Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Beneov_MarieBývalá Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová se znovu postarala o rozruch, když svůj politický spor, vedený z pozice stínové ministryně spravedlnosti za ČSSD, vyhrotila až do konfliktu se soudní mocí. Její rozhlasový výrok o tom, že za vyšetřováním údajné korupční aféry Jiřího Čunka stojí zákulisní justiční mafie, která se snaží justici ovládnout tak, aby sloužila zájmům vládnoucí garnitury, však stojí za pozornost. Především proto, že právě sama Marie Benešová, po šest let (1999-2005) šéfka Nejvyššího státního zastupitelství, je nejdůležitější autorkou a konstruktérkou systému, který dnes tak vehementně kritizuje. Řečeno jinak – nevadí jí ani tak to, co dělá skupina jejích bývalých podřízených, kterou expresívně nazývá „justiční mafií“. Vadí jí především, že to nedělá ve prospěch těch, komu sloužila ona sama. Připomenu jen tři příklady:

1) Marie Benešová vydala jako Nejvyšší státní zástupkyně 19. prosince 2003 „Pokyn obecné povahy č.12“, ve kterém přikázala státním zástupcům, aby všechna podání občanů, směřující proti státním zástupcům, soudcům nebo pracovníkům dalších státních orgánů odmítali, vraceli k doplnění, případně rovnou překvalifikovávali na méně závažné typy provinění. Vytvořila tak kastu nedotknutelných. Pokud se nepletu, pokyn platí dodnes.

2) Marie Benešová a její přímí podřízení věděli už v roce 2003 o odposleších, prokazujících korupci v Národním bezpečnostním úřadě. Tehdejší šéf NBÚ Mareš však byl odvolán až po dalších dvou letech. Pokud se nepletu, tak NSZ nikdy nevysvětlilo, proč v rozporu se zákonem ve věci nejednalo.

3) Marie Benešová v rozhovoru pro MFD dne 20.5.2003 poněkud prostoduše přiznala, že v kauze Diag Human úzce koordinovala činnost nezávislého státního zastupitelství s ministrem vnitra Stanislavem Grossem a náměstkem policejního prezidenta. Prohlásila, že státní zastupitelství už v téhle věci udělalo všechno, co šlo, a že nyní je na policii, aby vymyslela, jak dál. A dodala: „Určitě v tom stát nenecháme“. Pod jejím vedením NSZ aktivně koordinovalo i s vyšetřovací komisí Sněmovny (doloženo dokumenty z archívu Sněmovny) a na základě nepravdivého podnětu její tajemnice zahájilo v pořadí už čtvrté vyšetřování společnosti, která si kdysi dovolila žalovat stát za způsobení škody. Je třeba vzdát čest policejním vyšetřovatelům, kteří přes nátlak celou věc nakonec odložili – možná i proto, že zjistili, že ministerstvo zdravotnictví nejméně v jednom případě zfalšovalo úřední statistiku.

Mohu se mýlit, ale nemyslím si, že by něco takového, jako „justiční mafie“ existovalo. Jako v každém jiném oboru i v justici prostě existují i zbabělí či úplatní jedinci a partičky, kteří a které se rádi přihřejí u kohokoliv, kdo je u kormidla nebo má peníze. Striktní oddělení moci soudní od moci zákonodárné a výkonné u nás ještě nefunguje. Stejně jako nefunguje samoočistná funkce justice. Pokud by však justiční mafie přece jenom existovala, byla by Marie Benešová její Velká matka. Šest let tento systém cílevědomě budovala. Její dítě teď jenom vykročilo vlastní cestou.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=2952

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-3 #2 Ladislav Marušák 2013-07-14 17:51
Justiční mafie, alias "justiční korupce",asi existovaly vždy. Zarážející je ovšem znemožnění jejího dokazování, v době "vlády boje proti korupci", vzpomeňme na široce publikovaný Vládní program boje proti korupci z roku 1999, podepsaný předsedou vlády Ing. Milošem Zemanem, který se mýlil (viz Jak jsem se v politice mýlil), pokud se spolu s dalšími domníval, že se obejdeme bez Výzkumného ústavu boje proti korupci, či Výzkumného ústavu účinnosti platné legislativy - na zákonodárné straně, jíž je dle Ústavy vláda odpovědná.
- - -
A k Ústavnímu soudu je cesta zarubaná, na advokáty a dokazování porušování základních práv a svobod - viz § 21 a 23 Listiny, průměrnému občanovi jeho finanční zdroje nestačí. - Ojedinělý protest typu Jana Palacha nic neřeší, Amnesty International "nemá peníze" na "obranu demokracie".
-1 #1 Jiří Komárek 2013-07-05 11:51
Marii Benešovou, co by bojovnici proti justiční mafii jsem v roce 2010 po dohodě emailem požádal osobně v její advokátní kanceláři v přítomnosti svědka o mé zastupovaní ve věci mého účelového stíhání pro přečin pomluvy po té, co jsem v Chrudimi a okolí vylepil letáky o skutečné příčině sebevraždy mé dcery, uvedl jsem jména jejich vrahů, tj. matku a její rodiče. Dále jsem v letácích uvedl, "tuto zemi ovládla policejně justiční mafie kriminalizující slušné občany. Má dcera je obětí organizovaného zločinu státní správy. Farář Heblt a kaplan Kvasnička jsou podvodníci ochotni zakrýt snad i vraždu."
Předal jsem jí důkazní materiály na CD nosičích Jana Komárková, Zvukové záznamy /pořízené Janem Šináglem/, Sebevražda. Dále jsem jí předal dva dopisy adresované její nástupkyni Vesecké s dodejkou a jejím podpisem, odpověď náměstka VSZ Grygárka, který kryl zločinné spolčení proti mé osobě za účelem rozbití kontaktu s moji tehdy dvanáctiletou dcerou.
Grygárka jsem nekontaktoval, odpověď byla v souvislosti na můj dopis poslaný policejnímu prezidentu Husákovi k šestnáctým narozeninám mé dcery. Tehdy se zjistilo i pochybení KSZ Hradec Králové pod vedením Vesecké, že moji stížnost nepodstoupilo VSZ v Praze.
V souvislosti s dopisem Husákovi mi přišla odpověď od vyšší soudní úřednice
z VS v Praze, což svědčí o mafiánském provázání policie a justice.
Marie Benešová mi sdělila částku za zastupování 2600 - 3200 Kč/h.
Po mém sdělení, aby brala ohled na to, že jsem finančně zruinován mým pronásledováním mi sdělila, že není zabezpečovací úřad.
Mé důkazní materiály k existenci policejně justiční mafie převzala s tím, že si je vezme domů k nastudování a že mi odpoví.
Materiály mi vrátila doporučeným dopisem a elektronicky mi sdělila odmítnutí mého zastupování z důvodu auditu pro nějakou firmu a doporučila mi, abych se obrátil na jiného advokáta.
Kausa justiční mafie bude pokračovat, Marie Benešová uspěla v lednu při dovolání u NS.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)