Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Caslavska kniha aversSedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská napsala žádost policejnímu prezidentovi MartinoviCaslavska kniha revers Červíčkovi. Uvádí, že byla v roce 1971 vyhozena z klubu ministerstva vnitra, a žádá o nápravu. Chce navrátit uniformu a hodnost majora nebo vyšší

… V rámci voleb a puče uvnitř ČSSD v médiích trochu zanikla informace, že policejní prezident plk. Červíček byl prezidentem Zemanem povýšen do hodnosti brigádního generála. Je to jev téměř paranormální a dokazuje to, že v této republice je možné úplně všechno. Ale úplně všechno. A nejspíš to tak ještě dlouho bude. …

"Vážený pane policejní prezidente Červíčku, zpříma a hrdě vám navrhuji, zasaďte se, aby mi byla vrácena policejní uniforma, o kterou mě komunisti připravili. Myslím, že nebýt těch zpropadených normalizačních let, mohla jsem dnes, coby sedminásobná olympijská vítězka a nositelka Řádu republiky, se těšit funkcí majora, neodmítla bych však hodnost vyšší. A ani k tomu odpovídající důchod."

http://zpravy.idnes.cz/caslavska-pozadala-cervicka-o-navraceni-uniformy-fby-/domaci.aspx?c=A131111_150340_domaci_cen

* * *

Připomínám článek - Íčkův žabák generálem – o našem dalším brigádním generálovi a současném policejním prezidentovi Martinu Červíčkovi. Jaké konkrétní zásluhy vedly k udělení této vysoké hodnosti? Pokud byly daleko větší pro naši zemi než jaké dokázala Věra Čáslavská, smekám. Rád bych si přečetl a jistě nejenom já, za jaké konkrétní zásluhy byl plk. Červíček povýšen, co vše dokázal, obětoval a co vše riskoval? Předpokládám, že za totality také trpěl a projevil stejně pevný charakter jako Věra Čáslavská. Potom jistě nebude mít problém využít své vysoké hodnosti, svého nezávislého postavení a se zpětnou platností uvést Věru Čáslavskou do její původní hodnosti, povýšit ji, zpětně uhradit ušlý zisk a uspořádat na policejním presidiu slavností recepci, kde se jí ve vší úctě omluví za všechna příkoří, která jí MV a tato země učinila.

 

Jan Šinágl, 13.11.2013

P.S.

Nedávno jsem měl tu čest doprovodit Věru Čáslavskou s její přítelkyní v Praze. Bylo mi stydno a hanba, když uvažovaly nad cenami v restauraci. O tom, že by mé pozvání nepřijaly, nepochybuji. Něco je velmi špatně v naší zemi! J.Š.

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.82 (11 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #4 Hubert 2013-11-17 12:26
Myslim ze je potreba si pripomenout nektera fakta.

V minulosti jsme mely tzv amaterske sportovce, kteri byly nekde umele zamestnani. Profesionalni sportovci udajne neexistovaly.

Profesionalni sportovci zamestnani pod hlavickou FMV, bylo zverstvo samo o sobe, ale delo se tak.

V Policii probehla uz davno resrtuktualizac e a hodnosti dnes maji pouze zidle a ne zasluhy. Proto policejni reditel, jako generalni reditel policie muze mit hodnost generala, nadstrazmistr ma pak vetsi pravomoci nez treba podplukovnik

Financni rozdily mezi tzv, hodnostmi jsou dnes par korun.

Podle noveho radu by mela byt prevedena spise pod obcasnke pracovniky odd. duchodce, sle to spravuje spise CSSZ

Na druhou stranu urcite neni zadny problem pro naseho soucasneho prezidenta ji jmenovat do cestne hodnosti Gruppenführer and Lieutenant General of the Police
-3 #3 Mrzílek 2013-11-13 14:56
Asi se to paní Věře všechno splní v tichosti tak jak bývá u nás zvykem. Většinou se tak děje mezi čtyřmi stěnami.
Viz oslavy 60ti let trvání radia Svobodná Evropa, 100let od narození presidenta Ronalda Reagana. Uvnitř narváno, venku skoro nic.
-2 #2 Jan Šinagl 2013-11-13 12:55
Paní Čáslavská nepotřebuje „škemrat a prosit“, jen pokračuje v boji, který začala dříve. Její důstojnost nemůže nikdo a nic urazit. Věřím, že to pochopí i bez vysvětlení většina. Kdo ne, nechť si přečte přiložený odkaz na článek o našem dalším „brigádním generálovi, jmenovaném Zemanem v totalitním stylu a kterého "žádá" o pomoc.
0 #1 Pavel Šenkyřík 2013-11-13 12:37
Paní Věra je nejůspěšnější olympionik a to i ve světovém měřítku.Ocenit ji má náš Olympijský výbor rentou.Škemrání o vrácení hodnosti a výslužné na MV je nedůstojné a trapné.OV má peněz dost,Jirásek s Hušákem je sice rozfofrovali,al e než se úplně rozkrade,je OV povinen ocenit naše nejúspěšnější olympioniky.Rod inná tragedie a omilostnění syna VH ji přineslo nemálo starostí.Je smutné,že tak úspěšnou sportovkyni neumí nikdo marketinkově prosadit tak,aby se nedoprošovala zvýšení životní úrovně u MV v klubu RH,odkud ji vyhodili.VČ si zaslouží úctu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)