Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gottwald a StalinA veřejnoprávní média mlčí…?! - Oligarchové proti Bakalovi, aneb Paroubek mluví zajímavě, nicméně nezapomínejme na jeho minulost!

… V 90. letech Rusko bez souhlasu české vlády převedlo zapůjčené pozemky na soukromé společnosti v ruských rukou, do nichž se transformovaly někdejší sovětské podniky zahraničního obchodu. "Ruská technická střediska v ČR již po delší dobu neplní svůj účel, neboť jsou pronajímána svými ruskými vlastníky jiným společnostem ke komerčním účelům," uvádí vládní materiál. Ruští vlastníci objektů v České republice se podle dokumentu mylně domnívají, že mohou i nadále využívat výhod, jako by budovy byly součástmi diplomatické mise, například osvobození od daní nebo nedotknutelnost místností. Pozemky na základě letité dohody také využívají bezplatně. …

Praha - Více než dvacet let po Sametové revoluci se rýsuje zrušení smlouvy mezi tehdejší ČSSR a Sovětským svazem, na jejímž základě socialistické Československo poskytlo Sovětům pozemky pro vybudování součástí obchodních zastoupení.

Nyní na těchto pozemcích sídlí ruské soukromé firmy, které Česku neplatí nájem. Stát tak na situaci prodělává, vyplývá z materiálu, který ve středu projedná vláda.

V 90. letech Rusko bez souhlasu české vlády převedlo zapůjčené pozemky na soukromé společnosti v ruských rukou, do nichž se transformovaly někdejší sovětské podniky zahraničního obchodu.

"Ruská technická střediska v ČR již po delší dobu neplní svůj účel, neboť jsou pronajímána svými ruskými vlastníky jiným společnostem ke komerčním účelům," uvádí vládní materiál.

Ruští vlastníci objektů v České republice se podle dokumentu mylně domnívají, že mohou i nadále využívat výhod, jako by budovy byly součástmi diplomatické mise, například osvobození od daní nebo nedotknutelnost místností. Pozemky na základě letité dohody také využívají bezplatně.

Česká i ruská vláda se proto při předběžných konzultacích rozhodly dosavadní kontrakt zrušit. Právní vztah k ruským soukromníkům poté bude ryze komerční. Ministerstvo zahraničí s nimi uzavře nájemní smlouvy a jedná se také o prodeji pozemků Rusům.

Délku jednání nelze odhadnout

"Délku jednání s ruskými vlastníky nelze reálně odhadnout. Diplomatický servis má na zřeteli, aby nájemní smlouvy byly uzavřeny v době co nejkratší," uvádí dokument.

Na základě smlouvy mezi SSSR a ČSSR uzavřené v 80. letech minulého století poskytlo tehdejší Československo pozemky v Praze - Stodůlkách a Brně - Žabovřescích pro vybudování technických středisek Sovětského svazu. Centra byla součástí obchodních zastoupení a měla sloužit spolupráci ve strojírenství.

SSSR na oplátku poskytl ČSSR obdobný pozemek v Moskvě, který česká strana po rozpadu státu přenechala v rámci dělení společného majetku Slovensku. Bratislava posléze technické středisko v Moskvě prodala ruskému soukromníkovi.

Rusnokova vláda schválila miliardovou půjčku pro VZP»

Rusko smazalo sovětský dluh vůči Slovensku»

 

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=796272#utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=A&utm_term=position-2

* * *

Oligarchové proti Bakalovi

Jiří ParoubekDeníku naznačil, že mocné české zájmové skupiny by nenechaly Andreje Babiše dojít tak daleko, kdyby se s ním byly nedohodly. Paroubek nikoho nejmenoval, ale pravděpodobně měl na mysli Pět rodin ovládaných Petrem Kellnerem, Patrikem Tkáčem, Karlem Komárkem, Markem Dospivou a Zdeňkem Bakalou. Pokud ale k nějaké dohodě opravdu došlo, Bakala u toho zřejmě nebyl. Jeho časopisu Respekt se včera podařilo zaútočit jak na Babiše (slovy, že se na pořad dne dostává otázka, jak zabránit babišizaci Česka), tak na Kellnera (když nastolil otázku, zda Petra Dvořáka do České televize nedosadila PPF a BBH). Před volbami Bakalovy Ostravsko-karvinské doly bědovaly, že se z nich stalo volební téma číslo jedna. Mediální válka ponoukající rodiny k mobilizaci, s sebou nese nebezpečí, že z OKD bude i klíčové téma povolební. Zejména vzhledem k chystané koupi Ringieru a jeho bulvárního deníku Blesk Danielem Křetínským z EPH (PPF/J&T).

* * *

Doufám, že česká vláda bude vyžadovat doplacení za nezákonný pronájem od data porušení smlouvy? U doufání zřejmě zůstane v rámci „historické tradice“. Nedělám si žádné iluze. České a ruské postoje mohou mít, ve srovnání s minulostí, dnes i jinou formu, ale jistě stále stejný obsah, daný velikostí země a kvalitami jejich vedení. Že tak významné téma není tématem veřejnoprávních médií také něco naznačuje. Rozhovor s Jiřím Paroubkem není bez zajímavostí. I bezcharakterní mohou mít někdy pravdu. Jde ale i o to co, proč, v jaké situaci a kvůli jakému účelu to říkají?! Nepochybně přinese další vývoj nejedno překvapení, resp. „kostlivce“. Bude to zkouškou skutečné kvality politiků, jejich stran a jak vážně mínily či míní své volební sliby. ANO má stále moji podporu. Mnohé o skutečné kvalitě a cílech ANO napoví, zda dokáže prosadit do silového rezortu MV jako ministra Davida Ondráčka. Pokud ano, začne skutečný boj o zachování práva, svobody a demokracie v naší zemi. Pokud ne, bude to nebezpečným signálem a pokračujícím ohrožení těchto hodnot v naší zemi.

 

Jan Šinágl, 26.11.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.78 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)