Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sudetsti_Nemci_1Výbor EP pro Ústavní záležitosti přijal mimořádně kritickou zprávu ve věci Benešových dekretů – Dnešní soud  Petera Perži proti ČSOB byl pro mne naprostým šokem, který jsem ještě u českých soudů nezažil. Byly to 50.léta v té nejprimitivnější formě. Budeme následovat Bulharsko…?!

… Bavorská ministryně pro rodinu Christine Haderthauerová (CSU) přivítala dobrý výsledek Schwarzenberga i navzdory jeho nepopulárním vyjádřením o Benešových dekretech. "V České republice je tak v podstatě každý druhý už připraven intenzivně se zabývat zpracováním osudu sudetských Němců," vyvodila ze zhruba 45 procent hlasů, které ministr zahraničí ve druhém kole obdržel. …

V Mnichově po volbě Zemana znělo zklamání i víra ve spolupráci

To podle Haderthauerové čeští politici bez ohledu na stranickou barvu nemohou přehlížet. "Z toho mám velkou naději na další pozitivní rozvoj politického dialogu s Bavorskem a sudetskými Němci," uvedla ministryně

Nejprve projevy velkého zklamání a poté diplomatická vyjádření o víře v dobrou budoucí spolupráci zazněly od bavorských a sudetoněmeckých politiků v reakci na zvolení Miloše Zemana novým českým prezidentem. Zeman v předvolební kampani ostře napadal svého konkurenta, ministra zahraničí Karla Schwarzenberga za jeho kritická vyjádření vůči takzvaným Benešovým dekretům a poválečnému násilnému vysídlení sudetských Němců. Bavorští i sudetoněmečtí politici přesto věří, že ve své funkci Zeman nebude dělat téma z "předsudků minulosti".

První, nepříliš pozitivní reakce se objevily na Twitteru krátce po oznámení Zemanova vítězství. "Od pádu komunismu bude českým prezidentem znovu dřevní socialista. Škoda pro Evropu," posteskl si předseda sudetoněmecké Ackermannovy obce a politik bavorské vládní CSU Martin Kastler. "Zas jedno vítězství postavené na nenávisti," dodal.

Podobně se v bezprostřední reakci vyjádřila šéfka německého Svazu vyhnanců Erika Steinbachová, která nástupce Václava Klause označila za "odporného nacionalistu". V pondělí na dotaz německé tiskové agentury DAPD ale její kancelář vzkázala, že se k českým volbám vyjadřovat nechce.

Mluvčí sudetských Němců Bernd Posselt podle DAPD projevil "pragmatický účelový optimismus". "Český národ si zvolil Zemana. I s ním se nepředpojatě a bez jakýchkoli klapek na očích pokusíme vést dialog. Zeman si tu šanci zaslouží," prohlásil Posselt.

Připustil, že v Zemanově volební kampani zazněly "neférové tóny". "Zeman je ten typ, který svůj názor často mění, je nevypočitatelný," soudí o novém prezidentovi předák Sudetoněmeckého krajanského sdružení. "Antiněmecký rasismus" ale do kampaně v Česku podle něj vnesla rodina dosluhující hlavy státu Václava Klause. "Od Zemana takové tóny neočekávám," poznamenal Posselt.

"Věřím, že nový český prezident Miloš Zeman nebude tématizovat předsudky minulosti, ale bude se s Bavorskem partnersky a otevřeně zasazovat o budoucnost," konstatovala bavorská ministryně pro evropské záležitosti Emilia Müllerová (CSU). Výsledek českých prezidentských voleb podle ní nedává žádný důvod k obavám o česko-bavorské vztahy, které označila za velmi stabilní.

Bavorská ministryně pro rodinu Christine Haderthauerová (CSU) přivítala dobrý výsledek Schwarzenberga i navzdory jeho nepopulárním vyjádřením o Benešových dekretech. "V České republice je tak v podstatě každý druhý už připraven intenzivně se zabývat zpracováním osudu sudetských Němců," vyvodila ze zhruba 45 procent hlasů, které ministr zahraničí ve druhém kole obdržel.

To podle Haderthauerové čeští politici bez ohledu na stranickou barvu nemohou přehlížet. "Z toho mám velkou naději na další pozitivní rozvoj politického dialogu s Bavorskem a sudetskými Němci," uvedla ministryně, která v mnichovské vládě hájí zájmy sudetských Němců, jejichž velká část po nuceném odchodu z Československa po druhé světové válce zamířila právě do Bavorska.

Nečas míří do Bavorska, setká se se Seehoferem a navštíví Dachau

* * *

Výbor EP pro Ústavní záležitosti přijal mimořádně kritickou zprávu, v níž navrhl, aby Evropský parlament vyzval členské státy, aby s ratifikací výjimky, v souvislosti s Klausovým požadavkem ve věci Lisabonské smlouvy a Benešových dekretů, počkaly až poté, co jí ratifikuje sama Česká republika. Zpráva musí být přijata v březnu na plénu EP.  ZDE je text zprávy. Byla přijata v tomto znění s výjimkou bodů M a Q, které byly vymazány.

Dnešní soud  Petera Perži proti ČSOB byl pro mne naprostým šokem, který jsem ještě u českých soudů nezažil! Připomněl mi 50.léta, aroganci a zvůli mocných, která byla v mnohém překonána! Média se žádná nedostavila, ačkoliv byla všechna informována a mnou osobně TV NOVA a TV PRIMA, kdy redaktoři projevili zájem, volali mi, ale rozhodnutí nebylo viditelně v jejich svobodné vůli a moci! Chtělo se mi zvracet a ještě nyní je mi z toho co jsem viděl a slyšel, nevolno. Kompletní zpravodajství následuje v příštích dnech – zvukový záznam, fotografie, video. Byla to soudní fraška a urážka spravedlnosti v té nejprimitivnější podobě a ubohosti, kdy justice zcela otevřeně a nepokrytě vyhověla přání a zájmům mocným a kdy slušný člověk nemá žádnou šanci, i kdyby byla pravda 1000x na jeho straně! Z tohoto šoku se musím nejprve zotavit, aby na mne nebyla podána další trestní oznámení!

 

Jan Šinágl, 20.2.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)