Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

NikolajkaNeboli manifest bojující demokracie kombinovaný s theorií zostřujícího se třídního boje v nejryzejší podobě! – Za srp a kladivo do Parlamentu, za samolepku do vězení - Definitivní konec blokování shromáždění v českých zemích - Zatím se ještě Internacionála v Parlamentu sborově a poslušně nezpívá, ale budou-li obyvatelé této země upřednostňovat ovčanství před občanstvím, může tomu tak být dříve než tušíme - Je Zeman jako politik ještě relevantní? – Další ostuda zpěvačky Vondráčkové před Ústavním soudem, resp. jejího manžela Martina Michala – U Nikolajky je hotovo!!! - U Nikolajky už je hotovo. Kam půjdem devastovat dál? Á, Stromovka, Čimický háj,  Prokopské a Dalajské údolí jsou ještě volné!!

Denní zprávy z informační fronty

Polojasno. Ministerstvo vnitra zrušilo rozhodnutí policejního presidia o neposkytnutí informací k databasi závadových osob Očista, zato Obvodní soud pro Prahu 1 předstírá svou neexistenci, počínaje si, jak říkají Rusové, тише воды, ниже травы, leč bez úspěchu.

* * *

Nálepkový proces zpět k obvodnímu soudu

Uplynuly pouhé čtyři roky od zahájení trestního stíhání v kause nálepkových teroristů a máme tu rozhodnutí soudu ve II. stupni. Nejprve Vrchní soud v Praze vyhověl našemu návrhu na delegaci věci Krajskému soudu v Praze, a tento soud poté zprošťující rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 1 zrušil, naznačiv celkem jasně, že v případě pravicových extremistů se nedá na nějaké důkazy nebo procesní práva obžalovaných příliš hledět, důležité je správné ideologické vyznění rozsudku.

Cituji: Ani hodnocení obsahu předmětných samolepek prvým soudem není zcela korektní, obzvlášť v době, kdy se pravicový extrémismus stále více rozmáhá (nejen v ČR), a tudíž i v důsledku medializace je povědomí široké veřejnosti a zejména mládeže již na vyšší úrovni, než tomu bylo v dřívějších dobách. Propagaci neonacistického hnutí Národní odpor lze pak stěží obhajovat odkazem na principy demokratického státu a nutnost respektovat právo na odlišný názor.

Neboli manifest bojující demokracie kombinovaný s theorií zostřujícího se třídního boje v nejryzejší podobě!

* * *

Doblokováno

Nejvyšší správní soud (přešed z námi kritisovaného fontu Palatino na Garamond) zveřejnil na svém webu plné znění rozsudku ve sporu Českých lvů s duchcovskou radnicí. Odůvodnění pokládáme za přesvědčivé a pokud se týká kolise řádných a obstrukčních shromáždění, téměř za převratné.

Soud postuloval několik důležitých závěrů:

Ustanovení § 10 odst. 2 písm. b) ShromZ může být interpretováno volně, není nutné řešit každou kolisi dvou shromáždění zákazem později oznámeného.

Úřad musí zkoumat, zda jde o skutečnou nebo jen formální kolisi, např. zda se dlouhodobá shromáždění reálně konají.

Shromáždění, které se jeví jako obstrukční, může být a limine zakázáno.

Za oznámení blokačního shromáždění není vyloučen ani postih jako za přestupek proti právu shromažďovacímu.

Pro blokační iniciativy a jejich protagonisty Miroslava Brože a Ivanu Čonkovou to znamená nejhorší možnou zprávu: pokud by se ještě někdy o reservaci celých městských čtvrtí jako v Duchcově pokusili, dostanou pokutu a jejich shromáždění úřady zakážou, a pokud to snad neudělají, stejně kvůli nim nebudou omezovány demonstrace jiných.

A to je, přátelé, definitivní konec blokování v českých zemích.

http://paragraphos.pecina.cz/

* * *

Je Zeman jako politik ještě relevantní?

Po šesti týdnech, během nichž si lízal volební rány, se Miloš Zeman vrací do akce. Ve včerejším Final Wordu jsme napsali, že by si možná zasloužil soucit, když v tak krátkém čase přišel o celou rotu svých stoupenců. Dnes se ptáme, jestli je Zeman jako politik ještě relevantní. Chtěl by být, ale zatím si neuvědomil, že ten Miloš Zeman, který vyhrál lednové prezidentské volby, zemřel bolestivou smrtí kolem 26. října, kdy voliči definitivně vyslovili nedůvěru jeho straně SPOZ a Rusnokově vládě. Pokud chce Zeman znovu povstat, bude to vyžadovat stejné plánování a změnu strategického postavení, jaké si vytyčil během dobrovolného desetiletého exilu na Vysočině. Svůj comeback nemůže vystavět na negativismu, který předvedl v nedělních Hovorech z Lán na ČRo. Ten pouze dále omezí jeho popularitu a vliv. Dokud nenajde způsob, jak přijít s novou verzí sebe sama, cokoli řekne či udělá, nebude nic než pouhý bluf.

* * *

Vondráčková hnala pokutu 10 tisíc korun až Ústavnímu soudu - marně

Další ostuda zpěvačky Vondráčkové před Ústavním soudem, resp. jejího manžela, roky exekuovaného velkopodvodníka Martina Michala, kterého česká justice a policie pardonuje stejně jako jeho syna Antonína Michala, podílejícího se na podvodu 1, 2 miliardy korun! Už rok si pobíhá na svobodě spolu s ostatnímu pachateli a nic se neděje…?! Bude snad syn pardonován jako jeho otec. Ví snad Martin Michal tolik, že si toto vše může dovolit, nebo je policie tak neschopná. Zvláštní, že u malých krádeží je policie velmi schopná, ale jde-li o velké, její schopnost se podivuhodně rychle změní v neschopnost…?!

Kdy bulvár spočítá, kolik to vše vlastně (pomalu už jen bývalou) zpěvačku stálo? Aby se konečně dozvěděla jak „dobře“ jí její manžel „radí“. Je to pokuta i za „práci“ paní Mgr. Jany Gavlasové - všechna ta odvolání, dopisy, žádosti, soudní výlohy za prohraný soud, cesty k soudu. Odhaduji, že jich ke stovce mnoho chybět nebude. Navíc ta ostuda, že se hádá o 10 tisíc, když sama porušila pravidla! V mé kauze, kdy mne Agentura MM žalovala na 3.650.000,-Kč se po jasném rozhodnutí soudce KS Praha JUDr. Vojtěcha Cepla, také odvolali. Alespoň se neodvolali proti zrušení trestního oznámení z genocidia, které na mne tento manželský pár podal spolu s dalším pomatencem a dokonce snad i „politickým“ vězněm Bohuslavem Hubálkem. J.Š.

* * *

U Nikolajky už je hotovo. Kam půjdem devastovat dál? Á, Stromovka, Čimický hájProkopské a Dalajské údolí jsou ještě volné!!

 

S pozdravem

Soustavnou devastací krajiny za udržitelný blahobyt.

Josef Kolátor

referent odpadů

Odbor dopravy a ochrany prostředí

oddělení ochrany prostředí

Úřad městské části Praha 14

* * *

Komunisté a jejich totalitní praktiky se jako metastázy, po fázi vyčkávání a pasivity, stále více oživují a ohrožují opět naši společnost. Je neskutečné, že pohrobky zločinné komunistické ideologie máme stále více v demokratickém Parlamentu, na krajích a radnicích. Zločiny komunismu jako by přestaly existovat, zato zločiny nacismu a fašismu jsou stále připomínány. Přitom v Ústavě České republiky je jasně zakotveno, že komunistická a nacistická ideologie jsou si rovné, zločinné a odsouzeníhodné. Nemluvě o tom, že komunistická ideologie připravila o život mnohem více nevinných lidí než nacistická. Ve SRN je existence NSDAP ze zákona zakázána a jenom představa její existence v Parlamentu nepředstavitelná. U nás jsme stejně zločineckou organizaci ze zákona odsoudili, ale pro jistotu nezakázali. 155 poslušných poslanců si v Parlamentu zvolilo svým místopředsedou předsedu komunistů a udavače StB Vojtěcha Filipa, bezcharakterního hajzlíka. Od takového spolku nelze očekávat nic dobrého. Bude sloužit mocným, sobě, ne občanům. Zatím se ještě Internacionála v Parlamentu sborově a poslušně nezpívá, ale budou-li obyvatelé této země upřednostňovat ovčanství před občanstvím, může tomu tak být dříve než tušíme.

 

Jan Šinágl, 10.12.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.88 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #2 Kanadan 2013-12-10 19:20
Cituji Kanadan:
www.youtube.com/.../
Bude to pane Sinagl,ale potrebujem trozku casu. Time is on my side,yes it is.

Nejak jsem si zvyknul pouzivat tu prvni.
-4 #1 Kanadan 2013-12-10 19:17
www.youtube.com/.../
Bude to pane Sinagl,ale potrebujem trozku casu. Time is on my side,yes it is.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)