Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Novak AlexandrPorovnání kauz Alexandra Nováka (40 mil.) a Aleše Vébra ( 66 mil.)! Rozstani rodina Vebru 040908

§ 209, Podvod: (1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Bývalý starosta Chomutova a senátor Alexandr Novák byl pravomocně odsouzen na 4 roky nepodmíněně. Byl mu prokázán podvod, ale úplatek 40 milionů korun se „ztratil“? Kam asi?! Kdo by nešel do vězení za 10 milionů korun ročně, že! Proč zákon nestanoví jasně – při prokázaném podvodu se odsuzuje za úplatek, zabavuje úplatek a zabavuje majetek u kterého není prokázáno jeho legální nabytí?! Jak se asi musí cítit pan Aleš Vébr, který byl okraden o desítky milionů korun ve známé kauze Golf Ještěd?! Soudkyně se přiznala, že vydala nařízení exekuce za úplatek a soudí dále! Pan Vébr po letech soud vyhrál a místo aby mu stát ukradené s omluvou vrátil, se musí soudit znovu, ale nemá 4% peněz ze žalované částky, které je nutno složit při podání žaloby?! Gauner podvádí a vězením legalizuje podvodné nabytí peněz. Na druhé straně slušný občan je okraden a nucen se další roky soudit o ukradený majetek po předcích. Divíte se, že se v České republice vyplácí podvádět a krást a kdy nám jsou často příkladem sami politici?

Připomínám OS v Chomutově uložil Novákovi v roce 2010 původně jen dvouletý trest s podmíněným odkladem na pět let. Ústecký krajský soud ale trest zpřísnil na čtyři roky vězení. Novák si samozřejmě podal ústavní stížnost. Případ úplatku se táhne do roku 1999. Novák tehdy působil jako starosta Chomutova. Město tehdy prodalo akcie Severočeské energetiky a Severočeské plynárenské společnosti za více než 317 milionů korun německé firmě VNG Leipzig, která za zprostředkování koupě poslala 2,27 milionu marek, tehdy asi 43 milionů korun.

* * *

Aleš Vébr: po 9 letech pravomocně zrušen konkurs na Golf Ještěd!

Rozstani Ales Vebr To jsem vybudoval 040908… Veřejnoprávní média samozřejmě poslušně mlčí! Rodina byla  okradena o rodinné sídlo, pozemky, bratr Aleše Vébra Martin, po zinscenované nehodě je na vozíku, otec nedávno zemřel i díky prožitému martyriu. Soudkyně KS Ústí nad Labem, JUDr. Renata Zlámalová, která za úplatek konkurs umožnila, soudí dále, protože byl její trestní čin už po 2 letech promlčen! Majetek nedostane rodina Aleše Vébra automaticky zpět, ale musí podat žalobu a složit 4% z požadované částky, což je pro ni bez zadlužení těžko představitelné. Žalovaná částka bude jistě přes 100 mil. Kč. Je na čase, aby toto řádění zločinců ve vedení země občané ve vlastním zájmu zatrhli a začali se aktivně bránit. V Ústavě ČR mají pro toto své konání oporu ve čl. 23. LPS, která je její součástí.

Článek Aleše Vébra z roku 2009, který si přečetlo již přes 50.000 návštěvníků - Plzeňský masakr práva (a státu)

– navazuje na něj článek Několik vět 2011 z něhož cituji:

… Proto vyzýváme vedení naší země, aby pochopilo, že nadešel čas ke skutečným a důsledným systémovým reformám, které by odstranily korupci, státem podporovanou lichvu (např. při exekucích) a klientelismus. Tyto změny jsou možné a mohou mít úspěch jen tehdy, bude-li jim předcházet vskutku svobodná a demokratická diskuse, bez vlivu politickými stranami ovládaných medií, které jsou zneužívány ke kriminalizování, dehonestování a likvidování těch, kteří jsou vládnoucí garnituře jakkoliv nepohodlní. Takové praktiky si v ničem nezadají s praktikami komunistického režimu z 50. let minulého století a nesou prvky nové totality. Prvním krokem k jakýmkoliv smysluplným změnám jsou předčasné volby, kde by již nesměli kandidovat ti politici, kteří po svém dlouhém působení, zavinili neutěšený morální, sociální a hospodářský  stav naší země….

* * *

Právě jsem zkoušel Aleši Vébrovi volat, abych se dozvěděl jak se mu daří, mobil i telefon domů jen vyzvání. Jeho dědeček se oběsil, když mu komunisté vzali majetek. Jeho otec ho získal v restituci zpět. Už také nežije… I na jeho zdraví se podepsalo to vše, co musel zažít v naší zemi po roce 1989 na svém pozemku, podruhé ukradeném. Jeho život mají na svědomí pohrobci těch, co měly na svědomí život jejich dědečka. Patří mezi ně i soudkyně JUDr. Renata Zlámalová z Ústí nad Labem. Doufejme, že Aleš Vébr a jeho rodina nebudou třetí obětí v řadě a že se spravedlnosti dočkají a tu současnou přežijí ve zdraví. Držme jim palce!

 

Jan Šinágl, 23.2.2014

* * *

P.S.

Konečně jsem dovolal panu Aleši Vébrovi - žaloba byla podána, na vině je stát, proto nemusel platit 4% ze žalované částky. Žaloba byla právě doplněna, čeká se na nařízení jednání ve věci. Samozřejmě musí platit opět právníky. Zákon by měl řešit v takovýchto případech napravení škody vzniklé státem, ne aby pochybení státu napravoval opět poškozený, včetně povinnosti osob co se vědomě podíleli na podvodu uhradit škodu a ručit i svým majetkem. To, že soudkyně Zlámalová stále soudí je neuvěřitelné. V normální zemi by byla zbavena veškerého majetku a odsouzena na roky. Díky jejímu vědomému rozhodnutí v rozporu se zákonem byl podvod umožněn, jeden člověk předčasně zemřel a druhý skončil na invalidním vozíku. J.Š.

* * *

Drsná demonstrace před Rudolfinem: Třicet lidí pořvávalo na hosty Českého lva kvůli Zdeňku Troškovi

… A to je zřejmě důvod, proč akademici kategorii zrušili, raději dávají ceny intelektuálním filmům, které jsou určitě pěkné, ale lidé, kteří se nechystají spáchat sebevraždu, na ně fronty v kině zrovna nestojí. "Troška je bůh, Českého lva si zaslouží, možná vy jste vzali Troškovi lva," hulákali na přicházející hosty u Rudolfina. Měli masky, transparenty a neúnavně pořvávali. Akci si domluvili lidé na sociální síti, kde vznikla skupina Troška je bůh a měl by dostat Českého lva. "Štve nás, že nadnárodní umělec a velikán českého filmu Zdeněk Troška nedostane cenu za nejnavštěvovanější film roku 2013! Jeho kultovní komedie Babovřesky, která přináší kulturní osvětu a poselství dalším generacím, si to zaslouží!" uvedli fanoušci režiséra na sociální síti.

P.S.

Českého lva vyhrál třídílný film „Hořící keř“ o Janu Palachovi, ovšem vyrobený soukromou společností! Na rozdíl od plebejských filmů Zdeňka Trošky ho tak shlédne jen velmi málo lidí. Na „Trošku“ se můžete dívat i na veřejnoprávní ČT, ale na „Hořící keř“ jen na placeném kanálu HBO, nemluvě o tom, že filmy „nadnárodního umělce a velikána českého filmu“,obdržíte i na DVD. J.Š.

* * *

Dámy, pánové, důstojníci a vojáci.

 

Poslechněte si tuto skladbu na počest pana brigádního generála Miroslava Štandery, posledního pilota RAF v České republice, který odešel mezi nebeské jezdce dne 19.2.2014. Pohřeb se koná 26.února v 11.00 hod. na náměstí Republiky v Chrámu svatého Bartoloměje.

Věčný dík pane generále.

 

František Polívka, 23.2.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.38 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jiří Procházka 2015-09-24 13:34
Tady v tomto článku, si můžete také přečíst o celkem zajímavém podvodu. Je to celkem zajímavě propracovaný podvod :D opcebinarni.com/.../
-1 #1 Jiří Procházka 2015-09-24 13:31
Přesně jak jste řekl. Já osobně se nedivím, že v české republice je tolik lidí, co podvádějí a kradou, když se to vyplácí, tak proč ne?
Když si nějaký politik hodí jen tak nějakých hezkých pár miliónů do kapsy. My s tím stejně nic neuděláme.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)