Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Téma amnestie nesmí vyšumět, zvláště po té, co se objevují další a další informace z pozadí celé akce a následné reakce na ně. Smekám před soudcem městského soudu v Praze Kydalkou, který se vzepřel svému šéfovi Sváčkovi a podal dovolání v kauze téměř amnestovaného Chvalovského. A ještě závažnější je informace o tom, že šéfová legislativního odboru kanceláře Prezidenta republiky nesouhlasí s takto pojatou amnestií, nepodílela se na ní a okolí Klause ji požádalo o její ex post souhlasné stanovisko až v lednu!

Doporučuji k pozornosti i obnovené soudní řízení s mega rybou české cesty privatizace Tykačem, a to ve věci vytunelovaných CS fondů. Mozaika se hezky skládá. Přidejte si k tomu amnestovaného blízkého přítele Klause Petra Lukeše, ale i Radovana Vávru z Union banky, za nimž stál vždy Klausův dvorní golfista Milan Velek,…

Argumenty Jakla a dalších hradních boys o milosrdenství, odpuštění, o smyšlených judikátech EU u déle trvajících trestních kauz jsou nejen liché, licoměrné, ale především racionálně neobhajitelné. Proslýchá se, že někteří zainteresovaní jedinci věděli o takto pojaté amnestii již před několika lety atd.

Václav Klaus si zaslouží náš velký dík. Dopustil se mimoděk unikátního životního paradoxu. Sjednotil v postoji ke své amnestii nejen většinovou společnost, ale i mnohé atomizované občanské iniciativy, všechny své „oblíbené“ našeptávače a rozvraceče, všechny  jedince z Bartošova seznamu. Děkujeme!

Několik let po sobě se v otevřených ročních výročních zprávách BIS objevují informace o tom, že se organizovaný zločin etabloval i v některých státních institucích, že ovlivňuje i některá soudní rozhodnutí, že má svůj vliv i v politických stranách. To je strohé konstatování, na něž se včera odvolávala i „teflonová“ protikorupční místopředsedkyně vlády atd. Nesahá vliv těchto skupin i nejvýš?

Zásadní otázka tedy zní – Neporušil svým rozhodnutím Václav Klaus slib prezidenta republiky, který mu předepisuje Ústava ČR? Jeho ústavní právo si nelze vykládat jako naprostou svévoli s dlouhodobými devastujícími účinky na celou společnost. Jeho akt se zcela vymyká všem demokratickým zvyklostem a vyvolává údiv a zděšení. Ptejme se na jména konkrétních osob, které to znění amnestie konkrétně napsali.

Mimochodem, je zajímavé také velmi čerstvé jmenování  Jaroslava Bureše do pozice šéfa pražského Vrchního soudu. Sluší se připomenout, že to byl neúspěšný nominant VK na soudce Ústavního soudu a byl také jedním z poradců prezidenta v právní a legislativní oblasti. No, a teď hádejte, kam budou chodit případné stížnosti soudů nižších stupňů a státních zástupců v amnestovaných kauzách?

Při vší naléhavosti 2.kola volby nové hlavy státu mi tato amnestie připadá mnohem závažnější, neboť dává razítko na celé dvacetiletí, které je třeba popsat, analyzovat a  spravedlivě ocenit. Musí to být holá faktografie dohledatelná z otevřených zdrojů.

Klaus si dnes píše definitivně velmi nelichotivý nekrolog. To není banalita s chilským perem. To je o tom, zda jsme či nejsme právním státem. A ani odcházející prezident nemá právo stát nad právem! A to pomíjím jeho názorový veletoč, neboť lze dohledat v médiích jeho trvalý odpor proti samotnému institutu amnestie.

Pokud nechceme zůstat pouze provinční gubernií v něčí režii, pak konejme. Pasivita a mlčení je totiž také forma spoluviny.

 

Petr Havlík, 16.1.2013

* * *

Odcházející hlava státu si ve včerejších Událostech na Čt 1 vystřihla další sebe obhajující proslov k národu ohledně amnestie. Šéfem České televize je Kellnerův člověk Dvořák. K tomu není co dodat.

Ze studijních důvodů je však dobré jej sledovat. Suverenita byla fuč. Byl zjevně nejistý a skoro až vystrašený. Opakoval mantry o milosrdenství atd., ale příliš přesvědčivé to nebylo. Kromě něj to jásavě obhajuje snad již jen Jakl a Hrdličkův Šťastný.

Ani volný výklad jeho ústavního práva mu nedává právo stát nad právem. Motivy jsou v jeho zvrácenosti různé. Byl si asi jist, že touto akcí přebije mediálně prezidentské volby svého nástupce. Asi chtěl také hlasitě prásknout dveřmi, možná také vytrestat vládu a způsobit další turbulence na politické scéně, ale ze všeho nejvíce chtěl zahladit stopy některých příběhů své éry. Asi si byl jist, že to veřejnost po několika dnech pokorně přijme (ostatně jako téměř vždy a vše), mávne nad tím rukou a bude sledovat další průšvihy mocných a starat se o svou holou existenci.

Nezabralo to. Nezabral ani další ubohý útok na Václava Havla.

Pustil ven nejen drobné zlodějíčky, kteří navíc uprostřed zimy nemají kam jít, nýbrž i nebezpečné recidivisty, často závislé na drogách. A udělil generální pardon celé generaci prokazatelných gaunerů. Jenom dodávám, že jen v Praze je odhadem více než 4 tisíce bezdomovců, ale v azylových domech je kapacita jen 400 lůžek.

Je třeba stále a stále opakovat, že oprávněná kritika této amnestie je věcná, není politická, není ideologická a není ani osobní. Pan Klaus mlží a lže! A to i v té desetileté trestní sazbě. Je zjevně nervózní z toho, že se na jeho stranu nepřidaly žádné právní autority, že ten krok zpochybňují i někteří soudci a státní zástupci. To je směr, kterým je třeba jít. Přidat se musí i pracovní úřady, kurátoři, sociální pracovníci, starostové, ohlasy ze zahraničí, srovnání se Slovenskem, ale i konkrétní akce spojených občanských iniciativ atd. Nesmí to zůstat jen u hlasování o vládě v Parlamentu. Nestačí ani skvělá akce u Ústavního soudu. Potřebujeme podporu široké veřejnosti. Je třeba zdůrazňovat, že jde o to, zda jsme či nejsme právním státem. Mlčení a pasivita pak může být formou spoluviny. Ta petice musí žít a kolovat všude!

Hlavní bonus této riskantní operace VK spatřuji v tom, že otevřel mnohé pandořiny skřínky, které by jinak asi zapadaly prachem. O to důkladnější a podrobnější bude jeho nekrolog. Proslýchá se mnohé, ale je třeba to dozbrojovat a klást fakta.

Ještě stále nám ani Klaus, ani Jakl, ani Hájek a dokonce ani Adam B. Bartoš neprozradili kdo konkrétně tu amnestii napsal. Jsem zvědav na dnešní debatu ve sněmovně.

Naději střídá strach, s tím bychom se neměli smiřovat. Selektivní uplatňování práva pro vyvolené je prvním krokem k zániku demokracie.

 

Petr Havlík, 17.1.2013

* * *

P.S.

Kellnerova ČT dává Klausovi libovolný prostor na zavolání. Prostě veřejná služba poslušnosti. Klaus je v křeči, ztrácí sebejistotu, řeč jeho těla to potvrzuje stále viditelněji. Čím více se bude ukazovat s Jaklem a Hájkem, nechat je za sebe mluvit, tím hůře pro něj. Takto pojatá amnestie je jasný zločin. To není omyl. Je to neobhajitelné a nezdůvodnitelné. Ještě se Václav Klaus bude divit jaké Pandořiny skříňky si otevřel. Sjednotil občanskou oposici a většinovou společnost. Jednal v rozporu se svým ústavním slibem a ukázal, že pohrdá lidmi. Oprávněná kritika je věcná, není politická, není ideologická, není osobní. Pan Klaus mlží a lže. Není to poprvé. Po Klausovi se do kampaně vložila i Lívie Klausová, mimochodem národností Slovenka. Varovala před presidentem, jehož žena neumí česky. Nikdo není dokonalý, jen zřejmě paní Klausová a její muž. Jsme svědky tradiční české pavlače a malosti v úplné nahotě. Těžko se hledají slova. Za 10 let jsem neviděl ani jedno veřejné vystoupení první dámy, kde by v přímém přenosu ukázala kvalitu svého intelektu. Možná je to dobře po tom, co terorizuje svoji ochranku, podléhá tvrdému alkoholu a své schopnosti dokazuje jen pobíráním tučných tantiému za zasedání v dozorčích radách firem, které později krachují, ale kdy za špatně odvedenou práci peníze nevrátí – ale hlavně, že mluví česky. Moc rád bych viděl debatu naší první dámy s manželkou Karla Schwarzenberga v přímém přenosu v angličtině či francouzštině,  v nouzi s překladatelem pro paní Klausovou, a kde by obě dámy ukázaly zda je podstatné jakou řečí mluví, či jak mluví?! Charlotte Masaryková by se už této debaty zúčastnit nemohla, také chudák neuměla česky…

Zemanovi značně škodí podpora Klausovi rodiny. Klaus je pro něj stejnou přítěží jako Kalousek pro Schwarzenberga. Bude to ještě zřejmě dost drsné. Polarizuje to společnost falešnou optikou, v níž nejde o program, ale o symboly, emoce, závislosti, sympatie, ale i různé nahromaděné nenávisti. Hlavně se brnká na nebezpečnou náhradní strunu zastydlého národovectví, které maskuje a relativizuje hříchy končící éry Václava Klause a spol.

Jakl_EU_RVHPJakl poslal médiím zprávu, že prý mu někdo kvůli amnestii hrozí smrtí. Je to prý výsledek lživé a štvavé kampaně proti němu a Klausovi. Podobné finty používal často iJakl_EU_RVHP_revers Mečiar, ale i Hugo Chavez a jiní výtečníci. Zdá se, že už hoši na Hradě nasadili režim krizového PR. Doba vymknutá z kloubů začíná šílet, resp. už šílí.

Někteří presidenti se i dle přijatého zákona zasloužili o stát. Ten poslední se zasloužil o rozklad státu a ve své devastaci ještě sešlápl pedály. Kdysi hlásal „se mnou, nebo doleva“, nyní by to bylo spíše „se mnou na Východ“.

Obávám se, že Václav Klaus je už duševně nemocný člověk. Otázkou zůstává, zda jako následek jeho povahy, prostředí ve kterém žije, nebo vydíráním ohrožených, či Rusy…?! Na každý pád jeho chování a chování Jakla a Hájka je už dlouho hodné pobytu v Bohnicích. Smutný příběh neschopných, všehoschopných, bohužel na účet země a jejích obyvatel.

Ve druhém kole zřejmě výrazně vzroste počet prázdných, odevzdaných hlasů. Pohled za kulisy je velmi nevábný. Agresivní výpady v lepším případě  vyústí ve volbu proti a ne pro. Tedy menšího zla. Anebo se nevolí a rezignuje se na možnost něco ovlivnit. Je to trudný pohled na nás samé. Věřme, že tato zločinná amnestie ve svém důsledku povede k nutným změnám ve společnosti a což těžko bylo původním záměrem jejího autora. Ovšem samo se nikdy nic neudělá – jen zlo má snadnou práci, mlčí-li dobří lidé!

 

Jan Šinágl, 20.1.2013

 

P.S.

Dne 22.1.2013 na ČT v Událostech, byla ukázka z Obamovy inaugurace a moment, kdy v dobré náladě se obrací k šéfovi demokratů se slovy: „Takže Harry tady krade pera?“ „Je to nenechavec.“ Harry: „Můžu si jedno vzít?“ Obama: „Já ti jedno dám, kámo.“ Opravdu ho vyňal z náprsní kapsy se slovy: „Tohle je hezké.“ „A je Tvoje.“ A pobaveně se spolu s ostatními usmál. Tak stále šíří prezident Václav Klaus „slávu“ naší země ve světě svým „státnickým“ chilským činem, opravdu, ale opravdu hodným prezidenta země zlodějů a podvodů… Porovnáte-li smysl pro „humor“ Klausova tajemníka Jakla se smyslem pro humor presidenta Obamy, uvědomíte si ten rozdíl mezi oběma světy, asi takový, jaký je mezi Milošem Zemanem a Karlem Schwarzenbergem, chcete-li mezi Východem a Západem o kterém většina voličů nemá, resp. ani nemůže mít tušení. Jinak by je ani ve snu nenapadlo volit představitele buranství a nekultivovanosti, jakou příkladně a hrdě presentuje Miloš Zeman. Výsledek voleb tak ukáže vyspělost či nevyspělost občanů České republiky. J.Š.

* * *

Výzva Senátu České republiky k obvinění prezidenta Václava Klause ze spáchání zločinu velezrady!

Call to the Senate of the Czech Republic to impeach president Václav Klaus

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-01-23 21:25
I za vlády komunistů museli zloději a jiní finanční křiváci vracet peníze, které neoprávněně získali. Dělalo se to jednak zabavením "špinavých peněz", jednak tak, že tento vítěžek z trestné činnosti jim stát dodatečně zdanil, včetně těch,které jim stát oprávněně zabavil.
A tak by se mělo naložit i se současnými podvodníky, byť jsou sebevíce vysoko postaveni.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)