Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman_a_KlausDvě třetiny obyvatel země se jeví jako rozumu zbavení jedinci a ještě se u toho cítí dobře. Pak ti samí, jak se můžeme domnívat, zvolili Zemana. … Kam noha ruského kozáka kdy došla, korýtka byla. To je pravda. Ale ne pro všechny. Jen pro ten živočišný druh, který je pro své stravování obvykle používá. - Saští politici si stěžují, že Češi lijí do Labe jedovaté látky

… Je jeden takový dost jednoduchý experiment. Stačí si udělat na mapě čáru, kam kdy došla ruská vojska a pak se zeptat, jak se tam lidem dařilo. Blbě, jak jinak. Objeví se pochopitelně hlasy, které budou vykřikovat, že jedno, komu lezeme… atd. Tak jedno to není. Co se dá dělat. Když šlo o radar, tak se ukázalo, že Američané nechtějí, aby se jim někam lezlo, ale aby s nimi spojenci spolupracovali. V této zemi nespolupracovali. Dvě třetiny obyvatel země se jeví jako rozumu zbavení jedinci a ještě se u toho cítí dobře. Pak ti samí, jak se můžeme domnívat, zvolili Zemana. Kdyby byla přímá volba už před lety, zvolili by nejspíš nositele Puškinovy – Putinovy medaile Klause. Nedokážeme, že je Klaus ruský agent. Můžeme ale celkem s jistotou říci, že kdyby ruský agent byl, choval by se právě takhle. Jeho řečičky o trhu a suverenitě jsou jen kolorit. Jak šlo o zahraniční politiku, jednal jako ruský místodržící.

Nehorší je, když jednoduché zápletky nikdo nevidí. Jde o to, změnit směřování Česka směrem k Rusku. Tak nějak nás „finlandizovat“, ale bez té finské životní úrovně, nedělejte si naději na korýtka. Kam noha ruského kozáka kdy došla, korýtka byla. To je pravda. Ale ne pro všechny. Jen pro ten živočišný druh, který je pro své stravování obvykle používá.

Až to všechno přijde, bude už Kateřina Klasnová s Vítem Bártou někde na riviéře, Gott bude slavík a my budeme… tam. Tam, kde zítra již znamená včera.

http://www.reflex.cz/clanek/nazory/51197/jan-jandourek-volili-jste-zemana-nechteli-jste-radar-tak-se-nedivte.html?fromNewsletter=1

* * *

Saští politici si stěžují, že Češi lijí do Labe jedovaté látky - Berlín - V Česku se do Labe stále znovu dostávají jedovaté látky, které řeka odnáší do sousedního německého Saska. Podle dnešního vydání deníku Bild si na opakované znečišťování toku stěžují saští politici. Svá slova dokládají seznamem případů zamoření Labe v letech 2010 až 2012, podle něhož na českém území došlo ke 14 únikům škodlivých látek. … "O tom, zda jsou to všechny případy, pochybuji. Informace o jedu v Labi se většinou nedostávají na veřejnost," prohlásila Jähnigenová. Skutečnost, že k opakovaným únikům nebezpečných látek do řeky na české straně dochází, deníku potvrdil i saský ministr životního prostředí Frank Kupfer. "Mezi roky 2010 a 2013 došlo na českém území celkem k 20 případům," uvedl. Jeho ministerstvo s tím podle něj nemůže nic dělat. "Ochrana vody spadá pod tamní (české) úřady a provozovatele zařízení," dodal. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+2 #2 Vitezslav Haramule 2013-07-24 23:40
therecord.com/.../...

Mam dojem ze tento prispevek bude hodne lidi zajimat. Bohunci se k tomu neodhodlali,tak to toci Kanadani. Cest a slava Masinum.
+4 #1 Patrman 2013-07-24 11:52
Behem sveho 80ti leteho Zivota jsem jiste ziskal vice zkusenosti nez nektery i 5oti lety Politik, kterych je vetsina.
Ziskal jsem osobni zkusenosti s nasim narodem, i kdyz jsem delsi dobu mimo.
Strucny zaver: narod si zasluhuje takove vedeni jaky je sam, nebat se krast, Politika nas nezajima jen pokud se to tyka mych prijmu.Nezajima nas moralka- podle hesla komunistu - Jsme komuniste ale ne moraliste-
Neni rozhodujici,kdo je v cele statu- rozhodujici je zda nebude kritizovat narod, ktery rika - hamty hamty hamty, at mam vice nez tamty.
Musi take nenavidet Nemce, nebot tretina naroda ma nejaky majetek po vyhnanych
Muze pit Alkohol ale nesmi se poblit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)