisťovat a oslabit vlastní suverenitu našeho státu.

Po podpisu smlouvy o Evropském stabilizačním mechanismu se můžeme dožít i toho, že evropský parlament může přistoupit k vymáhání jím určených finančních prostředků (které ale naše země nemusí mít k dispozici), za účelem tzv. „záchrany“ kohokoliv v Eurozóně. Proběhne to stejným způsobem, jako když vám na dveře zatluče exekutor a zabaví vám váš poctivě nabytý majetek. Podpisem smlouvy ESM se ČR de facto stala spoluručitelem všech dluhů napráskaných v rámci EU.


Petr Havlíček

http://www.pozitivnisvet.cz/clanek/docka-se-cr-svoji-vlastni-exekuce

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)