Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sudety_vyhnani_IIIBeer a Kamas obviněni z popírání aneb Závadové vyznívání v Brně - Na Slovensku mezitím začali stahovat všechny (!) knihy vydavatelství guidemedia etc z prodeje - Naposledy k Tluchořovi a spol. -

Česká policie a justice se opět zabývá nesmysly. Po mé kauze z popírání genocidia si postkomunistická justice vybrala vydavatele Pavla Kamase a historika Lukáše Beera.

Pavel Kamas: „Jak víte, tak české ministerstvo vnitra dnes spojuje s extremismem už kde koho: holky co pořádají dětský den, jakož i naštvané občany Českých Budějovic (viz nedávné nepokoje v jihočeské metropoli), kteří přišli veřejně vyjádřit svůj názor. Že nás státní instituce (ministerstvo, potažmo Policie), která se den co den sama zmítá v korupčních a mafiánských kauzách, někam zařadila, je nám lhostejné. Ostatně: čekali jsme to. Ano, skutečnou historii poznáme jen tak, že ji budeme poznávat autenticky, bez příkras či návodů, co si o ní myslet. Konstatovat historická fakta v původní, dobové a nijak nepokřivené podobě je jedinou cestou k poznání. Proto si myslíme, že k upřímnému vhledu do událostí, které prožívali naši předkové, je třeba pouze historický dalekohled, ne kaleidoskop.“

Beer a Kamas obviněni z popírání aneb Závadové vyznívání v Brně - … Jak budou policisté šetřit procesních práv podezřelého, vyplynulo z rozhodnutí odepřít mu přístup ke spisu s odůvodněním, že je pouze podezřelý a žádná práva svědčící obviněnému tudíž nemá. … Kpt. Reichmanovi nelze než doporučit kurs četby zákonů s porozuměním, ve zjednodušeném běhu pro policisty, po jehož absolvování mu jistě neunikne ustanovení § 179b odst. 2 TrŘ, jež – chvíle napětí na brněnské služebně – zní takto: Ve zkráceném přípravném řízení má podezřelý stejná práva jako obviněný[…] Ano, úplně stejná, notabilně tedy i právo nahlížet do spisu, které lze v přípravném řízení omezit jen ze závažných důvodů (§ 65 odst. 2 TrŘ). … Že policisté Beerovi pod pohrůžkou násilí sejmuli otisky prstů a provedli bukální stěr, už jaksi patří ve styku policie se sprostými podezřelými k bontonu: pravidelní čtenáři tohoto blogu vědí, že podobný případ řešíme již dva roky v řízení o ochranu osobnosti, leč soudkyni Městského soudu v Praze soudružku Jaroslavu Lobotkovou se nám zatím nepodařilo přimět k žádné smysluplné činnosti.Na Slovensku mezitím začali stahovat všechny (!) knihy vydavatelství guidemedia etc z prodeje. …

Naposledy k Tluchořovi a spol. - … Problémem zůstává místní působnost materiální imunity. Podle Nejvyššího soudu, který si s tímto aspektem případu zjevně nevěděl rady, si poslanec nebo senátor svou komoru nosí s sebou jako hlemýžď ulitu. To je výklad zřetelně kontratextuální a i když je snad korektní interpretací Ústavy e ratione, je krajně problematický, protože imunita jako právní nástroj ochrany zákonodárného sboru a jeho členů před šikanou zasahuje do principu rovnosti občanů před zákonem a jako takový by měla být vykládána spíše restriktivně a aplikována zdrženlivě, jen pokud je jí skutečně naplňován účel, pro který existuje. Na místě je test proporcionality mezi porušením rovnosti a zájmem na ochraně zákonodárců před šikanou. Mám proto i nadále rozhodnutí Nejvyššího soudu za argumentačně chabé a politicky nešťastné, a i když nepochybuji o tom, že Ištvanovo javertovské tažení má s právem málo společného, Nejvyšší soud měl k disposici jiné způsoby, jak zastavení trestního stíhání docílit: např. ve výroku vyslovit, že exposlanci nejsou vyněti z pravomoci orgánů činných v trestním řízení, avšak v odůvodnění obiter dictum uvést, že ve věci se a limine o podezření z trestného činu nejedná. Tento právní názor by Ištvanovi lidé nemohli ignorovat a museli by trestní stíhání všech obviněných, jak uplácených, tak uplácejících, zastavit.

* * *

J.Š., 27.7.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+8 #1 Vitezslav Haramule 2013-07-27 17:00
Potirat antisocialistic ke sily dnes nejde
tak ti statni slouhove si nasli jiny duvod k buzerovani obcanu.Jejda pane,beda kdyz ti prisiji to hrozne"popirac genocidy".Ceske gestapo zase radi, sice v jinych uniformach ale pouzivaji stejne metody.Nelibis se jim tak s tebe udelaji nacistu zatimco ve vedeni statu a mezi podnikateli je stale plno komunistickych a estebackych gauneru- popiracu komunisticke genocidy KTERYM SE STYSKA PO STARYM KOMUNISTICKYM PORADKU. Rad bych znal pravdu o tech slusnych lidech.Snad i mezi estebaky bylo nekolik.Verim Bibli a tam se pise o dvou gaunerech.Jeden z nich svych cinu litoval a Jezis mu odpustil a to tesne pred jeho smrti.Tim chci rict ze neverim ceske policii jako takove.Vcelku to je banda lenochu a oportunistickyc h sasku kteri budou slouzit kazdymu rezimu.Co takhle kdyby se policie zacala zajimat o popirace komunisticke genocidy, i mezi svymi kolegy by jich nasli pozehnane.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)