Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JustitiaK událostem posledních dnů jeví se mi záhodným přičinit několik poznámek - Návrat idiota aneb Oslem měsíce února Jan Musil - Nepotismus se stal rakovinou naší země - Prezident Zeman uznal genocidu Arménů, kdy uzná genocidu českých Němců? - Média nás upozorňují na opilou dánskou mládež, ale že česká je světová „jednička“ už mlčí, aneb "Zpitý jak Dán a zhulený jak Čech"…

Novým ombudsmanem místo odstoupivšího Pavla Varvařovského byla zvolena Anna Šabatová. To nemám za šťastnou volbu. Ombudsman musí být schopen, osobně či prostřednictvím svého teamu, poskytovat žadatelům o pomoc efektivní právní pomoc – to v prvé řadě – a v řadě druhé, podstatně méně často, pak i přímou intervenci. Není to práce pro nadšeného laika, a výsledky A. Šabatové v minulém funkčním období byly mírně řečeno nepřesvědčivé. Řečeno nemírně a natvrdo, její práce nestála za nic, přes veškerou snahu, o jejíž upřímnosti nemám důvodu pochybovat.

I když nerozumím, proč se protikandidát Šabatové Stanislav Křeček nedávno pustil do málo relevantních populistických úvah na thema lidská práva (ne)jen menšin, jako ombudsman by byl daleko lepší, protože, ač jsem s ním často nesouhlasil např. v otázkách nájemního bydlení, mám jej za vynikajícího právníka a slušného, pracovitého člověka. Anna Šabatová je, bohužel, enthusiastický chaot, který se pro tak náročnou funkci nehodí; její parketou je práce s romskou menšinou, kde by své schopnosti uplatnila daleko lépe než v odborně složité činnosti v tomto úřadu.

Státní zástupce Ivo Ištvan, stále více pod tlakem medií, nechal obvinit několik dalších osob z ne zcela jasné trestné činnosti. Dav tleská, že si tentokrát troufl i na lobbistu Ivo Rittiga a několik jeho spolupracovníků; to arci mám za předčasný jásot a velmi bych se divil, kdyby právě tento obviněný skončil nakonec za mřížemi. Tomu nasvědčuje i to, že v jeho případě, na rozdíl od obviněných exposlanců, nebyla navržena vazba, přestože inkasuje-li Rittig na provisi z každého lístku na pražskou MHD skutečně 17 haléřů, jak se traduje, je závažnost takového trestného činu v úplně jiné kategorii než resignace na poslanecký mandát výměnou za příslib sinekurky (sinecura = poskytování příjmů bez ukládání povinností. Pozn. J.Š.).

... Naprosto děsivým způsobem se uvedla nová ministryně spravedlnosti Helena Válková, řkouc, že je dobře, není-li jasně vymezeno a politici tudíž nevědí, který skutek související s výkonem poslaneckého mandátu je trestným činem: jen je nechte, ať se bojí! Nechce se mi věřit, že by něco takového vyřkl právník, natožpak právník zabývající se trestním právem. Právní jistota je jedním z pilířů, na nichž demokratický právní stát stojí, a slevovat s ní v představě, že vyšší míra nejistoty povede – jaksi preventivně – k čestnějšímu jednání, je cestou k diktatuře. S jistým smutkem konstatuji, že nejlepším ministrem spravedlnosti za posledních dvacet let byl zřejmě Pavel Blažek; u vědomí všech jeho kvalit, bohužel.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/02/nad-poslednim-tydnem-v-pravu.html

* * *

Návrat idiota aneb Oslem měsíce února Jan Musil

... Jde o případ sporu s předsedkyní Nejvyššího soudu Ivou Brožovou o seznam komunistických soudců, ve kterém, aby mohla Brožová vyhrát a já prohrát, vytvořil Nejvyšší správní soud konstrukci, že jsem před podáním žaloby měl proti jejímu rozhodnutí podat stížnost, o níž by, nadřízeného orgánu nemajíc, nejprve sama rozhodla (psal jsem o tom podrobně zde, včetně textu ústavní stížnosti). Takový názor je prima facie pitomost, zjevná patrně každému, kdo se ve správním právu rudimentárně orientuje. Ne tak soudci Musilovi: ten do usnesení nechal zkopírovat několik obecných frasí o tom, jak přesvědčivě jsou rozhodnutí obecných soudů odůvodněna, a aniž by se ústavněprávní podstatě problému byť jen přiblížil, ústavní stížnost odmítl.

Takový soudce a nic… no, nebudu veršovat, však to sami znáte z Havlíčka a nerad bývám po ránu sprostý.

Janu Musilovi právem patří oslí uši a prestižní cena tohoto blogu za pozoruhodné výkony na poli českého práva; nedostal by ji arci, pokud by do usnesení upřímně napsal, že problém je pro něj (resp. pro jeho asistenty) příliš složitý a neměl náladu se mou ústavní stížností zabývat – a subjektivně jsem přesvědčen, že ač jsem u Ústavního soudu uspěl už osmkrát, žádná z úspěšných ústavních stížností nebyla tak zjevně důvodná jako tato. Takto mám oprávněný pocit, že se mi ten hlupák v taláru ještě vysmívá.

* * *

Měl jsem jednou možnost ústavního soudce Jana Musila slyšet v Senátu. Mluvil dlouho, bez ducha, mnohdy od věci, naprosto nudně, nezajímavě, jako úředník-stroj. O co více jsem se na jeho příspěvek těšil o to více jsem byl zklamán. Proto se k jeho hodnocení výše připojuji. Máme příliš úřadů, příliš úředníků a příliš odpovědných, kteří se nechovají jako osobnosti, ale jako úředníci, pouze s více tituly a vyššími platy, ale s takřka žádnou odpovědností a schopnostmi, odpovídajícími významu úřadu. Proto je na místě jejich „schopnosti“ také nazvat odpovídajícím výrazem, nechceme-li sami být považováni za osly. Nepotismus se stal rakovinou naší země.

Mimochodem nový ombudsman Anna Šabatová, byla včera na obrazovkách ČT zachycena v družném rozhovoru s prokazatelným podvodníkem a korupčníkem Jiřím Dolejšem, poslancem za KSČM (viz video na iDNES).

V pořadu Hydepark řekl David Ondráčka, že jen zmínka Andreje Babiše o jeho možné kandidatuře na ministra vnitra za Hnutí ANO stačila, aby byl obratem kontaktován zástupci zájmových skupin. Důkaz sofistikovanosti jejich práce. Nepochybně byl, je a bude kontaktován i nový ministr vnitra. Pochybuji, že při jeho „charakteru“ odolá? Ostatně zřejmě proto dostal i přednost před ředitelem Transparency International.  

Prezident Miloš Zeman uznal, pravda jen soukromě, genocidu Arménů v Turecku, od které uplyne v příštím roce 100 let. Bylo povražděné 1 ½ milionů Arménů! My jsme provedli také likvidaci etnika na našem území, českých Němců násilným vyhnáním 3 ½ milionu lidí, kdy podle střízlivých odhadů zahynulo 170.000 nevinných. Žili zde po staletí stejně, jako Arméni v Turecku. To prezident Zeman odmítá uznat i soukromě. Naopak byla neinformovanost veřejnosti v této otázce zneužita při prezidentské volbě, kdy na tento zločin upozornil Karel Schwarzenberg, čímž jsme přišli o prezidenta, který by naší zemi skutečně sloužil a reprezentoval ji, na rozdíl od současného, který činí pravý opak.  

Petr Kamberský v dnešních LN, „Zpitý jak Dán, zhulený jak Čech“: „Alkoholismus v Čechách, ve Slezsku a na Moravě má krom světové rekordní spotřeby piva ještě jeden unikátní rys: naše děti začínají pít alkohol nejdříve a pijí ho nejčastěji. Mladí Dánové, z nichž si tady pokrytecky utahujeme, jsou až druzí.“ … „Chlívek nebojuje za legalizaci marihuany. Jen připomíná oficiální data: na financování léčby závislostí na návykových látkách jsme loni vydali skrze zdravotní pojišťovny více jak 1,5 miliardy korun. Z toho takřka tři čtvrtiny (1,1 mld.) šly na léčbu alkoholismu, o tu poslední čtvrtinu se podělily všechny ostatní návykové látky: od toluenu přes konopí až po koks. Tak hurá na growshopy!“

Zbývá jen dodat, že systém na kontrolu oficiálního prodeje marihuany pro léčivé účely stojí a bude stát další desítky, možná stovky milionů korun. Běžná dávka marihuany pro potřebné bude v řádech tisíců za měsíc, které zdravotní pojišťovny nehradí. Včera na ČT jeden otec uvedl, že pro svoji nemocnou dceru pěstuje marihuanu s náklady max. 300,-Kč ročně! To už není o hlouposti a neschopnosti odpovědných, ale další důkaz jak se sofistikovaně a zločinně vysávají peníze ze státní pokladny. Pro potřebné by jich bylo dost. Pro zločince jich nikdy dost nebude.   

  

Jan Šinágl, 15.2.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.78 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)