Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

3L Zeman – Loutka, Lhář a Lukoil

Chartista, disident a novinář Jan Urban natočil klip, v němž vypočítává hříchy z doby vládnutí Miloše Zemana. Připomíná mu řadu případů včetně IPB, bamberské aféry, špionážních kufříků či Sevapharmy. "Jestli něco z toho není pravda, tak mě, Milošku, žaluj," vyzval Zemana.

3L Zeman – loutka, lhář a Lukoil

Milý Miloši,

Známe se čtyřiadvacet let a dodnes si tykáme. Kdysi jsi mně dokonce osobně přesvědčoval, abych šel znovu do politiky, a pak i nabídl, abych se stal mluvčím ČSSD. Nelibě jsi nesl, když jsem Tě odmítl, ale aspoň jsme si tehdy ve dvou nalili do hlav pěkných pár panáků v Konírně naproti Lidovému domu. Tos měl ještě svoji hlavu, a mohu dosvědčit, že v té době jsi ničí loutkou nebyl. Jenomže to se rychle změnilo.

Nedávno jsi se rozlobil, když jsem Ti řekl, že jsi byl jako premiér vždycky slepý k obrovské korupci mezi svými nejbližšími spolupracovníky. S cigaretkou v ruce jsi mi na schodech Knihovny Václava Havla řekl, poněkud výhružně, že doufáš, že až mě někdo z tvých kamarádů zažaluje, že budu schopen doložit svá tvrzení na důkazech. No, Miloši, žádný z nich se ještě neodvážil… A neodvážíš se ani Ty.

V hektických dobách po Listopadu jsem tě dával za příklad, protože jsi jako jeden z mála nadřazoval zájmy země nad svoje vlastní. Nějak se to vytratilo. Je smutné být svědkem toho, jak se kdysi brilantní myslitel s mimořádným politickým talentem mění v loutku toho nejzkorumpovanějšího postkomunistického prostředí, v zuřivého lháře, snažícího se zastrašit novináře a kohokoliv s opačným názorem, a nakonec, doufám, že jenom hloupého, naivního a nevědomého, slouhu ruských zájmů.

Řekl jsi teď na Radiožurnálu: "Nikdy v životě jsem se nenechal manipulovat panem Šloufem ani panem Kalouskem“. Problém je v tom, že mnoho z nás si velmi plasticky pamatuje, jak jsi se v polovině devadesátých let rychle změnil, a začal se obklopovat zvláštní sortou přitakávačů, kterým velel komunistický proplouvač Mirek Šlouf. Zachutnala ti moc.

Existuje mnoho příkladů, ve kterých jsi byl voděn jako loutka, a poškozoval stát ve prospěch svých kamarádů, spojených dokonce s organizovaným zločinem. Jak jinak bys popsal vztahy a dochované záznamy telefonátů mezi Tvými poradci – především panem Šloufem - s Františkem Mrázkem? Ještě dnes si je můžeš přečíst, jak si gangsteři mezi sebou lebedí, jak jsi vydíratelný, jak chlastáš, anebo, jak jsi fajn, protože tě nezajímají peníze, ale „jenom chleba se sádlem a tři okurky“. Šlouf nejenom že projednával s gangstery manipulace privatizací – třeba Metrostavu nebo České spořitelny, prozrazoval tajné informace o přípravě zásahu v IPB, a přímo ovlivňoval program a usnesení vlády ve prospěch svých kamarádů (SEVAPHARMA). Už několikrát popsaný případ zničení českého farmaceutického průmyslu, a především společnosti SEVAPHARMA, je navíc perfektně doložen zachovanými dokumenty. Šlouf ti připravil materiál, který tvoje vláda schválila, a prodala státní firmu SEVAPHARMA za padesát milionů. Každá jedna budova na tom pozemku měla větší cenu. Jenom ten pozemek na pražských Vinohradech měl cenu více než miliardu. Koupil to Šloufův kamarád a fotbalový podvodník Jan Gottwald. Obratem to prodal za tři sta padesát milionů. Dnes to má cenu někde kolem miliardy a půl. Česká republika ztratila výrobu sér a vakcín, a od té doby musíme všechno draze dovážet. Nemáš pocit, že jsi okradl důchodce nebo české zdravotnictví? Mimochodem, když se to sečte, jde o desítky miliard. To všechno jsou čistě kriminální činy. To všechno té partě kolem tebe prošlo jenom proto, že jsi je chránil. Byl, a jsi, jejich loutka – jenom nemáš odvahu přiznat, že ti v té době už stačilo jenom pochlebovat a nalévat tě pitím.

Nebo ti mám v tomto ohledu připomenout ostudu na jednání v Melku (2001)? Podle dvou členů české delegace, a jednoho z rakouských vyjednávačů, jsi v polovině rozhovorů poslal českou delegaci ven, a po pár hodinách „rozhovorů“ mezi čtyřma očima s kancléřem Schüsselem, tě rakouští hostitelé museli do auta vlastně nakládat. Rakouští diplomaté dodnes tvrdí, že v té době bylo prostě dost jednoduché spolehnout se na tvoji slabost pro pití.

Lhal jsi a lžeš, starý kamaráde. Kdykoliv tě někdo přistihl při omylu nebo tě dostal do nepříjemné situace, tak jsi zaútočil osobně. Novináři by mohli povídat, Vyhrožoval jsi trestními oznámeními, vykládal jsi vědomé nesmysly o novinářských konspiracích, a, bohužel, ti to zůstalo. Tvůj čerstvý útok na slovenské novináře, a odmítání dávat slovenským sdělovacím prostředkům jakákoliv vyjádření, patří mezi nejtrapnější výkony české polistopadové lumpenpolitiky. V mezinárodním kontextu nic podobného nikdy nikdo nezkusil – tedy ruští komunisté a Putin ano, abych byl přesný.

A tím jsme u tvojí naprosto nepochopitelné snahy zalíbit se putinovskému, pseudocarskému a určitě nedemokratickému, Rusku. Moji ruští kamarádi, disidenti brežněvovské doby, hovoří o tom, že nikdy od té doby nebylo hůř. Saša Podrabinek se dokonce musel dlouhé měsíce skrývat, protože putinovské bojůvky blokovaly vchod do jeho domu a žádaly, aby byl uvězněn. Ty, s bohorovným úsměvem, předstíráš, že všichni kolem tebe jsou andělé a polobozi demokracie. Sorry, není tomu tak. Tvoje dnešní nejbližší spolupracovníky, Vratislava Mynáře a Martina Nejedlého, ti osobně přivedl Miroslav Šlouf. Jak se „kluci“ sami chlubí, jsou to takoví „kamoši“, že spolu „všichni společně jezdí na vodu“. Martin Nejedlý je kryt protekcí Lukoilu, a jestli nevíš o tom, že Lukoil je obecně, a to i ve zprávách BIS, považován všude ve světě za expozituru ruských zpravodajských služeb, tak představuješ zásadní bezpečnostní riziko pro Českou republiku.

Je mi tě líto, Milošku. Kdysi jsem si tě vážil, protože, ještě víc, než třeba Václavové Havel i Klaus, jsi opravdu dokázal nadřazovat zájmy země nad svoje osobní. To je pryč. Prohrál jsi svůj boj s pitím a mocí. Jsi dnes jedno z největších bezpečnostních rizik země, na které ti kdysi záleželo. Můžeš jenom následovat smutný osud další ruské loutky, svého kamaráda Vaška Klause. Společní kostlivci, společná korupce, společné oběti, kterých je třeba se bát. Doufám, že tě voliči zastaví, a ukončí období státní samohany České republiky. Opravdu je mi tě líto. Stát se s takovým potenciálem člověkem minulosti, na to už musí mít jeden hodně tragické slabosti. Ale možná to všechny ty ruské prachy zvládnou. Ty budeš prezident, ČEZ s radostí prodá Temelín Rusům, a Mirek Šlouf a jeho Melody Boys, budou na Hradě pečení vaření… Pak věřím, že nebudeš mít klid.

 

Tvůj, kdysi kamarád,

Honza Urban

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=18802#more

 

Volim_Karla

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #2 Miroslav Bartoň 2013-01-22 21:28
[Klip je to zajímavý, ale privatizace Mostecké uhelné, která je tam zmiňovaná byla dokončená za Tošovského vlády a ten byl premiérem před Zemanem. Na privatizaci Becherovky se podepsal kníže pán a ukázal přitom, jaký je špatný hospodář. Dotace na rybníky by nikomu jinému neprošly u Kalouska. Kdyby na jeho místě byl kdokoliv jiný, měl by těžký problém. Je to těžké a já se ztotožňuji s názorem jednoho diskutujícího pod videem:
To , že tento pán může mít pravdu si nemůžu ověřit. Nevím, proč to všechno povídá teď před volbou prezidenta. Jako správný občan měl podat na toto vše trestní oznámení ihned jakmile měl o těchto kauzách informace. Zeman by byl možná za některou kauzu souzen a nyní by nekandidoval na prezidenta. Pane Urbane nezlobte se na mě ,ale připadá mi, že jste vy stejným způsobem propojen se Schwarzenbergem , jako Zeman se Šloufem. A co Klaus, ten vám nevadí?Zeman není dobrá volba, ale pan cizák také ne.
quote name="Petr Vacek"]Miloš sice neklimbá, ale s Klasem v zádech bude škodit a dělat ostudu.
+2 #1 Petr Vacek 2013-01-22 18:23
Miloš sice neklimbá, ale s Klasem v zádech bude škodit a dělat ostudu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)