Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Burka a mobilMy níže podepsaní studenti Střední zdravotnické školy v Praze, Ruská 22OO/91, prostřednictvím této petice vyjadřujeme podporu paní ředitelce PhDr. Ivance Kohoutové, Ph.D. v otázce nedávného odchodu zahraničních studentek. Naší snahou je poukázat, že na Střední zdravotnické škole Ruská jsme se my, studenti, nesetkali s žádnými projevy diskriminace a potlačováním základních lidských práv a svobod ze strany pedagogického sboru a vedeni školy. Věříme, že tento náš výraz podpory bude brán v potaz v událostech následujících.

Střední zdravotnická škola v Praze, Ruská 2200/91, Praha 10, PSČ 100 00, PhDr. Ivanka Kohoutová, Ph.D.,

Dne 13. 11. 2013 jsem umístila na webové stránky školy ucelené informace ve výše uvedené věci. V souvislosti s četnými dotazy občanů žijících v ČR i v zahraničí, které jsem obdržela prostřednictvím e-mailu i poštou, jsem přislíbila, že o dalším průběhu kauzy odchodu studentky ze Střední zdravotnické školy, Ruská 2200/91, Praha 10 budu i nadále informovat.

Dne 4. 12. 2013 inspekční tým České školní inspekce provedl prošetření stížnosti, kterou ČŠI obdržela na mé jednání v souvislosti s odchodem jedné studentky ze školy. Zápis z ústního jednání v rámci prošetření stížnosti je uložen v dokumentaci školy. Závěrečnou zprávu prozatím nemám k dispozici.

Dne 4. 12. 2013 bylo uveřejněno v Lidových novinách, že Kancelář veřejného ochránce práv obdržela v minulých dnech podnět právního zástupce zastupujícího Organizaci pro pomoc uprchlíkům,  ve kterém je požadováno, aby  ochránce posoudil, zda ve známé věci dvou studentek Střední zdravotnické školy nedošlo zákazem nosit ve škole „muslimský šátek“ k diskriminaci z důvodů náboženského vyznání, víry či světového názoru ve smyslu příslušných ustanovení Listiny základních práv a svobod a antidiskriminačního zákona

Dne 10. 12. 2013 předali studenti SZŠ Ruská do Kanceláře prezidenta republiky, primátorovi HMP a na odbor školství MHMP petici na podporu mého stanoviska v otázce nedávného odchodu zahraniční studentky ze školy.

Dne 6. 1. 2014 student čtvrtého ročníku SZŠ Daniel Hrych obdržel odpověď z Kanceláře prezidenta republiky, s jejímž obsahem mě seznámil (viz níže). Souhlasil s jejím uveřejněním na webových stránkách školy, včetně jeho jména a příjmení.

Dne 10. 1.2014 Daniel Hrych obdržel vyjádření primátora hlavního města Prahy RNDR. T. Hudečka, Ph.D., s jejímž obsahem mě seznámil (viz níže).

Dne 16.1.2014 jsem prostřednictvím oddělení rovného zacházení veřejného ochránce práv obdržela žádost o vyjádření k zadaným otázkám. Odpověď připravuji.

Dne 23.1.2014 ČŠI provedla v rámci prošetření stížnosti další jednání ve škole.

Děkuji všem za podporu a trvalý zájem o výše uvedenou problematiku a i nadále budu veřejnost prostřednictvím těchto webových stránek o vývoji situace informovat.

 V Praze dne 23.1.2014

                                                                 PhDr. Ivanka Kohoutová, Ph.D.,

                                                                            ředitelka školy

Petice zde

Odpověď primátora MHMP zde

Odpověď kanceláře prezidenta zde

http://www.szs-ruska.cz/aktuality2

* * *

My níže podepsaní studenti Střední zdravotnické školy v Praze, Ruská 22OO/91, prostřednictvím této petice vyjadřujeme podporu paní ředitelce PhDr. Ivance Kohoutové, Ph.D. v otázce nedávného odchodu zahraničních studentek. Naší snahou je poukázat, že na Střední zdravotnické škole Ruská jsme se my, studenti, nesetkali s žádnými projevy diskriminace a potlačováním základních lidských práv a svobod ze strany pedagogického sboru a vedeni školy. Věříme, že tento náš výraz podpory bude brán v potaz v událostech následujících.

* * *

Skvělý občanský, demokratický postoj studentů, který svoji úrovní jen dokládá kvalitu práce vedení školy a její ředitelky.

 

Jan Šinágl, 28.1.2014

 

Vyjádření ředitelky SZŠ PhDr. Ivanky Kohoutové, PhD. k odchodu dvou studentek islámské víry

Ohrožuje Českou republiku postupný nástup islámu, počínaje českým školstvím a výchovou dětí…?!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.36 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #7 tom 2014-02-03 12:54
nebo proč je tolik přistěhovalců? (existuje dohoda zemí Evropy, které udávají kolik jaká země má vzít přistěhovalců z těchto končin). Ono, kdyby tam nebyla válka, tak by asi nebyli přistěhovalci ne? Nebo to je další nesmysl?:D Existuje mnoho podob islámu, jsou lidé umírnění (zeptejte se lidí, kteří cestují jak vypadá pohostinnost tamních "teroristů" narozdíl od té naší v Čechách- např. "Trabantem po africe") a nebo extrémističtí, kteří toho dokážou zneužít.. co třeba historie křestanství a jeho zenužití;-)
+2 #6 tom 2014-02-03 12:09
"Chytrý napadne názor, hloupý jeho autora" .. nesmysly? v jakém smyslu? budte konkrétní;-) můj názor a jeho vysvětlení: tato mediálně vytvořená nenávist, která je v nás pěstována už delší dobu ze všech stran (propaganda) povede k naší lhostejnosti ke zvěrtsvům, které budou na denním pořádku při další "křižácké výpravě", která nás v brzké době čeká a bude mít plnou podporu většiny obyvatelstva(to ť vysvětlení přirovnání k situaci židů v Německu, kde to začínalo podobně a byli vyhazování ze škol jen proto že je žid apod.) Svět prostě není černobílý, vše má svojí příčinu a důsledek..To že od války v Iráku, války v Afghánistánu a občanských válek Egypt, Libye, Sýrie a celkově arabského jara byli odstraněni vůdcové, kteří Islámské extrémisty drželi na uzdě, to jsou nesmysly? Že média vyobrazují každého araba jako teroristu a podněcují v nás neustálý strach???
-1 #5 Zilvar 2014-02-03 09:02
Tom tady mele nesmysly a nebo neumí psát. Možná měl na mysli, že islamisté se velmi rychle učí od nacistů. Ano, stejně tak to začalo v Německu s židy. A stejně tak to začíná s evropany. Ubohý Tom o islámském terorizmu a ideologii ještě NIC neví. Až to zjistí, může být pozdě.
+1 #4 tom 2014-01-31 13:04
to Irena: to třeba doma říkají američanům a jim podobným strůjcům demokracie, jenže je si podrobili násilím a donutili je vycestovat např. k nám.. je více faktorů v tomto problému
-2 #3 irena 2014-01-31 11:28
Můj názor je jednoznačný - nelíbí se ti tady? Tak táhni jinam. Tohle je naše země, zatím...
0 #2 tom 2014-01-31 11:11
Takhle nějak to začalo s židy v Německu;-) co bude následovat raději nechci hádat, ale hezký to nebude, ať žije propaganda:D
+3 #1 Jerry 2014-01-29 21:19
Samozřejmě, že si Mmuslimská komunita testovala půdu, co všechno si může dovolit a ty dvě studentky pravděpodobně ani studovat zájem neměly. V případě úspěchu měli muslimové precedenc k požadavku zavádění zahalených tváří do ostatních škol. Jsme nějak pozadu za Angolou, která Islám prohlásila za kult a zakázala, zrovna tak jak se u nás zakazují nacistické symboly (a naopak nic se nedělá proti těm zločinnýn komunismu). Že Islám je skutečně kult je mnoho důkazů. Je to způsob života a neodělitelnost islámské politiky od státu. Žádné jiné "náboženství" neučí nenávist a podmanění zákonu sharii ostatní obyvatele. Stačí si poněkud prostudovat dějiny Islámu. Proč se nevyučují ve školách?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)