Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT logoObrazovky zamořené mediálním kýčem – Byť formálně jsou členové voleni za různé spolky, ve skutečnosti jsou to nominanti stran. Praxe nasvědčuje tomu, že rada je poplatná zájmům politických stran nebo ekonomických a zájmových skupin za těmito stranami - Vůle a vila v Monte Argentariu – Zničte to, nebo to zničí vás – Seznam kandidátů do Rady ČT a Rady ČRo pozvaných na veřejné slyšení – 10.března 2014: 54. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci

… "Fenomén (kýče) je rozpoznatelný v celé své hrůze jen v době, kdy ještě není rozšířen. Až se rozšíří, stane se čímsi ,přirozeným‘..." A právě proto je kýč dnes tak nebezpečný. Aby nemohl BBC kýč rychle ovládnout, proměnil John Reith v roce 1927 British Broadcasting Company na corporation. Za Petra Dvořáka se ČT proměňuje zpět na company a tím je původní poslání tohoto modelu zrazeno. … Zároveň umožňují, aby se upevňovala role morálně-legálních autorit, které ve veřejném prostoru mohou oponovat politikům, poukazovat na mizení smyslu a ztrácení identit, což je důležité hlavně ve střední Evropě, kde v době pozdního emancipačních procesu inteligence podporovala státy, místo aby jim a jejich strukturám oponovala, jako tomu bylo a je ve staré Evropě.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/media-obrazovky-zamorene-zpravodajskym-kycem-f48-/p_spolecnost.aspx?c=A140306_202821_p_spolecnost_wag

* * *

… Změn by doznal hlavně způsob, kterým se volí Rada ČT. Její členy nyní vybírají poslanci. Podle Marvanové jsou pak radní a potažmo také ředitel poplatní politikům a zájmovým skupinám. "Byť formálně jsou členové voleni za různé spolky, ve skutečnosti jsou to nominanti stran. Praxe nasvědčuje tomu, že rada je poplatná zájmům politických stran nebo ekonomických a zájmových skupin za těmito stranami," tvrdí Marvanová, podle níž je problémem také to, že takto volená rada jmenuje generálního ředitele ČT.

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-61552830-hana-marvanova-rada-ct-ceska-televize-novela-zakona-o-ceske-televizi

* * *

Šéfredaktor LN Ištván Léko v článku „Vůle a vila v Monte Argentariu“ (LN 7.3.2014):

… Ve výčtu podobných evropských skandálů bychom mohli pokračovat. Co je však zarážejí­cí: jen na české politiky za 25 let od listopadu 1989 nevyplavalo nic. Také kolem našich mi­nistrů, poslanců a vysoce postavených úřední­ků se točilo a stále točí dost švýcarských, ra­kouských a německých privátních bankéřů, nej­známější z nich je jistý P. D. (životopis, adresa a telefonní číslo v redakci LN), přesto se dopo­sud neobjevila žádná informace, která by pro­kázala existenci ulitých a nezdaněných peněz na zahraničních kontech. Spekulací a nařčení je dost, ale důkazy nikdy nebyly zveřejněny. Jak je to možné? Že by všichni naši politici byli poctiví? Nebo doposud nebyla vůle ze stra­ny daňových úřadů či obávaného Finančního analytického útvaru ministerstva financí zamě­řit se na politicky exponované osoby? Anebo důkazů bylo a je dost, jenže jsou v trezorech mocných loutkářů a staly se pouze předmětem politických obchodů a vydírání? Odpovědi na tyto otázky neznáme. Máme ale tip pro příslušné úřady. Ať konečně zjistí, komu patří vila v toskánském Monte Argentariu! Není to tak těžké, dosud chyběla jen vůle.

P.S.

Vila v toskánském Monte Argentariu by podle médií měla patřit Dalíkovi, resp. Topolánkovi? Už dříve jsem psal, získat nemovitost ve Švýcarsku Václavu Klausovi na první pokus, ve francouzské části, nevyšel, kvůli nejasnému původu financí, která kantonální zákony vyžadují. V Tessinu už mu zřejmě druhý pokus vyšel, díky jiným zákonům. Připomínám údajný výrok kmotra Františka Mrázka: „Celá země je vytunelovaná.“ Jistý podnikatel, souzený, odsouzený a osvobozený za zpronevěru stovek milionů korun, měl zase zvát špičky české justice do Švýcarska s tím, že: „Záleží jen na vás, zda vás budu i nadále zvát?“ Při tom, co se v naší zemi děje je snazší tomu uvěřit. J.Š.

* * *

ZNIČTE TO, NEBO TO ZNIČÍ VÁS…

Kde to jsme, že se na nás z obrazovek usmívají ti, co bez mrknutí oka oberou lidi o miliardy, a ten, kdo se jim postaví, dostane přes prsty? - Problémem světa není síla zlých, ale slabost dobrých.

* * *

Bojí se Rada ČT pravdy od občana, aneb jak ji hlasování umlčelo…?!

Aby o vyřízení stížnosti rozhodla jedna ze stran, které se stížnost přímo týká a ne kompetentní Rada ČT je vypovídající o generálním řediteli a bude vypovídající i o Radě ČT, pokud této nemorálnosti vyhoví a přenese svoji odpovědnost a pravomoci na GŘ ČT Petra Dvořáka - Rozhovor s Danielou Drtinovou - Kellnerova a Bakalova republika

* * *

Na doplnění mé stížnosti ze dne 12.10.2013, ve věci GŘ ČT Petra Dvořáka, Rada ČT dosud nereagovala. Stejně jako Rada ČRo na moji stížnostve věci kardinála Dominika Duky, ze dne 28.10.2013

Do Rady ČT jsem kandidoval, bohužel jsem první tajnou volbou neprošel. Se svoji kandidaturou jsem seznámil všechny poslance za Hnutí ANO.

Uvádím jména kandidátů do Rady ČT pozvaných na veřejné slyšení:

Kateřina Fričová, Eugen Sigismund Freimann, Ivana Levá, Ivan Douda, Milena Macková, Eva Jurinová, Jan Bednář, Jaromír Talíř, Karel Zýka, Milan Uhde, Jaroslav Veis, Dana Eklová, Petr Jahn, Michael Hauser, Svatopluk Jedlička, Radek Mezuláník, Zdeňka Hůlová, Jana Horváthová, Daniel Váňa, Radek Žádník, Dušan Kukal, Roman Prorok, Luboš Beniak, Richard Hindls, Hana Moučková, Richard Medek, Jan Jirák, Lucie Wittlichová, Antonín Bajaja, Petra Procházková - Paikarová, Jakub Končelík, Petr Oslzlý, Václav Dvořák, Eva Novotná, Jan Svačina, Vladimír Just, Marek Hovorka, Alena Kupčíková, Vladimír Kuba, Vratislav Dostál, Zuzana Dražilová, Helena Třeštíková, Marie Kindermannová, Oldřich Kužílek, Martin Putna.

Neznám zdaleka všechny, ale moji částečnou či plnou důvěru mají tučně označená jména. Předpokládám, že v případě Petry Procházkové – Paikarové se jedná o známou novinářku LN?

Jména kandidátů do Rady ČRo pozvaných na veřejné slyšení:

Marek Šváb, Ivan Vodochodský, Jiří Florian, Mikoláš Chadima, Antonín Zelenka, Jan Krůta, Miloš Rejchrt, Karel Michal, Oldřich Šesták, Hana Dohnálková, Pavel Hekela, Jaroslav Růžička, Tomáš Ratibořský. Jiří Vejvoda, Václav Chalupa, Martin Engel, Ivan Chocholouš, Petr Schónfeld, Lenka Procházková.

Nedělám si žádné iluze, že politici si své veřejné „PR-Agentury“ ohlídají. Pokud budou „zvoleni“ do mediálních rad skutečně nezávislé, mravné a odborně silné osobnosti, bude jich určeno jen tolik, aby byla naznačena snaha o zlepšení otřesné situace, ale zajištěna stejná „veřejná služba“ politikům a jejich stranám. Občan je tak opět jen tzv, „užitečným idiotem“. Je dobrý jen k placení tohoto mediálního veřejnoprávního kolosu, který stále méně plní roli, kterou má dle zákona plnit a kterou tak naše země zoufale potřebuje.

Na druhé straně si nemyslím, že občané budou stále trpět toto zneužívání důvěry politiky a jejich stranami. Stále chci věřit, že má podpora Hnutí ANO a statisíců občanů, nebyla zbytečná a že nyní Hnutí ANO dokáže, že si důvěru voličů zasloužilo. Buď konkrétními činy, nebo vyvoláním dalších předčasných voleb, bude-li paralyzováno koalicí. Volby by zcela jistě vyhrálo s jasným mandátem, jinak může následovat osud Věcí Veřejných.

Na letošní 10. březen připadá už 54. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci jejich země, která trvá prakticky dodnes. Po potlačeném povstání musel duchovní vůdce Tibetu dalajlama odejít do indického exilu. Česká republika se k této celosvětové akci aktivně připojila již v roce 1996, kdy vlajku vyvěsily první čtyři radnice. V roce 2012 podpořilo v ČR kampaň 410 obcí, měst, městských částí nebo krajů. I na mém domě zavlaje vlajka svobodného Tibetu, jako každým rokem!

 

Jan Šinágl, 9.3.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)