Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Posselt_a_PrahaEuroposlanec, předseda sudetoněmeckého etnika k prezidentským volbám v České republice

Před 200 lety, na přelomu roku 1813, porazil geniální evropský velitel z Čech jménem kníže Karel Schwarzenberg nejprve v Kulmu a poté v Lipsku bonapartismus, tedy směs nacionalismu a autoritářského sociálního populismu, které měla původ ve francouzské revoluci. Dnešní kníže Karel Schwarzenberg byl v českých prezidentských volbách minulý víkend nejen překvapivě úspěšný - z původního odhadu agentury zkoumající veřejné mínění 8%, dosáhl nakonec téměř 46 procent, navzdory nejbrutálnější kampani svého soupeře – stal se tak morálním vítězem tohoto duelu. S velkou odvahou a obdivuhodnou konsekvencí, hovořil vytrvale v několika zásadních televizních debatách před volbami o vyhnání, jako o základním porušování lidských práv, o devastující myšlence kolektivní viny, kdy také řekl, že by dnes Benešova vláda, pravděpodobně skončila před soudním dvorem v Haagu.

Zejména česká mládež reagovala slovy, jako např. tento student: "S těmito slovy Schwarzenberg udělal víc pro naši zemi, než Václav Klaus v deseti letech svého prezidentství." Další mladý Čech napsal: "Tolik lží a špinavých urážek jsme museli poslouchat v posledních dnech ... Jediná věc, která mne uklidňuje je, že Schwarzenberg, přes svá jasná slova o nespravedlnosti vyhnání sudetských Němců, stále ještě obdržel více než 45 % hlasů .... To znamená, že téměř polovina české populace už žije mimo nacionalistických klišé, bez předsudků vůči sudetským Němcům. "

Schwarzenbergovi voliči jsou také aktivní lidé v české společnosti, kteří budou určovat v příštích desetiletích vývoj a určovat témata veřejné debaty. Kníže Schwarzenberg s jeho suverénní otevřenosti a pevností v názorech, minimálně ve střednědobém období, změnil zemi - a to více než prezident, který nemá o moc větší pravomoc než německý prezident, se všemi těmi kompromisy, které musel ve svém úřadu uzavřít, či měl vykonat.

Nesloužil zahraničním zájmům, jak mu bylo ošklivě, téměř rasisticky vypadajícím útokům od Klausovi rodiny předhazováno, ale stanovil jako český vlastenec a přesvědčený Evropan, směr pro lepší českou a také naši společnou, středoevropskou budoucnost. Od Prahy až po Liberec a z Jablonce až do Brna, se zasadil o  kritickou sebereflexi, která byla a je nutná také u nás, a která, jako u nás, potřebovala svůj čas.

Naším úkolem bude i nadále zůstat partnerem, s dobrým úsudkem a taktem - nebýt povýšený, nebo agresivní - být partnerem tohoto významného vývoje. Od toho bychom se neměli nechat odradit ani Václavem Klausem, který nyní plánuje kariéru jako putovní kazatel anti-evropského nacionalismu, ani od někdy poněkud rázných výpovědí Miloše Zemana. Ten si zasluhuje úctu, která je hodna zvoleného prezidenta; samozřejmě jsme připraveni s ním spolupracovat, bez předsudků a nepředpojatě v česko-německých a česko-sudetoněmeckých vztazích. Ještě důležitější je ale, že jsou nyní ve všech českých politických stranách, s výjimkou komunistické síly, které nechtějí další bonapartismus, ale chtějí evropskou otevřenost dle představ knížete Karla Schwarzenberga.

 

Sudetoněmecká tisková agentura

Tiskové středisko: A-1030 Vienna, Steingasse 25

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.sudeten.at

Vídeň / Mnichov, 4.2.2013

 

Přeložil Jan Šinágl

Originální text: Bernd Posselt: Moralischer Sieger

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-8 #15 Jan Šinagl 2013-03-10 09:16
Pan "Gaspar Mario", pokud by si byl jistý svými závažnými tvrzeními, tak bych předpokládal, že jako správný český vlastenec podá urychleně trestní oznámení a u soudu svá tvrzení prodokáže důkazy. Obávám se, že je na to příliš zbabělý a schopen jen takovýchto ničím nepodložených lží a pomluv. Je dalším aktivním "kritikem" stejného druhu u více článků s tématikou, která vadí současné tzv. politické korektnosti. Určitě mu budou všude přibývat zelené body. Přestane-li ho to bavit, vystřídá ho další, pokud se ovšem nejedná o stejného, měnícího jméno. Zda jde o hlupáka, placenou osobu či jinou kategorii, to nechť posoudí návštěvník těchto stránek sám. J.Š.
+12 #14 Gaspar Mario 2013-03-09 22:43
6Jan Šinagl2013-02-0 8 12:43
Pane Šinágle, jste neuvěřitelný demagog, naprosto totální!!! A velmi nebezpečný!! Vy s demokracií nemáte zcela nic společného, ani náhodou a v podstatě propagujete skrytě i otevřeně nacistickou a rasovou ideologii. Na mnoha příkladech se Vám to dá zcela jednoduše dokázat. Je i pozoruhodné, že Vám nevadí záznam vaší (fakt to nemůžu opravit) osoby a tatíka v StB a jak vehementně bráníte postupy rezidenta Stb již zemřelého F. Nevřeli, dobře znáte v jaké věci. Zřejmě jste měli v určité době společné pracovní zadání. Že jsem se trefil, pane Šinágle? Nevřela byl židovského původu, to přeci znáte. Mimochodem, ti odsunutí po r. 45, pokud by u nás zůstali, by dnes všichni obdrželi rovněž státoobčanskou listinu Německé republiky přiznané na základě získání Státního občanství Německé říše!!! Že to dál nemusím rozvádět, pane Šinágle?
+8 #13 Michal 2013-02-14 07:41
Z dnešního právního pohledu by pane Šinágle podle Vás tedy patřila celé církev před mezinárodní tribunál v Haagu za křížové výpravy s vybíjením bezvěrců. A co pýcha národa - husité - kteří šli do bitev s heslem "zabte Němce papežence. Ale to už zacházíme příliš daleko. Jen mě těší těch +11 zelených bodíků.
Zdraví Michal.
+8 #12 Pepa 13 2013-02-12 12:09
Pan Jan Šinagl patří s tímto světonázorem do cvokárny.Připom íná jodnoho s knírkem.
+11 #11 Honza 2013-02-09 10:36
#10 Jan Šinagl 2013-02-08 14:37
Opět musím kontrovat. Das ist doch Unsinn Herr Sinagl.. To je řece nesmysl pane Šinágle.. nikdo neodsunoval lidi jenom proto, že mluvili německy. To je přece k smíchu.. mám rovněž větev kořenů do Rakouska, moji předci taky mluvili i německy a přesto jsem a cítím se být Čechem jak poleno.Vlastene ctví není nacionalismus! Právě německý nacionalismus ve spojení s okultními prvky nadřazenosti rasy, vyzbrojeni eugenikou a podporovaní myšlenkami zakladatelů této ,,filosofie'', jako byl ,,Sir'' Francis Galton aj., jejich pohrdání ostatními (jak říkáte Vy: ,,Češi = dobrý kočí, dobrá služka''), se jim stala vynucenou cestou zpět do jejich drahé, tisicileté, zničené Říše! Když už zmiňujete údajné stálé omluvy SRN... Opravdu není potřeba, aby se nám SRN stále omlouvala jak píšete, stačilo by, kdyby se podívali do účetnictví, kolik zaplatili této zemi válečných reparací...? Myslím, že kolonka saldo by zněla 0.A to jim ještě náš Venoušek Veškrna-Havel s Tošovským poslali koncem 90 let již tak po válce rozebraný, zlatý národní poklad !! Chce se mi zvracet Velebnosti. Čili, nevinným obětem jsme se omluvili a vyjádřili jsme to společnou deklarací mezi ČR a SRN.. A už do toho nerejte, mrtvým to nepomůže a na naší straně jich bylo mnohem víc a byli jsme první kdo je střádali. Podívejte se co dělali například Francouzi se svými kolaboranty..! Tak to holt někdy chodí, když se z lidí udělá hadr na podlahu a papiňák pak praskne..
Do Ruska dnes jezdí Němci pokládat květiny a pláčí si v náručí s pozůstalými příbuznými z bojů a z vypálených měst a vesnic.. Viděl jsem to. Ano, to je cesta a ne revize a majetky a kdo komu kolik křivdy..

Recenze pro zájemce ke knize o našem pokladu:

reformy.cz/.../...

Kniha samotná (jen příklad prodávajícího):
Každý by si měl přečíst a nají se v zamyšlení !

www.arara.cz/product/146820
-7 #10 Jan Šinagl 2013-02-08 13:37
Pro mne je prioritou přiznání se ke vlastnímu zločinu a omluvit se, tak jako to dělá opakovaně SRN. Nepřiznání se je znakem morální nevyspělosti, malosti národa a jeho představitelů. Jde o vyjádření normální lidské slušnosti, projev pokory a soucitu k nevinným obětem, které se z drtivé většiny a prokazatelně dopustili viny pouze tím, že hovořili i německy. J.Š.
+10 #9 Honza 2013-02-08 13:29
Díl 2: Mnichovské dohody, vítaly ,,osvoboditele‘ ‘ z Říše davy. Jak to skončilo, víme. Stalingrad, jehož aktuální 70 výročí si sotva kdo dnes vzpomene v našich prestitučních mediích (hnus a hanba jsou slabé výrazy) rozhodl, že válka bude mít jiný průběh!
Ptal jsem se na to p. Šinágla již v nedávné minulosti: O co Vám jde? O spravedlnost? Tu přece nenastolíte otevřením něčeho, co bylo vykoupeno takovou zběsilostí agresorů obzvláště v okupovaných územích na východ od Říše a i v celém světě samozřejmě! Chcete revidovat odsuny a majetky? Jakým právem? Chcete revidovat potažmo hranice a majetky v Polsku? Chcete snad jít s tímto do Ruska? Že by snad Královec – Koenigsberg – bašta východního Pruska neměl být již Kaliningrad ? Koho chcete pardonovat a koho naopak odsuzovat? Kde nebesa vezmete ten spravedlivý metr!!? Nejde tedy jen o majetek??? Že by zase prachy??? Veškrna-Havel se omluvil a zašmelil do Německa s Tošovským 50 tun národního zlatého pokladu ČR, tajně!! A udělal z nás nejhůře zlatem krytou zemi v Evropě. Takto je to myslíte OK? A s tím Zemanem už Donnerwetter přestaňte… Volby proběhly, souhlasím s příspěvky kritizující výběr kandidátů, ale jinak to omílat pořád dokola je nesmysl.
+7 #8 Honza 2013-02-08 13:28
Díl 1: Pokusím se shrnout základní osu okolo tématu, který evidentně zahýbal a hýbe společností a to je téma revize poválečných dohod o uspořádání poměrů v zdecimované Evropě. Tedy stavu, který byl vytvořen a schválen vítěznými mocnostmi po nejšílenější válce, která vzešla z německé půdy.
Všichni víme, že Hitler nevznikl přes noc a z ničeho (za vším hledej peníze), ale byl financován skupinami průmyslníků a bankéřů, kteří dobře vycítili jeho potenciál (včetně takzvaně západních i amerických). Německo bylo zbité reparacemi po 1 válce a v zemi zavládl finanční chaos, o kterém se dnes vyučuje v libertariánskýc h školách ekonomie jako o příkladu, kam až zajde společnost, když stát (potažmo jeho stínový manažeři – velké banky) dostanou moc nad tvorbou peněz. Ve Výmarské republice se tiskly papírové cetky ( tehdy Říšské marky) na 33 tiskárnách po celém Německu dnem i nocí…nebudu dál rozvíjet, ale tento kolotoč smrti dovedl Němce až k zoufalství (penězi se topilo, chleba stál večer 2x tolik co ráno) a tu vznikla myšlenka pangermanismu a práva na území na východ od Říše (Drang nach Ost). Tento ,,výlet‘‘ měly slovanské národy odskákat v prvé řadě!! Zbytek Evropy (především Francie) to bylo vyřizování účtů s pokusem domluvit se na kolaboraci (což se ve Francii částečně povedlo na jihu země). K rozbití mladého státu ČSR, se použily nátlakové skupiny v národnostní menšině žijící v Sudetech. Nemá cenu opakovat, kdo to byly ,, Freikorps‘‘ a jaké metody otevřeného násilí byly používány s cílem šikany lidí neněmeckého původu. O tom, že se toho nezúčastnili všichni Němci, nelze pochybovat. Nicméně Sudetoněmecká strana využila svého vlivu v parlamentu ČR a snažila se ještě více vystupňovat politický tlak na vládu a parlament ČSR, přesně podle not napsaných v Berlíně Adolfem Hitlerem a agendou Velké Říše. Nakonec to zalíbeni v Heim ins Reich (Vlast v Říši) bylo v Sudetech většinové a masivní. Po prolomení hranic ČR ostudným a neslýchaným podrazem Francie a Británie podpisem
-8 #7 Jan Šinagl 2013-02-08 11:44
Na tomto webu je dán prostor všem, „cenzuru“ provádí automaticky počítač vyřazením, zadaných vulgárních výrazů. Občas vyřadím příspěvek, který jen zcela „mimo mísu“ a je projevem nějakým způsobem vyšinutého či dokonce duševně nemocného člověka. Nemohu být soudcem a snižovat se nízce k „soudům“ nad názory jiných. Naštěstí se zdá, že už tento typ zcela vymizel, stejně jako mizí různí „vytrvalci“ v negativních komentářích téměř všeho co dělám či píší s prioritou napadání mé osoby, kdy názor, protiargumenty a věcnost, se stávají druhotnými. Demokracie musí dát prostor všem, má-li zůstat skutečnou demokracií, tedy i hlupákům, blbům a bezcharakterním ať už to dělají z bezcharakternos ti, zdarma z přesvědčení či za peníze. Většinou se „cenzorsky“ rádi „vyřádí“ na hodnocení komentářů. Svým způsobem přispívají i oni k potřebné osvětě. Mimochodem všimněte si, že si tento typ „komentátorů“ vybírá jen témata, na které intelektuálně stačí a v drtivé většině používá nicky, nebo jen jméno, na rozdíl od ostatních, kteří se za svůj názor nestydí a zveřejňují i své příjmení. Potlačí-li se zlo, potlačuje se i dobro. Včera jsem shlédl film LINCOLN, doporučuji – stále aktuální! Nevěřící se musí smířit s tím, že pracuji sám a že mimo Bulletinů v češtině, rozesílám týdně i Bulletiny v angličtině a němčině. Těší mne a současně motivuje, že návštěvnost v České republice i ze zahraničí silně, stabilně a neustále stoupá. Stupňující se nenávist vůči mé osobě a současně podpora mé činnosti jen potvrzuje kvalitu a potřebnost mého zpravodajství! J.Š.
-7 #6 Jan Šinagl 2013-02-08 11:43
Doporučuji panu Michalovi, také v rámci „osvěžení paměti“, prostudování stenoprotokolů z Parlamentu první republiky, např. o násilné čechizaci sudetských Němců, nedodržení požadavku ze 14 bodů presidenta Wilsona, o tom, jak byli likvidováni sudetoněmečtí úředníci zločinným zákonem, likvidovány německé školy, násilně nastěhováno české obyvatelstvo, které se samozřejmě vracelo po okupaci nacisty, kdy čeští starousedlíci bez problémů zůstali. Podjatost je nebezpečná a zavádějící při objektivním hodnocení dějin. Vina je vždy konkrétní, jinak bychom podle logiky pana Michala museli pověsit všechny komunisty za zločiny spáchané během jejich vlády a hlavně v 50.letech, bez ohledu na konkrétní vinu. Stranická knížka by byla stejný usvědčující „důkaz“ jako znalost německého jazyka. Neznám jediný nenávistný článek pana Posselta? Mohl by pan Michal uvést odkaz? Mimochodem pan Posselt i pan Barton, vedoucí sudetoněmecké kanceláře v Praze se mi vyhýbají. Přál bych si, aby pan Michal se příště pokusil být více objektivní. Snad bude, pokud si přečte více objektivních informací a nenechá se unášet jen dojmy, emocemi a subjektivními svědectvými. K panu Vlastimilovi, nebýt odsunu, tak by dnešní společnost nebyla v takovém stavu jako je dnes a KSČ by v roce 1948 nevyhrála volby. Doporučuji mu přečíst si životopis Konrada Henleina, ale ne na neobjektivní české Wikipedii, ale na její objektivní a věcné německé, či anglické verzi. Odsuzovat kohokoliv na základě vzhledu je znakem nevyspělosti, nevzdělanosti či plebejství. Pan Posselt ovládá několik řečí a je vynikající řečník, mluvící zásadně „spatra“. Doporučuji si jeho projevy poslechnout a pak zkusit jeho osobu objektivně ohodnotit, pokud ovšem je zájem na objektivní pohled na jiného člověka. Hlavně, že největší Čech byl Karel IV., po otci Němec a kdy jeho matka měla jen několik procent české krve. Otec TGM měl slovensko-maďar skou krev, jeho maminka pocházela z rodiny s německými kořeny. Co by zde zbylo, kdyby zde měla zůstat jen práce českých hlav a rukou? Obávám se ne tolik, čím se dnes tak rádi před světem chlubíme – samozřejmě vyjma vlastních zločinů, navíc v době míru, v rozporu s Postupimskými dohodami a před jejich uzavřením. Poválečné vyhnání bylo genocidou etnika. Vyhnali jsem 1/3 vlastního národa, který tvořil 50% HDP. Z dnešního právního pohledu toto genocidum patřící před Haagský soud. Edvard Beneš se choval jako válečný zločinec. Všechna čest, že Karel Schwarzenberg našel odvahu toto téma otevřít. Na lži a zločinu nemůže vyrůst nic dobrého. Mimochodem sudetští Němci byli tak „zločinní“, že z jejich řad vzešlo 9 nositelů Nobelovy ceny. J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)