Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V Rusku smí demonstrovat jen ruské hračky - Ve Francie je pro vyhoštění rumunských a bulharských Romů už 75% občanů - Už dávno tomu je, co se státnost se v naší zemi změnila na stádnost! - VÝROČÍ ČESKÉ STÁDNOSTI - Odvolání československé armády z hranic. Rok 1939

Hostem předvolebního chatu Novinek byl v pondělí předseda hnutí ANO a podnikatel Andrej Babiš. - V České republice je potřeba změnit vše od Ústavy až po daňový systém - Zkuste si mě prověřit, podívejte se na web Agrofertu, přečtěte si můj životopis, zeptejte se všech bankéřů a zemědělců, ti viděli, jak jsem za posledních dvacet let podnikal – Andrej Babiš dnes na ČT 24 od 20:00 hod.

„V našem státě je potřeba změnit snad všechno – ústavu, volební systém, časem bychom potřebovali většinový, větší podíl občanů na rozhodování o státu, odpolitizování státní správy, zavedení zákonu o státní službě, majetkové přiznání politiků a zrušení jejich imunity. - Hlavně potřebujeme vybrat daně a řídit stát jako řádný hospodář ve prospěch státu a jeho občanů. Zaměstnanost zajistíme stabilním podnikatelským prostředím, nízkými daněmi a jasnou hospodářskou politikou, která tu vůbec neexistuje.“ - „Zkuste si mě prověřit, podívejte se na web Agrofertu, přečtěte si můj životopis, zeptejte se všech bankéřů a zemědělců, ti viděli, jak jsem za posledních dvacet let podnikal.“ - „Já osobně budu doporučovat, abychom raději byli kvalitní opozicí, než dostali nějaký resort, v němž nebudeme mít vliv na to, abychom plnili náš program.“

 

http://www.novinky.cz/domaci/314678-babis-v-nasem-state-je-potreba-zmenit-snad-vsechno.html

P.S.

Koho nepřesvědčí ani odpovědi Andreje Babiše z chatu na Novinkách, tomu už není pomoci. Je předem poraženým, čekajícím na svého Godota až do konce svého života. Mimochodem ti, co jsou nadšeni články „redaktorů“ Kříže, Šrámka, Šafra a jim podobných v polobulvárních časopisech typu TÝDEN, REFLEX a dalších, měli by se více zajímat o jejich minulost, kde všude pracovali, co vše, pro koho a do čeho psali? Kdo jejich účelovým pomluvám a lžím věří, je potenciální volič stále stejně neschopných a nevědomým, tzv. „užitečným idiotem“, resp. slohou těch, proti kterým sám bojuje. Patří k nim už i Ing. Jiří Fiala, předseda K213 – www.k213.cz – který vykonal jistě i kus dobré práce, ale jehož „oneman“ web se stal odpudivou žumpou nenávisti, pomluv, primitivních urážek téměř všeho a všech, plný negativity, beznadějnosti a bez reálné vize řešení. Paradoxně se stal sám obětí aniž to tuší. Je jedním z mnoha. Věřil jsem mu stejně, jako kdysi panu Hučínovi, ukrýval ho před policií, navštěvoval v nemocnici a podporoval na soudech. Nyní se chová jako autokrat, majitel jediné pravdy a kdo se od ní jen trochu odchýlí, je nepřítelem pomalu „na život a na smrt“. Česká společnost má naději, spojí-li se většina slušných a schopných, vyjma současných členů KSČM a jejich voličů. Chtít ideální řešení „svatými“ nelze, „svatí“ nejsou. Karel Mrzílek to glosoval přesně: „Už dávno tomu je, co se státnost v naší zemi změnila na stádnost. VÝROČÍ ČESKÉ STÁDNOSTI - Odvolání československé armády z hranic. Rok 1939. J.Š.

* * *

V Rusku smí demonstrovat jen ruské hračky!

Ve Francie je pro vyhoštění rumunských a bulharských Romů už 75% občanů!

Demonstrovat na podporu uvězněných členek Pussy-Riot po zákazu úřadů zkusily i hračky s transparenty. Demonstrace byla zakázána se zdůvodněním, že čínské hračky nejsou ruskými občany?! Gulagy a způsoby k nim patřící jsou stále aktuální - bumážka je stále bumážka.

Ve Francii je již 75% občanů pro vyhoštění bulharských a rumunských Romů. 93% je považuje za neintegrovatelné. S domácími Romy není problém, jen s východními, kteří svými způsoby a nepřizpůsobivostí pohoršují místní obyvatele. Mnohdy už místní obyvatelé vyhánějí Romy z jejich provizorních osad. V lepším případě chodí Romové do měst jen žebrat. U nás se stále doporučuje, místo účinné represe, na Západě doporučení občané institucím nedovolí i proto, že si zvolili schopné zástupce. Ve Francii lidé dokáží stát, my jen stále zachováváme postoje (jak už kdysi přesně vystihl Karel Kryl) a – doporučujeme, místo abychom aplikovali účinné represe jako ve Francii.

Dostalo se mi informace o jedné schůzi Hnutí ANO 2011, které se zúčastnil i Andrej Babiš. Účastníci se nedokázali dohodnou. Andrej Babiš měl vstát, bouchnout do stolu a říci: “Tak co vlastně chcete?“ Dohadování o ničem mělo rázem přestat. Konkrétní úkoly měly být obratem a bez problému rozděleny konkrétním osobám? Docela tomu věřím – i tomu, že to je v jiných stranách podobné, jen tam většinou nemají nikoho, kdo by bouchl do stolu a uměl skutečně vést a řídit. Věřím, že i počet těch co jsou schopni kvalitní práce je v Hnutí ANO 2011 také dost, někteří se učí, jiní se ještě „nedostali pořádně ke slovu“, ale určitě dříve či později dostanou.

Je to věrný obraz stavu české společnosti, kde většina chce mít hlavní slovo, ale sám od sebe konat a vykonat zvládá málokdo. I demokracii se musíme učit. Mluvit už by většině šlo, tak teď ještě trochu té práce! Nikdo nemůže udělat práci za všechny. Míra úspěchu bude daná stupněm ochoty a osobní angažovanosti každého z nás. Věční kritikové všeho a všech, škarohlídové, závistivci, a ti kdo hledají ideální, „čisté“ řešení a jim podobní, jsou jen vědomí či nevědomí podporovatelé současného stavu!

Jeden známý mi řekl: „Naše země má plno otců, ale už žádné chlapy.“ V tom je kus pravdy. Pro mne je Andrej Babiš dobrým otcem i chlapem a bude-li mít Hnutí ANO 2011 i dost chlapů, nemám o jeho úspěchu a budoucnosti žádných pochyb!

DOBROU VOLBU!

 

Jan Šinágl, 1.10.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.41 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #2 Jan Šinagl 2013-10-02 11:19
Nabízí se čistě teoretická otázka: Volit špatné lidi s dobrým předsedou, nebo dobré lidi se špatným předsedou, čímž se nevylučuje v prvním případě obojí špatné a ve druhém obojí dobré. To poslední pro mne naplňuje Hnutí ANO 2011. Každý máme volbu - a odpovědnost.
-6 #1 Vitezslav Haramule 2013-10-01 13:59
Nedam si diktovat,koho mam milovat.

arschkriecher = brownnoser
arschlecker = asskisser

Na to ze se povazujete za inteligenta pane Janca tak pouzivate vyrazy pridavace u dlazdicu.To vas v tom komunistickym kriminale naucili pekneho chovani.A vite co? Babise volit nebudu ale nevidim zadny rozdil mezi ostatni
politickou smetankou.Co ODS dokazala za posledi dvacet let mluvi za sebe.Pokavad bych byl obcanem CSR, tak bych asi volil knizete pana.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)