Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

SlanskyDne 3.12.1952 bylo na dvoře pankrácké věznice oběšeno 11 předních činitelů KSČ. Dějiny spíšeJANUV ZAKON výjimečně zaznamenaly historickou spravedlnost – Zvracet ještě není zakázáno!

… Gottwald, ničený alkoholem a syfilidou, si nejspíše oddechl, že v oblíbené stalinské hře na Černého Petra mu nezůstal v ruce. Stejně ochotně jako u dr. Milady Horákové souhlasil s uvězněním svých dlouholetých kamarádů, tzv."karlínských kluků" s nimiž ve dvacátých letech 20.století celou šarádu připravoval. …

Do tohoto data byla pankrácká šibenice rezervována pro tzv. odpůrce režimu, t.j. zpočátku politické protivníky /pokud to tak lze vůbec nazvat/. Většinově však šlo o občany ČSR, kteří jen chtěli žít po svém a nezadat si s vládnoucím režimem. Smrtí tak byli trestáni sedláci, bránící svůj majetek, lidé, kteří chtěli odejít do zahraničí, kněží, kteří jen poskytli přístřeší pronásledovaným apod.

Proces s protistátním spikleneckým centrem, vedeným Rudolfem Slánským, byl však monstrózní akcí, řízenou přímo z Moskvy, kde paranoidní a fyzicky chátrající Josif Džugašvili již naplno rozjel svůj vlak hledání nepřátel ve svém okolí. Po ztrátě svého vlivu v Izraeli a v Jugoslávii si byl vědom, že poslední možností, jak udržet internacionální soudržnost dělnicko-rolnických zřízení, je nastolení vlády teroru. Je smutnou skutečností, že ze všech satelitů SSSR se právě v Československu odehrál proces zdaleka největší.

Špatná hospodářská situace, kdy se po zrušení soukromého vlastnictví tzv. výrobních prostředků jasně ukazovala neschopnost komunistů vést hospodářství k prosperitě, kdy se začala projevovat jako nesmyslná orientace naší země na ruskou metodu těžkého průmyslu, kdy zemi již naplno ovládala komunistická klika "chránící"své občany ostnatým drátem a vysokým napětím na hranicích, bylo nutno ve smyslu římského "chléb a hry" předhodit plebejcům spektákl a současně i viníka objektivních potíží. 

Gottwald, ničený alkoholem a syfilidou, si nejspíše oddechl, že v oblíbené stalinské hře na Černého Petra mu nezůstal v ruce. Stejně ochotně jako u dr. Milady Horákové souhlasil s uvězněním svých dlouholetých kamarádů, tzv."karlínských kluků" s nimiž ve dvacátých letech 20.století celou šarádu připravoval. 

Samotný proces je dostatečně zmapován, díky archívům jsou k dispozici i záznamy ze soudní frašky, kde soudruzi začínají odpovídat na otázky naučenými sekvencemi, mnohdy ještě dříve, než jim je prokurátor Urválek či soudce položili. Kniha jednoho z přeživších - Artura Londona - s názvem Doznání, by měla být povinným čtením všech politiků /jakkoli šlo o pomatence, který po svém zázračném úniku před oprátkou později emigroval do Paříže a kde i přes vyvraždění svých přátel stále horoval pro komunistickou myšlenku/.

Je málo procesů, kde obvinění pro sebe žádají co nejpřísnější trest. Většinou každý - jak obviněný, tak i obhájce - hledá možnost skuliny v zákonu, polehčující okolnosti či žádá soud o shovívavost. Zde však bylo vše jasně dané předem, obhájci radili svým mandantům o co největší sebeponížení a sebedestrukci. Možná to byla bláhovost obžalovaných, kteří - i přes bohaté zkušenosti s vraždícím režimem, který zakládali a udržovali v chodu - doufali, že nebudou popraveni.

Je však možné, že nakonec aspoň někteří z nich uvěřili, že jejich exekuce posune všemocnou stranu zase o kousek dále, že nakonec - pokud to strana řekla - tak nejspíše nějakou vinu nesou a je vlastně dobře, že se tak děje. Národ se semknul proti těmto "sionisticko-titovským" zrádcům, pracovní kolektivy se předháněly v tom, který z nich zvolí ve své rezoluci co nejodpornější adjektivum v popisu osob, kterým ještě před rokem pochleboval, mával v průvodech a posílal dary k výročím. I někteří umělci pak svým způsobem vyjádřili své rozhořčení, z nichž nejznámějším básnickým termínem byla "psovi psí smrt".

Dnešní datum by z mnoha důvodů, z nichž jsem uvedl jen některé, nemělo být zapomenuto. 

http://vodvarka.blog.idnes.cz/c/383145/Vyroci-soudruzskych-poprav.html

* * *

P.S.

Těžko bude tento článek doporučen redakcí blogu iDnes na hlavní stránku. Je tzv. „nevyvážený“, nebo chcete-li politicky nekorektní. Stejně tak KSČM neuctí památku svých popravených soudruhů, natož litovat všech obětí své hrůzovlády. Zcela jistě, ale budou opět v únoru u hrobu vraha, alkoholika a syfilitika, svého milovaného soudruha Gottwalda, na Olšanech uctívat jeho památku. Možná konečně přijde i sám soudruh předseda Filip, jako „staropečený“ místopředseda Sněmovny a usvědčený agent StB, aby podpořil svoji soudružku poslankyni Semelovou, při jejím každoročním vychvalování Gottwalda a zločinné, komunistické ideologie? Zvracet ještě není zakázáno!

 

Jan Šinágl, 3.12.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Stanislava 2013-12-05 07:52
Dobrý den, četla jsem se sadistickým potěšením Londonovo Doznání. Souhlasím, že London a jeho bláznivá Lise byli pomatenci. Myslím si však, že kniha by měla být velmi ostře komentovaná v duchu pomatení mysli zrůdou ideologií. Povinnou četbou by měla být kniha roku Jakobychom dnes zemřít měli od pana Doležala. V doznǎní umírali zločinci, které požrala revoluce, ale kněz Josef Toufar a další popravení a umučení kněží byli nevinní!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)