Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Logo ANO bude lipTohle je moje reakce na spoustu odpovědí a komentářů v diskuzích na téma volby.

… Jak dlouho se budeme vymlouvat na komunistická léta, znárodnění, normalizaci na Sovětský svaz? Chtěl bych vidět někoho z Vás, kdyby zjistil, že Váš dobrý zaměstnavatel u kterého jste spokojen jak s prací tak se mzdou, je bývalý člen KSČ nebo byl evidován ve svazcích StB, jak dáváte okamžitou výpověď z těchto důvodů. Není čas se od toho oprostit a začít především přemýšlet o budoucnosti? Nikdy jsem komunista nebyl a nesouhlasím s tím co tady napáchali, proto jsem je taky nevolil a volit nebudu a tímto dám najevo nesouhlas s tímto režimem. …

... Určitě se najde spousta těch, kteří budou zpochybňovat třeba minulost pana Babiše a jeho údajné spojení s StB a komunistickým režimem. Nedokážu vyčíslit kolik obyčejných lidí bylo v KSČ ať to bylo z přesvědčení nebo z jiného důvodu, kolik lidí bylo evidováno ve svazcích StB aniž o tom věděli nebo nevěděli a kolik jich spolupracovalo a zda je k tomu někdo donutil nebo tam byli dobrovolně. Členy KSČ také bylo, spousta současných politiků a nikdo si to neuvědomuje a nikdo to neřeší. Pouze před volbami. Jedno však vím jistě, že spousta těchto lidí není hrdá na svou minulost a dnes žijí mezi námi a možná to jsou Vaši známí a přátelé a ani to nevíte, že jsou to možná Vaši zaměstnavatelé nebo spolupracovníci, sousedé. …

Mám velkou shodu se spoustou názorů ale také se mě některé zoufalé výkřiky některých čtenářů velmi dotýkají.
Politika je jeden velký business stejně jako zdravotnictví a ostatní odvětví které se nás v životě týkají. Bohužel tento politický business byl doposud velmi jednostranný a založený na klientelismu, korupci, tunelování, lžích atd. a to především ve prospěch politiků samých a ne pro rozkvět státu a spokojenost občanů. Řízení státu a ekonomického systému v této zemi jako business je možné a já s ním v podstatě souhlasím. Vždyť přece každý z nás vkládá do tohoto businesu svůj kapitál ve formě své práce, mzdy, odvodech sociálního a zdravotního pojištění ostatních daní atd. Je proto jasné, že tedy z tohoto businesu také občan musí něco mít. V nějakém článku jsem četl, že možné to je a já jsem přesvědčen, že to tak být musí. Stát se musí chovat jako správný hospodář, musí se chovat stejně jako se chovají majitelé úspěšných firem. Stát je v podstatě akciová společnost kde akcionáři jsou všichni občané tohoto státu a stát by nám měl skládat své účty o hospodaření. V této zemi by měli vládnout odborníci se zkušenostmi a lidé kteří dokázali, že jsou dobrými hospodáři a něco v této zemi vybudovali. Tím mám na mysli pana Babiše i pana Okamuru.

V této zemi jsme dali ve velké polistopadové euforii důvěru lidem, kteří žádné zkušenosti neměli, většina z nich nejsou odborníky v resortech ve kterých rozhodovali a většina z nich ani nikdy nepracovala. Tím mám zase na mysli pány Bendu, Grosse, Langra, Bendla, Nečase, Sobotku, Kalouska a další přes celé politické spektrum.

Co opravdu uměli? 24 let nás přesvědčovat o tom jak tomu rozumí a jací jsou odborníci.

Za celou polistopadovou éru nám vládnou jedni a ti samí ODS a ČSSD v podstatě společně. A o tom jak tomu rozumí a jak to dělali vypovídá stav naší republiky. A tito všeznalci se nás zase snaží ovlivnit jak to už konečně budou dělat dobře a jak se poučili. Nyní se zformovala nová hnutí ANO pana Babiše a Úsvit pana Okamury. Tito lidé v naší zemi nic neukradli, nejsou spojováni s korupcí, tunelováním, klientelismem a něco v této zemi dokázali.

Čeho se však dočkali před volbami od stávajících politiků? Osočování, urážek a podobně.

Když nemám pádné argumenty začnu vytahovat špínu a nepravdy tak to v naší politice chodí a dosavadní politici tak hážou špínu jeden na druhého a po volbách se zase bratříčkují a zakládají koalice - hlavně že jsme zase na čtyři roky tady a teď se zase nějak domluvíme abychom to ty 4 roky vydrželi. Není čas na to dát našemu státu a nám všem novou šanci na změnu? Není čas se zbavit starých politických garnitur, které především myslí na svůj prospěch a občan je vůbec nezajímá?

Já jsem přesvědčen že nastal ten správný čas dát nám všem šanci na změnu.

Určitě se najde spousta těch, kteří budou zpochybňovat třeba minulost pana Babiše a jeho údajné spojení s StB a komunistickým režimem. Nedokážu vyčíslit kolik obyčejných lidí bylo v KSČ ať to bylo z přesvědčení nebo z jiného důvodu, kolik lidí bylo evidováno ve svazcích StB aniž o tom věděli nebo nevěděli a kolik jich spolupracovalo a zda je k tomu někdo donutil nebo tam byli dobrovolně. Členy KSČ také bylo, spousta současných politiků a nikdo si to neuvědomuje a nikdo to neřeší. Pouze před volbami. Jedno však vím jistě, že spousta těchto lidí není hrdá na svou minulost a dnes žijí mezi námi a možná to jsou Vaši známí a přátelé a ani to nevíte, že jsou to možná Vaši zaměstnavatelé nebo spolupracovníci, sousedé.

Co jsem tím chtěl říct?

Jak dlouho se budeme vymlouvat na komunistická léta, znárodnění, normalizaci na Sovětský svaz? Chtěl bych vidět někoho z Vás, kdyby zjistil, že Váš dobrý zaměstnavatel u kterého jste spokojen jak s prací tak se mzdou, je bývalý člen KSČ nebo byl evidován ve svazcích StB, jak dáváte okamžitou výpověď z těchto důvodů. Není čas se od toho oprostit a začít především přemýšlet o budoucnosti? Nikdy jsem komunista nebyl a nesouhlasím s tím co tady napáchaly, proto jsem je taky nevolil a volit nebudu a tímto dám najevo nesouhlas s tímto režimem.

Pan Babiš se k členství v KSČ přiznal a řekl, že na to pyšný není, na rozdíl od většiny politiků kteří tam byli a kteří to tají. Nechci Vás unavovat výpisem toho co v této zemi nefunguje vůbec nebo funguje špatně to ví každý z nás. Chtěl jsem Vám jen napsat svůj postoj a své důvody proč chci dát šanci této zemi volbou a podporou hnutí „ANO“ pana Babiše. Připojuji svou prosbu – zamyslete se nejenom nad mým ale i nad svým názorem – koho budete volit.


Přeji všem hezký den, hodně zdraví a úspěchů, zdraví Vás PV

 

http://www.prerovskenoviny.eu/vase-clanky/proc-budu-volit-ano

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (15 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #5 Richard Kluzak 2013-10-22 15:46
Gauner Babiš byl nejen aktivním členem KSČ a StB, ale na základě vysokého postavení za totality měl po sametu přístup k informacím,kter é mu umožnily účinně krást, tunelovat, podvádět Je smutné a pokořující, že takový Šinágl se stal nyní slouhou tohoto Estébáka - jakožto dříve velký bojovník proti komunismu!! Šinágl žebrá o špinavý žold u Babiše stejně jako žebrá u sudeťáckých svazů. Je to ubohý koupený slouha.
-6 #4 Jan Šinagl 2013-10-19 11:29
Doporučil bych panu polo-anonymovi prostudování dokumentů ve věci a zejména opakovaná vysvětlí pana Babiše. Je-li slušný, nebude šířit tyto záměrné bludy, tak často používané médii a ohlupující účelově voliče, podobně jako nezákonný a lživý inzerát v BLESKU před volbou prezidenta republiky. „ANO? Ano. Vzhledem k tomu, že pan Babiš má za sebou spoustu lidí, kterým sehnal práci a v této pozici vystupuje celá desetiletí stojí mě zato jej volit. Ve srovnání s novými stranami je jediná ANO s hesly, za kterými je vidět dlouhodobá pozitivní aktivita vůči obyčejným lidem. To mě prozatím stačí. Že bych na panu Babišovi našel chyby o tom nepochybuji jsem Čech, ale jeho klady převyšují prozatím zápory a to je důležité pro moji volbu. Zatím dobrý.“
Karel Mrzílek, 18.10.2013
+6 #3 Pavel 2013-10-19 10:26
Cituji Jan Šinagl:
Pan Babiš už si svoji "vinu" dávno odpracoval...

Ale jaképak vina, tady jde o užitečnou ukázku charakteru, na tom není co odpracovávat (a už vůbec ne tím, že si někdo na šikovně zalobovaném nařízení o příměsích bio-paliv nahrabe miliardy).
-8 #2 Jan Šinagl 2013-10-19 09:50
Položil bych si také otázky: Proč zahynul Ján Langoš, první ředitel ÚPN? Proč se mluví o dokumentech právě teď, kdy ANO ohrožuje kmotry a mocné? Rozhoduje o vině ÚPN, nebo soud? Komu by prospělo očištění Babiše před volbami? Koho bude zajímat jeho očištění po volbách? Nepomohl pomlouvačný, protizákonný leták na Schwarzenberga v BLESKu také zvolit Zemana? Proč stále mlčí ÚPN o kpt.Trojanovi, hrdinovi SNP, velkému hrdinovi země a který byl popraven jako "kolaborant"? Nepochybně bude kampaň vůči Babišovi a hnutí ANO sílit. V sázce je příliš, jde o MOC. Věřme, že to Babiš i hnutí ustojí. Schopní a slušní za kterými stojí slušný kapitál, nelze tak snadno korumpovat. Mimochodem za dosud vynaložené prostředky by si Babiš mohl koupit všechny korupční politiky a ještě by mu hodně zbylo. Používejme zdravý rozum a hlavně dejme šanci naději. Jistot už bylo od roku 1948 více než dost! Jinak zbude jedna jistota - mravní úpadek a následná bída, neujme-li se vlády mravnost a zdravý rozum. Pan Babiš už si svoji "vinu" dávno odpracoval, nyní je řada na každém z nás a dokázat, že si tuto naději zasloužíme. DOBROU VOLBU!
+7 #1 Hedvajz 2013-10-19 00:35
ÚPN: Babiš donášal eštebákom.

Vo zväzku operácie Oko sa píše o agentúrnych správach, ktoré podával ŠtB agent Bureš.
BRATISLAVA. Slovenský podnikateľ Andrej Babiš tvrdí, že nebol agentom komunistickej Štátnej bezpečnosti, vedome s ňou nikdy nespolupracoval a jeho spis je fiktívny a účelový.
Vedomú spoluprácu lídra českej strany ANO s ŠtB však podľa odborníkov dokazujú okrem osobného zväzku aj ďalšie dva dokumenty v archíve Ústavu pamäti národa.
Krycie meno Bureš, na ktoré založila ŠtB jeho osobný spis, figuruje aj vo zväzku prepožičaného bytu a zväzku operácie Oko. Oba predložil ÚPN ako dôkazy na súde, kde ho Babiš zažaloval za to, že je vedený v registračných protokoloch ŠtB.
„Dokumenty, ktoré sme súdu predložili, potvrdzujú, že pán Babiš je oprávnene evidovaný ako agent ŠtB s krycím menom Bureš,“ povedal po októbroovm súde šéf ústavu Ondrej Krajňák.
Čítajte viac: sme.sk/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)