Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a Hrad„Náš život končí v den, kdy mlčíme o věcích, které jsou důležité.“ M.L.King

Profesor Kenneth Minogue, který zesnul letos na konci června, patřil v uplynulých 50 letech k nejzajímavějším britským politickým myslitelům. Názorově stál tam, kde se protíná klasický liberalismus a konzervatismus. Dle něho stát má být považován za „občanské sdružení“ a politika striktně neideologická. Hlavním sdělením jeho díla je, že demokracie znamená vládu odpovědnou voličům, dnešní vládci však usilují, aby ti byli odpovědní jim.

 

Babiš premiérem?

Představte si, jakým pokušením musí být pro Miloše Zemana jmenovat Andreje Babiše ministerským předsedou. Vyřešilo by se tím tolik prezidentových problémů. Opět by získal politickou relevanci, a krmit holuby by se naopak musel odebrat Bohuslav Sobotka; Lubomír Zaorálek by se mohl jen dívat, jak mu post ministra zahraničí klouže mezi prsty a dostává ho Hynek Kmoníček; Jiřímu Dienstbierovi by se před nosem přibouchly další dveře ke kariéře; Marian Jurečka by si musel hledat jiného ruského mužika, který by si s ním přiťuknul šampaňským. A potom je zde ta záležitost s Babišovým lustračním osvědčením: premiér ho nepotřebuje mít negativní, i když ministr financí ano. Jakkoli Zemanovi tento způsob znovunabytí politické relevance musí připadat přitažlivý, uskutečnit by se dal jedině za cenu sdílení moci s Babišem. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek sice v pořadu Partie na FTV Prima řekl, že od Zemana nic takového neočekává, ale ani to nevyloučil.

P.S.

Andrej babiš se už dvakrát setkal s prezidentem Milošem Zemanem bez valného zájmu médií? J.Š.

Lídři koalice se do konce roku asi nesejdou, Sobotka půjde na Hrad

Lídři vznikající koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL se už do konce roku zřejmě nesejdou. Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka ale ještě před Silvestrem zamíří na Pražský hrad, aby prezidenta Miloše Zemana seznámil s návrhem na personální obsazení vlády. Ještě před tím by se mělo sejít grémium ČSSD, se kterým chce Sobotka probrat seznam ministerských kandidátů za sociální demokracii. Předseda ANO Andrej Babiš podle své mluvčí Radky Burketové odlétá na první svátek vánoční do zahraničí a vrátí se až 5. ledna. Babiš podle ní nepočítá ani s případnou schůzkou s prezidentem Zemanem. Přitom prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček zopakoval, že prezident se s předsedy možných koaličních stran chce sejít, aby se ujistil o podpoře vlády ve Sněmovně. Některá média spekulují o tom, že by hlava státu mohla mít zájem na tom, aby na ministerstvech v pozicích náměstků zůstali někteří současní ministři a členové zemanovců. ČRo 23.12.2013

Nagygate se rozrůstá o Moroze či poslance Fialu

PRAHA Nejrozsáhlejší kauza čes­kých dějin z pomezí politiky a byz­nysu se začíná týkat dalších vliv­ných lidí. Podle dokumentů, které zveřejnil týdeník Euro, jde třeba o bývalého náměstka ministra vnit­ra Michala Moroze, někdejšího spo­lupracovníka premiéra Jiřího Paroubka Petra Dimuna nebo exposlance ODS, nyní šéfa poslanců Úsvitu poslance Radima Fialu.

Moroz měl podle státního zástup­ce Iva Ištvana řídit dosazování klí­čových osob například do Generál­ní inspekce bezpečnostních sborů nebo Policejního prezidia. „Niko­ho jsem nikdy nikam nedosazoval,“ řekl Moroz včera v rozhovoru pro Lidovky.cz. Dimun je ve spise skrze své kon­takty s Tomášem Hrdličkou. Tento pražský šíbr měl Dimunovi volat v době, kdy dočasný vrchní státní zástupce v Praze Stanislav Meči prováděl prověrku některých spisů z podřízeného městského státního zastupitelství. „V návaznosti na to Hrdlička v jednom z hovorů vyzý­val Dimuna, aby nepodržel Jiřího Pospíšila (ministra spravedlnosti - pozn.red.), neboť trestní věci, které jsou předmětem dohledové prověr­ky, se týkají všech,“ stojí v textu zveřejněném týdeníkem Euro.Dimun na tuto pasáž reagoval na svém facebookovém profilu. „Hr­dlička mě v předmětné konverzaci žádá, abych něco nečinil vůči Jiří­mu Pospíšilovi, jde tedy pravděpo­dobně o nějaký z článků na téma Pospíšila. Zbytečná starost, Pospíši­la bych nepodržel ani na žádost Jurečka,“ napsal Dimun.Fiala je ve spise kvůli své údajné snaze ovlivnit zakázku udělovanou Českými drahami. S tím mu měla podle žalobce pomáhat premiérova milenka Jana Nagyová, dnes už Ne­časová. I Fiala to včera odmítl. V do­kumentu také stojí, že policie prově­řovala majetkové poměry někdejší­ho náměstka vrchního státního zastu­pitelství v Praze Libora Grygárka, které hrubě neodpovídají jeho pří­jmům. Podle Ištvana dostával Grygárek peníze od „politického podnika­tele“ Iva Rittiga nebo jeho advokáta Davida Michala. kak, LN, 23.12.2013

* * *

Putin ukázal svoji slabost zatčením Chodorkovského a sílu jeho propuštěním. Je to prohra demokracie a vůbec ne dobrá zpráva ani pro nás!

Jan Šinágl, 29.12.2013

A takového podvodníka chce nový ministr pro korupci Radek John jako svého náměstka !!!

Klan Morozů s StB minulostí pokračuje úspěšně a nerušeně ve své „činnosti“ i po listopadu ´89! Plk. Jana Kubiceho a jeho tým čeká asi hodně tvrdá práce…?!

Aktuálně: Jan Kubice, Michal Moroz, Radek John, Michael Hrbata – doplnění TO do 10 dnů !!

Už 22.července 2010 jsem varovně přejmenoval MV ČR na agenturu ABL a StB…?!

* * *

„Češi jsou zkrátka malý národ a třeba se v určitých situacích chovají zbaběle, ale na tom není nic špatného, pokud – pokud si nenamlouvají opak. Nebudete přeci vykládat myšce, že by se měla chovat jako lev. Jenomže Češi, kteří mají lva ve znaku, si pořád myslí, že by měli být jako lvi.“ … Jsme my Češi rasisti?: „Myslím si, že lidi jsou rasisti. A zvlášť tady v Čechách, protože zdejší společnost byla po válce hodně jednobarevná s jinými kromě Romů, nepřišla do styku.“

Karel Sidon

* * *

„Stát má být považován za „občanské sdružení“ a politika striktně neideologická. Hlavním sdělením jeho díla je, že demokracie znamená vládu odpovědnou voličům, dnešní vládci však usilují, aby ti byli odpovědní jim.“

Profesor Kenneth Minogue

* * *

„Náš život končí v den, kdy mlčíme o věcích, které jsou důležité.“

Martin Luther King

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)