Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a HradOtevřený dopis prezidentu republiky, Miloši Zemanovi - "Nechci vtipálka a mistra urážek a bonmotů" - "Já chci prezidenta, kterého si budu moci vážit nejen já, ale o kterém budu přesvědčený, že si ho považují i ve světě, kde nás, naši zem, má povinnost reprezentovat."

Ani v jedné jediné záležitosti jste nebyl dobrým prezidentem, stojí v otevřeném dopisu adresovaném prezidentu Miloši Zemanovi. Autor masivně sdíleného textu kritizuje hlavu státu za nevhodné chování a vtipkování, urážky, trapné triky s virózou, ale i za tajnou schůzku s pěticí členů sociální demokracie v Lánech.

"Nemohu si aktuálně nevšimnout vaší až zvláštní vlastnosti, jak doslova dezertovat a opustit druhy, s vámi pikle kující, v nejtěžších chvílích," píše v narážce na zprávu lékařského konzilia o Zemanově zranění autor textu Vladimír Kroupa. Domnívá se totiž, že zraněné koleno je pouhou zástěrkou, jak se "uklidit z dosahu nepříjemných a přímých otázek zpravodajských redaktorů" na tajnou schůzku v Lánech se členy sociální demokracie. Tu Hrad do této chvíle nekomentoval až na vyjádření kancléře Vratislav Mynář, že ji nesvolal Zeman. 

Kroupu k napsání dopisu vedla současná situace kolem Miloše Zemana. "Napsal jsem to kvůli tomu, že kdykoli se kolem prezidenta něco děje, lidé si to začnou automaticky spojovat s alkoholem. Je toho už moc. Nezdá se mi jako seriózní člověk na vykonávání takové funkce," řekl autor serveru Lidovky.cz.

Kroupa v textu dále píše, že doufá, že není sám, kdo nechce prezidenta "vtipálka a mistra urážek a bonmotů". "Já chci prezidenta, kterého si budu moci vážit nejen já, ale o kterém budu přesvědčený, že si ho považují i ve světě, kde nás, naši zem, má povinnost reprezentovat," píše Kroupa ve svém příspěvku na stránce bez-cenzury.com.

A sám rozhodně není - nasvědčují tomu komentáře pod jeho příspěvkem. Kroupovi lidé od čtvrtka, kdy dopis uveřejnil, houfně vyjadřují podporu. "Nezávisle na sobě mi píše několik lidí, kteří by můj text chtěli použít jako součást petice," říká Kroupa.

Výzvu, aby se stal členem petičního výboru, ale odmítl. "Já jsem zadal ten impuls, chtěl jsem to napsat, protože to ze mě muselo ven. Pokud se k tomu teď chtějí připojit další lidi, ať se připojí. Já jsem už všechno řekl, nechci být vůdčí osobností. Já myslím, že síla toho dopisu je právě v tom, že to napsal obyčejný člověk z paneláku," míní pětačtyřicetlý Kroupa z Prahy. Rád prý ale jakoukoli iniciativu lidí podpoří.

"Už nějakou dobu jsem přemýšlela, jakou formou a kam se vyjádřit o své naprosté nespokojenosti s panem Zemanem ve funkci hlavy státu. Pan Kroupa to velmi hezky a slušně shrnul za mě. Podepisuji!!!," píše jedna z uživatelek fóra. Takových příspěvků je jak v diskusi, tak v komentářích na Facebooku, nespočet.

Kroupa otevřený dopis sdílel i na oficiálním facebookovém účtu Miloše Zemana.

http://www.lidovky.cz/nejste-dobry-prezident-delate-ostudu-stoji-v-otevrenem-dopisu-p7y-/zpravy-domov.aspx?c=A131103_141342_ln_domov_sk

* * *

Otevřený dopis prezidentu republiky, Miloši Zemanovi.

… Ano, stydím se nyní za svou rodnou zem, protože její hlavou je ve vaší osobě člověk, který není ani maličko hoden toho, aby si ho lid vážil. Zkoušel jsem přemýšlet nad otázkou, zda jste pro mě osobně, v mých očích a v mém přesvědčení, byl alespoň v jedné jediné záležitosti dobrým prezidentem.Za necelý rok vašeho prezidentování jste stihl naši zem ponížit v očích celého světa, stihl jste ohrozit spoustu nevinných lidí nevhodným vtipkováním na adresu islámských radikálů, stihl jste pozurážet snad každého, kdo se k vám nezachoval servilně, a postavil proti vašemu názoru názor svůj. Vnímám vaše působení na politické scéně jako destruktivní, škodolibé, a jen a pouze zasévající svár.Vždy, když zaznamenám nějaké vaše jednání, bez výjimky zjistím, že nešlo o pouhý nějaký státnický skutek, vždy je k němu přilepena "nadhodnota" něčeho, co je mi z celé mé duše protivné. Proč nemůžete vydat nějaké prohlášení, uskutečnit nějaký státnický akt, aniž byste se při tom musel dopustit na někom urážky?Vypadá to, že vy a já máme každý trochu jinou představu, co je to zájem všeho lidu. Já se ani trochu nedomnívám, že je to porušování morálních i faktických pravidel, lhaní, podněcování potenciálních státotvorných činitelů k destabilizaci země – což je přesně to, co jste předvedl v den výsledku voleb svou schůzkou s některými členy ČSSD, za zády jejich demokraticky zvoleného předsedy. Schůzkou s renegáty strany, která v těch volbách zvítězila, a dá se tedy očekávat, že ponese břímě vlády v naší zemi.

…Nemohu si také aktuálně nevšimnout vaší až zvláštní vlastnosti, jak doslova dezertovat a opustit druhy, s vámi pikle kující,  v nejtěžších chvílích. Mám na mysli vaši současnou, časově velmi příhodnou údajnou nehodu s kolenem, která vás uklidila z dosahu nepříjemných a přímých otázek zpravodajských redaktorů, ze kterých by vám nepomohl se vykroutit ani některý z vašich pověstných, respektive pověstně trapných, bonmotů. Víte, po zkušenostech s vašimi metodami mám velikou potíž uvěřit vám, a třeba i konziliu lékařů z celé planety, že je tato vaše kolenní nehoda skutečná.

…Pane Zemane, nejste dobrým prezidentem, a děláte naší zemi ostudu. Svou činností v úřadu prezidenta republiky boříte vše, co jste snad pro tuto naši zem kdy v minulosti vykonal. Za sebe si vám dovoluji napsat, že v mých očích nemáte právo zastávat svůj úřad a přebývat na krásném a hrdém místě našich králů.

Nevím, zda budete tento můj text číst, i kdyby však náhodou ano, nedělám si iluze, že by vás názor nějakého Kroupy z paneláku zajímal.

A víte, co to znamená?

Že mám pravdu, že nejste dobrý prezident...

Vladimír Kroupa

* * *

Ohlušující mlčení prezidenta?! Dohoní Zemana minulost ČSSD…?!

Jan Šinágl, 4.11.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (18 Votes)
Share

Komentáře   

-13 #3 Kamjdu 2013-11-05 16:57
Já zas tleskám Zemanovi a jeho chyby mu rád odpouštím. Když se tak dívám kolem sebe, tak většinou on nasí*á právě ty, kteří mi z různých důvodů jsou protivní. Ale tak to přece chodí v tomto duálním světě, jedna třetina lidí nás nenávidí, druhé třetině jsme lhostejní a když to trochu dobře ukočírujeme, tak třetí třetině jsme sympatičtí. Rodíme se sem a jsme na různých duchovních stupních a to bez ohledu na stupeň vzdělání. Ten pan Kroupa kope za tu svou jednu třetinu, ale spíše ještě za méně.
0 #2 Fr..Zákostelský 2013-11-05 07:37
Domnivám se,že je uplně jedno,který zmetek sedí na hradě.Strategov é v Moskvě si u nás lehce najdou nahradu a nechají jí zvolit stadem čechačků.Skuteč ná svoboda spadne časek Čechům do klina sama po delším časevém useku a přijde k nám jako k posledním.Jsem na světě přiliš dlouho,takže nevidím žadnou snahu většiny o změnu k moralnosti či střidmosti a vzajemnosti.
+3 #1 Vitezslav Haramule 2013-11-04 14:09
Nejhorsi na Zemanovi je, ze on jiz neni ani spatny prezident.On si jenom o sobe mysli ze je neco, cemu se tak rika a az bude sundavat svoji jmenovku z vrat prazskeho hradu uvidite jak ti jeho verni poddani otoci.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)