Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kolik lidí vytvořilo tolik co Andrej Babiš, kterého kde kdo napadá? Kolik je zde lidí, kteří toho tolik znetvořili a které nikdo nenapadá? … Kde to sakra jsme??...Všichni nadávají jak se tu vše od 90.roku rozkradlo a když tady ten člověk na to konkrétně ukáže, tak je ten nejhorší !!?? … Ale jsem rád, že je tady člověk, bez ohledu na jeho minulost, kterou nezpochybňuji, který říká, jak to opravdu je, bez nějakých politických keců... To vám řeknu, nejlepší a nejférovější část začíná 19:45

Kolik politiků by napadlo a odvážilo se rozdávat za své v sedm hodin ráno občerstvení ve stanici Metra, a to opakovaně jako podnikatel Andrej Babiš v Dejvicích v pátek ráno 4.září? Od 8:33 minuty se můžete přesvědčit sami. Ostatně potkáváme vůbec na ulicích naše „politiky“? Vzácně, jako by se občanů báli, či se před nimi styděli? Ano, k obojímu mají pádné důvody. Věřím, že budoucí politici se už občanů nebudou bát a stydět se za svoji práci! Mimochodem pan Babiš se Stanislavem Grossem nestýká, jak zaznělo nepravdivě v pořadu. Stýkal se s ním jako jiní podnikatelé ve Sněmovně jako s mnoha dalšími poslanci.

Na shledanou na Tylově náměstí v Praze. Od 18:00 hod. bude Andrej Babiš opět nabízet občerstvení – připraveno bude 1000 kobližkůJ

 

Z evropských fondů se nepodaří vyčerpat 30 až 70 miliard korun

Z evropských fondů se nepodaří v programovacím období 2007 až 2013 vyčerpat 30 až 70 miliard korun. Premiér Jiří Rusnok vidí důvody ve velmi složitém způsobu, jimiž se evropské peníze příjemcům přidělují. "Nezvládli jsme management jejich čerpání," zdůraznil premiér na sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR v Brně na Mezinárodním strojírenském veletrhu. "Nelze vinit Evropskou unii, že nejsme schopni vyčerpat všechny peníze, a není jich málo. Každý dárce má snahu si pohlídat na co a jak se peníze využívají. Samozřejmě se našlo hodně výjimek, které čerpání zvládly velmi dobře," řekl Rusnok. Za složitý systém čerpání viní ty, kteří jej připravovali, a posléze všechny vlády od roku 2007. V souvislosti s projekty zmínil dlouhodobou neschopnost české administrativy i oborových svazů zvládat dlouhodobé projekty a cíle. "Když v letech 1996 až 1998 zasáhla Česko první ekonomická krize, chtěl Svaz průmyslu a dopravy od vlády zvýšit podporu technického školství. To se nestalo a dneska se žádá totéž. Zoufale nám chybí velkorysost a strategické myšlení," zdůraznil Rusnok.

P.S.

Jaký další důkaz o neschopnosti vedení státu by chtěla veřejnost ještě mít?! Není to jen o předpisech a zákonech, ale především o kvalitě úředníků a politiků. Bude-li mezi nimi přibývat těch, co mají vnitřní mravní zákon v sobě, nebude třeba tolik neúčinných zákonů k ničemu – a v Bruselu nezůstane ani jedna nevyčerpaná miliarda. Samozřejmě nikdo není za nic odpovědný, většina pachatelů tohoto zločinu zůstane nepotrestána a na svých místech ať už ve správě státu, úřadech, nebo jako vlastníci firem. Mimochodem dostávat dotace považuji za nemravné, stejně jako to považoval za nemravné Jan Antonín Baťa. Vyspělí mají méně vyspělým pomáhat radou, příkladem, aby se postupně k vyspělosti dopracovali vlastní pílí a prací. Dávají-li bohatší chudším výsledky své práce, nemohou si jich vážit. Podle toho s nimi zacházejí, jsou rozkrádány a používány na často nepotřebné účely. Pro mnohé účastníky je první priorita osobní zbohatnutí, kdy účel je to poslední, co účastníky zajímá! 

Z komentářů k pořadu HYDE PARK s Andrejem Babišem:

… Kde to sakra jsme??...Všichni nadávají jak se tu vše od 90.roku rozkradlo a když tady ten člověk na to konkrétně ukáže, tak je ten nejhorší !!??

… to vám řeknu, nejlepší a nejférovější část začíná 19:45 , Když to tak člověk slyší, je to tady v prdeli. Dlouho jsem si říkal, že ne, ale myslím, že to spěje opravdu do řiti. Ale jsem rád, že je tady člověk, bez ohledu na jeho minulost, kterou nezpochybňuji, který říká, jak to opravdu je, bez nějakých politických keců...

 

Jan Šinágl, 8.10.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.44 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #14 Venda K 2013-10-11 01:25
Vcera jsem ti psal Henry, aby jsi si tech idiotu nevsimal. Cim vice se s hovnem patlas,tim vice smrdi.Fanda,to je obycejna filcka na frnde.Jake je u vas pocasi v tom Hollywoodu.slys el jsem ze Paramount Picture
toci nove Kukacci hnizdo,nemyslis ze by tam mohl hrat Fanda?Musim si promluvit s Milosem F.urcite schani idioty aby je mohl hodit na film.
-3 #13 Fonda 2013-10-11 00:39
Fanda,frnda odbornik na infiltraci.Az ti nekdo infiltruje tvuj zadek okovanou botou tak te prejdou veskere srandicky.A ten druhy clown, ktery si rika byvaly vezen.Mohlo to byt take byvaly bonzak? Ja nevim, ale rozhodne ma jejich manyry.
-4 #12 Jan Šinagl 2013-10-10 23:00
Milí a četní anonymní kritici, když jsem pro vás tak bezvýznamná "figurka komická" a nevím ještě jakými výrazy pojmenovaná, divím se takovému neutuchajícímu zájmu o moji osobu? Není to pod vaši důstojnost se jí vůbec zabývat a navíc ještě navštěvovat její "bezvýznamné a komické" webové stránky? Zkuste prosím váš obdivuhodný intelekt nabídnout odpovídajícím médiím a neurážejte svůj intelekt trvalou návštěvou tohoto webu. Mohl by vás ještě nakazit a způsobit nedozírné škody na vašem intelektu. Pokud jinde nedostáváte možnost projevit své "názory", je mi vás upřímně líto a z této lítosti vám samozřejmě omezený a dočasný prostor rád i nadále ponechám.
+4 #11 Satyr 2013-10-10 16:50
Cituji Bývalý vězeň:
Šinágl je celkově zprofanovaná osoba a snad nikdo ho už nebere vážně...

Pravda, na druhou stranu on sám se bere smrtelně vážně, i když je figurka spíše komická.
0 #10 Miloslava Chalupová 2013-10-10 15:22
Nikdo nesmí nikoho násilím vyvádět ze sálu, ani soukromá ochranka ne. Jen policie, pokud je důvod či ochranka z MV.

parlamentnilisty.cz/.../...
+4 #9 Bývalý vězeň 2013-10-10 12:18
Jane Šinágle, už zase lžete a lžete!!! Jen si zavolejte paní Mašínové a zeptejte se jí na její názor na estébáka a komunistu Babiše! Nakonec paní Mašínovou za pár dní uslyšíte v televizních spotech a potom si narazte na hlavu ten tlampač co máte na stránkách a táhněte někam, kde vás neznají. Za pár dní uvidíme jaký jste lhář a podvodník vy spamere.
-3 #8 Jan Šinagl 2013-10-10 10:46
Jaký byl asi tento "politický vězeň" hrdina za totality, když má dnes strach úvést své jméno? Takoví se umí zařídit v každém režimu. S paní Mašínovou udržuji ty nejlepší vztahy už skoro 10 let.
+5 #7 Bývalý vězeň 2013-10-10 10:17
Šinágl je celkově zprofanovaná osoba a snad nikdo ho už nebere vážně, ale při posouzení Babiše optikou politických vězňů jde o naprosto amorální osobnost, spolupracovníka StB a bývalého normalizačního komumistu. Doporučuji názor paní Mašínové, která Babiše hodnotí velmi negativně.
-2 #6 Mrzílek 2013-10-09 11:18
Nemám o čem diskutovat. Budu volit Babiše, protože je to jediný představitel nové politické strany, který dal práci za ta léta tisícům lidí, mladík si vydělával při každé příležitosti třeba prodejem zeleniny, když ostatní kamarádi vedli rozhovory u piva. Je spousta věcí které mu lze vytýkat. Převyšuje u mě, ale jeho pracovitá neúnavnost, nikdy nebyl tak zv. aparátčíkem jakešovského typu. To mě prozatím stačí.
-5 #5 Jan Šinagl 2013-10-09 09:14
Omlouvám se čtenářům, že opět přicházejí o „pobavení“ komentáři mého fandy Fandy. Přes opakovaná upozornění, vytrvale porušuje etický kodex tohoto webu. Má stále problém pochopit, že demokratická diskuse je věcná výměna názorů na názory, ne nízké a primitivní pomlouvání a urážení jejich autorů. Toho jsme si dost užili za totality, Fandovi se po nich viditelně stýská. Je jistě zajímavé, že ho zajímá jen pan Babiš a moje osoba. Nespekuluji o možných příčinách. Většina návštěvníků tohoto webu už si jistě udělala sama názor.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)