Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dne 15.1.214 proběhlo v pražské Lucerně setkání „Fórum Karla Schwarzenberga" na téma: ZÁJMY RUSKÉ FEDERACE VE STŘEDNÍ EVROPĚ

Tajné služby jsou jako myši na poli: když žádné nevidíme, určitě tam nějaké jsou. Když nějaké vidíme, je jich tam hodně. A když jich vidíme hodně, je pozdě, úroda je zničena - Je třeba nejednat s nimi v předklonu. Rusové nejsou ohrožením, jsme to MY SAMI (Schwarzenberg).

 

Fóra se zúčastnili K. Schwarzenberg, Jan Urban (bývalý disident, novinář, pedagog), Libor Dvořák (redaktor ČRo), Ondřej Soukup (redaktor Hospodářských novin), Petr Kolář (bývalý velvyslanec v Rusku), Jakub Janda (z think-tanku Evropské hodnoty) a další.

V diskusi zazněly názory od shovívavých přes diplomatické po velmi znepokojující. Bylo též otevřeně konstatováno, že naše média neplní informativní funkci, a proto je nutné k závažným tématům pořádat podobná setkání. Zde jsou některé z názorů:

K současným problémům Ruska:

Jsou to problémy hospodářské, demografické, porušování lidských práv, korupce, kriminalita, nepoměr investic do infrastruktury a zbrojení, nacionalismus, alkohol, zdravotnictví, atd. I přes přetrvávající problémy pomalu roste střední třída (ale např. studenti studující v zahraničí z 90% zůstávají na Západě). Rusové se nikdy v historii neměli tak dobře jako dnes. Odtud podpora pro Putinův režim.

K usazování Rusů u nás - dáno historicky a jazykovou příbuzností. Často zde  ("na Západě")  bydlí rodiny ruských podnikatelů, obchodujících jinde. Rusové k nám bohužel přiváží Rusko s sebou.

Zajímavosti:

73% Rusů si myslí, že by Rusko mělo být na mezinárodní scéně víc respektováno.

44% Rusů si myslí, že má Rusko právo na své impérium (v roce 1992 to bylo 37%)

Ruský stát žije především z přírodního bohatství (ropa, zemní plyn). Nedaří se vybírat daně a Rusko není ničím nuceno provádět reformy státu a hospodářství. Neplacení daní je využíváno pro „selektivní spravedlnost“ (viz věznění Chodorkovského za neplacení daní, po té, co se pokusil založit v Rusku skutečnou opozici).

V Rusku probíhá soud se Sergejem Magnitským, který je již tři roky po smrti, což nemá ve světě obdoby.

(pozn. Ruská federace je jiný svět než ten, který známe, je to konkurent Evropské unie a chová se tak.)

Karel Schwarzenberg krátce promluvil o setkání s účastníky protestů na Ukrajině. Odhodlání protestujících dosáhnout přidružení k EU je velké, protestující skupiny si ale ani nejsou schopny zvolit jednoho mluvčího, který by je reprezentoval.

K ekonomické diplomacii v přilehlých zemích: Rusko připravuje další jižní ropovod a dostavbu jaderné elektrárny PAKS v Maďarsku, kde poskytne úvěr desítky miliard dolarů. Jedná se o formu neokolonialismu, investice mohou řešit aktuální problémy těchto zemí, ale je otázkou za jakou cenu v budoucnosti. (Dvořák)

V diskusi vystoupila i zástupkyně Ruské ambasády s dlouhým projevem (očekávaného obsahu).

BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA : ORGANIZOVANÝ ZLOČIN - ZPRAVODAJSKÉ SLUŽBY - DIPLOMATÉ

Ruská ambasáda v Praze je daleko největší na světě při srovnání se srovnatelnými zeměmi, je to evidentně sídlo rezidentury pro celou Evropu !!! O organizovaném zločinu a zpravodajských službách pravidelně informuje BIS. I informace ve veřejné části zprávy jsou alarmující (lze shlédnout na internetu, pozn.aut.). Některé české bezpečnostní agentury jsou přímo podřízeny ruským majitelům a napojeny na ruské zpravodajské služby (Urban).

Pro Ruskou imperiální politiku jsme my a ostatní bývalé satelity otevřeně a samozřejmě považovány za „sféru vlivu“ což je možná nebezpečnější než počet agentů tajných služeb (Dvořák). 

Z některých projevů plyne, že Rusové považují za sféru vlivu území od Vladivostoku po Lisabon.... 

Plk. Zdeněk Zbytek (známý z r. 1989 tím, že chtěl vjet do Prahy s tanky !!!) je jedním z nejbližších přátel Miloše Zemana. Jeho firmy sídlí v budově, která je majetkem Ruské federace, vedle ruského „Centra pro vědu a kulturu“, což byla a je rezidentura KGB!!!). (Urban)

Jedním z nejbližších spolupracovníků M. Zemana je Martin Nejedlý, kterému chybí v životopise  10 let !!! Od r. 1991. Byl v Moskvě, nikdo neví kde a Nejedlý to odmítá sdělit. Pak se objevil ve vedení LUKOILU, což je expozitura ruské rozvědky!!! (Urban)

PREZIDENT A JEHO OKOLÍ PRO NÁS PŘEDSTAVUJÍ ZÁVAŽNÉ BEZPEČNOSTNÍ OHROŽENÍ !!! (Urban).

Podnikatel Luděk Sekyra už údajně od Rusů dostal 600 milionů na úplatky na jednání o dostavbě Temelína… (Urban).

Z konference EU o energetické bezpečnosti: rázovou vlnou při nadvýrobě elektřiny lze provést blackout v celé Evropě. K tomu by stačily maďarská elektrárna Pax a Temelín, tyto dvě elektrárny v rukou Rusů jsou evropským bezpečnostním rizikem !!! (Urban).

Ministr průmyslu nastupující vlády Jan Mládek je častým návštěvníkem ruské ambasády a patří do stejné skupiny osob jako Luděk Sekyra, tedy do do fanklubu Temelína…

Závěry:

Je třeba počítat s velmocenskými zájmy kterýchkoliv velmocí a chovat se podle toho. Metody Ruska jsou ale nepřijatelné a znepokojující. Rusové mají na Temelínu eminentní zájem, představuje pro ně možnost proniknutí na západní trhy. Musíme trvat na tom, aby bylo rozhodnuto v otevřené veřejné soutěži, a ne prostřednictvím nějakých agentur a tajných služeb. Rusko používá stejné metody jako dříve Sovětský svaz a částečně to jsou i stejní lidé. (Schwarzenberg)

Opatrnost vůči Rusku je na místě, ale HLAVNÍ PROBLÉM JE NA NAŠÍ STRANĚ. Náš problém je naučit se jednat s Rusy na rovinu, já pán ty pán. Rusové nesnášejí nevolníky a recyklované patolízaly. (Dvořák, Urban) 

Je třeba nejednat s nimi v předklonu. Rusové nejsou ohrožením, jsme to MY SAMI (Schwarzenberg).

Toto fórum by mělo být začátkem hledání sebe samých. Jsme největší národ, na světě, který se považuje za malý. Žádný národ na světě se ve své hymně neptá, kde je jeho domov... což má významnou podprahovou symboliku. Na druhé straně tu máme legie, Palacha a další hrdiny, kterých si dostatečně nevážíme, nebo je rovnou zavřeme do vězení či popravíme. Jsme opravdu takoví Švejkové? TO NENÍ PROBLÉM POLITICKÉ ELITY, ALE NÁS VŠECH. (Urban).

Máme tu na jedné straně nostalgiky z minulého režimu, na druhé straně názor, že všechno, co přichází z Ruska je špatné. Obojí je špatně. Rusové jsou velký národ, který dal světu spoustu spisovatelů, skladatelů, vědců, a je třeba začít se vážně zabývat spoluprací s touto zemí. Nikoliv však z podřízené pozice. Musíme být ostražití – ale především vůči sobě. (Schwarzenberg)

Pokud dojde ke spojení vysoké inteligence, obrovských peněz a nedostatku morálky, máme tu zbraň nebezpečnější než atomová bomba.

Tajné služby jsou jako myši na poli: když žádné nevidíme, určitě tam nějaké jsou. Když nějaké vidíme, je jich tam hodně. A když jich vidíme hodně, je pozdě, úroda je zničena...

 

Ing.arch. Lubomír Bombík

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

19.1.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.58 (12 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 Jan Šinagl 2014-01-23 11:57
Pane Mencle, alias Plíšku, přijďte své názory obhájit 29.ledna na diskusi v Praze - obcinst.cz/.../... - věcnost a pravdivost argumentů se projeví jen v konfrontaci s jinými názory a informacemi.
0 #5 Jaroslav Mencl 2014-01-23 11:46
Pan Swarzenberg zcela jistě ví, ale před námi to tají.
Rusko nedělá nic jiného, než že se chová v souladu s mezinárodními smlouvami a dohodami uzavřenými mezi válčícími mocnostmi v době II.světové války.Obě tyto smlouvy jak Teheránská, tak i Jaltská stále ještě platí v plném rozsahu. Zejména ta druhá pak dává Rusku jisté oprávnění chovat se jak se chová. A Putin je si toho setsakra vědom a už si to uvědomují i lidé v jeho zemi.
Pan "kníže" také jistě ví, že de facto II.sv. válka ještě neskončila, anžto Německo (SRN) Nemá dosud uzavřenu mírovou smlouvu s USA,Francií a Anglií.Jen NDR ji uzavřela s SSSR.Ale nemůže se vztahovat na celé Německo po sjednocení.Tak se ptám, kde je to skutečné nebezpečí pro Evropu? Plíšek
-3 #4 milan jíra 2014-01-22 04:57
Měli bychom si jasněji uvědomovat svou pozici a své tradice ve světovém kontextu.Tyto tradice jsou dány naší historií,která obsahuje vlivy slovanské, ale i německé (rakouské),fran couzské (1.republika) a anglo-americké (zejména po 2.světové válce). Ruské vlivy jsou nesporné-nejen jako produkt 2.světové války, ale i slavjanofilství některých našich politických, ale i kulturních představitelů,c hápané,jako protiváha "němectví".Nejs me ve světě sami a máme-li se jako národ udržet existenčně, musíme vědět, kam patříme. Rozhodně ne na Sibiř.
-1 #3 Vlad. Kebrle 2014-01-20 01:03
(tak teď už závěr)
A v tomhle případě patologie totalitních režimů, jaký je i ten Putinův, obvykle vede na vytvoření umělého nepřítele, toho zahraničního... to je nebezpečí, jakkoliv se dnes zejména dezorientovaný český občan neuvědomuje. To je veliké nebezpečí!
-1 #2 Vlad. Kebrle 2014-01-20 01:03
(Pokračování mého příspěvku).
Velmi výrazně to je vidět na vyděračské politice, jakou Rusko praktikuje proti Polsku, ve kterém po atentátu na polské prezidentské letadlo u Smolenska 10. dubna 2010 nastoupil kompradorský levicově liberální režim - jeho prezidentKomoro wski podepsal smlouvu na dodávky ruského plynu do r. 2037 za nejvyššé cenu v Evropě, 400 USD...( s tím, že do r. 2015 jsou dny tohoto režimu v Polsce sečteny, se dokonce nekryjí ani analytici Goldman Sachse, v Polsku je na rozdíl od nás silná parlamentní opozice, mající svůj program a schopná sestavit kvalifikovanějš í vládu než je ta dnešní).
Ale o co jde: Jakmile spadne Rusům ten příjem z exportu plynu a ropy, pak se to odrazí dost citelně na životní úrovni Rusů. A také k projevům společenské
nespokojenosti (nakonec příznaky jsou vidět i dnes).
-1 #1 Vlad. Kebrle 2014-01-20 01:01
Je faktem, že 40% příjmu Ruska do národního btto produktu tvoří export energetických surovin v neopracované podobě. Pokud se ve světě rozběhne těžba tzv. břidličného plynu, jehož největšími zásobami v Evropě oplývají na prvním místě Polsko, na druhém Francie, pak by tento příjem Ruska nadále klesal. On klesá již nyní - neboť zásoby břidličného plynu mají USA. A to je nový faktor na mapě mezinárodních obchodních a hospodářských vztahů: USA se staly jednak soběstačnými, a ještě tento plyn, stejně hodnotný jako zemní plyn, exportují. Pod ložisky plynu je současně ve velkých hloubkách nafta. Těžba, a též taková, aby neznečišťovala hlubinné vody, je nová výzva rozvoji technologie.Ten hle vývoj je čárou přes rozpočet i Rusům, ale i arabským naftovým šejkům. Rusové se snaží proto za každou cenu připoutat k sobě bývalé evropské satelity...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)