Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

SmolenskV polském vládním letadle ruské výroby vybuchly nastražené bomby. Budou na KrymuKrym vojaci vybuchovat Rusy nastražené miny?! Putinová „demokracie“ v praxi! - Miloš Milošević Zeman - Nyní se zdá, že Zemanova první vyjádření o Ukrajině byla ekvivalentem vyvěšení vlajky Evropské unie na Pražském hradě – na okamžik nás přiměla zapomenout, jaké je jeho skutečné založení - Tak pracuje Putinová propaganda - i s pomocí českých zdrojů!

Co je dnes jasné, a co doložila parlamentní Macierewiczova vyšetřovací komise, do které byli povoláni experti z Polska, USA, Dánska a Austrálie, to je, že letadlo roztrhaly na 60.000 fragmentů dva výbuchy, které se udály ve vzduchu. Tzn. že se jednalo o teroristický čin - Den před odletem na varšavském letišti zkolaboval celý IT systém letištní kontroly, takže umístit bombu bylo snadné - Šetření není uzavřeno, ale je to výsledek důkazů takového kalibru, že se i prokuratura může bát, že by v případě vítězství opozice ve volbách mohla nést odpovědnost, i trestní - Největší násilí zažili však ukrajinští zemědělci, kteří se Stalinovi vzepřeli a ten zajistil vyhlazení a vystěhování milionů Ukrajinců do nebe nebo na Sibiř.

Diskutujte: Byl polský prezident Kaczyński po tragédii u Smolenska zabit FSB komandem – video na You Tube znepřístupněno…?
Vlad. Kebrle – 2014-03-09 19:43

Co je dnes jasné, a co doložila parlamentní Macierewiczova vyšetřovací komise, do které byli povoláni experti z Polska, USA, Dánska a Austrálie, to je, že letadlo roztrhaly na 60.000 fragmentů dva výbuchy, které se udály ve vzduchu. Tzn. že se jednalo o teroristický čin. Na podrobné popisování zde není místo ... přitom detailů je o této věci tolik, že by se sem nevešly. Jedním z nich je i to, že den před odletem na varšavském letišti zkolaboval celý IT systém letištní kontroly, takže umístit bombu bylo snadné. Viděno s odstupem času, je dost indicií vyslovit podezření, že se jednalo o součást puče s cílem nastolit v Polsku proruský režim. To se sice povedlo, ovšem je to pro Putina i jeho přisluhovače v Polsku vítězství Pyrrhovo. Technické prostředky jsou totiž dnes na takové úrovni, že zahlazení stop se stává stále více obtížnějším. Ještě do přepadu východní Ukrajiny režim Tusk&Komorowski jevil veřejně snahu "normalizace styků s Ruskem".

Vlad. Kebrle - 2014-03-09 20:17

Nezbývá, než pokračovat, toto je část 2. Bylo tedy účelem odevzdat celé vyšetřování Rusku. K tomu, aby výplod ruské "vyšetřovací" komise staré KGBačky T.Anodiny, že letadlo se převrátilo a spadlo po nárazu na břízu, byl považován za nesmysl, stačí základy středoškolské fyziky a mechaniky: Představte si více než 70 tun letících skoro 300 km/h, když narazí na vrchol mokré poloshnilé břízy! Poslední archeologické nálezy: Kusy ostatků obětí, hluboko do země "zatlučeny" výbuchem ve vzduchu. Režim svolal vládní komisi, která se snažila odůvodnit blábol Anodiny a Macierewiczivu komisi zpochybnit. Rozhořela se proti ní mediální válka. Tuskův režim usiloval dokonce i o delegalizaci opozice. To by bylo na dlouhé líčení, co se dělo. Snažil se zpochybnit i experty parlamentní komise, mezinárodně uznávané a atestované v branžích týkajících se věci, zatímco vládní vedená bývalým komunistou Leszkem Mülerem měla experty z jiných než věci se týkajících branží.

Vlad. Kebrle — 2014-03-09 20:29

Tak 3.část: Polská prokuratura, zejména vojenská prokurátora Seremeta se snažila likvidovat důkazy, totálně zpochybňující závěry Millera i Anodiny. Stav dnes? Šetření není uzavřeno, ale je to výsledek důkazů takového kalibru, že se i prokuratura může bát, že by v případě vítězství opozice ve volbách mohla nést odpovědnost, i trestní. Víceméně prokuratura byla pod tlakem obou stran: I opozice i režimu. Volby budou 2015, a vítězství opozice je dnes jisté. Motivem odklonu voličů jsou nekvalifikovaná hospodářská rozhodnutí vlády, nesoucí s sebou fatální následky v hospodářství, zaměstnanosti, sociální politice a zdravotnictví, a také provalené obrovských zlodějských afér velikosti našeho H-systému. Také se v Polsku daří udržovat nemanistreamová media, mají značný vliv - to je výsledkem boje nejen politického, ale i lidského, petice, lidé protestují. Proruská politika Tuskova režimu se po událostech na Ukrajině zprofanovala - pozdním otočením rétoriky o 180° si už důvěru nezíská.

* * *

Ukrajina patří Ukrajincům. 

O dění na Ukrajině by měli rozhodovat Ukrajinci. Tak jako v Československu rozhodovali Češi a Slováci. Menšiny ať už jakkoliv veliké, a Němců bylo hodně, dost i Maďarů, mohli díky čsl. demokracii získat a získali určitou autonomii. Právě tak v Pobaltských státech, které se okamžitě odtrhly od Ruska si rozhodují Estonci, Litevci a Lotyši. Rusy tam svého času nastěhoval Stalin, také na Ukrajinu a svébytné občany vystěhoval do oblastí asijského Ruska. Podobně se to stalo i krymským Kozákům, protože prý kolaborovali někteří s Němci. Stalo se tak mnoha dalším národům, které se Stalinovi znelíbily. Největší násilí zažili však ukrajinští zemědělci, kteří se Stalinovi vzepřeli a ten zajistil vyhlazení a vystěhování milionů Ukrajinců do nebe nebo na Sibiř. Ukrajina je země Ukrajinců s dalšími etniky jako mnohé jiné. Tak jako je Rusko zemí Rusů s dalšími národy. Rusové rozhodují ve svém parlamentu podobně jako Pobaltské národy. Ti udávají jaké možnosti a svobody budou užívat menší nebo násilím přistěhovaná etnika. V Holandsku, Belgii a na Slovensku poblázněné Němce a Maďary nacismem nevyhnali. I my Češi jsme se zase pobláznili komunismem. Rusové zůstávají žít na Ukrajině aniž by byli vyhnáni i když se hlásí k Rusům. Na to právo mají. Ale rozhodovat o nich mají občané, kterým stát patří. To, že v Jižní Osetii byly rozdávány sympatizantům Ruska ruské pasy a byli z nich najednou Rusové, znamená, že jsou to najednou Rusové, ale v cizí zemi. Ne každý dopadl takto pseudodemokraticky. Češi udělali opak. Své německy mluvící občany vyhnali, protože se hlásili k Německu. Zjevný rozdíl je v tom, že Rusové na Ukrajině se hlásí k Rusku, nejsou vyháněni, ale chtějí rozhodovat v zemi jakoby byla jejich, jako kdyby jim patřila.  Ale na Ukrajině si mají rozhodovat Ukrajinci tak jako  v Rusku  Rusové, v Česku Češi.

K. Mrzílek, 10.3.2014

* * *

Miloš Milošević Zeman

10. 03. 2014 - EB

Patronyma se v Česku sice nedávají, ale někteří bystří jedinci svému prezidentovi přezdívají Miloš Milošević Zeman v narážce na jeho postoj k bombardování Jugoslávie. V pátek Zeman prohlásil, že by bylo pokrytecké tvrdit, že nezávislost Kosova je v pořádku, zatímco nezávislost Krymu ne. Zeman vyrostl bez otce, jehož jméno není nikde uvedeno, takže vytvoření patronymického jména aliterací podle vzoru Vladimir Vladimirovič Putin se za daných okolností zdá vhodné. Zeman zpočátku k ukrajinským událostem zastával jasně prounijní stanovisko, které však postupně rusifikuje. Jeho kosovský příměr mu v pátek dokonce zajistil zmínku v hlavní večerní zpravodajské relaci v Rusku. Nyní se zdá, že Zemanova první vyjádření o Ukrajině byla ekvivalentem vyvěšení vlajky Evropské unie na Pražském hradě – na okamžik nás přiměla zapomenout, jaké je jeho skutečné založení. 

P.S.

Syn Miloše Zemana se kdysi pokusil o sebevraždu, rodinné a manželské vztahy měly k dokonalosti daleko. Uvažovalo se i o rozvodu a potratu. To, že neznáme otce Miloše Zemana je smutné, ale nepřekvapuje. Možná už tam je třeba hledat příčiny jeho způsobů, jednání a myšlení. J.Š.

* * *

V polském vládním letadle ruské výroby vybuchly nastražené bomby. Budou na Krymu vybuchovat Rusy nastražené miny?! Putinová „demokracie“ v praxi!

 

Jan Šinágl, 10.3.2014

* * *

UKRAJINA: To nás ve škole neučili a neučí dodnes!

Byl polský prezident Kaczyński po tragédii u Smolenska zabit FSB komandem – video na You Tube znepřístupněno…?

* * *

Tak pracuje Putinová propaganda - i s pomocí českých zdrojů!

Nepřipomíná vám to 50.léta a nebezpečného „amerického brouka“ mandelinku bramborovou. Žádné jméno, žádný patriarcha, jen slova, obraz a neuvěřitelná manipulace. Otřesná ukázka „technologie moci“ jak stojí na videu. To jediné je pravdivé. Natočila sama o sobě lež a ukázala svoji pravou tvář. Bohužel je u nás stále dost lidí, kteří takovým nesmyslům věří. „Nikdo neudělal více pro jednotu Ukrajinců než Putin.“ - Jefim Fištejn v pořadu Hyde Park 7.března, zatím zdaleka nejlepší pohled na dění na Ukrajině a na Krymu. J.Š.

* * *

From: masaku [mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Saturday, March 08, 2014 11:28 AM

To

---------- Původní zpráva ----------

Předmět: Ukrajina

To bylo vysíláno na Slovensku! Podívej se na to. To nám na ČT24 nepustí.. Ahoj, zkuste posoudit tuto verzi, která se velmi liší od verze ČT 1. Trochu jiné než od české televize - přišlo od katolíků ze Slovenska. (Originál video je od patriarchátu Ukrajiny) - http://gloria.tv/?media=540709

 

 

Manzelka nebo milenka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.76 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #5 Jarda 2014-03-12 19:22
Dejte pokoj Pravdoláskaři! :-) Nějak jste při tom vylévání své pravdy a lásky zapomněl na pravdu před Bohem. Tam budete obhajovat tu svoji pravdu :-) Těšíte se ?
+2 #4 Jan Šinagl 2014-03-12 15:32
Pan Jarda alias "šibal" asi už zapomněl, že už za komunistů šiřitelé pravdivých informací byli nazývání štváči, zrádci a zaprodanci, stejně jako ruská propaganda dnes nazývá Ukrajince. Pokud bude příští válka, ani šibalové se neschovají, nebude kam.
-2 #3 Jarda 2014-03-12 13:14
Pan Šinágl nemůže být objektivní. Rozeštvává články proti Ruské fedraci a proti prezidentu Putinovi. Víte v dobách váečného tažení do Ruska byla Ostfront ,,velmi populární´´ mezi německými vojáky.Chodilo se tam pak za trest.Chcete snad do první linie ? Jen pro Vaši informaci, v té příští válce už se v týlu neschováte ani náhodou.
+5 #2 Jan Šinagl 2014-03-11 10:20
Nazdar Karle, očekávám, že jako starosta Sokola Mnichov uvedeš konkrétně co je "blábol", pokud nepovažuješ za "blábol" vše a uvedeš sám, věcně a demokraticky, co je podle Tebe "neblábol". Nejsem cenzorem, pokud není porušován etický kodex mého webu. To raději zveřejním „blábol“ s tím, že ho jiní věcně rozeberou a vyjádří svůj názor. Z tohoto pohledu lze Tvůj komentář, při vší úctě, nazvat jen výkřikem o ničem, kdy ho jiní mohou plným právem nazvat třeba i „blábolem“. Jsem překvapen, že takto uvažuješ. Jinak stále čekám na slíbený článek o ostudě, kterou způsobil premiér Topolánek při návštěvě Mnichova a jeho starosty, při fotbalovém utkání? Byl jsi přímým svědkem, jak jsi mi vyprávěl po mé besedě na pozvání Sokola Mnichov. Rád obratem zveřejním. Díky předem. Nazdar
Honza
0 #1 karel 2014-03-11 09:13
Honzo pri vsi sypatii k Tve cinnosti a pri vsi ucte ke svoboe nazoru, takove blaboly by jsi snad zverejnovat nemusel, zdravim Karel Pokorny Mnichov

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)