Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nejsvětější INKVIZITOR

Děkuji České televizi, že 14.12.2012 pozvala do divácky sledovaného pořadu Interview Petra Hájka, člena nejužšího týmu prezidenta Klause. Před plánovaným koncem světa je jistě nanejvýše vhodné upozornit naše občany na nebezpečí pekelného ohně, zvláště, když ho nenápadně, vědomě či nevědomě, podpálil sám služebník antikrista, bývalý prezident Václav Havel.

Paní redaktorka Drtinová se sice jeho plamenné hřímání na ochranu pomýleného národa snažila utlumit, ale neměla šanci. Katolismem prodchnutý a s planoucíma očima, dštil veškerou svou nenávist k služebníku ďábla, zaprodanci zednářů, plíživému instalatérovi fašizmu, vlastně skoro převtělení Musoliniho, neznabohovi, nedávno zemřelému Václavu Havlovi. K jeho prvnímu výročí smrti to je vskutku záslužné a etické. Péče o blaho národa, a vlastně celého světa, který neprohlédl podlý záměr Havla opět instalovat fašizmus pomocí tzv. občanské společnosti. Vlastně by se hodilo nominovat pana Hájka na Nobelovu cenu míru. Musí to být vskutku pozoruhodné dílo, když ho pochválil i prezident Klaus. Pozoruhodné a chválihodné je, že jsme konečne informováni a varováni před tímto šíleným nebezpečím, protože toto nebezpečí přehlédli jak sám papež Pavel Jan 2, Matka Tereza i jeho svatost Dalajláma.

Hájek svým vystoupením dělal reklamu i vlastní knize s názvem Sametová smrt, která by se měla stát povinnou četbou, jak konstatoval sám Veliký Klaus.

Odvoláváním se na Krista a na kříž s jeho vertikálou a horizontálou, kterou Hájek divákům přiblížil svými rozepjatými rukami, se sám vžíval do role spasitele. Jeho hřímání mi vskutku připomnělo dobu dávno minulou, kde v hlavní roli vystupoval nejsvětější inkvizitor, aby spasil svět před nástrahami samotného Satana a jeho přisluhovačů.

Dovolte, abych si odplivnul.

http://pavelbenes.blog.idnes.cz/c/311574/Nejsvetejsi-INKVIZITOR.html

 

Konečně by se mohl stát disidentem

Prezident Václav Klaus nevidí mezi kandidáty na post hlavy státu nikoho, komu by prezidentskou funkci s radostí svěřil. Klaus to řekl v diskusi se studenty Univerzity Hradec Králové. "Jsou někteří, po jejichž volbě bych měl pocit, že je nezbytné někam emigrovat. Jsou někteří, kde si dovedu představit, že by mohli být prezidenty. Zřejmě by občas vstávaly vlasy hrůzou na hlavě z jejich činů, to asi ano, ale dovedu si to představit," řekl studentům bez konkrétních jmen  Klaus.

Z jeho hlediska je jasné, že se nemůže najít lepší prezident než byl on. Doufám, že jeho výjimečnost jednou posoudí Nejvyšší soud.

Na druhou stranu bych velmi rád věděl, a se mnou jistě mnozí další, kteří či které jsou ti kandidáti, co mu tak vadí. Vědět to, udělal bych vše pro to, aby byli zvoleni a on by tak mohl požádat o asyl v Rusku u Putina a stal se tak konečně disidentem, což se mu za minulého režimu nepovedlo. Byla by to elegantní metoda, jak se ho zbavit, škodiče jednoho. Bohužel to již nevyjde jako dáreček pod stromeček.

Co mi vlastně na tomto "ctihodném" starci vadí. Mimo jiné - každou chvíli se chová jako „chytrá horákyně“. Nechá padnout Topolánka v okamžiku, kdy jsme v Evropě začali sbírat pozitivní body, nepodepíše dodatek Lisabonské smlouvy, ale také ho nevetuje, podobně nesouhlasí se zákonem o církevních restitucích, ale nechá ho projít, atd. Bohužel pak v Evropě vypadáme jako šašci s hlavním šaškem v čele. Čí to asi je přání, když mu nevadí, při jeho proslavené ješitnosti, vypadat jako šašek?

V poslední době vyloženě perlí. Zdá se, že se zkracujícím se intervalem jeho prezidentského konce plodí perly stále intenzivněji. Třeba byl v minulém životě perlorodkou.

To, že se mu nezdá Karolína Peake vhodným kandidátem na ministrini obrany ještě dokáži pochopit i když Šárka s Vlastou, Jean d´Arc, Marie Terezie a další ženy ukazují, že žena může být dobrá i v tomto oboru a to nemluvím o těch, které stály v pozadí mužských velikánů. Ale to, že považuje lidi za blbce, kteří si neumí vybrat a zvolit svého prezidenta je pro národ urážející a to zvláště s připomínkou  průběhu jeho druhé volby. Jeho negativní komentování udělování Českých slavíků s vystoupením Daniela Landy také vypovídá o absenci velkodušnosti, která je vlastní velkým duchům. Zlí jazykové tvrdí, že v Chrastavě došlo k velkému komunikačnímu šumu, protože hradní úředníci prý chtěli, aby v Chrastavě potěšili pana prezidenta pérem a ne kvérem.

Velmi prospěšná aktivita pana Karla Janečka v boji proti korupci včetně jeho putování po vlastech českých a probouzení lidu k pozitivním činnostem mu také nevoní. Přiznání, že prezident nesleduje televizní zprávy je jen pokus jak dehonestovat novináře, kteří se snaží informovat alespoň o některých nepravostech, které se u nás odehrávají. Úplnou perlou je pak prohlášení: “Kdyby se zrušil pořad pana Moravce, bylo by to velké vítězství a naše společnost by byla mnohem zdravější“. Zapomněl upřesnit, čí vítězství by to bylo. Snad ne KGB?

Přímo mě děsí, jak v minulosti nekomentoval rasistické komentáře svého úředníka Hájka, zato jeho knihu plnou jedu o panu prezidentu Havlovi nezapomněl pochválit.

Nevím jak volba našeho nového nejvyššího představitele dopadne, ale silně věřím, že se konečně nebudu muset za svého prezidenta stydět a podezírat ho z tajného spojení s cizími mocnostmi (viz můj hodně starý blog Tušení souvislostí aneb ruská stopa).

http://pavelbenes.blog.idnes.cz/c/311117/Konecne-by-se-mohl-stat-disidentem.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-4 #10 Jan Šinagl 2012-12-28 12:44
Názor nechť si udělá každý sám, včetně názorů na ty, co se pod svůj názor podepíší a ty co to nedokáží. "Poučovat" bez podpisu umí většinou jen zbabělci. Nepřisoudí mi soudit kolik jsem toho spolu s ostatnímu vykonal pro nápravu české justice. Uvítal bych, co dosud konkrétně dokázal pan Okamura a budu jen rád když mimo populistických řečí i jako senátor dokáže, že má na víc. Zatím mne o tom vůbec nepřesvědčil. Národ, který opakovaně volí jen mluvky a slibující všem všechno, se nemůže stavu země divit - i podobným komentářům jako pana "H24". Je v tom skrytá i určitá symbolika významu a času, ale zůstanu i nadále slušným. J.Š.
+6 #9 Harry24 2012-12-28 10:36
Víte pane JŠ, u Vás se bohužel projevují dvě věci. Tou prvou je, že špatně čtete; -přesněji řečeno čtete jen to co číst chcete, a to co tím prvoplánově sledujete je jen a jen to, najít na komkoliv špínu a vadu a udělat si z něj dalšího nepřítele.... Pár lidí jste si zvolil za ty, které budete adorovat kdyby i sušené stolice z nebe padaly, ale tak to je. No a tou druhou věcí je to, že "pro stromy nevidíte les", aneb "jak spolehlivě vylít s vaničkou i dítě...". Víte pane JŠ, my ostatní máme také rozsáhlé životní zkušenosti a já k tomu ještě poměrně dlouhou praxí právníka. Tak to prosím berte v úvahu a nemyslete si že my ostatní jsme výlučně ti, co se musí nechat vést názory třeba jen Vašimi. OKAMURA je v současnosti doopravdy jedinou osobou, která by díky své zabejčenosti a reálnému vidění věcí syčáren justice v pravém světle začal pomalilinku, sice asi i s nějakými chybkami, ale HLAVNĚ MĚNIT!!! Nu ale ponechte si klidně dál své názory pane JŠ!; pak budete moci vyvěsit likvidační rozsudky proti Vaší osobě zde, na webu.... Víte, pane JŠ, mně je docela líto, že se dopouštíte takových fatálních chybek, jako je třeba Vaše tvrdošíjné "s" ve všech těch "preSidentech" a "preSídiích" a já nevím kde v podobných přejatých výrazech ještě jinde; lidi pak mnohdy i jinak dobrou myšlenku vnímají jako obsolentnost, -a despektují ji... No, jak vidíte, jsem obyčejný slušný člověk, nijak Vám nenadávám, jen si myslím, že byste se měl trošku posunout k tomu, neodsuzovat ostatní lidi apriori, jen se k nim dostanete na dostřel... Přeji Vám, pane JŠ v Novém Roce 2013 vše dobré a hlavně pevné zdraví a dobrý úsudek! :-)
-3 #8 Jan Šinagl 2012-12-28 09:37
Pro pana „Harry24“. Na zbabělé anonymy reaguji jen občas. Pokud sleduje pozorně můj web, tak mohl zjistit, že pro VH už dávno „nehoruji“. Je to prokazatelně bezcharakterní člověk. Pokud jde o pana Okamuru, ten požádal o podporu KSČM, takže máme jasno i o názorech a zásadách pana „H24“. Levicově smýšlejícím občanům vždy stačilo, když jim bylo vše co si přejí populisticky naslibováno, podobně jako to šikovně činí Okamura, Zeman, Fischer, Bobošíková, Sobotka a Dienstbier. Za jejich životy jsou jen prázdná slova, často u některých i zločiny, podvody či jejich krytí. Konkrétní výsledky jejich dosavadní činnosti, jako výraz jejich prokazatelné kvality a schopností za nimi nejsou a nebudou ani pokud bude někdo z nich zvolen prezidentem. Český člověk už má v povaze, že volí vždy toho, kdo mu naslibuje, že to udělá za něho. Proto zhlouplí volí vždy ty, kteří toho dokáží stále využívat. J.Š.
+7 #7 Harry24 2012-12-28 08:35
Zajímavé, jak se tady, na stránkách pana Šinágla, který sám čelí hned několika pro něj "velmi drahým" justičním věcem jak občanskoprávním , tak trestním, horuje pro toho (VH), kdo v klídku připustil reinstalaci starých justičních -a soudcovských struktur zejména; pochopí jedině ten, kdo už byl, nebo teprve bude podroben touto zkurv..nou státní mafií -především na línii soudce-exekutor bezprecedentním u bezpráví a pohrdání jeho lidskými právy údajně garantovanými Ústavou, LZPS, EU-Úmluvou o LP a jejími dodatky.... Je bezpředmětné se tu otírat o zemřelé, byť za to plně odpovědné osoby a jejich pomahače ("Ospalý Kája"...). Dělat z nich ale prezidenty?? -to se prosím probuďte!!!! Bohužel, tady byli (jsou?) jediní dva nebo tři možní kandidáti, kdy by se začalo SKUTEČNĚ KONEČNĚ NĚCO MĚNIT K LEPŠÍMU: těmi jedině možnými prezidentskými kandidáty jsou úplně zaprvé: Tomio OKAMURA, za ním s jistým odstupem, ale pořád ještě velmi velmi dobře Vladimír FRANZ, a v těsném závěsu za ním pak Klára SAMKOVÁ skoro současně s Janou BOBOŠÍKOVOU. Vše ostatní je špatně, a jakýkoliv náznak k právnímu státu a umravnění té justiční mafie pro nás obyčejné lidi bude doslova v nedohlednu... Takže si to dobře zapamatujte: dokud tu nebudou skutečně nově vládnout lidé názorů Okamury nebo Franze, budete (budeme...) jen všichni ohýbat hřbety, těžce pracovat za hrstku rýže a za nějakou nevytopenou, vlhkou díru k přežití... A mimochodem, místní "moudří": -jen se podívejte, na ten současný humbuk kolem platů vypasených soudců: stav legisl. nouze, mimořádná jednání, a co ještě.... Umíte si tady kdo představit, jak rozhoduje parlament a senát takhle stejně o platech soustružníků?? -nebo tramvajáků??? Takže přemýšlejte konečně.
-5 #6 RomanGrey 2012-12-24 19:20
..nemel jsem ani v nejmensim rad Havla pro to jeho falesne prorocostvi..al e uz je mi to fuk..je pryc..a zustal jen zednarsky koberec vysici na jakemsi letisti..
..kdysi jsem cetl jedno z mouder pana Hajka ..o jeho znepokojenosti nad reklamou firmy Mercedes na Rudem namesti..pry ze melo by to byti tak..ze vitezove budou miti reklamy na namestich porazenych..
..hmmm..na Alexanderplatz ani na Unter Den Linden zadne reklamy na Lady nevisi..a jsem si jist..ze NIKDY viset nebudou..
..on uplne staci ten valecny pamatnik kousek od Brandenburger Tor..snad tam nebude navzdy..
..ale z geopolitickeho hlediska jiste nejaky cas ano..
..je mi jedno..je li Vaclav Klaus nejaky skryty homosexual ci nikoli..je to jen jeho vec a pravo ma na cokoli..
..co mi vadi a co nikdy nezkousnu..je ta jeho arogance vuci nemecke novinarcce na tiskove konferenci pri navsteve nemeckeho presidenta..
..a prohlasuji stejne jako kdysi herec Milos Kopecky o Ludviku Svobodovi..
..ten pan neni muj president..
.. RomanGrey ..
-1 #5 Jan Herna, Th.Dipl., 2012-12-23 21:12
Bohužel o současném prezidentovi Nejvyšší soud nemůže rozhodovat, protože prezident je ze zákona právně nezodpovědný. Rozhodně na něm není nic ctihodného.
Klausovi by vyhovoval jedině Hájek. Ovšem ten by nevyhovoval většině normálně myslících lidí.
Přemýšlím o tom,kdo by měl být prezident.Když hodím na váhu otázku výšky vzdělání, uznání ve světě, moudrost, vycázel by mi náš ministr zahraničí.
+1 #4 J.Sedlák 2012-12-23 19:50
U nás nerozuhodují volby občané. A to ani ty do zastupitelstev, a nyní ani ty na místo prezidenta. Volby rozhodují a t.zv. zvolené určují ve svých estrádách pánové Veselovský a Moravec. Oni jsou ti, kteří rozhodují koho pozvat, komu dát slovo a tedy kdo bude po dlouhém vymývání voličských mozků zvolen. Ano, zaštíťují se jakýmisi "průzkumy", ale ty jsou někým objednány a placeny a tak i v tomto je výsledek dopředu určen. J.Sedlák
-3 #3 M.Večeř 2012-12-22 12:57
Hájkovy projevy svědčí o jeho nejen nedostatečné vzdělanosti ale o umanutosti a jiných schizoidních rysech.
Můj president za kterého bych se nemusel stydět je K.Schwarzenberg ,jeho společenský postoj a názory resonují s v.Havlem a v epvropské politice s Masarykem,které ho jsem měl čest jeětě lo roků zařit.
-1 #2 Jakub Dlohoš 2012-12-22 11:43
Pan Hájek je především prodchnut totální paranoiou, z čehož plyne strach a nenávist na straně jedné a nekritický obdiv ke svému guru na straně druhé.
-4 #1 JanHerna,Th.Dipl.,Cy 2012-12-21 10:26
Pan Hájek není prodchnutý katolicismem, ale svojí pomýlenou vírou, která není ani katolická z doby po I. Vaticánu a už vůbec po II. Vaticánu.Jsou to prostě Hájkovy bludné představy, vyplývající z jeho totální neznalosti a z jehopůředchozí víry.
On se totiž zcela míjí s katolicismem a hlavně se základními články křesťanství. To, co on hlásá je prostě Hájkova víra, která nemá nic společného s katolickou vírou. Je to víra nábožensky nevzdělaného konveertity!
Kdyby měl trochu větší křesťanské vzdělání byl by výborný středověký Boblig! Ten měl také slabé vzdělání!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)