Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis Andrej„Nečekám spásy od žádné strany; ale budeme nepřemožitelní, jestliže ve jejich stranách a třídách bude větší počet mužů opravdových a myslících, kteří beze všeho umlouvání a viditelného spojování, každý v kruhu svém, pracovat budou za stejným cílem...

Zdena Mašínová: „Pašalík nám tady ostatně zůstal. Navíc řízený šílenci a ožraly. Nakonec jsme se té srandy, co si voliči mysleli, že bude s alkoholikem Zemanem, dočkali. … Je mi líto, když vidím tento totální rozklad západní křesťanské civilizace … Kalifornie je sice krásná, ale vyplundrovaná. Není divu, když tam i ilegálové berou sociální dávky a volí … Myslím si, že si to s námi vyřeší příroda a bude to rozumné … Samé zmatky, které směřují k velkému průšvihu.“ – SME: „ANO je prázdny obal, nemá členstvo, len pár Babišom vybraných manažérov Agrofertu, známých tváří a zhluk neznámých poslancov, ktorým nikto žiadnu vážnu úlohu nechce zverit. Majitel strany v nej ani nechce viac osobností a odborníkov, nebude risko­vat, aby sa vymkli jeho kontrole.“

Mašínová: Komunisti do Babiše a Bakaly narvali miliardy, aby pak okouzlili národ

… „Dokážu připustit, že po roce 1989 zbohatlo několik slušných lidí, ale Andrej Babiš mezi ně rozhodně nepatří. Vždyť Agrofert získal s šesti estébákama. Nebuďme naivní. Tady v tom bolševickém pašalíku, který jsme tu měli skoro půl století, byli na roli milionářů někteří lidé připravováni. Babiš a Bakala, to jsou lidé, co do nich komunisti narvali miliardy, aby po určité pauze udělali na ten náš pronárůdek dojem, že má úspěšné podnikatele, a dostali se opět k moci.“ … „Pašalík nám tady ostatně zůstal. Navíc řízený šílenci a ožraly. Nakonec jsme se té srandy, co si voliči mysleli, že bude s alkoholikem Zemanem, dočkali. … Slovenský estébák okouzlil naše blbečky jako podnikatel, který nebude krást, přitom jej vyšlechtili bývalí mocipáni. Prý mu šlo o vydělávání peněz. Lituji další generaci, že se jí nabízí takový vzor. Lidé obětovali život za svobodu a ten nýmand vydělával peníze. … Nejsem sice šovinista, ale nevím, proč máme mít Slovačisko ve vysokých funkcích, když se od nás oddělili. Jeho mantra zní, že tady platí daně a zaměstnává spoustu lidí, ale já vím, jak je platí. Zkrátka a dobře, nevěřím mu ani nos mezi očima.“ … Každý člověk, který zná životní příběh Andreje Babiše, k němu musí cítit nedůvěru. Dříve nebo později podle ní nově jmenovaná vládna bouchne jako časovaná bomba a premiér Bohuslav Sobotka se nestačí divit. Buď to prý zařídí křehká koalice anebo opozice v ČSSD v čele s Michalem Haškem.

„Je mi líto, když vidím tento totální rozklad západní křesťanské civilizace. Kalifornie je sice krásná, ale vyplundrovaná. Není divu, když tam i ilegálové berou sociální dávky a volí. Myslím si, že si to s námi vyřeší příroda a bude to rozumné.“ V západním světě v obchodech či službách neviděla žádné bílé mladé lidi. „Jen přistěhovalce z Asie či Afriky. Nejsem rasistka, ale tohle je realita. Bílá mládež asi sedí u počítačů doma v ghettech za ostnatým drátem a hlídá je tam ochranka,“ doplnila. Když se z USA zhruba před deseti dny vrátila, byla z tuzemských novot však ještě více rozmrzelá. Samé zmatky, které směřují k velkému průšvihu. Nemyslí si nicméně, že je nějakou obrovskou negativistkou, ale považuje se za střízlivou realistku.

P.S.

Nejsem si jist, zda vše co PL napsaly paní Mašínová také tak doslovně řekla? V jejích názorech je hodně pravdy. Známe se roky, před Andrejem Babišem mne varovala. U mne převažovala podpora naděje ve všeobecném beznadějí, kdy nikdo není účinně schopen cokoliv řešit, i při vědomí možných rizik s tím spojených. Díky Hnutí ANO zde byla a věřím stále ještě je šance na mobilizaci slušných a schopných lidí. Ta může ještě stoupnout jeho případným selháním. Nyní mají možnost ministři a poslanci za Hnutí ANO ukázat jaké schopnosti skutečně mají a dokázat svoji prací, že byli hodni důvěry voličů. Držme jim palce! J.Š.

* * *

Agrofert – náš vzor!

Poslanec hnutí ANO Jaroslav Faltýnek minulý týden v Hyde Parku s vážnou tváří prohlásil, že lidé, kteří kritizují jeho rozhodnutí zůstat v představenstvech firem spadajících pod Agrofert, vůbec nevědí, o čem mluví. Faltýnek je i předsedou sněmovního zemědělského výboru, ale jakýkoli střet zájmů popírá a tvrdí, že bude pracovat v zájmu všech českých zemědělců. Pokud tímto Faltýnek zavádí nový standard, co některým z dalších českých oligarchů zabrání, aby se též neoddali náboru lidí z parlamentních výborů? Společnosti se zájmy v oblasti zdravotní péče, jako je Agel nebo Penta, by si mohly najmout služby předsedy zdravotnického výboru Rostislava Vyzuly. BXR, J&T, KKCG, Penta a PPF by všechny mohly „pomoci svým odvětvím“ tím, že si ukrojí kousek Ivana Pilného, předsedy hospodářského výboru. Václav Votava, jenž stojí v čele rozpočtového výboru, by mohl usednout do představenstva banky, pojišťovny či loterijní společnosti. Nebo je snad Agrofert jedinou společností, jejíž zájmy se přesně shodují se zájmy odvětví, v kterém působí?

* * *

Obal pre Agrofert

Spor o to, či budú mať strany českej vládnej koalície námestníkov na ministerstvách vedených politikmi inej strany, je marginálny len zdanlivo. Pekne ukazuje niektoré sla­biny vlády Bohuslava Sobotku. Šéf ANO Andrej Babiš má dobré dóvody odmietať na ním riadenom rezorte financií l'udí zvyšných dvoch vládnych stráň. Kontrola nad štátnymi financiami, daňami, dotáciami, najčerstvejšie informácie z Bruselu a výhody, ktoré to prinesie jeho vlastnému podnikaniu, sú hlavným dóvodom vstupu Babiša do politiky. Samozrejme, nechce, aby sa mu niekto zblízka pozeral na prsty, keď ich bude využívať. Ostatně strany však majú o to lepší dóvod trvať na tom, aby mali na financiách svojich ludí. Okrem toho, že majú vlastnú klientelu s vlastnými záujmami, chápu, že ministerstvo financií zverené bez akejkolvek kontroly mocnému podnikatelovi, je časovaná bom­ba. Je to pravděpodobný zdroj nekonečných škandálov, kto­ré ich tiež poškodia - nečudo, že sa chcú aspoň trochu poistiť. Nehovoriac o tom, že im dověrné informácie o Babišovej činnosti móžu příst vhod v neskoršom politickomboji. Ba­biš však odmieta krížovú kontrolu aj preto, lebo sám nemá l'udí, ktorých by poslal na iné rezorty. ANO je prázdny obal, nemá členstvo, len pár Babišom vybraných manažérov Agrofertu, známých tváří a zhluk neznámých poslancov, ktorým nikto žiadnu vážnu úlohu nechce zverit. Majitel strany v nej ani nechce viac osobností a odborníkov, nebude risko­vat, aby sa vymkli jeho kontrole. To však zároveň znamená, že Babišovi a ANO rýchlo došli použitelné a lojálne „kádre“. A on nemá žiadnu potřebu verejne upozorňovat na pravú podstatu svojej politickej investície.

Peter Morvay ©sme, 30.1.2014

P.S.

I o deníku SME tvrdí Andrej Babiš, že je korupční. Mimochodem deníku SME odmítá rozhovory i slovenský premiér Robert Fico. J.Š.

* * *

Ideální řešení nejsou, tím spíše po generace ničení morálky, tradice, kultury, elity a hospodářství. Čekáme-li na ně, dočkáme se jen nejhoršího, tím spíše, když není dostatek schopných a statečných lidí. Nyní bude muset Hnutí ANO ukázat co v něm ve skutečnosti je, čeho je schopno, jen slova a sliby už nestačí. Morganové a Rockeffelerové začínali také všelijak, jako většina v době vlády síly bez zákona. Až časem se postupně kultivovali jejich následníci. Je Andrej Babiš Jekyll a Hyde, nebo se změnil a je skutečně takovým co říká a slibuje? Není to o jistotě, ale o důvěře. Jistotu máte až když člověk dostane příležitost dokázat co umí. Určitě je Hnutí ANO přínosem a potřebným impulsem k vytvoření občanské společnosti, ať už uspěje či ne. Bez vyspělé aktivní občanské společnosti ničí demokracie sebe samu. Na druhé straně je pravdou, že naše země je v podstatě ve výjimečném stavu, kdy by potřebovala spíše osvíceného monarchu, který by rozhodoval sám, zdravým rozumem. Vláda úzké skupiny je vždy spojená s rizikem, ale jsou-li odborně a charakterově silní, mohou zemi pomoci v současném chaosu mnohem účinněji. Hůře to už snad ani dělat nejde jako se to u nás dělo v posledních 24 letech. Úspěch bude, když se masivní rozkrádání alespoň zpomalí. Kde kdo jen kritizuje, ale málokdo něco smysluplného sám dělá.

Nedělejme si žádné iluze, zadarmo nám nikdo nic nedá, nic za nás nikdo neudělá a už vůbec neočekávejme, že svoboda a demokracie se darují sami od sebe! Je to jednoduché, buď na ně země má, nebo nemá. Jen si je přát a jen pasivně čekat nestačí. Následuje vždy jen rozpad morálky, následná bída a nová forma otroctví, strachu a poslušnosti v prostředí nové formy totality. Nemusí mít daleko k té, kterou si stále můžeme pamatovat i když ji zapomínáme stále více!

 

Jan Šinágl, 3.2.2014

Andrej Babiš u OS Bratislava: závažné informace zamlčeny

* * *

„Nečekám spásy od žádné strany; ale budeme nepřemožitelní, jestliže ve jejich stranách a třídách bude větší počet mužů opravdových a myslících, kteří beze všeho umlouvání a viditelného spojování, každý v kruhu svém, pracovat budou za stejným cílem. Jako viditelná církev žije církví neviditel­nou, tak i my jako národ budeme žít bezpečně, jestliže nás značný počet spo­jeni budeme tím tichým souhlasem, jenž vzniká ze správného posouzení na­šeho postavení světového a ze správného vysouzení toho, co a jak kde kdo máme pracovat Pokud se nerozšíří tato neviditelná strana lidí opravdových a myslících, kteří se nebojí, když toho potřeba, pravdě dát svědectví i veřej­ně, všecka viditelná organisace nám nepostačí.!

T. G. Masaryk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (13 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #5 JUDr.Karel Vlk 2014-10-21 16:49
Babiš, komunista , který jako místopředseda PZO na Slovensku měl samozřejmě informace o investicích a vydělal na tom při privatizaci po roce 1989.Jeho estébácká minulost, která byla zatím soudem zpochybněna.O dané věci ještě neproběhlo odvolání.Bohuže l se voliči nechali zblbnout jeho agitací.To je dar Babiše k nadcházejícímu výročí listopadové revoluce 1989
-4 #4 Jan Šinagl 2014-02-04 09:16
Anonymům odpovídám málokdy. Paní Věře: Máte důkaz o "zaplacené agitce"? Pomáhal jsem ANO za své peníze a ze svého přesvědčení. Dokonce členové ANO žádali vedení, aby mi přispělo na benzín. Nedostal jsem ani korunu. Jinak doporučuji moji výměnu názorů se zástupcem šéfredaktora LN Janem Dražanem v LN a na tomto webu. Učme se pracovat s objektivními informacemi a fakty, ne s drby a domněnkami. Omluvy od anonymních nežádám.Více k tématu v širším smyslu následuje v nejbližších dnech.
-1 #3 GeGl 2014-02-04 05:44
Uvažuji stejně jako autor příspěvku v 15:10. Do letošních voleb jdu, s vlastní kandidátkou a slušnými lidmi. Tuším, že dopadneme mizerně, koho dnes zajímá, že je někdo slušný. Důležité jsou přeci jen peníze! Ovšem alespoň mohu pak předsedům politických stran poslat jejich kandidátky ke skartaci jako nepoužité. Zdá se mi to lepší řešení než házet bílý lístek nebo nejít k volbám. Stojí to sice další peníze za poštu, ovšem pokud by to udělal alespoň každý 10. občan republiky, pak nemusí pošta rušit pobočky a politici by jasně a hmotně viděli, co si lidé myslí o jejich kandidátech. Udělejte to také tak!
+6 #2 věra 2014-02-04 00:56
Jane, to ještě ted- po zaplacené aGITCE ve volbách obhajujete tu nenasytnou slovenskou "kobru"? no máte výdrž. proč asi?
tomu už nemůže věřit ani ta poslední naivní ženuška v čr.
-1 #1 příští volby čekají 2014-02-03 15:10
Když jsme do toho ve volbách sami nešli zlepšit stav naší země a naší politiky, tak je už zbytečné dneska nadávat. Naše chyba. A nyní hospodské tlachání. Pravicový Babiš je tu jen na chvíli a pak kvůli své "pravdomluvnost i" o své levicové minulosti stejně zmizí v zapomnění jako zmizelo i mnoho komet před ním. Ale nic horšího než tady bylo 24 let modrého tunelování miliard a vydrancování země (za pomoci ČSSD) už ani být nemůže. Cokoliv jiného už může být jen o něco lepší, byť slabota. A pak samozřejmě můžete být lepší i vy všichni co tak moc (hodně i právem) kritizujeme, když do toho půjdete. Je to snadná logika jak 1+1=2. Hlásí se někdo nový do zlepšení ČR a do letošních voleb?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)