Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ANO 2011 tady jsme94 % lidi se domnívá, že ve vládě je rozšířena korupce – Útoky na Babiše a hnutí ANO podle očekávání sílí – Podivná kariéra Miroslava Lehkého – Novinky.cz skandálně selhaly

Washington - Podle 94 procent obyvatel České republiky je ve vládě rozšířená korupce. Vyplývá to z nového průzkumu renomovaného Gallupova ústavu. Jde téměř o nejvyšší skóre na světě - hůř je na tom s 95 procenty jen Tanzanie. … Češi také nejméně důvěřují svým politickým vůdcům. Česká republika vede ve vnímání korupce v kategorii zemí se svobodným tiskem, když za ní následuje Litva, kde vládu považuje za zkorumpovanou 90 procent lidí, Ghana s 89 procenty, JAR s Portugalskem (po 88 procentech) a Itálie s 86 procenty. … Podle ankety také jen 13 procent Čechů schvaluje, jak si vedou jejich lídři. To je nejméně na celém světě ve všech třech kategoriích států. Mezi zeměmi se svobodným tiskem za ČR následuje Maďarsko se 17 procenty, Litva, Estonsko (po 19 procentech) a Island s 22 procenty.

Sme: Babiš donášel StB při jedné její operaci

… "Z toho záznamu lze vyvodit, že Bureš podal agenturní záznamy řídícímu důstojníkovi StB," řekl bývalý první náměstek šéfa Ústavu pro studium totalitních režimů Miroslav Lehký, jenž působil také v obdobné slovenské instituci ÚPN. …

P.S.

Zajímavé? Na webu ČTK je tato zráva už hodiny jako hlavní s "donášel" v titulku?! Teprve v textu je "prý donášel". To, že podle nezávislého Gallupova ústavu 94% lidí považuje vládu ČR za korupční je samozřejmě daleko méně důležitější, než  podezření někoho ze spolupráce s StB! Jen tak dál, soudruzi, kmotři,  mnoho času už vám nezbývá. J.Š.

* * *

P.S.

Položil bych panu Miroslavu Lehkému např. i tyto otázky: Proč zahynul Ján Langoš, první ředitel ÚPN? Proč se mluví o dokumentech právě teď, kdy ANO ohrožuje kmotry a mocné? Proč si přisvojuje právo soudce? Komu by prospělo očištění Babiše před volbami? Koho bude zajímat jeho očištění po volbách? Nepomohl pomlouvačný, protizákonný leták na Schwarzenberga v BLESKu také  zvolit Zemana? Proč mi nikdy neodpověděl, přes slib, že mi poskytne informace o kpt.Trojanovi, bývalému správci statků Jana Antonína Bati na Slovensku, hrdinovi SNP a Slovenska, srovnatelného svým významem s gen. M.R.Štefánikem a který byl popraven jako "kolaborant" v 50.letech? Proč odešel z ÚPN, aby udělal další kariéru u ÚSTR, kde bez problémů „přežívá“ všechny „šéfy“? Co je naplní jeho práce za nemalý plat? Je už opět zaměstnán u ÚPN, nebo mu dělá mluvčího jako vysoce postavená osoba v ÚSTR? Kde si můžeme přečíst informace o výsledku jeho práce? Pro mne je pan Lehký nedůvěryhodnou osobou, což jen potvrdil způsobem svého vyjádření. Jeho dosavadní kariéra připomíná spíše politickou funkci než vědeckou práci historika. J.Š.

Zajímavá korespondence se serverem Novinky.cz

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Někde jste asi zaspali!

Datum:

Sat, 19 Oct 2013 07:47:59 +0200

Od:

Josef Čáp

Komu:

SEZNAM

Kopie:

novinky-editor

 

Dobrý den,

pracovníkům Novinek i redakci Seznamu. Dnes jsem s jistou zvědavostí otevřel moji domovskou stránku Seznam.cz, abych se dozvěděl co nového se událo. Zjistil jsem, bohužel, že bulvár sice nezaspal, zato aktualizace toho, co před volbami kdekoho právem hodně zajímá, zastihlo redakci mého oblíbeného portálu nejspíše v rozespalé náladě. Jak jinak si máme vysvětlit, že jsme hned ráno byli informováni třeba o novinkách na erotickém festivalu v Berlíně, zato informace o posledních volebních preferencích z 15.10. se objevily na Seznamu až včera? Ještě ostudnější pro váš portál jsou nadále vyvěšené výsledky s vysokou preferencí KSČM před pravicovými stranami, když zcela jistě máte k dispozici následující výsledky.  Zajímalo by mne, jako vašeho stálého návštěvníka, co touto politikou sledujete a kolik vám snad za takové chování komunisti platí, nebo zda se jedná pouze za ignorování stálého i aktuálního posunu v preferencích z pouhé pohodlnosti některého redaktora.

Děkuji předem byť za pokus o korektní odpověď i s přihlédnutím k předchozí reakci zástupce Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">tv.

S pozdravem

Ing. Josef Čáp

Ovčárská 420, 10800 Praha 10

 

From: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">tv

Sent: Friday, October 18, 2013 7:28 PM

To: Josef Čáp

Subject: RE: Někde jste asi zaspali!

 

Dobrý den,

máte pravdu, že kombinace působí rozporuplně, nicméně graf dole je z jiného průzkumu (a dvě hodiny staršího) než jakého se týká text. Pokusíme se kontaktovat Seznam, aby průzkum zaktualizovali.

Novinky.cz

 

From: Vrbasova, Karolina

Sent: Friday, October 18, 2013 6:58 PM

To: REDAKCE

Subject: Fwd: Někde jste asi zaspali!

Importance: High

 
Odeslané z telefonu HTC

----- Forwarded message -----)

Od: Josef Čáp

Komu: Vrbasova, Karolina

Kde jste asi zaspali!

Datum: pá, 10. 18, 2013 18:29

 

Kde je chyba?! Není to chybou Novinek?

Díky za odpověď.

http://www.novinky.cz/domaci/316652-obrat-levice-bez-vetsiny-ano-na-druhem-miste-a-zemanovci-mimo-hru-uvadi-pruzkum.html

http://www.seznam.cz/

 

Nechcete si dát opravu? Je tu zřejmý rozpor a to pořádný!

To vám KSČM tak dobře platí?!

 

S pozdravem

Ing. Josef Čáp

Ovčárská 420, 10800 Praha 10

* * *

Poslední „odpověď“ Novinky.cz

Sent: Saturday, October 19, 2013 7:48 AM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Subject: Delivery Status Notification (Failure)


This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

Komentuje se samo. Čeká nás poslední týden před volbami. Ani na chvíli nepochybuji, že všechny připravené útoky na Hnutí ANO 2011 a jeho předsedu vyzní zcela naprázdno, resp. Hnutí jen posílí! Lidé už mají dost negace, pomluv a házení špíny na druhé. Oceňují pozitivnost, slušnost, kultivovanost a naději, kterou jim Hnutí ANO 2011 nabízí. Stávající politické polistopadové strany už přestávají zajímat stále více lidí. Koho normálního by také zajímali stále stejné sliby, tváře, programy a zklamání. Cití svůj nevyhnutný konec a o to více „kopají“ do těch, kteří je stále více v jejich dosud ničím a nikým nekontrolovatelné moci ohrožují. Sklidí to zasely!

 

DOBROU VOLBU!

 

Jan Šinágl, 19.10.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.20 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 BABIS ANO, FANDA NE. 2013-10-20 21:41
....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)