Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

IslamV souvislosti se současným děním v Nairobi připomínám článek Všechen evropský "život" zahynul v Osvětimi a níže text, který jsem právě obdržel - Winston Churchill o islámu před 114 lety!

V říjnu 2012 jsme absolvovali cestu z Prahy přes Abú Dhabí do Austrálie. Po nástupu do letadla v Abú Dhabí jsme s hrůzou zjistili, že spolu s námi cestuje v letadle přes 200 australských muslimů - zřejmě cestovali z Mekky, nebo Mediny v Saudské Arábii. Všichni oholené hlavy, černé plnovousy a bílé "noční košile" až na zem. Spolu s nimi cestovalo několik desítek, zřejmě manželek v pověstných bůrkách s "kanálovými mřížkami". Otřesný pohled. Cesta do Sydney trvala skoro 20 hodin. Já osobně jsem neusnul ani na minutu.

Propracovat se na WC bylo velmi obtížné. Ve frontě se čekalo, až se na koberečkách na zemi několik jedinců pomodlí. Vrcholem byl okamžik, kdy jsme opouštěli letadlo. Ti lidé zřejmě vůbec neznají odpadkové koše, na podlaze letadla bylo smetiště, tak na malý náklaďák. Nemáme moc velkou radost z toho, že už je nám tolik let, kolik je nám. Ale lidstvo asi nic dobrého do budoucna nečeká.

L.M. 18.9.2013

P.S.

Berme tyto informace jako výzvu k aktivnímu životnímu postoji. Všude žijí slušní a neslušní lidé, napříč kulturami a náboženským vyznáním. Půjde o to, do jaké míry se všichni slušní lidé dokáží angažovat, spojovat a postavit se zlu v různých formách. Každá myšlenka, ideologie i náboženství se dá zneužít. Historie je toho plná. Budiž nám to varováním a osobní výzvou ke konání dokud je čas a máme k tomu ještě možnosti.

Jan Šinágl, 23.9.2013

 

Sir Winston Churchill o islámu:

„Jak hrozné jsou kletby, které mohamedánství ukládá svým přívržencům! Kromě fanatické posedlosti, která je u člověka stejně nebezpečná jako vzteklina u psa, je zde strašná fatalistická pasivita. Účinky jsou zjevné v mnoha zemích. Neuvážené zvyky, zastaralé zemědělské systémy, liknavé způsoby obchodování a nejistota majetku existují všude tam, kde vládnou či žijí následovníci Proroka. Zkažený senzualizmus zbavuje tento život jeho slušnosti a kultivovanosti, vedle jeho důstojnosti a posvátnosti. Skutečnost, že podle Mohammedova zákona musí každá žena patřit nějakému muži jako jeho absolutní vlastnictví – jako dítě, žena nebo konkubína – brání konečnému zrušení otroctví, dokud islámská víra nepřestane mít takovou moc mezi lidmi. Jednotliví muslimové mohou mít úžasné vlastnosti – ale vliv jejich náboženství ochromuje společenský rozvoj těch, kteří jej následují. Na světě neexistuje větší zpátečnická síla vedoucí k úpadku. Mohamedánství ani v nejmenším neskomírá, je militantní a obrací na svou víru další stoupence. Již se rozšířilo ve střední Africe, na každém kroku povstávají nebojácní bojovníci; a nebýt toho, že křesťanství je chráněno silnými pažemi vědy, vědy, proti níž marně bojovalo, civilizace moderní Evropy by mohla padnout, jako padla civilizace starověkého Říma.“
Sir Winston Churchill. (The River War, first edition, Vol.
II, str. 248-50, London: Longmans, Green & Co., 1899).


Tato úvaha je více, než 100 let stará a islám či muslimové se za tu dobu změnili jen v tom, že k vraždění používají modernější zbraně, povětšinou vynalezené na křesťanském západě nebo v Rusku. K.Adler, 23.9.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (21 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #12 Annele 2013-09-27 14:21
Pockat, a v Evrope se v lete nenosi sandale, protoze jsou pohodlne?
Stejne tak jsou pohodlne i dishdashy a galabije.
A nekomu se to proste libi.
0 #11 Karel Adler 2013-09-25 17:25
Vtip - Arabský synek se ptá svého otce

"Tati, proč nosíš pořád na hlavě ten šátek?"

"Ta kufia je praktická věc, synu. Chrání mou hlavu a mé oči před sluncem, před pouštním pískem a před ostrým větrem."

Chvíle ticha. Poté opět:

"Tati, a proč pořád nosíš ten dlouhý úbor, který vypadá jako noční košile?"

"Synu, ta gallábie je velice praktický oděv, protože chrání mé tělo před pouštním sluncem, a přitom je velice vzdušná."

"Tati, a proč pořád nosíš sandály?"

"Sandály jsou velice užitečné, synu. Chrání mé nohy před ostrými kameny a písek z pouště se z nich sám vysype."

"Tati?"....

"Ano, synu...?"

"A proč to všechno do prdele pořád nosíš, když od narození bydlíš v Paříži a poušť znáš akorát z televize.....?"


Cituji Annele:
"Bile nocni kosile" nemusi mit s islamem vubec nic spolecneho...
-1 #10 Annele 2013-09-25 17:03
"Bile nocni kosile" nemusi mit s islamem vubec nic spolecneho. Podle vyrazu autora bych to tipovala na dishdashe, ktere patri ke tradicnimu odevu na Arabskem poloostrove a nosi se proto, ze je to nejvhodnejsi obleceni pro tamejsi klima. Galabije se nosi v Egypte, dnes vetsinou jen na venkove nebo doma, a jsou obvykle barevne a maji kratke rukavy. Pokud budete mit tu moznost, zkuste si nekdy, jak jsou pohodlne, stejne jako jejich zenske protejsky - abaje.
K nevhodnemu chovani techto spolucestujicic h jsem se nijak nevyjadrila, jelikoz chapu, ze LM obtezovalo.

Z meho prispevku o utoku na to kenske nakupni stredisko nejak vyplyva, ze ho omlouvam? Jen komentuji a pridavam novou informaci, kterou mam z vcerejsich novin. Na internetu jsem ten clanek nenasla.
-1 #9 Karel Adler 2013-09-25 11:19
Nosit ve dne bílou "noční košili" (galábija nebo jak se to jmenuje), se bere obecně jako sebepřiznání k tomu nejmilitantnějš ímu pojetí islámu. Tož asi tak. Kdybych se nemohl dostat na WC, protože by tlupa (censored) tloukla dutými lebeněmi do podlahy a nechtěla mne tam pustit, asi bych se cítil být poškozen a začal být poněkud nepříjemný...

To, že Izraelci Keňany varovali, je hezké, jen se projevilo to, že při ne zcela jednoznačně definovaném varování není k ničemu dobré. A to, že byl útok možná zčásti protiizraelský je podle vás snad nějaká omluva?!?
Cituji Annele:
Panu LM neni nic do toho, co ostatni cestujici nosi. Jim se jeho outfit mozna teke nelibi.

K nairobskemu utoku: podle serioznich rakouskych novin Der Standard melo nakupni centrum izraelskeho majitele a Izrael pred utokem jiz nekolikrat varoval Kenu, sveho spojence, ze se "neco" chysta.
Je tedy mozne, ze utok byl alespon castecne protiizralesky orientovany.
+2 #8 Jan Šinagl 2013-09-25 08:24
Jistě není nic do toho panu LM jak vypadají jiní lidé, ale jistě je mu do toho, pokud se chovají nestandardně druzí a omezují jeho svobodu a práva. Ta jsou stejná a závazná pro všechny, pokud se nacházíme v demokratické zemi, nebo "demokratickém" letadle. Je dobré vždy uvést přímý link na zdroj nové informace.
+1 #7 Annele 2013-09-24 22:30
Panu LM neni nic do toho, co ostatni cestujici nosi. Jim se jeho outfit mozna teke nelibi.

K nairobskemu utoku: podle serioznich rakouskych novin Der Standard melo nakupni centrum izraelskeho majitele a Izrael pred utokem jiz nekolikrat varoval Kenu, sveho spojence, ze se "neco" chysta.
Je tedy mozne, ze utok byl alespon castecne protiizralesky orientovany.
0 #6 Karel Adler 2013-09-24 11:18
Neračte být drobátko mimoň? Tak jen docela malinkato...

Cituji Fanda:
Mám pro autora L.M. příběh podobný tomu jeho, pravda fiktivní, ale nikoliv nereálný. Příběh, který podobným způsobem ukazuje "dekadenci" ortodoxních křestˇanů či ateistů a blížící se armageddon. Vousatý Muslim Mohammad trávil se svými dvěma manželkami v burkách dovolenou v Sankt Moritz. Městečko bylo plné zbohatlých arogantních a hlučných Rusáků, kteří se k personálu chovali neuvěřitelně povýšeně, platili cash z obrovských ruliček dolarů, převázaných gumičkou, po nocích chlastali, hulákali a hráli na balalajky, z balkónů vyhazovali vajgly, zvraceli, vykonávali tělesnou potřebu a zvraceli. Své pokoje většinou zdemolovali...
+2 #5 Fanda 2013-09-23 20:23
Cituji Kasal:
Skutečně velkolepá "úvaha", jen netuším, co na ní má stát za přečtení...

Souhlas ! Vše je relativní. Nad tímto se durdit může jen zápecnický křupan, který ještě ve světě nebyl. Dělat z toho kampaň proti muslimům je špinavost. Ano, zůstal po nich bordel. Taková Indie je plná bordelu a odpadků, o Africe nemluvě. A z pohledu Němce, Rakušana a Švýcara hned po překročení hranic ČR žijí v neskonalém bordelu i Češi. Vše je relativní....
+1 #4 Vitezslav Haramule 2013-09-23 16:37
Z Prahy do Sydney trva cesta letadlem 20 hodin,jak dlouho to trvalo kdyz se muselo cestovat plachetnici a pozdeji lodi pohanenou parou.Zemekoule se proste scvrkla(obrazne receno).Souhlas im, ze nejvetsi problem jsou lide sami.Nerozumim tomu ze lide si nechaji pro sebe zvolit prezidenta ktery chlasta ,kouri,lze a je to arogantni clovek.Ze neustale napadaji cloveka, ktery se snazi publikovat informace ktere by se asi nekde jinde tezko nasli.Jak chcete bojovat proti zloradu kdyz nejste schopni tahnout za jeden provaz...KDYZ SE DVA PEROU,TRETI MA Z TOHO UZITEK..
+4 #3 Karel Adler 2013-09-23 14:18
- pokračování z předchozího komentáře -

Jednotliví muslimové mohou mít úžasné vlastnosti – ale vliv jejich náboženství ochromuje společenský rozvoj těch, kteří jej následují. Na světě neexistuje větší zpátečnická síla vedoucí k úpadku. Mohamedánství ani v nejmenším neskomírá, je militantní a obrací na svou víru další stoupence. Již se rozšířilo ve střední Africe, na každém kroku povstávají nebojácní bojovníci; a nebýt toho, že křesťanství je chráněno silnými pažemi vědy, vědy, proti níž marně bojovalo, civilizace moderní Evropy by mohla padnout, jako padla civilizace starověkého Říma.“

Sir Winston Churchill. (The River War, first edition, Vol. II, str. 248-50, London: Longmans, Green & Co., 1899).

Tato úvaha je více, než 100 let stará a islám či muslimové se za tu dobu změnili jen v tom, že k vraždění používají modernější zbraně, povětšinou vynalezené na křesťanském západě nebo v Rusku.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)