Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus a peroDalší výsměch spravedlnosti, po Janu Sváčkovi, navržen Radovan Suchánek na soudce Ústavního soudu - Naše země se posunuje stále více na Východ. Současně roste i sociální napětí, neklid a nespokojenost. V tom je i šance nadcházejících voleb vrátit se na cestu k demokracii a ne k východním praktikám. I proto budu volit Hnutí ANO 2011, jako dosud nesmysluplnější nabídku voličům, kteří si přejí po 24 letech konečně změnu. Stále stejných stran, programů, politiků a jejich neplněných slibů už mají slušní občané dost! Hnutí podporují už i Marek Eben a Jaromír Jágr!

Václav Klaus nebude v předčasných volbách kandidovat. Mnozí píší, že to bylo od exprezidenta moudré. Hlavně bylo hloupé, jak začal vysílat signály, že se vrací. To on dával přes své známé a prostřednictvím médií přísliby velkého návratu. Naprosto nesebekriticky. Měl by šanci? Neměl. Dobře to ví. Ale zřejmě ani on sám, jakkoliv si mimořádně věří, nečekal, že se k němu přidá tak strašně málo a tak nedůvěryhodných lidí. Tenhle Klausův pokus skončil jako obrovský trapas.

… Další aspekt nenávratu. Jeden byznysmen mi před pár dny řekl, že se k němu Klaus objednal. Bylo celkem jasné, oč jde - o podporu pro rychlý volební projekt. Nutno dodat, že tento průmyslník po léta trpěl a dodnes trpí tím, co tady Václav Klaus a Miloš Zeman zaseli, celým tím korupčním, kmotrovským, klientelistickým systémem. Když se ucházel o zakázku v České republice, chtěli po něm předem 3-10 procent z ceny celé zakázky. A podobné hrůzy. … Legrační. Voliči ODS (kolik jich zbylo?) byli vždy proevropští, ale kandidátku modré strany do europarlamentu by vedl Klaus, který má EU rád jak pálení žáhy. Je to pitomost a ukazuje se, jak je ta partaj zoufalá. Že se Klaus „po dlouhém a bolestném rozhodování rozhodl v těchto volbách nekandidovat" (jak píše ve svém středečním prohlášení), je skvělé zjištění. Je to politik, který toho tady napáchal až dost. …

Byly dvě možnosti: že se jeho SUPR uskupení (Suverenita a prosperita Václava Klause) vůbec do sněmovny nedostane. Nebo že tam proleze a urve upocených 5 procent. Vedle Klause by pak v lavici seděl Pavel Bém, Mirek Topolánek (za jeho zády by se krčil slavný lobbista Marek Dalík a za Dalíkem by se plížila protikorupční policie), Petr Tluchoř (sledovaný lidmi z protimafiánského útvaru policie), Boris Šťastný a Jana Bobošíková. Pěkný cirkus.

Chemicky zamořené čůrky

… Přesně takové přítoky Klaus láká. Jeden zasloužilý člen ODS mi napsal: „Klaus není v ODS žádné téma, o jeho návrat stojí pár lidí okolo Borise Šťastného, je to minulost." Exprezident zřejmě čekal, nebo spíš doufal, že jakmile ohlásí návrat, davy členů modré strany se k němu vrhnou jak tonoucí k záchranáři. Jenže ono odešlo pár jednotlivců, směšně málo lidí. Stranu se mu nepodařilo rozštípnout. Vytvořit „protipól" ODS z odpadu, navíc ze silně kontaminovaného odpadu, to byl opravdu návrat jak noha. Ale ono nejde jen o onen netekoucí, neexistující proud. Problémů se okolo exprezidenta najde víc. Není samozřejmě třeba připomínat lednovou amnestii, která byla ve své aboliční části ušita výslovně pro ty nejkontaminovanější české veletoky. Důležité pro návrat jsou peníze. Hodně peněz. Mluvilo se o tom, že by Klausovi mohl v politické akci pomoci miliardář Petr Kellner. Jenže Kellner je obchodník a zřejmě se mu nechtělo vyhodit desítky milionů oknem. Dost možná peníze nechtěl dát. Nevíme.

… Další aspekt nenávratu. Jeden byznysmen mi před pár dny řekl, že se k němu Klaus objednal. Bylo celkem jasné, oč jde - o podporu pro rychlý volební projekt. Nutno dodat, že tento průmyslník po léta trpěl a dodnes trpí tím, co tady Václav Klaus a Miloš Zeman zaseli, celým tím korupčním, kmotrovským, klientelistickým systémem. Když se ucházel o zakázku v České republice, chtěli po něm předem 3-10 procent z ceny celé zakázky. A podobné hrůzy. Tento muž mi popsal, jak se s ním Klaus setkal: „Je to tedy řádný dědeček! Nevyrovnal se s tím, že už nic není. Ale nešel by do předem ztraceného projektu." - Dost zdrcující, ale zřejmě přesná analýza Klause. Je sice v řádově lepší fyzické kondici než jeho přítel Zeman, ale zároveň ztratil mnoho ze své energie. Věčná škoda, že Klaus nekandiduje do sněmovny za SUPR. Mohli se s ním vrátit velikáni jako Petr Tluchoř.

Kočka bez ptáčků v hubě

Klaus tím ukázal, že ho nějaké ideje vůbec nezajímají, že mu jde jen o posty. Hrad je teď na pět let zabraný, tak na to kašle. To, že Zeman dupe po ústavě, mění český parlamentní systém na autoritářský, z Hradu propaguje obskurní Zemanovce atd., to je „pravičákovi" Klausovi zcela volné. (Ne, ono mu je zřejmě sympatické, co jeho přítel Zeman dělá.) A ještě něco: jak by Klaus mohl „bojovat" (přesně řečeno předstírat boj jako v roce 1998) se Zemanem, který mu tak ochotně uplacíroval manželku Livii na ambasádě v Bratislavě? Za to se děkuje, za to se nevyzývá na souboj. Klaus si během pár dní otestoval, jaké má vyhlídky. Žádné. Jenže on je bez politiky jako kočka bez ptáčků v hubě. Jistě sní o tom, že se vrátí a zas „bude někým". Dát dohromady nekontaminovanou stranu nebude jen tak ani do eurovoleb. A tak možná Klaus přileze ke křížku a přijme nabídku ODS, aby za ni kandidoval do Evropského parlamentu.

Modrá strana to chce.

Její stávající šéf Martin Kuba (Klausovi blízký) řekl: „Evropská politika je jednou z věcí, kde se naše pohledy a pohled Václava Klause skutečně velmi potkávají. Spolupráce na tomto poli se přímo nabízí." Blízko Klausovi není místopředseda ODS Jiří Pospíšil, ale i on by o spolupráci s exprezidentem stál: „Tou spoluprací nemyslím, že by se měl vrátit do vedení ODS, ale mohl by za nás například kandidovat do Evropského parlamentu. Mně osobně by se to líbilo, kdyby se této otázce věnoval."

Legrační. Voliči ODS (kolik jich zbylo?) byli vždy proevropští, ale kandidátku modré strany do europarlamentu by vedl Klaus, který má EU rád jak pálení žáhy. Je to pitomost a ukazuje se, jak je ta partaj zoufalá. Že se Klaus „po dlouhém a bolestném rozhodování rozhodl v těchto volbách nekandidovat" (jak píše ve svém středečním prohlášení), je skvělé zjištění. Je to politik, který toho tady napáchal až dost.

http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=788939

* * *

Václav Klaus je nemocný, v podstatě nešťastný člověk. V politice už nemá co dělat. Je reprezentant zločinné minulosti. Svoji opatrnou snahou o návrat do politiky ukazuje jen svoji neschopnost vyrovnat se s novou rolí ve svém životě. Podpořit ho mohou jen jemu podobní, tzn. korupční politici, psychopati a sociopati bez sebemenší sebereflexe, pro něž bylo bezcharakterní chování, páchání zločinů, ať už přímo či nepřímo, samozřejmostí. Nakonec zůstane sám a opuštěn i „přáteli“, protože už z něho nebudou moci profitovat. Mnohem nebezpečnější je Livia Klausová, o jejíž minulosti toho víme stejně málo, jako o minulosti Václava Klause. Že jsou důvody ji tajit naznačuje, že to není nic, čím by se člověk chtěl chlubit jako veřejná osoba. NBÚ to nepochybně ví, ale kdo vydá prověrku tomuto úřadu, když v minulosti vydal bezpečnostní prověrku prokazatelným grázlům?!

Prezident Zeman navrhuje čtyřicetiletého Radovana Suchánka, absolventa Právnické fakulty Univerzity Karlovy, kde od roku 2000 pracuje jako odborný asistent. V minulosti podle svého profesního životopisu působil jako poradce ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha a ministryně zdravotnictví Milady Emmerové. Letos v červnu se podílel na zastupování ČSSD u Ústavního soudu při jeho rozhodování o církevních restitucích. Škromachovi jako místopředsedovi Senátu radí i nyní. Suchánek je také koncipientem v Advokátní kanceláři Petržílek. Jest-li má být toto dostatečná kvalifikace na funkci ústavního soudce (o věku nemluvě), tak potěš Pán Bůh! Nemusím připomínat jaké „kvality“ představují Zdeněk Škromach a Milada Emerová. V přímé volbě by u slušných lidí neměli šanci. Senátory si je „zvolila“ ČSSD. Stejně tak by se mnoho ústavních soudců jimi nestalo, kdyby byli voleni občany a ne politickými zájmy.

Naše země se posunuje stále více na Východ. Současně roste i sociální napětí, neklid a nespokojenost. V tom je i šance nadcházejících voleb vrátit se na cestu k demokracii a ne k východním praktikám. I proto budu volit Hnutí ANO 2011, jako dosud nesmysluplnější nabídku voličům, kteří si přejí po 24 letech konečně změnu. Stále stejných stran, programů, politiků a jejich neplněných slibů už mají slušní občané dost! Hnutí podporují už i Marek Eben a Jaromír Jágr!

 

Jan Šinágl, 2.9.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.21 (19 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jan.Herna,Th.Dipl. 2013-09-03 18:59
Již to jak se k panu Babišovi chovají Modří ptáci (fujtajskl) svědčí o tom, že se hnut ANO2011 bojí. A to je dobře. Od Václava Klause se nic dobrého čekat nedá. Naposledy nám to ukázal při volbě prezidenta ČR, kdy nestydatě lhal z celou svou rodinou. Zajímavá byla také ztráta paměti u jeho manželky. Takováto ztráta paměti je zvláště zajímavá, když krátce předtím lhala a pomlouvala. Pravicových stran kolaborujících sODS je tu až až dost. A my jich máme také dost. Volit tyto strany pro mne zavání psychickou poruchou. A pokud té ne, pak zcela jasně a prokazatelně snahou opět okrást ty nejslabší. Což znamená chybějící rovina mravnosti.
Proto budu také volit ANO2011.
-1 #1 Zdeněk 2013-09-03 09:44
Milý Fando.
Vaše urážky pouze vypovídají o vašem charakteru. Kdybyste měl zájem o program hnutí ANO 2011, tak stačí se podívat na jeho stránky. K programům jiných stran se nevyjadřujete, ačkoli jsou za 20 let dobře známy. Měli v programu rozkrádání státní kasy?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)